עבור לתוכן

עובדיה יוסף מזלזל בחללי מלחמת לבנון השניי�ה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ב. לא ידעתי שאין גהינום לפי היהדות... אז לאן העובדיה הזה ילך? :nixweiss:

למה שילך? שישאר פה עם אולמרט... :smile1:
  • תגובות 150
  • צפיות 11.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

לא רוצה! מה תעשה? :P

פורסם

אם הוא באמת אמר את זה, אז הוא כנראה מאמין בנצרות כי לפי היהדות אין גיהנום, רק לפי הנצרות ודתות אחרות...

http://news.walla.co.il/?w=/0/880034

זה גם לא ממש מדוייק שאין גיהנום

מקובל במחקר לומר כי חז"ל הביאו שני מצבים אשר מביאים אדם לגיהנום: מצב אחד הוא כשהאדם מת ובגלל התנהגות לא טובה בעולם נידון לגיהנום. מצב שני הוא לאחר תחית המתים, כשדין גדול יתבצע והרשעים ישלחו לגיהנום
פורסם
  • מחבר

לא רוצה! מה תעשה? :P

אני אבקש ממנו שיעשה הוקוספוקוס ויהפוך אותך לצפרדע. :silly:

ובבקשה בואי נפסיק פה עם הוויכוח הזה, כי אני לא רוצה עוד ת'רד ספאם.

פורסם

הגהינום הוא לא עיקרון מנחה בדת היהודית, וכך גם כל העניין של שכר ועונש.

פורסם

אז למה הרב ה"גאון" מתעסק בזה כל כך הרבה? ::)

פורסם

כי ככה הוא מדבר אל ה"נתינים" שלו. הוא פועל לפי שיטת ההפחדה. ולכן חלק מהדתיים היום חושבים איך שהם חושבים. וחיים איך שהם חיים.

פורסם
[TY][ link=topic=284359.msg2501755#msg2501755 date=1188251436]

מה שכר? שמה שכר? זה מה שמרגיז אותי. קיום של "גן עדן" ו"גהינום" בדתות שישמש להפחדה. בימי הביניים הכנסייה היתה מכריחה כל מיני לורדים לתת את אדמותיהם לכנסיה במקום למלך תוך כדי איומים שהם ילכו לגהינום. פאק... במילים אחרות, אין כמעט אדם דתי בעולם (בלי קשר לאיזו דת הוא שייך) אשר באמת אדם טוב, כי הם כולם עושים את מה שעושים כדי לא ללכת לגהינום ולא כי זה פשוט נכון להיות אדם טוב. השאר פשוט יודעים כנראה שאין גהינום וגן-עדן ועושים מה בראש שלהם, מתעלקים על אוכלוסיות או אונסים ילדים קטנים.

פורסם

יש חלק גדול מהציבור הדתי שהעיקרון המנחה אותם הוא לא הפחד מגהנם ולא כל העיניין של שכר ועונש. במקור אלו דברים שוליים בדת.

פורסם
[TY][ link=topic=284359.msg2501755#msg2501755 date=1188251436]

הצחקת אותי ... כל דבר טוב שיהודים דתיים בימינו עושים זה בשביל השכר, ה"מצווה" . וכל דבר רע שקורה להם הם מסבירים אותו כעונש על חטאיהם.

פורסם

אתה טועה. אמנם הרוב פועל לפי הצורה הזו שהיא שגוייה מיסודה. אבל יש גם חלק שעושה זאת מטעמים אמיתיים

של לעשות טוב בעולם וכו'(בעיקר הציבור הדתי לאומי). ולא מתוך פחד מגהנם ושכר ועונש.

פורסם

רגע, אז אם אני מחליטה עכשיו על דעת עצמי ללכת ולהכות איזה דוס, מבחינתו זה עונש מאלוהים והוא לא יילך למשטרה או שהם רק אומרים את זה כשחילונים נפגעים?

פורסם

הם אומרים את זה רק כשחילונים נפגעים. או כל אחד שמתנגד לדרכם. :P

פורסם

I rest my case.

פורסם

העניין הובהר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים