עבור לתוכן

האם מודם הזה טוב?

Featured Replies

פורסם

אין קשר בכלל, אם לא ידעת, חיבורי האינרנט בכלים יחולקו לפי בלוקים, זה אומר שלכל בלוק(או שכונה שלמה) יהיה פס משלו וכל מי שנמצא שאותו איזור יעביר את המידע שלו דרך הפס הזה, כמה שיש פחות אנשים מחוברים באותו רגע ככה זה יעבוד מהר יותר כי אז יש לך יותר רוחב פס פנוי, במקרה שלי, כשאין כמעט אף אחד שיתחבר זה פשוט יטוס!

• תגובות 50
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה יכול להגיד לך למה לך לבזבז כסף על מודם של USR , כאשר המודם של אורקית או אלקאטל יעשה לך את אותה העבודה בדיוק ?

הרי ההגבלה היא אך ורק בבזק , בלי שום קשר למודם שבו אתה משתמש ?

אלא אם כן אתה חולה ואתה רוצה את המודם רק בגלל שהוא USB ?

פורסם

שמעתי כל מיני שמועות על ה-15 בינואר, אבל אל תתפסו אותי במילה...

אני שמעתי שמועות לפני שלוש וחצי שנים ובגלל זה לא הזמנתי ISDN, על מה אתה מדבר?

כל הזמן מדברים על זה, ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדבריםומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים ומדברים .

איזה מן דממה ועוד שבוע עבר....

איזה מן שלווה ולא עושים שום דבר....

פורסם

יש לי חיבור isdn 128, עובד מצויין ועולה רק 30 ש"ח יותר מקו טלפון רגיל.

ובקשר לכבלים, כל מי שמנוי לממיר הדיגיטלי קיבל מכתב שאומר שהאינטרנט בכבלים יצא לפועל בחודש מרץ, אבל לא לדאוג אין שום קשר קלוש שבקלושים בין ממיר דיגיטלי לחיבור אינטרנט בכבלים.

פורסם

יש לי חיבור isdn 128, עובד מצויין ועולה רק 30 ש"ח יותר מקו טלפון רגיל.

אני יודע... אם יש משהו שאני מצטער שלא עשיתי מיד אחרי שאקטיבינט(משהו זוכר?) התחסלו זה את זה...

פורסם

החיבור אינטרנט הראשון שלי היה isdn והספק נקרא isdn net, עד שבזק קנו אותם, היתה להם בלעדיות על ה-isdnבארץ, כשהם עברו לבזק ישר עברנו ל-netvision.

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

ואתה חושב שב-aDSL נזק לא מחלקים את רוחב הפס של מרכזיה מסויימת בין כל האנשים באיזור ?

אתה מאמין יותר מדיי לעיוותי המציאות שנזק מנסים לדחוף לאנשים....

או בשפה פשוטה: חחחח.. לידיעתך, כבלים הרבה, הרבה יותר מהירים. בטח שבהורדה, ובטח ובטח שבהעלאה.

נזק לא מחלקים את רוחב הפס בן המשתמשים, אם כבר הספקים.

המרכזיות עצמן מחזיקות את העול הרב של המשתמשים (אוייי לא רק 1500 משתמשים על DSLAM), משם הכל רץ בחיבור אופטי בעל יכולות העברת נתונים עצומות.

אבל לכולנו ידוע שכרגע, בעיות האיטיות והניתוקים נובעות מ"העומס" הקיים על התשתית האופטית של נזק.

ההסבר לכך הוא פשוט, נזק אוהבים "לעגל" פינות ולחסוך בהוצאות כמה שאפשר ולכן זה נראה ומתפקד בהתאם (סמוך עלי, ביקרתי שם...).

אח"כ הם לא מבינים למה 30 אלף משתמשי פס רחב בטכנולוגיית ADSL גורמים להם לקרוס (כשהציפייה היתה כ70 אלף משתמשים עד סוף השנה הנוכחית).

כבלים לא יותר טובים מהADSL וגם לא יהיו. פשוט בארץ הקודש שלנו, נזק עשו לטכנולוגיה הזאת שם רע.

פורסם

המרכזיות עצמן מחזיקות את העול הרב של המשתמשים (אוייי לא רק 1500 משתמשים על DSLAM), משם הכל רץ בחיבור אופטי בעל יכולות העברת נתונים עצומות.

אבל לכולנו ידוע שכרגע, בעיות האיטיות והניתוקים נובעות מ"העומס" הקיים על התשתית האופטית של נזק.

ההסבר לכך הוא פשוט, נזק אוהבים "לעגל" פינות ולחסוך בהוצאות כמה שאפשר ולכן זה נראה ומתפקד בהתאם (סמוך עלי, ביקרתי שם...).

אח"כ הם לא מבינים למה 30 אלף משתמשי פס רחב בטכנולוגיית ADSL גורמים להם לקרוס (כשהציפייה היתה כ70 אלף משתמשים עד סוף השנה הנוכחית).

כבלים לא יותר טובים מהADSL וגם לא יהיו. פשוט בארץ הקודש שלנו, נזק עשו לטכנולוגיה הזאת שם רע.

נכון מאוד. ADSL אמורה להיות טכנולוגיה לא רק יותר טובה מכבלים, אלא גם יותר בטוחה, אבל בשיטות שבזק עובדים זה גם לא זה. נזק השתמשו בציוד ADSL מיושן, שהם קנו מאירופה ומודמי האלקטל שלהם, שאמורים היו להיות בשימוש בצרפת, נפסלו שם לשימוש ע"י מספר ספקיות אינטרנט בשל בעיות האבטחה והאמינות של המודמים האלה. זה מה שקורה שמונופול-ממשלתי מנסה לשווק דברים, ועוד עם טכנאים שלא מבינים ממש בחיים שלהם.

פורסם

נכון. אבל האמת, מי שרוצה יש לאלקטל מודמים יותר טובים (הוא יכול להזמין מחו"ל) והם כן יתאימו לישראל. אבל במילא אלקטל כבר הצהירו שאם משתמשים בFirewall אז אין בעיות אבטחה ומי מאיתנו לא משתמש בFirewall.

ועכשיו לEnc0der, למה אתה ממציא ? הכבלים זה לגמרי אחרת כמו שאמרו פה. בבזק לכל אחד יש קו משלו וגם אם כל השכונה תגלוש תיהיה לך אותה מהירות, כמובן שאם יש עומס אז יש ניתוקים אבל זה כבר קשור לבזק וזה בגללם... יש לי שאלה, זה עולה לבזק כסף לתת רוחב פס יותר גבוה ? הם באמת סירסו את הטכנולוגיה הזאת. בכבלים זה מתחלק כמו שאמרו פה או בין כל השכונה או בין כל הביניין. מי שהוא יחידי בשכונה שלו, יהיה לו טוב (בקשר לניתוקים, לך תדע אם בכבלים לא יהיו).

"אין קשר בכלל, אם לא ידעת, חיבורי האינרנט בכלים יחולקו לפי בלוקים, זה אומר שלכל בלוק(או שכונה שלמה) יהיה פס משלו וכל מי שנמצא שאותו איזור יעביר את המידע שלו דרך הפס הזה, כמה שיש פחות אנשים מחוברים באותו רגע ככה זה יעבוד מהר יותר כי אז יש לך יותר רוחב פס פנוי, במקרה שלי, כשאין כמעט אף אחד שיתחבר זה פשוט יטוס! "

נכון...

"נזק לא מחלקים את רוחב הפס בן המשתמשים, אם כבר הספקים.

כבלים לא יותר טובים מהADSL וגם לא יהיו. פשוט בארץ הקודש שלנו, נזק עשו לטכנולוגיה הזאת שם רע."

נכון......

"נכון מאוד. ADSL אמורה להיות טכנולוגיה לא רק יותר טובה מכבלים, אלא גם יותר בטוחה, אבל בשיטות שבזק עובדים זה גם לא זה. נזק השתמשו בציוד ADSL מיושן, שהם קנו מאירופה ומודמי האלקטל שלהם, שאמורים היו להיות בשימוש בצרפת, נפסלו שם לשימוש ע"י מספר ספקיות אינטרנט בשל בעיות האבטחה והאמינות של המודמים האלה. זה מה שקורה שמונופול-ממשלתי מנסה לשווק דברים, ועוד עם טכנאים שלא מבינים ממש בחיים שלהם. "

נכון....

פורסם

אוף, איזה קשה אתה...

זה לא משנה שיש לכל משתמש "קו פרטי משלו" למרכזיה, כי המרכזיה עצמה מוגבלת מאוד מבחינת רוחב פס (כן, תתפלא... אפילו סיב אופטי הוא לא מספיק מהיר בשביל לספק חיבור במהירות אופטימלית [=מקסימלית] עבור מאות גולשים בעת ובעונה אחת..), ולא מסוגלת לעמוד בלחץ של עשרות ואף מאות משתמשים.

ברוב המקרים, עומס כזה פשוט יגרום לירידה בביצועים אצל ה-End user (כלומר, זה שיש לו כיביכול "קו פרטי") ש"יתקע בפקק" שנוצר במרכזיה המסכנה.

במקרים הקשים יותר, המרכזיה תקרוס, וה-End user התמים לא יהיה מחובר לאינטרנט למשך זמן מה, עד שיטפלו בבעיה (בד"כ מספר דקות בלבד).

אין מה לעשות, זאת עובדה. אין מספיק מרכזיות בארץ בשביל להתמודד עם הרבה גולשים בפס "רחב", ולכן הרבה מאוד משתמשים מתחלקים באותה מרכזיה חלשה, שצריכה להספיק למספר גדול מאוד של גולשים.

יש לזה פיתרון פשוט - להוסיף עוד מרכזיות. אבל נזק בחיים לא יעשו את זה, כי זה יעלה להם כסף. ובשבילם, הרי, זאת רק זכות לתת שירות.

עכשיו בהשוואה לכבלים.

זה ממש לא משנה מה aDSL מסוגל לספק בתיאוריה.

ה"תיאוריה" מוגדרת למצב אופטימלי של מרחק אפס מהמרכזיה. ב-99 אחוז מהמקרים המצב בחיים לא יוכל להיות אופטימלי, ובחיים לא יוכל לספק את המהירות ה"תיאורתית" ש-aDSL מסוגל לספק.

כך או כך, נזק סירסו את ה-aDSL בצורה פשוט קיצונית. הם הגבילו את ה-downstream קצב מגוחך של 512Kb/s (ביט, לא בייט) ואת ה-upstream לקצב אפילו יותר מגוחך, של 64Kb/s. מדובר פה בקצב העלאה דומה מאוד לקו 56K רגיל!

אני כמובן לא מדבר על החבילה היקרה ביותר (שגם היא מוגבלת מאוד, 2.5Mb/s הורדה ו-128Kb/s העלאה [העלאה כמו קו ISDN עלוב]), כי היא עולה הון תועפות.

ב-449 ש"ח לחודש (נדמה לי שזה אפילו לא כולל את האחזקה של הקו), עוד לפני ששילמתם לספק, אפשר לקנות בארה"ב איזה T3 נחמד...

כמה שקשה לך לעכל את זה, אתה צריך להבין שבמצב הנוכחי, הכבלים עדיפים בעשרות מונים מה-aDSL.

נ.ב.

נראה כאילו יש לך בעיה עם עיכול המציאות... כמו עם הפנטיום 4 מול Athlon XP, שאתה פשוט מסרב לעכל את העובדה שה-Athlon XP יותר מהיר..

פורסם

כן אנחנו יכולים שעות לדבר על היתרונות של הADSL אבל אתה פשוט יכול ללכת לריכוז שלהם (כמו שרת עברית או הפורום של רוטר) ולשמוע כמה הם סובלים ("אני מוריד רק ב10" שיחנקו !)

כבלים אי אפשר לדעת איך זה יילך, אבל אם זה יהיה זול יותר זה שווה נסיון

פורסם

אני גם יכול להראות לך ציטוטים של KoM, שהוא בוכה: "אני לא יכול להעלות חדשות! אין לי גישה לאתרים מחו"ל כבר מהבוקר!" :lol:

פורסם

יש יתרונות לADSL,אבל יש גם הרבה חסרונות

בעיות עם המודם,גישה לאתרים מחו"ל ועוד כל מיני

בעיות מוזרות.

פורסם

"ברוב המקרים, עומס כזה פשוט יגרום לירידה בביצועים אצל ה-End user (כלומר, זה שיש לו כיביכול "קו פרטי") ש"יתקע בפקק" שנוצר במרכזיה המסכנה."

נכון. אבל עד שמגיעים למקרה עד (אני חוזר ואומר, עד שמגיעים למקרה כזה) ADSL, גם בארץ, יותר מהיר מהכבלים (אלה אם אתה היחידי בשכונה שגולש בכבלים). כולם כבר אמרו פה, בכבלים בלי קשר למרכזיה ככל שגולשים מספר גדול יותר של אנשים באותו אזור הקצב ירד. בקשר לניתוקים, אני מאמין שעוד איזה שנה בזק יתחילו לעשות משהו בנידון.

"ובשבילם, הרי, זאת רק זכות לתת שירות."

חחחחח..... נכון...

"כמה שקשה לך לעכל את זה, אתה צריך להבין שבמצב הנוכחי, הכבלים עדיפים בעשרות מונים מה-aDSL."

אולי.... זאת דעה. אני אישית לא מוכן לקחת את הסיכון שעוד מישהו בשכונה שלי ייגלוש בכבלים ואני אגלוש בחצי מהירות. בADSL זה בחיים לא ייקרה, ואני מוכן לסבול איזה ניתוק פעם ביומיים, אבל לא לרדת בחצי מהירות....

"נ.ב.

נראה כאילו יש לך בעיה עם עיכול המציאות... כמו עם הפנטיום 4 מול Athlon XP, שאתה פשוט מסרב לעכל את העובדה שה-Athlon XP יותר מהיר.. "

לא אמרתי....... אמרתי שלתקופה מסויימת המעבד פנטיום 4 הכי מהיר של אינטל (2.2) יהיה יותר מהיר מהמעבד הכי מהיר של AMD (שהוא AMD XP 2000+ שעובד ב1.67GHz ומבוסס עדיין על פאלומינו).

פורסם

בקשר לבעיות שיש לADSL, אין לי וויכוח על זה. אני מכיר 3 שיש להם את זה... אבל בגלל זה אני לא מתחבר לזה עדיין.

ADSL תיהיה הטכנולוגיה השולטת בישראל לפי כל התחזיות (eנט מגזין.... כתבה מורחבת), אבל מי שרוצה להתחבר לזה צריך למצוא את הזמן המתאים שבו:

1. הכבלים יצאו, שתיהיה ירידת מחירים גם מצד ספקי האינטרנט. זה מוגזם לבקש 39 לגלישה. וכל הספקיות שיותר זולות מזה (חוץ מ012, 29 דולר) מציעות גלישה לא מי יודע מה.

2. לחכות איזה חצי שנה-שנה אחרי זה כדי שבבזק ישכללו את המרכזיות כדי להיות טובים כמו הכבלים, ואז הבעיות מן הסתם ייעלמו לאט לאט.

זהו..... הכי מסכנים האזורים שבהם אי אפשר לעשות ADSL כי הם מרוחקים. כולם שם יהיו בכבלים וזה יהיה בלתי נסבל (בכבלים זה מאוד משפיע כמה אנשים מחוברים באותו אזור).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים