עבור לתוכן

לקנות E6600 עכשיו או לחכות ל-Quad Core - מה דעתכם?

Featured Replies

פורסם

אין פה בכלל מה להסביר

זה כולה דבר אחד

הראם הוא זכרון "חשמלי" (כדי להמחיש את הנקודה)

עובד על זרם חשמל 1 עובר זרם 0 לא עובר זרם וככה הוא כותב וקורא

דיסק קשיח עובד עם זרועה מכאנית שעליה מורכבים ראשי קריאה הפלטות מורכות מבליטות ושקיעות קטנטנות בליטה זה 1 שקיעה זה 0

זה נראה לי די ברור אפילו לילד בגן שזרוע מכאנית בחיייייייייייים ( לא פה ולא בשום כוכב) לא תזוז יותר מהר מאקלטרונים

זה הכל

אין פה סיבוכים

• תגובות 121
  • צפיות 9.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
זה נראה לי די ברור אפילו לילד בגן שזרוע מכאנית בחיייייייייייים ( לא פה ולא בשום כוכב) לא תזוז יותר מהר מאקלטרונים

ואז אם אתה אומר ואתם אומרים שהזיכרון הרבה הרבה יותר מהיר מהדיסק הקשיח מה זה בעצם אומר?

פורסם

אממממממ

זה אומר ש........ ש........

ההארד דיסק יותר איטי :lol: :lol:

לא סתם

זה אומר שזמן התגובה של הראם יותר נמוך מזמן התגובה של הארד דיסק

פורסם

אין פה בכלל מה להסביר

זה כולה דבר אחד

הראם הוא זכרון "חשמלי" (כדי להמחיש את הנקודה)

עובד על זרם חשמל 1 עובר זרם 0 לא עובר זרם וככה הוא כותב וקורא

דיסק קשיח עובד עם זרועה מכאנית שעליה מורכבים ראשי קריאה הפלטות מורכות מבליטות ושקיעות קטנטנות בליטה זה 1 שקיעה זה 0

זה הכל

אין פה סיבוכים

אני מאמין שבעתיד הזרוע המכאנית תוחלף בטכנולוגיה אופטית מתקדמת, קשה לי להאמין שהתצורה הנוכחית של הארד-דיסק תמשיך כך לעתיד,

זה יהיה מגוחך שדיסק מכאני יהיה החוליה החלשה במערכות מחשב מתקדמות בעתיד.

פורסם
אממממממ

זה אומר ש........ ש........

ההארד דיסק יותר איטי

:smile1::lol::smile1:

לא סתם

זה אומר שזמן התגובה של הראם יותר נמוך מזמן התגובה של הארד דיסק

שזה אומר חח? אם זמן התגובה של הראם יותר נמוך אז?

ואל תענה שהזמן תגובה של הארד דיסק יותר גבוה P:

פורסם

לא הבנתי (ונראה לי שגם הוא לא הבין) את השאלה.

מה השאלה ב"מה זה אומר" ?

זה אומר מה שזה אומר- שההארד דיסק יותר איטי, שזה כמובן פחות טוב.. מה אתה בדיוק רוצה לדעת?

בעתיד? זה לא יקרה לא בעתיד הקרוב, ואפילו לעולם לא אני חושש

נראה לי שלא קראת את ההודעה שלי נכון, אמרתי שהוא לא יגיע למהירות של הזכרון, בדיוק כמו שרשמת.

פורסם

אני מאמין שבעתיד הזרוע המכאנית תוחלף בטכנולוגיה אופטית מתקדמת, קשה לי להאמין שהתצורה הנוכחית של הארד-דיסק תמשיך כך לעתיד,

זה יהיה מגוחך שדיסק מכאני יהיה החוליה החלשה במערכות מחשב מתקדמות בעתיד.

כרגע הטכנולוגיות האופטיות הן מה שאתה רואה בסידירום (או DVD או BlueRay). שם אמנם הראש לא זז (ברוב המקרים) אבל הדיסק כן. כשאתה משתמש ב"ראש קריאה" אתה חייב משהו שזז. בכל מקרה, לדעתי כבר בשנים הקרובות הפלאש ירמוס את ההרד דיסקים - גם מבחינת ביצועים, גם מבחינת אמינות - אבל אולי לא מבחינת מחיר לנפח - מצד שני, אם יש לך הרד דיסק "קטן" ומהיר של 100 גיגה עבור מערכת ההפעלה וה-Page File אז אתה מסודר.

פורסם

העין של הסידירום גם זזה לא?

תאמת אף פעם לא קראתי על איך עובד המכאניזם של הסידירום

אבל אני מתאר לעצמי שהיא חייבת לזוז כי היא לא מכסה את כל השטח של הדיסק שהיא עומדת במקום

שזה אומר חח? אם זמן התגובה של הראם יותר נמוך אז?

ואל תענה שהזמן תגובה של הארד דיסק יותר גבוה P:

אז זמן התגובה של ההארד דיסק יותר גבוה........

חחחח אתה מזכיר לי את הבן דוד בן ה 4 שלי

כל דבר הוא שואל למה

שתבין את ההבד אני יתן לך דוגמה

זה בערך כמו לדבר עם בן אדם

נגיד שאתה מדבר פעמיים עם שני בני אדם שונים

במקרה הראשון (הראם) אתה מדבר והבן אדם השני עונה לך אחרי שניות ספורות

ובמקרה השני (הארד דיסק) אתה מדבר אבל עד שהבן אדם השני יענה לך יעברו כמה שנים טובות :lol:

זה בערך ההבדל

ועכשיו אם אתה שואל "נו אז...." אני יבעט באחורייך :lol: :lol:

ובקשר לטכנולוגיה של ההארד דיסק

זה ברור שהזרוע המכאנית לא תשאר איתנו לתמיד

זה מסריח!!!

לפני כמה שנים אפילו קראתי שהראם יהיו מוחלפים בראם מגנטי במקום חשמלי

ואז אולי המחשב יוכל לעלות באופן מידי כמו שמדליקים טלויזיה :jump: :jump:

אז אם הראם משתנה לטכנולוגיות יותר מהירות ההארד דיסק לא יכול להשאר במקום

או אחרת הוא יגמור לפקקים מפה עד סין

פורסם

דווקא מאוד הגיוני שהמעבדים יגבילו מסיבה מאוד ברורה

היום כל הגרפיקה של מחשבים מבוססת על מה שנקרא עיבוד וקטורי כל סצנה מעבודת בכמה רמות

ראשית יש לך שלד של הסצנה שזה בסה"כ מפה וקטורית שעליה שמים את הטקסטורות ואחר כך כל מיני מצייני עיבוד עבור הכרטיסי מסך שזה אומר איפה לשים צל ואיך לרנדר אותו ועוד כל מיני אפקטים ואחר כך כל הסצנה עוברת כל מיני פילטרים של המעבד שמלביש עוד טקסטורות ומשם זה עובר לכרטיס מסך שעושה את שלו.

את כל זה עושה כרטיס המסך :)

פורסם

הדיון זז לכיון צוואר הבקבוק של הHD.

אם אני זוכר נכון פורסמה כאן כתבה חדשותית, שמתוכנן כוננים היברידיים, שזה בעצם שילוב של פלאש בכוננים רגילים.

ואז במקום באפר של 2 8 16 מ"ב יהיה לנו באפר פלאש של גיגה או יותר, וזה אמור לפתור את רוב הפקקים שיוצר דיסק הקשיח.

פורסם

את כל זה עושה כרטיס המסך :)

לא בדיוק !! יש סוג מסויים של טקסטורות שהכרטיס מסך יודע להדביק השאר עושה המעבד נכון שיש טקסטורות שהמעבד מעביר לכרטיס מסך

אבל זה בד"כ טקסטורות דחוסות ומאוד בסיסיות כל השאר עושה המעבד

פורסם

הדיון זז לכיון צוואר הבקבוק של הHD.

אם אני זוכר נכון פורסמה כאן כתבה חדשותית, שמתוכנן כוננים היברידיים, שזה בעצם שילוב של פלאש בכוננים רגילים.

ואז במקום באפר של 2 8 16 מ"ב יהיה לנו באפר פלאש של גיגה או יותר, וזה אמור לפתור את רוב הפקקים שיוצר דיסק הקשיח.

זה לא משנה אם הבאפר יהיה 16מגה או 64 מגה או 256 מגה

ההארד דיסק עדיין יהיה החלק הכי איטי במחשב

מילי שניות זה 10 בחזקת 3- כלומר שניה חלקי 1000

ננו שניות זה 10 בחזקת 9- כלומר שניה חלקי 1,000,000,000

ההבדל הוא פי מליון!!!

פורסם

לא בדיוק !! יש סוג מסויים של טקסטורות שהכרטיס מסך יודע להדביק השאר עושה המעבד נכון שיש טקסטורות שהמעבד מעביר לכרטיס מסך

אבל זה בד"כ טקסטורות דחוסות ומאוד בסיסיות כל השאר עושה המעבד

המעבד של המחשב לא מתעסק בכלל עם השיידרים! כל הגאומטריה של המשחק מתבצעת ב-GPU של הכרטיס מסך שלך.

פעם מלפני כמה שנים טובות המעבד היה מבצע את חישובי התאורה, אבל היום הכל בכרטיס.

פורסם

המעבד של המחשב לא מתעסק בכלל עם השיידרים! כל הגאומטריה של המשחק מתבצעת ב-GPU של הכרטיס מסך שלך.

פעם מלפני כמה שנים טובות המעבד היה מבצע את חישובי התאורה, אבל היום הכל בכרטיס.

לא דיברתי על תאורה ואפקטים אלא על טקסטורות בלבד

למרות שהיום כרטיסי מסך כן נוגעים סטקסטורות עדיין רוב העיבוד של הטקסטורות מתבצע ע"י המעבד

פורסם

לא דיברתי על תאורה ואפקטים אלא על טקסטורות בלבד

למרות שהיום כרטיסי מסך כן נוגעים סטקסטורות עדיין רוב העיבוד של הטקסטורות מתבצע ע"י המעבד

טעות! המעבד קורא את הרוטינות של DX או OGL לפי קורדינטות UV, לאחר מזה הכרטיס מסך טוען ל-Z-BAFFER אם מדובר במפות שיידרים מורכבות,

כמו למשל מים, הכרטיס יעזר בזכרון-RAM של המחשב או במקרה של חוסר יבצע SWOP על הדיסק.

אל תערבב בשר עם חלב, המעבד משמש להרצת הקוד הכרטיס-מסך לוקח את האחריות הגראפית, 3D-2D שיידרים, תאורה, מודלים, ריגים, אפילו הטמעת פרופיל צבע ICC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים