עבור לתוכן

התוכניות של AMD

Featured Replies

פורסם

קראתי פה את התוכניות שלהם

http://www.xbitlabs.com/news/story.html?id=1008512620

וכמו שאמרתי בוויכוח של זה שפנטיום 4 2.2GHz יהיה יותר טוב בזמנו (כשהוא יצא), אני עדיין חושב שצדקתי.

יודעת למה ?

כי AMD תתן מעבד לפנטיום 4 2.2GHz מאוד מאוחר. המעבד אמור לצאת ב3 שבועות הקרובים, ובכתבה תוכלו לקרוא מתי בדיוק AMD מתכוונת להוציא את המענה המתאים (AMD Athlon XP 2200+ שיבוסס על הליבה החדשה, לא פאלומינו).

חבל שהם זורעים לעצמם דרך חדשה לכישלון.

• תגובות 36
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ארם

פאלומינו 2000+ יספיק גם בשביל פנטיום 4 2.2 Ghz שיעלה הון.

וחוץ מזה מה מתכננת אינטל? עוד העלאה במהירות השעון?

בעעעעעעעעעעעעע :-/

פורסם

למה לא אמרת את זה על אינטל כשAMD הוציאו את הXP?

אפשר היה להגיד בדיוק אותו הדבר, שאינטל מפגרים אחרי AMD כי AMD מוציאים מעבד חדש ולאינטל אין תשובה הולמת.

פורסם

ה NorthWood לפי בנצים ראשונים נותן באיזור ה 10% יותר ביצועים מקודומו

Northwood במהירות של 2.2GHZ מציג יתרון ביצעוים של אחוזים בודדים בלבד על ה Athlon XP 1900

התוכניות של AMD הן כדילקלמן: להוציא מעבד Athlon Xp 2000 שהערכה היא בין עוד השנה לבין תאריך

ההשקה של ה Northwood בכל מקרה חלק מיתרון הביצועים הקטן שה Northwood במהירות 2.2GHZ

כבר יתבטל בהשוואה ל Athlon XP 2000. דבר שני זה שעוד מעבד עם ליבת הפלומינו צריך לצאת - Athlon Xp 2100

והוא יצא מתי שהוא שנה הבאה...

ליבת ה T-Bred החדשה שתחליף את הפלומינו תיצא מתישהו ברבע הראשון של השנה כנראה משהו בחודש פברואר

על הליבה החדש אנו לא יודעים דבר ויש הערכות שהיא כמו ה Northwood תציג L2 Chache של 512KB (מה שנתן

ל Northwood את כל הביצועים שלו) ואולי גם BUS במהירות של 333MHZ כמו כן הערכות שהליבה החדשה

תוכל להגיע למהירויות של עד 2.5GHZ במקרה הטוב מה שאומר מבחינת השוואה ל Northwood היא תוכל להתמודד

איתו עד בערך 3200MHZ... ואינטל לא הולכת להוציא מעבד יותר מהיר מזה לפחות עד הרבע השלישי שם יוצגו שתי מעבדים

חדשים של AMD גם ליבת האתלון האחרונה בשם BARTON שתבסס על טרנזיסטור מסוג SOI (פיתוח של AMD ו IBM)

שאמור להגיע לתדרים אפילו יותר גבוהים. ומה שיותר טוב זה שברבע השילשי יצא מעבד הדור הבא של AMD שהוא ה HAMMER

שאמור להיות ממש ממש נחמד ואמור לכבוש את כל השווקים מהשוק האישי עד לסרברים החזקים ביותר ואפילו יש תיכנון למעבדים ניידים שמבוססים עליו. cwm1.gif.

אלא התוכניות של AMD לעתיד אפ שאלתם

מה התוכניות של אינטל? הם הולכים להמשיך עם הפנטיום 4 עד שהוא יגווע ב 3.5-4 גיגה הרץ מתישהו ב 2003

וצפוי שהוא יפסיד ל HAMMER בגדול (אין לאינטל תשובות במפת הדרכים שלהם לפחות) הוא כנראה יוחלף על ידי ליבה חדשה

מתישהוא ב 2003... על זה אף אחד לא יודע דבר עדיין... אולי זה יהיה אפילו טוב הפעם (בניגוד לפנטיום 4)

פורסם
  • מחבר

"ליבת ה T-Bred החדשה שתחליף את הפלומינו תיצא מתישהו ברבע הראשון של השנה כנראה משהו בחודש פברואר

על הליבה החדש אנו לא יודעים דבר ויש הערכות שהיא כמו ה Northwood תציג L2 Chache של 512KB (מה שנתן

ל Northwood את כל הביצועים שלו) "

נכון. רק ברבע הראשון של השנה לAMD תיהיה תשובה הולמת. אני בטוח שXP 2000+ שמבוסס על הפאלומינו לא יעבור את הפנטיום 4 2.2GHz. בגלל זה אני אומר שהתוכניות והמעבדים של AMD נשמעים פשוט מצויינים ומבטיחים רק באיחור של כמה חודשים. כי ברבע הראשון של השנה, אינטל כבר תספיק להוציא את פנטיום 4 2.5GHz או 2.6 כך שלAMD יהיה קשה מאוד להתמודד איתו.

אני אנסח את זה אחרת :

כשAMD תוציא מעבד שייקרא 2200+ שיבוסס על ליבת T-berd החדשה ויעבור במהירות של 1.8GHz, אינטל כבר ותציא מעבד של פנט7יום 4 2.5GHz או יותר. אני בטוח שלT-berd עד אז יהיו נתונים טובים כדי להתמודד את הנורת'ווד (מטמון, בקשר לבאס AMD כנראה הולכת להשאר עם 266MHz......) אבל הבעיה שמהירות השעון שתפריד ביניהם היא 700MHz לטובת הפנטיום 4. זה המון. AMD אף פעם לא הצליחה לנצח את אינטל במהירות כזאת.

זה כמו שתשווה מעבד פאלומינו במהירות 1.33GHz למעבד פנטיום 4 2GHz כיום.

ותחשבו שאת פנטיום 4 2.2 נורת'ווד אינטל תוציא ב7 בינואר שזה ממש אבל ממש קרוב... אז אתם רוצים להגיד שרק כמה חודשים אחרי זה לAMD תיהיה תשובה?? עד אז אינטל תגיע עם הפנטיום 4 ל2.5 ואז אין לי AMD מה לעשות.

בקשר למיני מייזר, אמרת שלא אמרתי כך על אינטל כשAMD הוציאו את Athlon XP. לא אמרתי את זה כי כשהם הוציאו אותו אז המעבד הכי מהיר היה 1800+ שפעל ב1.53GHz ולהזכירך הפנטיום 4 2GHz עקף אותו ברוב המבחנים אז עדיין היה לו יריב טוב. היום זה ברור שXP 1900+ יותר טוב ושווה מבחינת מחיר וביצועים. למרות שבמשחקים שדורשים רוחב פס גדול פנטיום 4 עדיין מנצח בגלל RDRAM.

פורסם

שוב אתה טוען טענות לייצניות... אני לא מבין למה אתה עושה את זה לעצמך...

אז מה אם אינטל יובילו על AMD במשך חודש-חודשיים ? אז מה?!

ולמה אתה ממשיך ומתעקש, ממשיך ומתעקש, ממשיך ומתעקש לא לצטט כמו בן אדם? ( [ quote]בלה בלה[ /quote] )

פורסם
  • מחבר

בקשר לציטוטים, זה יותר נוח......

ובקשר ל

"אז מה אם אינטל יובילו על AMD במשך חודש-חודשיים ? אז מה?!"

קודם כל יפה שאתה מסכים שבמשך כמה חודשים (ליתר דיוק, 3-4 חודשים, שזה המון) אינטל יובילו על AMD במחשבים בקטגוריה של הכי חזקים בשוק, זה כבר טוב. עכשיו הבעיה שזה לא יהיה רק כמה חודשים, הבעיה היא שאחרי שAMD תוציא את XP 2200+ שיעבוד ב1.8GHz ובאותו זמן יהיה לאינטל פנטיום 4 2.5GHz אם לא יותר, הבעיה היא שכל פעם שAMD תנסה להתקדם ולהוציא מעבד עוד קצת יותר מהיר (1.9GHz לדוגמה) אינטל תרוץ להוציא מיד מעבד פנטיום 4 מהיר יותר בעולם 100-200MHz וככה היא תחסל את AMD בשוק המחשבים החזקים ביותר בשוק.

אם לAMD יש שכל והם יירצו לצאת מכל המצב הזה, או שהם צריכים לשנות את מפת הדרכים שלהם ולהקדים הכל ב3 חודשים לפחות, שפשוט יחד עם XP 2200+ הם יציאו עוד סידרה של מעבדים עד XP 2600 שיעבור במהירות של 2.1GHz או 2.2GHz ואז הם באמת שיחקו אותה, ואז באמת אינטל תנצח אותם "רק" כמה חודשים (עדיין 3 חודשים זה הרבה, אבל מילא. מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא) ואחרי זה AMD תחזור לשלוט. ואל תגיד שAMD לא תוכל להגיע לכאלה מהירויות כי היא כן תוכל, כי החל מAthlon XP 2200+ כל המעבדים שלהם יתבססו על ליבת T-berd החדשה כך שלא תיהיה להם בעיה להגיע למהירויות גבוהות.

אבל מצער לומר שכל כך ברור שהם לא יעשו את זה. הם פשוט סללו לעצמם דרך לא טובה.

פורסם

שכחת דבר חשוב ביותר... מחיר.

פורסם

אני לא רואה את עצמי קונה מעבד נורת'ווד 3 3GHZ במחיר של 5000 שקל, אבל זה רק אני.

פורסם

הבעיה היא שאחרי שAMD תוציא את XP 2200+ שיעבוד ב1.8GHz ובאותו זמן יהיה לאינטל פנטיום 4 2.5GHz אם לא יותר, הבעיה היא שכל פעם שAMD תנסה להתקדם ולהוציא מעבד עוד קצת יותר מהיר (1.9GHz לדוגמה) אינטל תרוץ להוציא מיד מעבד פנטיום 4 מהיר יותר בעולם 100-200MHz וככה היא תחסל את AMD בשוק המחשבים החזקים ביותר בשוק.

מאיפה לך?! אתה אלוהים?

פורסם

Stupidity is fatal

אני חוזר על השאלה שלי:

למה לא אמרת את זה כשAMD הוציאו את האת'לון?

הרי אפשר היה לטעון בדיוק את אותו הדבר כנגד אינטל!!!

היית אומר: תראו את אינטל, AMD מוציאה מעבד חדש ולאינטל יהיה מעבד חדש רק בסוף השנה הזאת-תחילת שנה הבאה!

ואיך לדעתך היה המצב לפני יציאת האת'לון? הרי גם אז לפנטיום 4 היה מעבד 2Ghz והוא הוביל על AMD במהירות השעון.

000000000000000hhhhh

Clock speed ain't everything you know

אז עכשיו לאינטל יש יתרון, בדיוק כמו שלAMD היה יתרון.

אבל היתרון של אינטל יימשך חודשיים שלושה מקסימום ואז יהיה לה מאוד מאוד קשה להשלים את הפער בין הנורת'ווד שלה במהירות של 2.2 (לא, לא ייצא 2.5 עד אז!!!) לבין המעבד החדש של AMD.

פורסם

והמעבד החדש של AMD יאכל את הנורת'ווד.

ואז יהיה שקט בממלכת המעבדים.

אבל אז יקומו הצ'יפסטים ויריבו ויעשו מלחמת אזרחים עם המלכה VIA.

פורסם

Ibrow-Now אתה בקונספציה שגוייה לחלוטין - ההפרש במגה הרץ לא צריךל להישאר קבוע כדי שאתלון ימשיך להוביל על הפנטיום 4, אני אסביר.

משוואת הביצועים של מעבד הולכת ככה:

ביצועים = מחזורי שעון x עבודה למחזור

מדובר פה ביחס תלוי (כפל):

בעוד שהפנטיום 4 הוא חזק מאוד בקצב של מחזורי השעון - הוא עושה באופן משמעותי פחות עבודה לכל מחזור

האתלון חזק מאוד בעבודה המעשית שהמעבד נותן לכל מחזור שעון ופחות חזק במספר מחזורי השעון.

כיוון שאתלון יותר חזק בעבודה לכל מחזור שעון - תוספת של מחזורי שעון לאתלון נותנת לו תוספת ביצועים יותר גדולה מאשר לפנטיום 4. באופן פשוט יותר נגיד ככה: אם אתה לוקח שני מעבדים אחד פנטיום 4 ואחד Athlon תוספת קבועה של מחזורי שען

לאחד לשתיהם תתן יותר ביצועים לאתלון כיוון שהוא עושה יותר עבודה עם כל מחזור שעון (MHZ) שהוא מקבל.

אפילו יותר פשוט: בזמן שלאתלון מוסיפים נגיד 66MHZ כדי לקבל את אותה תוספת בביצועים עבור מעבד פנטיוןם 4 יצטרכו

להוסיף 100MHZ ! כי האתלון עושה יותר עבודה לכל מחזור שעון.

ולכן פער ה MHZ בין האתלון לפנטיום 4 יכול לגדול (כמו בדוגמה הנ"ל) אבל בסופו של דבר הביצועים ישארו אותו הדבר, ולכן הפרש

המגה הרצים תמיד גודל. למשל אתלון 1.2 מבצע בערך כמו פנטיום 1.5GHZ אבל אתלון 1.33 מבצע טוב יותר מפנטיום 1.7GHZ

זאת אומרת שבזמן שהוספת לאתלון רק 133 מגה הרץ והוספת לפנטיום 4 200 מגה הרץ האתלון עדין משיג הפרש ביצועים יותר גדול... ולכן אינטל יכולה להוסיף יותר תדר במגה הרצים למעבדים שלה בזמן שAMD מוסיפה פחות ועדיין האתלון יבצע טוב יותר.

פורסם

ודרך אגב ה Athlon XP 2000 עדיין יבצע קצת פחות טוב מה Northwood 2.2.

לעומת זאת האתלון אמור לצאת לפני ה NorthWood זאת אומרת - AMD לא מאחרת לשום מקום היא כבר מוציאה 3 מעבדים

(4 מעבדים עם סופרים את ה Athlon Xp 1700) שמבצעים יותר טוב מספינת הדגל הנכוחית של אינטל - פנטיום 4 במהירות

של 2GHZ. הישג כזה ה Northwood לא יתקרב להשיג... במפת הדרכים של אינטל Northwood במהירויות של 2.5-2.6GHZ

מופיעים רק ברבע השני של 2002 ועד אז ה T-Bred (זה T-Bred ולא T-Berd) כבר מזמן יהיה פה.

פורסם
  • מחבר

שיוו.....

"שכחת דבר חשוב ביותר... מחיר."

ברור. אם היית קורא את הת'רד הקודם בנושא אמרתי שהפנטיום 4 כושל מבחינת מחיר ולא שווה את המחיר שלו. דיברתי אך ורק על ביצועים, רק על זה.

נ.ב.

כשאינטל יוציאו פנטיום 4 3GHz הוא יעלה בערך כמו שפנטיום 4 2GHz עלה בהתחלה. וכמובן אחרי 3 שבועות יצנח לו המחיר... זה תמיד קורא. אבל עדיין הוא יישאר יותר יקר מAMD, מה לעשות. אמרתי שמבחינת מחיר אינטל לא שיחקו אותה. מדברים פה רק על ביצועים נטו.

עוד אחד:

"מאיפה לך?! אתה אלוהים?"

מה זה מאיפה לי ? זה תמיד ככה. אינטל מוציאה מעבד מהיר ואז AMD "במקרה" מוציאה מעבד חדש מהיר בעוד 100MHz. היום זה הולך לטובתה, אבל כשמשחק התפקידים יתחלף כמו שAMD מתכננת לעצמה, זה יהיה כל כך מצויין וזה כל כך שקוף שככה זה יהיה. אינטל תוציא את פנטיום 4 2.2GHz ב7 בינואר כמו שהיא הודיעה. AMD עכשיו עושה לאינטל נחת ל3-4 חודשים. אינטל לא ייצטרכו להוציא כלום. פשוט כלום. כי AMD ב3 חודשים הקרובים הולכת לתקוע את עצמה עם.... Athlon XP 2000+. זה המעבד הקרוב שהיא תוציא, למעבד שיבוא אחריו תצטרכו לחכות עוד 3-4 חודשים. וכבר הסברתי פה (PLZ אנשים, לא להתחיל להעלות את הנושא שוב כי כבר הסברתי את זה. להזכיר למישהו: מטמון, באס של 533MHz, נורת'ווד...) למה אין לAMD XP 2000+ לנצח את פנטיום 4 כשפער המהירויות ביניהם (מגה הרץ. שלא לדבר על פער הטכנולוגיה, הבאס והמטמון. לכל אלה לAMD תיהיה תשובה רק עוד 3-4 חודשים) הוא עצום, יותר מ500MHz. זאת אומרת שלאינטל עכשיו תיהיה נחת 4 חודשים. זמן מצויין לעבוד על פנטיום 4 2.5GHz, 2.6GHz ואפילו 2.8GHz. אתה קולט? 4 חודשים זה המון זמן. המוון. אם מפת הדרכים שלהם לא הייתה מעקבת אותם, הייתה להם יכולת אפילו להוציא פנטיום 4 3GHz. כמובן שהם לא יעשו את זה, כי יש להם מפת דרכים שתלך עם הפנטיום 4 עד סוף 2005, אבל אני אומר שמעשית בזמן כזה הם היו יכולים לעשות את זה בלי בעיה.

אז אחרי 4 חודשים שלמים שבהם אינטל נחה כי הפנטיום 4 2.2 שלה מביס את AMD XP 2000+ (שלהזכירכם פועל ב1.67GHz), אתה באמת חושב (Enc0der), שאינטל לא תוציא את פנטיום 4 2.5GHz?!

זה כל כך ברור שכן. היא תתן לAMD להוציא את המעבד T-berd המהולל שלהם בלי להשאר בטופ ? אינטל לא תרשה את זה לעצמה.... זה כל כך ברור. אחרי 4 חודשים בטוח שהיא תוציא את פנטיום 4 2.5GHz לפחות. (האמת, אינטל אוהבים בפנטיום 4 שיהיה מרווח של 100MHz בין כל מעבד. אז בטח הם יוציאו סדרה של 2.3, 2.4 ו2.5 ויכול להיות מאוד שקודם הם יציאו את 2.3 ו2.4 ורק שבועיים לאחר מכן את 2.5 אבל זה לא ישנה כלום)

זה עונה לשאלה שלך, אם אני אלוהים. אז אני לא, אבל היגיון בריא עוזר לי לדעת מה ייקרה בעתיד על פי מה שקורה עד עכשיו.

יש המשך, תעברו להודעה הבאה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים