עבור לתוכן

מתי לדעתכם יהיו תוכנות שמנצלות מעבדים כפולים...כי כרגע זה ביזבוז - לא?

Featured Replies

פורסם

נראה שאתה פשוט טועה ומטעה. Multi threading זה בדיוק ניצול מלוא הפוטנציאל של ריבוי ליבות, ואין שום טעם בריבוי Processים כמו שאתה מציע אותו. כנראה שמעולם לא כתבת אפילו שורת קוד אחת, ולכן אתה לא מבין למה אתה טועה.

• תגובות 67
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

צר לי, אך בשום מקום בשרשור לא ראיתי היכן הסברת למה אתה טוען שמערכת ההפעלה אינה מנצלת ריבוי ליבות.

בוודאי שריבוי ליבות שונה לחלוטין מ-Multi Threading, אחד קשור בחומרה, השני בכלל קשור בתוכנה. לא הבנתי מה הקשר.

פורסם
:bash: לעמרי....מדובר בניצול ליבות בעבודה עם תוכנה בודדת...העניין פשוט שבזמן הכנה של אותה תוכנה אתה צריך להתאים אותה לעבודה עם כמה ליבות (נימים-זה לא משנה)בגלל זה גם יש חברות שמקמפלות היום את התוכנות מחדש על מנת להתאים אותם לריבוי ליבות.לגבי התאמת הקוד תעיין כאן ->http://www3.intel.com/cd/software/products/asmo-na/eng/compilers/cwin/279578.htm
פורסם

צר לי, אך בשום מקום בשרשור לא ראיתי היכן הסברת למה אתה טוען שמערכת ההפעלה אינה מנצלת ריבוי ליבות.

בוודאי שריבוי ליבות שונה לחלוטין מ-Multi Threading, אחד קשור בחומרה, השני בכלל קשור בתוכנה. לא הבנתי מה הקשר.

יש בינהם הרבה מאוד קשר.

כל ליבה מסוגלת להריץ Thread אחד בזמן נתון.

אם חילקת את התוכנה למספר Thread-ים, היא תוכל לרוץ במקביל על מספר ליבות.

אם התוכנה לא מחולקת לכמה Thread-ים, Windows (או כל מערכת הפעלה מודרנית אחרת) תדאג להריץ על הליבה השנייה Thread מ-Process אחר או Thread פנימי של Windows.

משחקים (לפחות הישנים בינהם) בד"כ ריכזו את כל העבודה ב-Thread אחד (מטעמי פשטות בעיקר).

פורסם

התשובה שלך אינה קשורה למה שאמרתי.

אני עניתי לאדם אשר אמר שריבוי ליבות ו-Multi Threading הם שימושים שונים.

ואילו אני אמרתי שלא ניתן להשוות ביניהם כיוון שהם דברים שונים לחלוטין.

פורסם

המעבדים כפולי הליבה לא הכי יקרים ביחס למעבדי חד ליבה טובים, ההפרש לא כזה ענק לפי מה שהבנתי, לכן עדיף מעבד כפול ליבה.

ואתה דווקא כן תרגיש בהבדל.

בנוסף, אני לא יודע מה איתכם, אבל אני לא מתכוון כל שנה ולא כל שנתיים להחליף מחשב חדש, לכן לאנשים שמחליפים כל 3-4 שנים, אז עדיף כפול ליבה, שגם בעתיד זה יחזיק להם, לא צריך לקנות כל שנה את הדבר הכי מנוצל, כי אז זה כבר יצא יותר יקר ולא שווה.

פורסם

אני חושב שהוא התכוון לניהול אוטומטי ודינמי של עומס בין הת'רדים...

את זה (עד כמה שאני יודע) אין באקס פי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים