עבור לתוכן

מה אתם חושבים על עשירים שמדברים על עוני?

Featured Replies

פורסם

הפואנטה היא שאני ניצחתי ומי שאמר דברים מטופשים הפסיד.

• תגובות 257
  • צפיות 18.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

הפואנטה היא שאין לך מושג על מה אתה מדבר

ושסגנון הדיבור שלך לא מקובל פה בפורום (אני מדבר על ההודעות הקודמות שלך)

פורסם

סגנון הדיבור שלי?

אתה מתכוון לבדיחה על הילדים בכיתה הטיפולית? כי זאת הייתה בדיחה.

מצטער שהפסדת בוויכוח אגב.

פורסם
  • מחבר

סגנון הדיבור שלי?

אתה מתכוון לבדיחה על הילדים בכיתה הטיפולית? כי זאת הייתה בדיחה.

מצטער שהפסדת בוויכוח אגב.

ההומור שלך מוזר מאוד :screwy:

פורסם

אוקיי

אז הבדיחות שלך (על שרון ועל הכיתה הטיפולית) לא מקובלות פה בפורום.

בכל מקרה, אני לא מבין עדיין על איזה הפסד או ניצחון אתה מדבר

כל ההשוואה הזאת לא היתה נכונה מראש (קנייה בלי משכנתא לעומת שכירה)

פורסם

נפגעת מההערה שלי על שרון?

יש לך סבא בן 80 שהוא במקרה ראש הממשלה?

השתמשתי בשפה טובה ומקובלת.

בכל מקרה מצטער שהפסדת בוויכוח שלא היה צריך להיות.

פורסם

אכן הומור מוזר מאוד

:-\

פורסם

מה זה הילדותיות הזאת, התפתח דיון רציני, והגעתם (האמת הגעת ryan_b) לויכוח על "מי ניצח"?

ryan, בבקשה גם תשמור על הרמה של הדיון, אתה גורר אותו ישר לאשפתות וחבל.

בקשר לקו העוני, בית המשפט העליון החליט שלא להחליט בנושא על מה זה להתקיים בכבוד, בגלל החלטות פוליטיות.

היה אפשר להגיע להחלטה, ובגלל פרישה של אחת השופטות (בייניש נדמה לי) אהרון לקח את המושכות והחליט שאין החלטה.

איסטרא, לא משנה מה תגיד, לחיות בישראל זה דבר יקר, לגדל משפחה זה דבר יקר, לשכור דירה עם שכר מינימום זה כמעט בלתי אפשרי, ובטח שלא לקחת משכנתא.כדאי מאוד שתצא מהבועה שלך, מהמספרים שלך, ותתחיל לחיות באמת.

יודע מה, נסה לחיות משכר מינימום, לבד, עם שכר דירה, ארנונה, חשמל מים, אוכל, גז, החזקת ותחזוקת רכב עם כל המשתמע.

ועכשיו תחשוב שאתה גם סטודנט במשרה מלאה (מה לעשות ההורים לא מסוגלים לעזור ובבית שלך אי אפשר ללמוד). אתה פשוט תתמוטט.

פורסם

נו, באמת. דירה זה יקר? קח שותף. עבור לאזור זול יותר. שכור דירה קטנה יותר. רכב זה יקר? קנה חופשי חודשי וסע באוטובוס. תיכף תתלונן שטיסות לחו"ל זה דבר יקר.

Vitnir, ההודעה שלך באמת לא היתה עניינית. וגם לא מדוייקת ולא נכונה. קחי למשל את עניין אבחנת ליקויי למידה: אני מכיר את זה באופן אישי, לפני פחות משנה איבחנו אצלי ADD (למה לא חשבו על זה כשלמדתי בבית הספר, לעזאזל?), והסכומים עליהם כתבת פשוט מצוצים מהאצבע. בדיקת TOVA עולה כ- 350 ש"ח וממומנת ע"י קופ"ח לילדים מתחת גיל 16. איבחון משלים אצל פסיכיאטר/פסיכותרפיסט עולה בערך 500 ש"ח (תלוי ברופא הספציפי) וקופ"ח משתתפת לפחות ב- 80%. איבחון מלא כולל הכל עולה כ- 3,500-4,500 ש"ח ברוב המקומות. אין לי מושג כמה מזה מחזיקה קופ"ח, אני ויתרתי. ריטלין עולה בערך שקל לכדור בבית המקחת בקופ"ח, ומאחר שילד זקוק לרוב לשני כדורים ביום, שישה ימים בשבוע, מדובר על הוצאה חודשית של כ- 50 ש"ח בלבד.

ובנוגע לתוכנית ויסקונסין זה מגוחך אף אחד לא אמר שאין נוכלים ובטלנים בארץ אבל התוכנית איך שהיא היום לא פוטרת תבעיות האמיתיות של

הענים האמיתים מה שהיא עושה זה לעקשות על הנוכלים ובטלנים וזהו-וליפעמים התוכנית הזות פוגעת בניזקקים האמיתים

מה? בשלושה חודשים בלבד התוכנית מצאה עבודה ל- 2,000 מובטלים כרוניים, אנשים שבמשך שנה ויותר לא הצליחו למצוא עבודה. זה נקרא אצלך "לפגוע בנזקקים אמיתיים"? אתה לא חושב שעדיף להשתכר מעבודה, ולו בשכר מינימום, מאשר לחיות על קיצבת הבטחת הכנסה?

תוכנית ויסקונסין גם עוזרת למובטלים קשים למצוא עבודה וגם נפטרת מרמאים.

ובקשר למיסים חלקחם לא מבינים שפחות מיסים אומר יותר כסף למעסיקים וזה אומר או יותר עובדים או יותר שכר מה שעוזר גם לענים

וזה גם אומר מחירים יותר טובים ותחרות יותר טובה של עסקים ישראלים בשוק העולמי

נו, ובשנתיים האחרונות הורידו לא מעט מיסים. אלא מה, מי שמשלם את רוב המיסים הם העשירים, לכן הם אלו שנהנים מרוב ההורדה הזו. ואז כמובן "חברתיים בגרוש" ממהרים להתלונן שהאוצר דואג רק לעשירים.

שוב: עד לשכר של כ- 4,000 ש"ח לא משלמים בכלל מס הכנסה.

הבעיה שהממשלות אף פעם לא באמת עוזרות לרוב הציבור וביגלל זה זה אף פעם לא יקרה-בקושי הורידו קצת מהמס ערך מוסף

הורידו אחוז וחצי, או 8% מכלל המע"מ, כשהכוונה היא להמשיך ולהוריד אותו. אלא אם פרץ יהיה רה"מ או שר האוצר ואז הכל פתוח. אחוז וחצי זה די משמעותי. תחשוב כמה משפחה ממוצעת מוציאה בשנה, תוריד פירות וירקות, תחשב אחוז וחצי מזה ותקבל את החיסכון השנתי.

ופחות מיסים גם אומר מערכת בריאות פחות טובה ומערכת חינוך פחות טובה

כסף זה לא משהו שאפשר להמציא

אם אתה נותן כסף פה, אתה תיקח אותו ממקום אחר.

ישנן דרכים לשפר את איכות החיים אבל לזרוק ססמאות כמו שכר מינימום או להוריד מיסים זה פשוט בולשיט

לא בהכרח. בשנתיים האחרונות היו הורדות משמעותיות במיסים. אז בכמה ירדו הכנסות המדינה ממיסים? הן לא ירדו בכלל, להיפך, הן עלו. איך זה? המדינה אמנם לוקחת אחוז קטן יותר, אבל מעוגה גדולה יותר, כי המשק צומח.

סכום שמספיק למישפחה להתקיים בכבוד, בלי הסתמכות על בתי תמחוי, נדבות ועמותות.

דבר במספרים, חביבי. כמה זה? אלף ש"ח? אלפיים? שלושת אלפים? חמשת אלפים? עשרת אלפים? שלושים אלף? אצלי, בלי שתי טיסות לחו"ל בשנה אין קיום בכבוד, אז המדינה צריכה לממן לי את זה?

OK, את מי שכחתי?

פורסם

דבר במספרים, חביבי. כמה זה? אלף ש"ח? אלפיים? שלושת אלפים? חמשת אלפים? עשרת אלפים? שלושים אלף? אצלי, בלי שתי טיסות לחו"ל בשנה אין קיום בכבוד, אז המדינה צריכה לממן לי את זה?

אני לא כלכלן, אני לא יכול להגיד מספרים מדוייקים. אני רק יודע שאנשים לא צריכים לחפש אוכל בפחים. כשאנשים לא יכולים לקנות בכספם את המינימום הבסיסי לקיום זה נקרא לא לחיות בכבוד.

פורסם

אתה יודע למה אתה לא יכול לתת מספר? כי אין מספר כזה. מה שיספיק לי עשוי לא להספיק לך. אז מה עושים, הולכים למכנה המשותף הנמוך בייותר? אם תנסה לחלק מספיק כסף כך שלא ישאר אף עני, המדינה תפשוט רגל, וזה בלי לקחת בחשבון את כל הבטלנים שינצלו את ההזדמנות לחיות על חשבוני במקום ללכת לעבוד.

המדינה צריכה להבטיח שמי שלא יכול להשתכר, לא יגווע ברעב. זה הכל. מי שיכול ולא רוצה או שלא טרח לחסוך כשיכול ועכשיו מצפה להתקיים על חשבון האחרים, טוב, את המשל על הצרצר והנמלה אתה מכיר?

פורסם
  • מחבר

אתה חוזר תמיד לעינין של בטלנים ונוכלים ואמרתי לך שאני לא מגן על אף נוכל ובטלן

וחוץ מיזה אני לא תומך בקיצבאות איך שהם היום וכמו שאמרו כבר היום בישראל מאוד מאוד קשה ליחיות בשכר מינימום

הפיתרון שלך זה לישכור דירה+שותפים אבל מה יקרה שתירצה להקים מישפחה? ומה יקרה שתיהיה זקן ולא תוכל לעבוד?

פורסם

בעיה שלך, אם אין לך כסף אל תביא ילדים.

אני לא צריך לממן לך ילדים, that's for sure.

פורסם
  • מחבר

בעיה שלך, אם אין לך כסף אל תביא ילדים.

אני לא צריך לממן לך ילדים, that's for sure.

עוד פעם אני לא חושב שאתה צריך לממן ילדים של אחרים ואני לא מהמפגרים שמולידים ילדים למצב של עוני ידוע מראש

אני רק אומר שצריך לידעוג לזה שיוקר המיחיה יהיה הרבה יותר שפוי ואני מדגיש אני לא מאמין בקיצבאות איך שהם היום

יש דרכים אחרות לעזור למעמד הפועלים+ענים בלי לעזור לבטלנים ונוכלים הקיצבאות רק עוזרות להגדלת ילודה במאמדים הנמוכים

וזה גורר לעוד קיצבאות ועוד ענים

פורסם

אתה יודע למה אתה לא יכול לתת מספר? כי אין מספר כזה. מה שיספיק לי עשוי לא להספיק לך. אז מה עושים, הולכים למכנה המשותף הנמוך בייותר? אם תנסה לחלק מספיק כסף כך שלא ישאר אף עני, המדינה תפשוט רגל, וזה בלי לקחת בחשבון את כל הבטלנים שינצלו את ההזדמנות לחיות על חשבוני במקום ללכת לעבוד.

המדינה צריכה להבטיח שמי שלא יכול להשתכר, לא יגווע ברעב. זה הכל. מי שיכול ולא רוצה או שלא טרח לחסוך כשיכול ועכשיו מצפה להתקיים על חשבון האחרים, טוב, את המשל על הצרצר והנמלה אתה מכיר?

:kopfpatsch: זה שיש מטומטמים שלא יודעים לנהל משק בית זה כבר בעיה אחרת. אבל גם אלה שכן יודעים לחלק את התקציב למטרות הנכונות נמצאים היום במצב של עוני. והם צריכים להיות מעל סף המינימום. יותר מזה אני לא יודע איך להסביר לך את זה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים