עבור לתוכן

:מפהק: - וויסטה כ"כ משעממת...

Featured Replies

פורסם

אין לך שום אבל שום ידע בלינוקס ואני לא אתפלא אם הנפצת את עניין העבודה עם לינוקס.אני מניח שגם לך אין אפילו נסיון בסיסי בלינוקס...לינוקס מעולם לא נועדה להיות דומה לוינדוס.

אם אתה מחפש וינדוס אל תשתמש בלינוקס...אני איתך בעניין הזה, באמת מיותר (גם aero מיותר לטעמי).

נכון שאין לי נסיון בלעבוד מול לינוקס, אני עובד בעיבוד תמונה בOpenGL מעבר לpoint 'n' click ועבודה בסיסית עם shell אני לא יודע ולא צריך לדעת.

וזאת בדיוק הבעיה, גם ההפצות שהן next next next רחוקות מלהיות באמת נוחות לשימוש. זה לא עניין של הרגל, זה עניין של פונקציאונאליות.

וזה שהיא מעולם לא נועדה להיות דומה לווינדוס, אני מצטער אבל זה פשוט השליה עצמית. רוב הריליסים זה בדיוק זה, מערכת הפעלה עם ממשק גראפי שאמורה להיות כמה שיותר נוחה ושימושית למשתמש. אז כן במקום start יש, דולפין, פינגווין, גלגל מכונה, או וואט אבר. רוב הריליסים אפילו כבר מתיקנים פאקטים בלחצה אחת. אבל עדיין דריברים, תוכנות צד שלישי, או כל דבר מעבר למה שבא עם המערכת עצמה זה סיבוך מעבר למה שהמשתמש הפשוט רוצה ואמור לעבוד איתו.

הת'ראד לא נפתח במגמה להרים את הוויכוח הקלאסי של Windows Vs. Linux, אלא להראות תחלופה גראפית שלשם שינוי מצדיקה Hype כלשהו.

וויסטה, עם כל הכבוד, לא מחדשת לנו שום דבר - אבל שום דבר, למעט אותו ממשק גראפי בשקל הנקרא Aero, שממנו ההתלהבות מסתיימת בדיוק לאחר 15 שניות.

ועוד איך שמחדשת.

• תגובות 115
  • צפיות 10.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

:lol:

אשמח לשמוע מה היא מחדשת לנו, זובי...

אפילו את ה WINFS הם השמיטו, השמועות מדברות על אי-שם במהלך SP 1 / 2 / 57.

פורסם

אתה באמת צריך לראות את הסרטון של vista vs. apple's osx

פורסם

:lol:

אשמח לשמוע מה היא מחדשת לנו, זובי...

אפילו את ה WINFS הם השמיטו, השמועות מדברות על אי-שם במהלך SP 1 / 2 / 57.

WDDM מעבר לכך לא אכפת לי.

על כל שאר הפונקציות; SDM, הצפנה מבוססת חומרה ושאר אופציות האבטחה החדשות, ממשק המשתמש וכל שאר הבולשיט אתה יכול לדון בפורום Windows.

פורסם

אומנם אני מסכים שכל עניין האנימציה המוגזמת הוא מיותר ונמאס אחרי 2 דקות, אבל....... זה אמיתי?? כל "החלונות הרוקדים" האלה, וה-"ALT+TAB" התלת-מימדי הסופר-מגניב ההוא של הקוביה החצי-שקופה.. אמיתי?

אני חייב להתקין את זה רק בשביל ההתלהבות של ה-5 דקות!

פורסם

אמיתי לגמרי :lol:

פורסם

LOL

לראות חלונות מתפוצצים!

פורסם

LOL

לראות את חלונות מתפוצצים!

פורסם

ד"א יש לזה אלמנטים פרקטים, ברגע שמתרגלים לזה, אפשר לשים מסך אחד לגלישה, מסך אחר לעבודה על מסמך וכו'.

כמו כן יש אפטקים ממש מעולים לזה שכוללים אפשרות לקביעה של שקיפות של חלון ע"י כפתור ALT-וגלגלת של עכבר.

אפשרות של להזיז סמן לקצה המסך והוא מארגן את כל החלונות הפתוחים ברזולוציה מוקטנת ואפשר לבחור בכלות לאיזה רוצים.

אפשרות של סופר-זום לכל אזור במסך (תחשבו שאתם רואים סרט פלאש ורוצים לראות על כל המסך ? אין בעיה).

יש לכם חלון מסך מלא (דפדפן), ואתם רוצים שניה להציץ בחלון מאחוריו ? אין בעיה, פשוט תזיז את הקצה והחלון יתקלף.

מלבד זה, כל המערכת פתוחה להרחבות ככה שאנשים כל הזמן עושים דברים חדשים ומשפרים אותה (ככה שגם אם הרוב זבל, תמיד יהיו חידושים מעניינים ושווים).

יש גם LIVECD של לינוקס עם תמיכה ב BERYL, שאתם פשוט צורבים את הדיסק, מפעילים את המחשב והוא ישר עובר לתלת מימד בלי לגעת בהארד דיסק.

פורסם

אתם צריכים להבין דבר אחד לגבי כל הקטע של מערכות ההפעלה

יש כאן בעיקרון שני עלמות שבהן יש כיום מלחמה אמיתית בין לינוקס לווינדוס

העולם הראשון : הביתי : וכאן מייקרוסופט מנצחים בלי להזיע - מה לעשות היום רוב המשחקים מתוכנתים ע"מ לעבוד תחת ווינדוס בלבד ומעבר לזה

למשתמש הביתי ההדיוט אין שום דרך להבדיל בין לויסטה לבריל או X כי זה לא מעניין אותו הוא רוצה מחשב שעובד שקורא דואר שיש בו משחקים ושהוא לא יצטרך

לחפש כל מיני שטויות במערכת ההפעלה וכאן למרות הנחיתות של לינוקס הסיבה היחידה שווינדוס שולטת היא בגלל הממשק הנוח

בעולם השני: העולם העסקי משרדי כאן בבירור שוב ווינדוס שולטת בעיקר בגלל האופיס - ושרתי האקצ'יינג' לא יעזור זה פשוט נוח יותר לעבוד איתו למשתמשי הקצה

ולכן גם לא בעתיד הקרוב המאוד כאן עדיין ווינדוס תשלוט

בכל השווקים האחרים : שרתים תיכנות RT ושאר הירקות לינוקס שולטת ויש אפילו מעבר מארכיטקטורות ישנות אל לינוקס

לצורך העניין בחברה בה אני עובד אנו מעבירים את כל שרתי היוניקס אל לינוקס ( HPUX SCO SUNOS SOLARIS TRU64 ) אל מערכות מבוססות לינוקס

וחוץ ממקרה בודד (EXCANGE -AD ) אין שום זכר למערכות מבוססות מייקרוסופט

אז אנשים תירגעו וקחו את זה בקלות כי זה אמנם תחרות בין תפיסות עבודה שונות אבל זה הכל עניין של כסף .

פורסם

SQL, Exchange, Domain וכל עמדות הקצה בכל חברה עסקית הם חלוניות.

בקשר לUNIX/Linux/BSD הדבר היחיד שרץ על זה הן מערכות הפעלה שנכתבו בשביל לשרת אפליקציה ספציפית, וגם זה לאט לאט משתנה.

מערכת עיבוד התמונה החדשה של אלתא לדוג', למשל עושה שימוש בdispurssed computing/cluster computing והיא חלונואית לגמרי, כן גם כל מחשבי היעד שעליהם רץ העיבוד עצמו.

פורסם

טוב, למרות שזה לא הנושא הרשמי של הדיון, אני חייב להגיב על כמה מהדברים (הזועמים) שדובי זובי אמר פה:

כמעט שום דבר לא תומך בלינוקס, בתור מישהו שעובד עם זה בעבודה אין שום סיבה שזה יהיה אצלך בבית אלא אם אתה ממש משועמם ולא משחק בשום דבר מעבר לyahoo games.

אותו דבר אני יכול להגיד של windows בקטע של כלי אבטחה, רק בודדים עובדים על ווינדוס, רובם המוחלט עובדים רק

בעזרת cygwin ולרוב חסרים להם הרבה פיצרים חשובים.

כמות הבעיות שיש עם זה גורמת לWIN ME להראות יציבה כמו החומה הסינית.

אתה מתכוון לכמות הבעיות שיש לך איתה.

זה לרוב נגרם בגלל באגים ספיציפים של הפצות (לרוב הקטנות) וניהול לא נכון של המערכת.

זה גם התלונה של רוב המשתמשים הלא מנוסים ל windows (אני מדבר על משפחת NT ולא 9X כמובן)

צריך תואר ראשון כדי להתקין ולקפנג את זה כמו שצריך.

לא בדיוק, רק צריך לקרוא מדי פעם את ה documentation ולא לפחד מ CLI .

כמות הכרטיסים שהדבר הזה תומך בהם, וכל הבעיות עם הדרייברים יגרום לרוב האנשים להתאבד.

כן, linux תומכת בפחות חומרה מ windows, אבל זה לא נורא כמו שאתה מתאר, וחוץ מזה רוב הבעיות (שני נתקלתי בהן)

נגרמות בגלל הגדרה לא נכונה של X11 ,שזה רשמית רכיב חיצוני ולא חלק מלינקס.

לינוקס בחיים לא יהיה main stream, כל הפתרונות של קוד פתוח לא שווים שקל בעולם האמיתי, אין עדיין פתרון פתוח שיכול להחליף power point.

ולא Open Office לא מתקרב לקרסוליים של זה, נראה מישהו יוצר מצגת שאפשר להציג אותה בישיבה בOpen Office, או עובד עם גליון שיכול לעשות עשירית ממה שExcell יכול לעשות. וכל שאר הדברים כמו Gimp הם בכלל בדיחה ליד האח האמיתי שלהם.

לינקס ומערכות NIX* אחרות הם היו ה main stream בתחום השרתים, היום הרבה פחות אבל זה לא בגלל שהם נהיו גרועים

אלא בגלל ש windows server מאוד מאוד השתפרה מאז NT , פעם מייקרוסופט נחשבו לבדיחה בתחום השרתים

עם פאדיחות כמו IIS 4 .

לגבי Office ו Gimp אתה צודק במאה אחוז, אבל לפני שאתה אומר "כל הפתרונות של קוד פתוח לא שווים שקל בעולם האמיתי" תזכור

שאתה כותב את השטויות האלה על דפדפן שהוא קוד פתוח.

ואם אתה חושב שלLinux יש סיכוי להכנס למחשב של עקרת הבית שרוצה לקנות ספר, או לעשות רשימת קניות, אז אתה חיי בסרט.

היום לא, כי גנו/לינקס לא נבנתה להיות מערכת הפעלה לעקרות בית היא נבנתה להיות מערכת הפעלה מבוססת רשתות.

היא לא חיקוי זול לווינדוס, פשוט בשנים האחרונות אנשים התחילו לכתוב לה GUIים ממש מגניבים, לכן היא התחילה לקבל

חשיפה בשוק של המשתמשים הרגילים.

Linux זה לאנשים שאוהבים להיות שונים, ולהרגיש שהם חכמים יותר מכולם כי זה מה-זה מגניב שזה בקוד פתוח, אז כן אני בטוח שלקמפל קרנל בגרסא 5.0.13455.7 בשביל להחליף את הקרנל הנושן שלך מגרסא 5.0.13455.6 זה מאוד מרגש.

לא בדיוק... אני לא חושב את עצמי למגניב או חכם, פשוט יש למערכת הזאת יתרון כשרוצים להתעסק עם דברים קצת מתקדמים

או חריגים ברשתות, סתם דוגמא: ניסת פעם להקים שרת PXE על ווינדוס סרבר? ואני לא מתכוון ל RIS... או ניסית פעם לשנות את

הכתובת MAC של ה NIC שלך בלי לכתוב ערכים מוזרים לregistry ?

בלינקס אפשר פשוט:

ifconfig eth0 down hw ether FF:FF:FF:FF:FF:FF
ifconfig eth0 up

ואני לא רוצה בכלל להתחיל לדבר על ה bash shell והיתרונות שהוא מביא.

ואם אתה מחליף קרנל זה בגלל שיש בעיה בזה שיש לך כרגע או שאתה רוצה להוסיף/להוריד חלקים, אף אחד לא עושה את זה בלי סיבה.

נכון שאין לי נסיון בלעבוד מול לינוקס, אני עובד בעיבוד תמונה בOpenGL מעבר לpoint 'n' click ועבודה בסיסית עם shell אני לא יודע ולא צריך לדעת.

וזאת בדיוק הבעיה, גם ההפצות שהן next next next רחוקות מלהיות באמת נוחות לשימוש. זה לא עניין של הרגל, זה עניין של פונקציאונאליות.

וזה שהיא מעולם לא נועדה להיות דומה לווינדוס, אני מצטער אבל זה פשוט השליה עצמית. רוב הריליסים זה בדיוק זה, מערכת הפעלה עם ממשק גראפי שאמורה להיות כמה שיותר נוחה ושימושית למשתמש. אז כן במקום start יש, דולפין, פינגווין, גלגל מכונה, או וואט אבר. רוב הריליסים אפילו כבר מתיקנים פאקטים בלחצה אחת. אבל עדיין דריברים, תוכנות צד שלישי, או כל דבר מעבר למה שבא עם המערכת עצמה זה סיבוך מעבר למה שהמשתמש הפשוט רוצה ואמור לעבוד איתו.

ועוד איך שמחדשת.

קודם כל אין (עדין) הפצות next next next .

דבר שני, לגבי ה start וכו' בטח ראית את KDE , שוב ה GUI הוא רכיב חיצוני לחלוטין ולא קשור ללינקס

עצמה, אה כן ויש עוד GUIים חוץ מ KDE שפחות דומים לווינדוס.

מתחת לGUI הזה המערכת שונה לחלוטין, ואני לא מדבר רק על הקוד, אני מדבר על הגישה.

בקשר לUNIX/Linux/BSD הדבר היחיד שרץ על זה הן מערכות הפעלה שנכתבו בשביל לשרת אפליקציה ספציפית, וגם זה לאט לאט משתנה.

לא, יש גם המון שרתי WEB , DNS , DHCP פיירוולים ובעצם כמעט כל network service יש לו אימפלמנטציה במערכות NIX*

בקיצור יש ל LINUX את היתרונות והחסרונות שלה, תחשוב על זה כמו אופנוע VS מכונית.

אגב:

פורסם

אני מניח שגם לך אין אפילו נסיון בסיסי בלינוקס...

התקנתי בזמנו מנדרייק 7.0, רד הט 9.0, ולפני כמה זמן התקנתי אובנטו 6.0, בכולם אכלתי חצץ עם דרייברים לכרטיס מסך, דרייברים לRAID וכן הלאה, וגם שסוף סוף התקנתי את המערכת הפעלה האינרטנט לא עבד כי לא היו דרייברים לWINMODEM שלי :s07:.

לינוקס כיום פשוט לא מסוגלת להחליף מערכת הפעלה מבית מיקרוסופט, אנחנו ה"טיפשים" שאין להם כוח להתעסק עם סקריפטים, חלונות טרמינל ולבלות שעות של חיפושים באינטרנט בניסיון להבין למה הדרייבר של המדפסת לא עובד יעדיפו תמיד את XP.

לגבי האורות וצילצולים שלו וויסטה - אני אוהב אורות וצלצולים וברגע שיהיה לי מחשב מספיק חזק, אני מתקין ויסטה.

פורסם

הקוביה הזאת מדהימה

פורסם

טוב אני רוצה להגיב על הדברים של דובי

1-כמו שאמרו אתה מישתמש בFF והרבה מאוד אנשים בעולם עברו לFF ככה

שיש סיכוי טוב לתוכנות קוד פתוח

בנוגע לGIMP אני משתמש בGIMP 2 והיא יכולה לעשות הרבה רק צריך להבין תממשק שלה

אני אומנם רחוק מלהיות מיקצוען אבל למשתמש החובבן היא יותר ממספיקה

וככה גם אופן אופיס

בכלל אני משתמש הרבה בתוכנות קוד פתוח אומנם לא עברתי עדיין ללינוקס

למרות שניסיתי כמה הפצות

ונכון בישביל לינוקס צריך ללמוד תממשק ואין תמיכה בהרבה תוכנות ומשחקים כרגע

אבל לינוקס מישתפר כל הזמן ואם יהיה לי יותר זמן באחד הפירמוטים אני ינסה עוד פעם לינוקס

זה לא שאתה חייב לבחור היום רק במערכת הפעלה אחת למחשב פשוט תתקין גם לינוקס וWIN על אותו מחשב

ותבחר בבוט מה שאתה רוצה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים