עבור לתוכן

עוד מישהו מתנגד לבחינה מחדש של מתן אזרחות לערבים?

Featured Replies

פורסם
:s07:
  • תגובות 415
  • צפיות 31.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
:nixweiss:
פורסם

אתה מוכן להסביר לי למה לעזאזל תושבי המשולש צריכים לקבל דירות בתור פיצוי, כאשר אף אחד לא מפנה אותם מהבית שלהם!!!

::)

פורסם

למה שלפני זה לא תסביר לי למה שהמדינה לא תדאג לאזרחיה ותוציא אותם משטח מסויים לפני שהיא מעבירה אותו לידיה של רשות מדינית אחרת?

פורסם

מה הבעיה? ברגע שהאזרחות שלהם תוחלף מישראלית לפלשתינאית, הם כבר לא יהיו אזרחים ישראליים. ואז אפשר להעביר אותם עם השטח למדינה הפלשתינאית בלי שזה יחשב כהעברת השטח עם אזרחים ישראלים. רואה? ליברמן דווקא חשב על זה.

Disclaimer: אני נגד התוכנית הזו.

פורסם

למה? בא לך להרחיב?

אגב, אני אישית חושב שזה החלק במצע שלהם שהוא לא ממש מציאותי. אבל יש לך סיבה מעבר לזה?

פורסם

כי כך תעביר 150-200 אלף אזרחים ערבים למדינה הפלשתינאית, אבל תעצבן את שאר 850-800 האלף שישארו.

כי זה תקדים מסוכן של מסירת שטחים שעליהם אין כל עוררין על שייכותם לנו לאחרים.

כי אני לא חושב שצריך לפצות את הפלשתינאים על כך שאנחנו מספחים חלק מהגדה.

כי אין שום סיכוי שהפלשתינאים יסכימו (גם לזה וגם לכל הצעה אחרת שאנחנו יכולים להציע להם), אז למה סתם לפגוע בערביי ישראל כשברור שההצעה הספציפית הזו לא תתממש?

פורסם

מה אתה חושב שהכי דחוף לעשות במדינה נכון להיום?

מה לגבי הרעיון של שיוויון זכויות וחובות?

פורסם

מה הבעיה? ברגע שהאזרחות שלהם תוחלף מישראלית לפלשתינאית, הם כבר לא יהיו אזרחים ישראליים. ואז אפשר להעביר אותם עם השטח למדינה הפלשתינאית בלי שזה יחשב כהעברת השטח עם אזרחים ישראלים. רואה? ליברמן דווקא חשב על זה.

אהה, אז זה לא כל כך פשוט.

קודם כל הם צריכים להיות אזרחים פלסטינים ורק אז להסתפח. נראה שהדרך עוד ארוכה.

פורסם
  • מחבר

כל דרך ארוכה מתחילה בצעד קטן...

פורסם

שיהיה בהצלחה.

פורסם

אהה, אז זה לא כל כך פשוט.

קודם כל הם צריכים להיות אזרחים פלסטינים ורק אז להסתפח. נראה שהדרך עוד ארוכה.

נו, וזו בדיוק התוכנית של ליברמן. איך אתה יכול להתנגד למשהו שאתה לא מכיר?

מה אתה חושב שהכי דחוף לעשות במדינה נכון להיום?

לא יודע.

מה לגבי הרעיון של שיוויון זכויות וחובות?

אין חיה כזו. למה עשיר צריך לשלם הרבה כסף למדינה כשעני מקבל ממנה כסף? איפה השיוויון? למה גברים (יהודים חילוניים שלא השתמטו) צריכים לשרת שלוש שנים בצבא + מילואים ונשים פחות משנתיים? למה עולה חדש מקבל סל קליטה וצבר לא? ואני יכול להמשיך ככה שבוע.

אין שיוויון ולא יהיה שיוויון. לא יכול להיות שיוויון. ישנם אינטרסים שונים לקבוצות אוכלוסיה שונות. צריך להיות איזון, לא שיוויון.

העשיר משלם יותר ומקבל פחות מהעני כי יש לו יותר. איזון.

גברים משרתים יותר בצבא אבל בתמורה מקבלים תפקידים מאתגרים יותר. איזון. כאן, אגב, האיזון הופר לטובת הנשים מאז מקרה אליס מילר.

צבר מעורה בחברה ועולה חדש לא, אז המדינה מסייעת לו כלכלית. איזון.

שירות לאומי לערבים וחרדים? נשמע מצויין. אבל להתנות את זה באזרחות? זה מאוד לא מאוזן.

פורסם

להתנות את זה באזרחות ל-כ-ו-ל-ם ללא יוצא מן הכלל. זה מאוזן!

פורסם

זה לא מאוזן. יש אנשים שיש להם בעיות בהן צריך להתחשב. קח למשל אדם בעל אחוזי נכות גבוהים: תדרוש ממנו לשרת? הוא לא יכול. אז מה, לנכים לא ניתן אזרחות?

דרישה שווה מכולם אינה מאוזנת. שוב, האם כולם צריכים לשלם את אותו מס הכנסה ולקבל את אותן קיצבאות?

פורסם
  • מחבר

נכים זה סיפור אחר לגמרי. בהם אסור לפגוע, אבל מי שיכול לשרת ופשוט לא רוצה- לא יהייה אזרח.

יהייה אפשר לעשות חוק שנכים שיוולדו עוד 50 שנה וסבא\ אבא\ אח שלהם שרת הם יהיו אזרחים, ואם לא אז לא... אם המשפחה לא אזרחים אז 50 שנה זה מספיק זמן כדי למצוא לעצמם מדינה אחרת להתעלק עליה....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים