עבור לתוכן

:מפהק: - וויסטה כ"כ משעממת...

Featured Replies

פורסם

אני מסכים שבנתיים לינוקס לא יכולה להחליף את ווינדוס למשתמש הבייתי, אבל אני עדיין מעדיף אותה. XP פשוט מערכת שמעצבנת אותי... לפעמים נתקעת בלי סיבה מוסברת, ועוד שטויות, ואילו בלינוקס הכל חלק.

הסיבה היחידה שבגללה אני עובד בעיקר על XP היא שאני צריך תוכנות מסוימות, שפשוט לא עובדות על לינוקס.

• תגובות 115
  • צפיות 11k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם יש לך מחשב סביר, אתה יכול להריץ את XP תחת לינוקס עם vmware או qemu למשל. (וניתן להריץ משחקים גם כמו HL2 וכו' עם wine וחברים).

פורסם

אני מסכים שבנתיים לינוקס לא יכולה להחליף את ווינדוס למשתמש הבייתי, אבל אני עדיין מעדיף אותה. XP פשוט מערכת שמעצבנת אותי... לפעמים נתקעת בלי סיבה מוסברת, ועוד שטויות, ואילו בלינוקס הכל חלק.

הסיבה היחידה שבגללה אני עובד בעיקר על XP היא שאני צריך תוכנות מסוימות, שפשוט לא עובדות על לינוקס.

same here...

אם יש לך מחשב סביר, אתה יכול להריץ את XP תחת לינוקס עם vmware או qemu למשל. (וניתן להריץ משחקים גם כמו HL2 וכו' עם wine וחברים).

זה יאט לך את המחשב מאוד

פורסם

אפשר להריץ תוכנות עם wine?

פורסם

כן, תוכניות סבירות יכולות לרוץ. אפילו את google earth ו google piacasa ללינוקס כתבו ע"י גרסא של wine עם כמה שינויים.

פורסם

די... קאט תבולשיט! win לא סתם נתקעת תבדוק את קובציי ה-dump שלך.

"לינוקס עובדת חלק" באמת! אולי במצב סטטי כשרת.

חברים תביאו נימוקים יותר משכנעים.

פורסם

שניה, כבר מחפש בלוג בסין שממומן ע"י מיקרוסופט שמראה את זה שחלונות יותר יציב :)

(האמת שדווקא XP SP2 מערכת יציבה מאוד אם המערכת יציבה ויש דריברים טובים ואין וירוסים).

פורסם

מגניב.

בשביל להתקין את ה-BERYL צריך להתקין את האובנטו הרגיל?

פורסם

את בריל מתקינים על הפצה מבוססת LINUX/UNIX ואחת מההפצות הללו נקראת אובונטו

פורסם

תעשה טובה לעצמך, עזוב את האגו ותחזור הביתה ל- XP. ;)

אני לא צריך בד"כ לעבד תמונות וכשאני כן צריך אני לא רואה מה הבעייה עם גימפ. אתה יכול להאיר את עיניי?

אינטרנט עילג? האינטרנט שלי הוא אותו אינטרנט שלך, משתמש ספארי יקר.

אופיס נכה? Writer מספיק לצרכיי. מה אני כבר צריך? תוכנה שאפשר לכתוב בה מסמכי טקסט פשוטים, להוסיף טבלאות, תמונות ואולי קצת גרפים עבור דו"חות ניסוי. אופן אופיס עושה את זה נהדר.

משחקים מימי מתושלח? אתה מדבר על דום 3? קווייק? אני מודה שאין לי מושג על מה אתה מדבר כי אני לא משחק הרבה. מדי פעם מריץ דייב :P[br]פורסם בתאריך: 25.03.2007 בשעה 14:44:38

חברים תביאו נימוקים יותר משכנעים.

תביא אתה נימוקים יותר משכנעים. לינוקס נתקעה לי פעם אחת וגם זה רק אחרי שהתקנתי ידנית דרייברי בטא לכרטיס מסך הקודם שלי, שהתגלו כלא יציבים בעליל. ווינדוס לא נתקעה לי, נכון, אבל עד שהצלחתי להתקין את המערכת... ווינדוס, ריסט. אנטיוירוס, ריסט. פיירוול, ריסט. אופיס, ריסט. עדכונים לווינדוס כדי שיהיה אפשר להתקין SP2, ריסט. SP2, ריסט. עדכונים אחרי SP2, עוד ריסט. דרייברים לכרטיס מסך... אני חושב שאתם מזהים את המוטיב החוזר. ;)

פורסם

אני לא צריך בד"כ לעבד תמונות וכשאני כן צריך אני לא רואה מה הבעייה עם גימפ. אתה יכול להאיר את עיניי?

תעבוד כמה ימים עם פוטושופ, אחרי זה נדבר.

אינטרנט עילג? האינטרנט שלי הוא אותו אינטרנט שלך, משתמש ספארי יקר.

אני כרגע עובד עם מק בגלל שהמנהל במשרד פאנבוי של אפל, מצידי לזרוק את המחשב הזה לכל הרוחות.

אופיס נכה? Writer מספיק לצרכיי. מה אני כבר צריך? תוכנה שאפשר לכתוב בה מסמכי טקסט פשוטים, להוסיף טבלאות, תמונות ואולי קצת גרפים עבור דו"חות ניסוי. אופן אופיס עושה את זה נהדר.

סינכרון עם אופיס של מיקרוסופט גרוע, מה לעשות שהרוב בעולם משתמש באופיס של מיקרוסופט.

משחקים מימי מתושלח? אתה מדבר על דום 3? קווייק? אני מודה שאין לי מושג על מה אתה מדבר כי אני לא משחק הרבה. מדי פעם מריץ דייב :

P

בסדר אתה לא גיימר.

פורסם

כן, תוכניות סבירות יכולות לרוץ. אפילו את google earth ו google piacasa ללינוקס כתבו ע"י גרסא של wine עם כמה שינויים.

מה עם תוכנות קצת יותר כבדות? (הרי ראיתי שמריצים משחקים)

נתקע - לא BSOD - אין קובץ DUMP...

ושוב, אני לא חושב שלינוקס עדיפה עדיין לרוב המשתמשים, אני אישית מעדיף אותה.

פורסם

תסלחו לי, אבל אני לכתוב כאן משהו (מה שנקרא ה"ע)

וכדי שזה לא יהיה ריק לגמרי

http://www.michaelhorowitz.com/Linux.vs.Windows.html

(האמת חשבתי על ליצור "יומן מסע" שכזה בעצמי, על המעבר מ WIN ללינוקס, אולי ייצא לפועל מתישהו)

פורסם

טוב אני אגיב בקצרה.

ראשית יש שוני גדול בין מערכות לינוקס/יוניקס למיניהם לבין חלונות כל אחת והשגעונות שלה, אי אפשר לבוא לאמר שלינוקס זה התגלמות הצואה האנושית או חלונות התגלמות ההפרשה הוירטואלית ולהשמיץ.

אישית לדעתי לינוקס במצב שהיא היום (מתפתחת בקצב מסחרר) תוך שנתיים שלוש תגיע למצב שבו אפשר יהיה להתקין אותה בראש שקט בכל בית בלי בעיה.

אני עבדתי חודשיים על ווינדוס ויסטה וזה היה החוויה הכי גרועה שלי במחשב מאז ימי DOS העליזים על ה386 שלי ז"ל, המערכת הזאת כל כך גרועה מבחינת חווית משתמש כל כך מציקה כל כך לא תומכת במיליון דברים שזה התחיל לשגע אותי.

בנוסף על לינוקס אני יכול לדבר לטובה על התקנת התוכנות בה שהרבה התלוננו אני אתן דוגמא אישית מהפצה שנקראות אובונטו.

ניתן להיכנס על ידי התקן/הסר תוכנות בתפריט או על ידי הפעלת הפקודה

synaptic

בטרמינל. זה יפתח לנו ממשק של תוכנת התקנה מחולקת לקטגוריות עם מאות תוכנות לכל דבר שתצטרכו רק סמנו תוכנות שתרצו או לבטל תוכנות שלא תרצו (יש שם גם תוכנות קנייניות סגורות כמו קודקים, אדובי רידר, פלאש פלייר 9 וכו') ואז לוחצים אישור וזה יסדר את כל התוכנות ובנוסף כל עדכון שיהיה לתוכנה בניגור לווינדוס שם העדכון באופן פרטני בלינוקס כל דכון לכל תוכנה יבוא ממנהל העדכונים שבאופן אוטומטי יעדכן לנו מה שצריך.

זה היה כמה מילים טובות על ממשק התקנת התוכנות.

פורסם

אני עבדתי חודשיים על ווינדוס ויסטה וזה היה החוויה הכי גרועה שלי במחשב מאז ימי DOS העליזים על ה386 שלי ז"ל, המערכת הזאת כל כך גרועה מבחינת חווית משתמש כל כך מציקה כל כך לא תומכת במיליון דברים שזה התחיל לשגע אותי.

קצת מוגזם לא?

בסדר יש עדיין זמן בשלות לכל מערכת הפעלה, גם ל- XP לקח זמן להגיע לבשלות שלה היום, אבל לבוא ולטעון שויסטה היא מערכת כל כך גרועה,

מצטער אתה לא משכנע, ונראה לי שאין לך נסיון על ויסטה בכלל. :s07:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים