עבור לתוכן

Mac vs. PC

Featured Replies

פורסם

1. הם לא בנוים מזהב, הם בנוים מאלומיניום ותהליך היצור ייחודי לאפל, ומרגישים את ההבדל, וכל ביקורת עליהם מציינת את זה, כל ביקורת!

2. למערכת הפעלה אין זכות קיום ללא ווינדוס? לא, אבל בכך שהם מציעים את האופציה הזו הם קורצים לקהל רחב יותר, כמוני וכמו הרבה אנשים שעובדים איתי שמחליפים למק בתקופה האחרונה אחרי שנים של שימוש ב PC.

3. מדד שמשתנה? יש לי מק בוק פרו עם ווינדוס 7, בלי הרבה תוכנות ב BOOT, השולחני שלי הוא E6600 עם XP, הטעינה של המקבוק ללאופרד מהירה בהרבה, וכך גם הכיבוי.

1. עובדות בשטח... שאתה לא יכול להתעלם מזה שהניידים הם תנורי אפיה, ככה שהביקורת פה לא שווה הרבה.

2. האופציה הזאת דורשת רשיון נוסף למערכת WIN, האופציה הזאת דורשת עוד מקום על הדיסק קשיח מעבר למה שלאופרד כבר תופסת שטח דיסק.

האופציה הזאת לא תואמת WIN ב-100%, לפחות שמדובר במכונות VM למניהם, במיוחד שמדובר בתוכנות כמו אוטוקאד, סולידוורקס, אופיס 2007, משחקים...

3. גם אם אתה צודק, זה ממש לא רלוונטי! כמה כבר אנשים סוגרים ומדליקים מחשב...? ודבר נוסף, על הבעיות של התעוררות ה-MBP יחד עם פרללס מופעל, אתה לא מציין?

• תגובות 845
  • צפיות 273.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. עובדות בשטח... שאתה לא יכול להתעלם מזה שהניידים הם תנורי אפיה, ככה שהביקורת פה לא שווה הרבה.

2. האופציה הזאת דורשת רשיון נוסף למערכת WIN, האופציה הזאת דורשת עוד מקום על הדיסק קשיח מעבר למה שלאופרד כבר תופסת שטח דיסק.

האופציה הזאת לא תואמת WIN ב-100%, לפחות שמדובר במכונות VM למניהם, במיוחד שמדובר בתוכנות כמו אוטוקאד, סולידוורקס, אופיס 2007, משחקים...

3. גם אם אתה צודק, זה ממש לא רלוונטי! כמה כבר אנשים סוגרים ומדליקים מחשב...? ודבר נוסף, על הבעיות של התעוררות ה-MBP יחד עם פרללס מופעל, אתה לא מציין?

1. עובדות בשטח? לי יש מקבוק חדש, הבעיות נפתרו ברובן בדור החדש.

2. WINDOWS7 RC לא עלה לי כסף, והנקודה היא שרוב המתמשים לא צריכים ווינדוס בנוסף, אתה ורוב הקוראים של הת'רד הזה הם לא משתמשים ממוצעים.

3. זה לא רלוונטי? בניידים? סטודנט שיש לו 3-4 שיעורים ביום ומשתמש בנייד כמחברת מדליק ומכבה אותו 5 פעמים ביום. איש עסקים או איש מכירות...

ושוב, אני לא מדבר על פרללס או על בוטקמפ, העובדה היא שרוב רוכשי אפל הם כבר מזמן לא גרפיקאים או עורכי וידאו, אלא אנשים שמחפשים מערכת הפעלה יותר ידידותית. אגב, סטודנטים מקבלים $200 דולר הנחה על המחשב ובנוסף $230 לרכישת אייפוד, ו $100 הנחה על ביטוח כולל לשלוש שנים, כולל מסך.

OMRIJ, הנתונים הם מלפני הורדת המחירים והם מתייחסים ליחידות שנשלחו, לאפל אין נטבוק, בניגוד לכל החברות האחרות ברשימה, מבחינת נפח מכירות בדולרים הם צמודים לדל. לגבי העובדה ש HP צנחו במכירות פחות מהם, טעות שלי, קח רק בחשבון של HP יש נטבוק מאוד מאוד מצליח.

ועוד פרט קטן, שדרוג ל SNOW LEOPARD יעלה $29 לכל משתמשי LEOPARD, כמה מיקרוסופט גובה על שדרוג ל WINDOWS 7?

פורסם

סטודנט בארץ עם מק, זה פשוט סיוט! :kopfpatsch:

לעבוד עם נוסחאות, NO ומלל תחליפים עלובים לוורד, נו באמת...? ושלא נדבר על הבעיות הקשות בארץ עם האינטרנט.

פורסם

OMRIJ, הנתונים הם מלפני הורדת המחירים והם מתייחסים ליחידות שנשלחו, לאפל אין נטבוק, בניגוד לכל החברות האחרות ברשימה, מבחינת נפח מכירות בדולרים הם צמודים לדל. לגבי העובדה ש HP צנחו במכירות פחות מהם, טעות שלי, קח רק בחשבון של HP יש נטבוק מאוד מאוד מצליח.

זה מה15 ביולי, וזה התחזית לשנה שמסתיימת בינוי 2009 (השנה הפיסקאלית בארה"ב שונה מבארץ והיא מיוני עד יוני ולא דצמבר-דצמבר)

זה שירדו מחירים ביוני לא משפיע על הדוחות שיתפרסמו בשבוע הבא (להזכירך, דוח רוו"ה לתקופה שהסתיימה ב30 ביוני, 2009)

זה שאין להם נטבוק זה חטא שהם עוד יכו עליו (או שיצא בקרוב עפ"י השמועות), אבל זה בסה"כ תירוץ למה הם מכרו מעט ולא הסתגלו למצב העולמי החדש.

בשורה התחתונה גם בארה"ב הם לא המותג המוביל, גם לא בהכנסות

(ועל זה יעיד ביאור המגזרים הגיאוגרפיים שיתפרסם עם הדוחות של אפל ושל דל)

בBOTTOM LINE הם חברת מחשבים שהפכו לחברת נגנים/טלפונים עם מחשבים בתור מוצר נלווה

והמצב שלהם לדעתי לא ישתפר בתחום הזה.

פורסם

ועוד פרט קטן, שדרוג ל SNOW LEOPARD יעלה $29 לכל משתמשי LEOPARD, כמה מיקרוסופט גובה על שדרוג ל WINDOWS 7?

כי זה לא שווה כלום? כמו שאמרתי, הורידו תמיכה ממחשבים ישנים, יישרו קו עם כל שאר מערכות הפעלה (AKA האצת סרטים על הכרטיס מסך) ועשו שלחיצה על תוכנות בדוק תציג תפריט שחור שעכשיו בכלל מעבצן אותי כי כל שאר התפריטים הם בצבע כסף, דבר שסתם גורם לבלבול.

למעשה, אם היו לוקחים על החרא הזה יותר מ30 דולר (וגם 30 דולר זו גניבה) אז הם חתיכת גנבים חמדנים. מספיק דופקים את בעלי האיפוד טאצ', 10 דולר על כל גרסא כי הם לא קנו גם פלאפון עם זה?

בקיצור, אי אפשר להשוות את השיפור האדיר ש7 מביא ל"שיפורים" שהיו ציריכים להיות מובנים במערכת, עוד מלפני 5 שנים, כמו בכל מערכת נורמאלית (אפילו בלינוקס יש האצת סרטים בעזרת הכרטיס מסך!!!11אחד).

פורסם

SL הולכת להיות פלופ כי למרות "מאות חידושים" היא לא מחדשת כלום

אפילו הפיצ'ר הכי חשוב שלה לא יפעל על כל המחשבים שתומכים במערכת ההפעלה (OPEN CL)

OpenCL

* NVIDIA Geforce 8600M GT, GeForce 8800 GT, GeForce 8800 GTS, Geforce 9400M, GeForce 9600M GT, GeForce GT 120, GeForce GT 130.

* ATI Radeon 4850, Radeon 4870

כל המקבוקים הקודמים שמבוססים כרטיס INTEL וכל הIMAC/MAC PRO שמבוססים 2600 לא ברשימה

בעסה...

פורסם

ציפית למשהו אחר? אפל תמיד מחדשת על חשבון תמיכה לאחור. (ע"ע איפון דור 1 4 גיגה) או על ידי דפיקת משתמשים (ע"ע איפוד טאצ') ועל ידי ניצול ציני, המתבטא בתמיכה קלוקלת והמצאתתקנים

פורסם

סטודנט בארץ עם מק, זה פשוט סיוט! :kopfpatsch:

לעבוד עם נוסחאות, NO ומלל תחליפים עלובים לוורד, נו באמת...? ושלא נדבר על הבעיות הקשות בארץ עם האינטרנט.

אין ספק מאוד איכפת להם מישראל, בגלל זה כבר מוכרים אייפונים באנטרטיקה ופה עוד אין.

שדרוג לא שווה כלום? אולי לך, תתחיל לחשוב על מי השוק שלהם.

OMRIJ, שים לב שעד הרבעון ה 2 של 2009 הם היו במגמת גדילה יציבה לאורך תקופה מאוד ארוכה.

ושוב, תנסו לחשוב על קהל היעד, חברה שלי לא מוכנה לשמוע יותר על PC, יש לה את המקבוק שלה כבר שנתיים, והוא עובד מעולה (קצת מתחמם, כן), ובסה"כ היא לא רוצה לשמוע על PC יותר, גם אם זה אומר להחליף מחשב כל 4 שנים, לא כל 3.

למרות כל הקיטורים שלכם על אפל שימו לב לשווי השוק שלהם לעומת מיקרוסופט בחמש השנים האחרונות, כנראה שהם עושים משהו נכון, ועם כמה שאני עצבני על זה שהם הוציאו מקבוק פרו חדש שבוע אחרי שקניתי את שלי (וכבר חזרתי לארץ) אני עדיין מעדיף את המחשב הזה על כל נייד אחר בשוק.

פורסם

ובסופו של דבר התוצאות מדברות בעד עצמן,

בשורה התחתונה הם מרוויחים בעיקר מהצעצועים ולא מהמחשבים :)

קהל היעד זה אנשים מאאאאגניבים, כאלו שלא עושים הרבה עם המחשב וגם אז משלמים עליו מחיר כבד

(כי בשביל לעשות איתו משהו רציני צריך מחשב ב20K+ בארץ)

והם בעיקר אנשים שמושפעים מדעת קהל.

פורסם

החברה שלך נעולה ללא סיבה על מכשיר יקר משמעותית שלא שווה כל כך הרבה.

עברו תחתי כמעט כל סוגי הדגמים של המחשבים הניידים של סוני, כאלו עם בלו רי, כאלו עם SSD, כאלו עם 2 כרטיסי מסך וכל מני המצאות שיש להם ואני חייב להגיד לך שאני הייתי לוקח אותם על פני כל מחשב של אפל. כל הציוד שיש לי פה מתאים להם, אני לא צריך לקנות כל מני מתאמים שקריים במאות שקלים. הם מהירים, קרים נוחים והכי חשוב, לא מצהיבים (למרות שזה כבר נפתר אבל עדיין..)

פורסם

למרות כל הקיטורים שלכם על אפל שימו לב לשווי השוק שלהם לעומת מיקרוסופט בחמש השנים האחרונות, כנראה שהם עושים משהו נכון, ועם כמה שאני עצבני על זה שהם הוציאו מקבוק פרו חדש שבוע אחרי שקניתי את שלי (וכבר חזרתי לארץ) אני עדיין מעדיף את המחשב הזה על כל נייד אחר בשוק.

נכון או לא נכון, זה לא משנה הרבה כל עוד יש להם קהל מעריצים קיצוני שגובל בכת.

מתי כבר תבינו שהדבר החשוב ביותר במחשב זה התוכנות, ולא המערכת הפעלה. OS X, חלונות 7, לינוקס, כרום בעתיד המכנה המשותף של כולם להריץ תוכנות.

פורסם

אצל כרום זה להריץ אינטרנט.

(יענו מטרה ראשית)

פורסם

החברה שלי אוהבת את מערכת ההפעלה שלהם, ואת העובדה שהמחשב עמיד, חוץ מזה יש לה את הדגם השחור.

הם מרוויחים יפה גם מהמחשבים, ולגבי קהל היעד, הם בעיקר אנשים שיכולים להרשות לעצמם את התענוג.

הדיון די מיצה את עצמו, לטעמי אתם חושבים בעיקר על עצמכם, ולא חושבים מספיק על משתמשים ממוצעים, אבל אולי אני טועה, רק הזמן יגיד. (נגיד עוד שנתיים)

ודרך אגב, לדבר על קהל מעריצים שגובל בכת כשלמשתתפים האחרים בדיון יש בין 5,000 ל 12,000 פוסטים באתר זה קצת מצחיק.

פורסם

החברה שלי אוהבת את מערכת ההפעלה שלהם, ואת העובדה שהמחשב עמיד, חוץ מזה יש לה את הדגם השחור.

הם מרוויחים יפה גם מהמחשבים, ולגבי קהל היעד, הם בעיקר אנשים שיכולים להרשות לעצמם את התענוג.

הדיון די מיצה את עצמו, לטעמי אתם חושבים בעיקר על עצמכם, ולא חושבים מספיק על משתמשים ממוצעים, אבל אולי אני טועה, רק הזמן יגיד. (נגיד עוד שנתיים)

ודרך אגב, לדבר על קהל מעריצים שגובל בכת כשלמשתתפים האחרים בדיון יש בין 5,000 ל 12,000 פוסטים באתר זה קצת מצחיק.

איך משתמש ממוצע ישרוד על מק, כאשר רק חלק מהאתרים בישראל נתמכים, תחליף ראוי לאופיס אין לו, משחקים ובידור לא נחלתם של המקים.

המצב בדיוק הפוך, אפילו לצילום רנטגן מקופת-חולים צריך WIN.

פורסם

אני מקבל את זה שמערכת ההפעלה זה עניין של טעם. כנראה שמי שנמצא מספיק זמן "בפנים" רואה ומרגיש את הדברים הללו ולא ההפך. יש לי 2 חברים שעבור למאק והיום לא מוכנים לשמוע על חלונות 7, הם כל כך מאוהבים בלאופרד שלהם.

אני מסתקרן מכך ולכן חושב שאויל גם אני, אדם אובייקטיבי וריאלי, יתאהב. אם אני אתהב זה יהיה בצדק כי זה מי שאני כאדם. אני לא בקטע של פוזה ו"מגניב".

לגבי איכות הלפטופ - אני באמת לא מבין. אני מסכים שהוא בטופ, אבל כל לפטופ במחיר דומה, בעל ביצועים חזקים יותר ומסך גדול יות בכ-2 אינץ', נראה מספיק טוב ומרגיש מספיק איכותי. אני לא השתמשתי במאקבוק למשך יותר מחצי שעה ברצף, אבל באמת לא הרגשתי משהו מיוחד שאני רוצה לשלם עליו כזאת תוספת.

נורא מרגיזה אותי גם ההרגשה שאפל מנסה לתחמן ולגנוב ממני כל הזמן, ממש שוד לאור היום. התקנים המרגיזים שלהם, הקטע שלהם שבשביל ה-DUAL LINKב-DVI, משהו שעולה כמעט אפס במתאמים נוכבלים נורמליים בשוק(כי זה כולה פינים בעיקר), עולה מאות ש"ח, בערך פי 3 מאשר ה-SINGLE LINK.

השדרוג למערכת ההפעלה שלהם זול? נו, מלבד המעבר ל-64 ביט הם לא עשו משהו מהותי לטובת המשתמש.

חוץ מזה שלא הוגן להשוות - במייקרוסופט אני יכול לרכוש מחשב PC זול יותר או יותר חזק במחיר דומה. באותו הרישייון אני יכול להשתמש גם במחשב הבא שלי, שיירכש בזול ללא מערכת הפעלה.

אני גם גיימר-לייט(משחק מעט, אבל כשמשחק בד"כ במשחקים החדשים) ואני מלכתחילה לא בונה על המאק כמכונת משחקים - לשם כך אני מקדיש את הנייח בבית, לכן המאק לעולם לא יוכל להיות המחשב היחיד בבית שלי(כי אני לא מוכן לשלם 20 אלף ש"ח על המחשבים הנייחים הבאמת חזקים שלהם).

אני שוקל לרכוש את המאק רק כמחשב נייד שאשא עימי, אם כי אפילו אז קיוויתי שבהשקעה כספית גדולה שכזו אזכה למחשב שמסוגל להריץ בצורה סבירה את רוב המשחקים החדשים כיום בגפיקה ממוצעת+).

כנראה מה שאני הכי צריך זה מחשב מאקל ניסיון למשך חודשיים ורק אז אדע אם זה טוב לי, כי משיקול "הגיוני" זה נראה מה זה לא משתלם.

אני, אגב, אדם אחראי ששורמ היטב על דבריו ולכן אני מאלו שאצלם מוצרי האלקטרוניקה נראים כמו חדשים זמן רב יחסית(למרות שלא היה לי נייד עד כה), לכן הקשיחות של המאק לא ממש מרשימה אותי באופן אישי - מה זה שווה כל כך אם בעוד 3 שנים זה יהיה מחשב זבל(כבר היום הוא בעל ביצועים בינוניים מאוד)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים