פורסם 2007 ביוני 2418 שנים יש לי שני כוננים בלי מערך ראיד כי אני לא רוצה שהכונן של המערכת והישומים יהיה ראיד - זה מאט.
פורסם 2007 ביוני 2418 שנים יש לי RAID 17 עם 36 כונני WD RAPTOR. נגמר המקום במארז, אז העברתי את המחשב למקרר. ;Dסתם.אין לי RAID. נראה לי יקר מידי וטיפה מורכב מידי. מה גם שאין לי צורך בביצועים מאוד גבוהים, וגם אין לי מידע רגיש, שאסור לאבד גם בית אחד ממנו, ומוות פתאומי מוחלט של הארד דיסק הוא דבר נדיר.בקיצור - בהחלט רעיון שווה, אך עבורי לא מצדיק את ההשקעה.
פורסם 2007 ביוני 2418 שנים אצלי יש שלושה כוננים במערך שחלק מממנו RAID5 וחלק ממנו RAID0.RAID5 משמש למערכת הפעלה ושאר המידעRAID0 משמש ל pagefile, עבודות זמניות, הורדות לשיתוף ומשחקיםובנוסף יש עוד כונן למידע ישן יותר ולגיבויים. אין דבר כזה יותר מידי גיבויים!
פורסם 2007 ביוני 2418 שנים מחבר אתה יכול לפרט?אני לא ידעתי שאפשר על אותם כוננים ליצור שני מערכים שונים, איך זה עובד?
פורסם 2007 ביוני 2418 שנים Intel MatrixRaid.תחפש בגוגל.בגדול נותן לך לעשות יותר ממערך RAID יחיד על כל כונן שמחובר למערכת.
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים בכל מקרה מדובר ב מה שנקרא Fake RAID או Soft RAID שלעיתים מוריד יותר מהביצועים מאשר מעלה אותםוהסיבה היא שכל החישובים המסובכים שהבקר צריך לעשות כגון Parity וכו מתבצעים במעבד הראשי של המחשבולא במעבד Dedicated אשר כל תפקידו לטפל ב RAID כמו שיש בכרטיסי בקר מאוד יקרים לשרתים של Promise ו Adaptec.
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים אפשר לראות במפרט שלי, יש לי 2 דיסקים SATA2 בגודל 250GB ב RAID-0 (באמצעות הבקר המובנה בלוח...)ועוד 2 דיסקים ATA רגיל וישן , כל אחד בנפרד.(סה"כ 4 דיסקים קשיחים, כאשר שניים מהם באמצעות RAID-0, נראים במערכת ההפעלה כמו אחד גדול של 500GB)מערך ה RAID-0 שלי מהיר בצורה שלא תיאמן על פני ה ATAים, גם בגלל שהוא RAID-0 וגם בגלל שהוא SATA2 לעומת ה ATA הבודדיםלמשל לפתוח קובץ RAR מכווץ בגודל 700MB (וידאו) מ C ל C לוקח לי פחות מחצי דקה, בעוד ש מ D ל D זה לפחות 7-8 דקות.(כאשר C זה הכונן שב- RAID-0 , שמורכב משני ה SATAות, ו-D הוא אחד מכונני הATA הבודדים)לכן אני משתמש ב RAID-0 למערכת ההפעלה, ולפעולות שונות כמו קידוד, כיווץ, פריסה וכו' וב-2 הATA שלי לאחסון בלבד, לרוב של קבצים לא מכווצים, וכאלה שישמשו אותי בעתיד ואין לי צורך להפעיל עליהם פעולות בקרוב.
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים למשל לפתוח קובץ RAR מכווץ בגודל 700MB (וידאו) מ C ל C לוקח לי פחות מחצי דקה, בעוד ש מ D ל D זה לפחות 7-8 דקות.לי אין רייד וגם אני פותח קובץ rar של 700MB בפחות מחצי דקה (28-29 שניות).
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים טוב אז ה RAID-0 לא תורם לי למהירות , וההבדל בין חצי דקה ל-7 דקות הוא פשוט ההבדל בין SATA2 ל ATA כנראה ? אני צריך להריץ איזה בנצ'מארק שייבדוק את זה בשביל לדעת בוודאות כמה זה תורם.
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים זה תורם המון ! ברור שאם אתה פותח קובץ מכונן C לכונן D ופיזית C ו D הם לא אותו כונן אז אתה משתמש ברוחב פס המלא של הארדיסק ולכן הביצועים דומים לאלה של RAID.אני מריץ RAID של WD 80 Gb JB SATA 150 והמערך שלי פשוט עובד נפלא . אני פותר רארים של DVD לאותו כונן ב 4-5 דקות
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים בקרוב... riad5 למה? - גיבוי +מהירות כמו raid0הדיסק מעכב את שאר המחשב, אז שיעכב פחות.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.