עבור לתוכן

מה אתם חושבים על עשירים שמדברים על עוני?

Featured Replies

פורסם

יש חברי כנסת כמו פנינה רוזנבלום לדוגמה שמקבלות הרבה כסף בלי לעשות כלום וזה באמת מזיק לכלכלה

על מה אתה מדבר ?

היא "מקבלת" הרבה כסף כי הרבה אנשים קונים את המוצרים שלה.

• תגובות 257
  • צפיות 18.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

על מה אתה מדבר ?

היא "מקבלת" הרבה כסף כי הרבה אנשים קונים את המוצרים שלה.

דיברתי על הכסף שהיא מקבלת מהכנסת ולא על הכסף שהיא מקבלת מהעסקים שלה

פורסם

איזה כסף היא מקבלת מהכנסת שכל חבר כנסת אחר לא מקבל?

אם אתה רומז שהיא לא עושה כלום, זה נכון גם לעוד 100 ח"כים לפחות מתוך ה-120 הקיימים..

פורסם
בעיתון מעריב פורסם הבוקר כי במחצית הראשונה של שנת 2004 עמד קו העוני למשפחה בת חמש נפשות על 5,330 שקל.

כלומר, קיימות בישראל 400 אלף משפחות של פרזיטים, שהביאו 3 ילדים ולא יוצאים לעבוד (שהרי שתי משכורות-מינימום זה כבר מעל 6,500 ש"ח).

מדו"ח העוני שפורסם באוגוסט 2005 עלה כי בישראל חיים1.534 מיליון בני אדם מתחת לקו העוני

כלומר, 400 אלף משפחות = 1.5 מיליון בני אדם...

400 אלף משפחות זה 800 אלף הורים.

1.5 מיליון בני אדם פחות 800 אלף הורים = 700 אלף ילדים. (אופס, הם כבר חישבו את זה בעצמם "עוד עלה מהדו"ח כי מעל ל-700 אלף ילדים חיים במשפחות עניות")

זה אומר שכל זוג הורים שנמצא כבר מתחת לקו העוני, מביא בממוצע כ-2 ילדים, בלי לחשוב על ההשלכות הכלכליות שבדבר.

פורסם

כן... זה המצב... :bash:

אתה יודע שיש בסטטיסטיקה הזאת אנשים שעבדו כל חייהם ופיטרו אותם, עכשיו הם כבר בגיל שמתקרב ל60, 55 נניח, תגיד ת'אמת, כמה מקומות יקחו אדם (אני לא מדבר על מנהל או משהו, אלא אדם פשוט) בגיל כזה, שעבד כל חייו בתור פועל מחסן? ולא חסר כאלה.

וכבר יש להם ילדים כי מה לעשות, בזמן שהם הביאו אותם לעולם המצב הכלכלי שלהם אפשר זאת.

פורסם

מי שנמצא בגיל הזה מקבל:

א. פנסיה ממקום העבודה, ופיצויים במידה ופיטרו אותו..

ב. תשלומים שונים מביטוח לאומי שאני לא יודע לפרט לך במדיוק (אבל זה לא רלוונטי)

ג. דמי אבטלה במידה והם מובטלים ואף אחד לא רוצה לקחת אותם לעבודה..

כך שלמעשה, מבחינה כלכלית עדיף להיות "מישהו שעבד כל חייו ופיטרו אותו, ועכשיו הוא מתקרב לגיל 55-60", מאשר סתם "סטודנט/חייל משוחרר בן 24" (שמקבל אך ורק את סעיף ג')...

פורסם

שאתה סטודנט/חייל, יש לך קצת פחות דאגות על הראש...

פורסם

וגם "קצת" פחות כסף מהמדינה, כך שזה מתאזן.

חוץ מזה, מי קבע שיש לך פחות דאגות על הראש?

כי אתה חיי עם ההורים? זה בהחלט לא המצב אצל הרבה מאוד סטודנטים/חיילים משוחררים (דיברתי על משוחררים, לא חיילים שהצבא דואג לכל צרכיי המחייה שלהם, בבקשה לא להכניס לי מילים לפה).

ובכלל, בעוד אנשים בני 60 מקבלים כסף מביטוח לאומי, אותם סטודנטים וכו' משלמים אותו...

פורסם

שיפטרו אותך בגיל 55 (ח"וח) ספר לי איך היה...

פורסם

אחלה-בחלה של תשובה. אם זה כל מה שיש לך להגיד כתגובה לטענות שלי, אני מרוצה. :)

(אגב, שים לב לעריכה של ההודעה הקודמת..)

פורסם

לא ראיתי את העריכה שלך.

לא כל אדם בן 60 מקבל משהו מביטוח הלאומי (למעשה היום עד גיל 67, מה בנאדם מקבל ממנו?), פרישה מוקדמת? לא בכל מקום עבודה יש אפשרות לזה.

זה רק בהסכמים מיוחדים.

רב הסטודנטים (לא כולם, נכון) מקבלים עזרה כלשהי מההורים גם שהם לא חיים איתם (ושוב, הרבה מאוד סטודנטים כן חיים עם ההורים).

לגבי חיילים משוחררים קצת קשה לי להגיד, כי אני לא הייתי כזה... אבל אני מניח שהמצב דומה, ואפילו יותר טוב משל סטודנט ממוצע.

פורסם

שוב, אם הוא פוטר הוא מקבל פיצויים.

בנוסף, הוא גם מקבל אבטלה + אבטחת הכנסה + whatever.

חוץ מזה, בן אדם בן 60 לא צריך להרוויח כסף. הוא צריך לקבל את המינימום ההכרחי לחיים ראויים מהמדינה (הרי לשם כך הוא שילם כ-40 שנה לביטוח לאומי), ואם הוא היה מספיק חכם בשביל לחסוך כסף במהלך 60 שנות חייו, הוא יוכל לחיות אפילו ברמה גבוהה.

ב-60 שנה, שהן כ-40 שנות עבודה, שהן 480 חודשי עבודה, אפשר לחסוך הרבה מאוד כסף. אפילו אם אתה חוסך בסך הכל 100 שקל בחודש (ומן הסתם 99% מהאנשים יכולים לחסוך פי-10 מזה), מדובר בחיסכון של 48 אלף שקל, ועוד לא חישבנו את הריבית על 40 שנה.

בן אדם ממוצע שעובד אפילו בשכר מינימום כל חייו, יכול לחסוך בקלות מעל חצי מיליון שקל לשנותיו האחרונות. בהנחה שהוא ימות בגיל 80, זאת תוספת של כ-2,000 ש"ח בחודש, במשך 20 שנה (החל מגיל 60). וכזכור מדובר בכסף שהוא בונוס. את הכסף ההכרחי למחייה הוא כבר מקבל מהמדינה בלי קשר.

דרך אגב, תזכיר לי איך הגענו לנושא הזה? :x

פורסם

חיילים משוחררים שהולכים ללמוד אחרי הצבא ומשקיעים בין 3 ל-5 שנים בלימודים, משלמים כ-10000 שקלים בשנה שכר לימוד + המון הוצאות נלוות, עובדים בזמן הלימודים ומשלמים מס הכנסה + ביטוח לאומי וגם יוצאים מדי שנה לעשות מילואים וזאת כדי לסיים את הלימודים וללכת לעבוד, לקבל משכורת גבוהה, לשלם יותר מ-50% ממשכורתם במיסים שונים ולהמשיך לממן את הפראזיטים כל חייהם !

פורסם

חוץ מזה, בן אדם בן 60 לא צריך להרוויח כסף. הוא צריך לקבל את המינימום ההכרחי לחיים ראויים מהמדינה (הרי לשם כך הוא שילם כ-40 שנה לביטוח לאומי), ואם הוא היה מספיק חכם בשביל לחסוך כסף במהלך 60 שנות חייו, הוא יוכל לחיות אפילו ברמה גבוהה.X

לא רק זה

אל תשכח גם שיש ברשותו דירת 5 חדרים בממוצע שהוא לא ממש צריך כי הילדים כבר עזבו את הבית מזמן.

הוא יכול בקלות להשכיר אותה ולשכור לו דירת 2/3 חדרים, ככה שזה עוד כסף למשכורת החודשית שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים