עבור לתוכן

מסכים איכותיים במחשבים ניידים - מתי וכיצד?

Featured Replies

פורסם

הדיונים בפורום LCD מראים בבירור שאנשים כיום מתמצאים בסוגים השונים של מסכי ה-LCD ובאיכויות השונות. המצב כבר לא כמו שהיה לפני שנתיים, כאשר אנשים היו בוחרים מסך רק לפי מספר המילישניות שהיצרן רשם במפרט, בלי להבין את ההבדל העצום בין TN, IPS, VA ונגזרותיהן.

נראה שיש מגמה בשוק ה-LCD לייצר יותר ויותר מסכים בטכנולוגיות מתקדמות כמו S-IPS, S-PVA וכו, וזה מבורך. אבל בשוק המחשבים הניידים המצב הוא דווקא הפוך.

עד לאחרונה, IBM/LENOVO הציעה מסכי IPS בגודל 15", בסדרות ה-THINKPAD T (ובעבר הרחוק גם A ו-R). כמו כן, במחשבי ה-TABLET של החברה היו מסכי FFS (שיפור של IPS).

כתוצאה מחוסר יכולת של יצרני הפאנלים לספק את המלאי הנדרש, נאלצה LENOVO להפסיק את העניין, והחל מה-T61 אין יותר מסכי IPS, וגם ב-TABLET מתחילים להכניס TN בחלק מהדגמים.

איני מכיר אף יצרן של ניידים שקיימים אצלו כיום מסכים שאינם TN. המקסימום שאפשר למצוא זה איזשהו מסך מבריק עם שם מפוצץ כמו CRYSTALVIEW, TRUEBRIGHT או איזשהו SUPER-DUPER-MEGA-TURBO, שמאחורי הציפוי עדיין מסתתר פאנל TN עם שחור שנראה אפור, לבן שנראה כחול אם מסתכלים ישר וצהוב עם מסתכלים מהצד, וצבעים שמשתנים בהתאם לזווית בערך כמו כביסה צבעונית ב-90 מעלות.

האם מישהו רואה באופק איזשהו שינוי במצב?

פורסם

הדיונים בפורום LCD מראים בבירור שאנשים כיום מתמצאים בסוגים השונים של מסכי ה-LCD ובאיכויות השונות. המצב כבר לא כמו שהיה לפני שנתיים, כאשר אנשים היו בוחרים מסך רק לפי מספר המילישניות שהיצרן רשם במפרט, בלי להבין את ההבדל העצום בין TN, IPS, VA ונגזרותיהן.

נראה שיש מגמה בשוק ה-LCD לייצר יותר ויותר מסכים בטכנולוגיות מתקדמות כמו S-IPS, S-PVA וכו, וזה מבורך. אבל בשוק המחשבים הניידים המצב הוא דווקא הפוך.

עד לאחרונה, IBM/LENOVO הציעה מסכי IPS בגודל 15", בסדרות ה-THINKPAD T (ובעבר הרחוק גם A ו-R). כמו כן, במחשבי ה-TABLET של החברה היו מסכי FFS (שיפור של IPS).

כתוצאה מחוסר יכולת של יצרני הפאנלים לספק את המלאי הנדרש, נאלצה LENOVO להפסיק את העניין, והחל מה-T61 אין יותר מסכי IPS, וגם ב-TABLET מתחילים להכניס TN בחלק מהדגמים.

איני מכיר אף יצרן של ניידים שקיימים אצלו כיום מסכים שאינם TN. המקסימום שאפשר למצוא זה איזשהו מסך מבריק עם שם מפוצץ כמו CRYSTALVIEW, TRUEBRIGHT או איזשהו SUPER-DUPER-MEGA-TURBO, שמאחורי הציפוי עדיין מסתתר פאנל TN עם שחור שנראה אפור, לבן שנראה כחול אם מסתכלים ישר וצהוב עם מסתכלים מהצד, וצבעים שמשתנים בהתאם לזווית בערך כמו כביסה צבעונית ב-90 מעלות.

האם מישהו רואה באופק איזשהו שינוי במצב?

רגע,איזה סוג של מסך יש לי בT60 ?

פורסם
  • מחבר

אם זה "15 ברזולוציה של 1400X1050 או 1600X1200 - זה IPS. אחרת - TN.

פורסם

אם זה "15 ברזולוציה של 1400X1050 או 1600X1200 - זה IPS. אחרת - TN.

חבל,יש לי 15.4''

פורסם

תהיתי לגבי זה באמת... התעניינתי ב- MSI PR200BT וכשקראתי עליו מרבית הביקורת הייתה על המסך העלוב שלו (אבל התיאורים - תיאורים טיפוסיים של פאנל TN), אם אתה אומר שזה ככה עכשיו אצל כל החברות אז אני משנה את דעתי לגבי הנייד הזה - הוא לא גרוע מאחרים בקטע הזה. אני בהחלט מצטרף לשאלה.

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

האם יש טרנדים חדשים בתחום, או שנגזר עלינו לחיות עם לאפטופים בעלי מסכי TN מעפנים?

פורסם

אני דווקא זוכר דיון ארוך בפורום LCD על הנטייה של יצרנים גם בשוק הנייח לזנוח את הIPS ו ה-MPVA לטובת TN נחותים

לראייה ההוצאה מהשוק של המסך מהעולה של דל 2007FP ו WFP שנייהם עם פנאלים איכותיים ואי הכנסת יורש אלא מעבר לדגמי 2008 ו 2009

בעלי פאנל TN נחות

זה לא נכון אולי למסכים גדולים רק שלא נפוצים ממש. בארץ אין שום מסך 22 עם פאנל איכותי וגם מסכי 20 אינץ איכותיים כמעט לא בנמצא למעט דגם אחד של HP ואחד של LG אם אני זוכר נכון

במסכים קטנים המצב לא טוב יותר והמפלט היחידי כמעט הוא מסכי 24 איכותיים ויקרים

פורסם
  • מחבר

האם יש טרנדים חדשים בתחום, או שנגזר עלינו לחיות עם לאפטופים בעלי מסכי TN מעפנים?

פשש, הקפצת דיון בן שנה וחצי כמעט. שאפו. :silly:

לשאלתך, אין חדש תחת השמש.

למעט טאבלטים, אין שום נייד חדש שיוצא עם מסך שאינו TN.

אפשר עדיין להשיג T60 יד שניה במצב טוב עם אחריות ומסך IPS. למעשה אני מקליד מאחד כזה ברגע זה.

פורסם

זה הדגם האהוב עלי.. לא רק הIPS, בכלל, זה הדגם האחרון עם הצורה הנורמלית של IBM

תגיד יצא לך לבדוק אם המעבד\כרטיס מסך של הT60 מנגן 1080 חלק?

לפני חודש התלבטתי אם כדאי לי למכור את הT61 ולהביא את הT60 וזה היה אחת ההתלבטויות שלי..

למרות שזה כנראה לא יקרה.. זה קצת מבאס להשקיע במחשב עם מעבד מלפני שנתיים..

פורסם

יש סיכוי שה-T60 הזה מגיע עם פאנל IPS או שבוודאות רק הגירסאות עם מסכי 15 מגיעות עם פאנל כזה?

פורסם

לא ששמתי לב..

זה גם דיי הגיוני לא להשקיע בזה סה"כ, ניידים בדר"כ משמשים אדם אחד שיושב מולם קרוב, ואם הם משמשים כנייח / מערכת בידור ביתית בנוסף, אז המחירים של מסכים גדולים ואיכותיים (נגיד 24, 27 של דל) הולך ויורד..

פורסם

האם בעבר היו פאנלים איכותיים למחשבים ניידים והמצב השתנה בשנים האחרונות?

או שזה היה המצב מאז ומעולם?

יש לי דרך לדעת למשל איזה פאנל יש לי ב MX1210 שלי שקניתי לפני כמעט משנתיים?

פורסם
  • מחבר

יש סיכוי שה-T60 הזה מגיע עם פאנל IPS או שבוודאות רק הגירסאות עם מסכי 15 מגיעות עם פאנל כזה?

בוודאות רק מסכי ה-15" הלא רחבים ברזולוציה של 1400X1050 או 1600X1200.

על האתר שקישרת אליו בכלל לא הייתי סומך. המפרטים שלהם מלאים בשטויות וסתירות פנימיות (כמו מק"ט לא מתאים למפרט, רזולוציה לא הגיונית למחשב, אפילו טעויות בשם הדגם לפעמים). לך תדע מה יש שם בפועל. אין שום דרך לדעת בלי לראות את המחשב.

זה גם דיי הגיוני לא להשקיע בזה סה"כ, ניידים בדר"כ משמשים אדם אחד שיושב מולם קרוב

עדיין, בלי קשר לכמה קרוב יושבים, מסך איכותי יותר פשוט נוח יותר לעבודה. בתור אחד שעבד שעות ארוכות על ניידים עם מסך IPS וכאלה עם TN, אני יכול להגיד שההבדל בהחלט מורגש.

הסיבה היא אחת ויחידה: כסף. פאנל LCD למחשב נייד כמעט תמיד מגיע בצפיפות פיקסלים יותר גבוהה מזה של מחשב שולחני. אתה יכול למצוא ב-15.4" פאנל עם רזולוציה שב-LCD שולחני תמצא רק ב-22" ומעלה. זה אומר שהפאנלים האלה יקרים מאוד לייצור, אבל מצד שני, המחיר צריך להיבלע במחיר של המחשב כולו, שלא יכול להיות גבוה מידי, אחרת הוא לא יימכר. כתוצאה מכך, פאנלי LCD לניידים לעיתים נמכרים במחיר הפסד, ממש כך. ומעטים הצרכנים שידעו להעריך נכונה את ההבדל בין TN ל-IPS, כדי להצדיק את ההפרש במחיר. אז לייצר פאנלים איכותיים ולהפסיד עליהם עוד יותר? די ברור למה יצרניות הפאנלים לא מתלהבות מהרעיון.

האם בעבר היו פאנלים איכותיים למחשבים ניידים והמצב השתנה בשנים האחרונות?

או שזה היה המצב מאז ומעולם?

יש לי דרך לדעת למשל איזה פאנל יש לי ב MX1210 שלי שקניתי לפני כמעט משנתיים?

איזה פאנל יש לך אתה יכול לדעת בבירור אם פשוט תטה את המסך קדימה ואחורה ותראה אם הצבעים מתהפכים/מתעוותים או לא.

לגבי מצב שהיה בעבר, ככל שידוע לי, רק מספר מצומצם של פאנלים שאינם TN יוצרו לניידים. אם נעזוב את הטאבלטים, איני מכיר שום פאנל IPS, מעבר לאותם 15" עם SXGA+ או UXGA שציינתי למעלה (שאגב, הגיעו ממספר יצרנים - IDTech, LG-Philips ו-BOE-Hydis).

כמעט כל הניידים שצויידו במסכי IPS היו דגמים של IBM (מאוחר יותר Lenovo). דגמים שאפשר היה למצוא בהם מסך IPS הם A31/A31p/R50p/R51/T42/T42p/T43/T43p/T60/T60p.

מלבד אלה, החברה היחידה שדווח כי עשה שימוש בפאנלי IPS בניידים שלו היא Asus (גם SXGA+ 15"). למשל הדגם V6Va (בן דורו של ה-T43) שצויד במסך כזה לפחות בחלק מהיחידות (המסך גם היה מבריק). יש ביקורת על הנייד הזה ב-NBR:

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2720

נראה לי שתעשיית ה-IPS הזו נדחפה בעיקר ע"י IBM/Lenovo, עד שהגיע מצב שבו כל העסק הפך ליותר מידי לא רווחי, ולאחר קשיים של אספקה, לנובו החליטו לוותר על הרעיון. היו לא מעט דיונים וויכוחים האם לנובו אשמים בזה שהחליטו לוותר או שהם היו קורבן של הנסיבות, אבל המצב הוא שכרגע אין IPS בשוק (גם לא VA) ולא מסתמן בעתיד הנראה לעין.

פורסם

הסיבה היא אחת ויחידה: כסף. פאנל LCD למחשב נייד כמעט תמיד מגיע בצפיפות פיקסלים יותר גבוהה מזה של מחשב שולחני. אתה יכול למצוא ב-15.4" פאנל עם רזולוציה שב-LCD שולחני תמצא רק ב-22" ומעלה. זה אומר שהפאנלים האלה יקרים מאוד לייצור, אבל מצד שני, המחיר צריך להיבלע במחיר של המחשב כולו, שלא יכול להיות גבוה מידי, אחרת הוא לא יימכר. כתוצאה מכך, פאנלי LCD לניידים לעיתים נמכרים במחיר הפסד, ממש כך. ומעטים הצרכנים שידעו להעריך נכונה את ההבדל בין TN ל-IPS, כדי להצדיק את ההפרש במחיר. אז לייצר פאנלים איכותיים ולהפסיד עליהם עוד יותר? די ברור למה יצרניות הפאנלים לא מתלהבות מהרעיון.

לעין.

זה בדיוק העניין, שלדעתי הם לא אמורים לייצר אותם ככה כדיפולט, או כשהשקעה גדולה מצידם שתבלע במחיר הכללי. המחיר הכללי אמור להתנפח בהתאם ולא ליצור הפסד. אם הם יכולים לעשות דגמים של למבורגיני באיזה 20 אלף שקל שבשורה התחתונה אין להם שום יתרון תכליתי, מה הבעיה לעשות דגמים עם מסכים איכותיים לפלח שוק מסויים ובמחיר מתאים? כנראה שהם חושבים שלא קיים כזה פלח.

פורסם

גם במסכי ה-17" מפוצצי הרזולוציה לא מדובר בפאנל איכותי קצת יותר ? (מברר על DELL Precision M6300 עליו אני עובד הרבה ומאוהב במסך שלו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים