[NOS] פורסם 2006 בינואר 5 Share פורסם 2006 בינואר 5 אני מבין שמים מזוקקים לא רותחים זה נכון?ראיתי בטלויזיה שחיממו במיקרו מים מזוקקים ושזרקו לתוך הכוס משהו כמו קוביית סוקר היה פיצוץ ומים התפזרו בכל החדר-למה זה?תודה NOS קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
HEYDADO פורסם 2006 בינואר 5 Share פורסם 2006 בינואר 5 יפה שאתה רואה ערוץ דיסקברי.....זה קורה, בגלל שבמים מהברז יש הרבה מינרלים ומלחים, כלומר זה לא רק H2O.... יש בזה עוד הרבה דברים, "לכלוך" מה שנקרא, וזה גורם לכך שמים מהברז רותחים בטמפרטורה נמוכה יותר מאשר 100 מעלות.לעומת זאת, מים "נקיים", כלומר H2O טהור, רותחים ב100 מעלות, כידוע.ברגע שמוסיפים למים מזוקקים רותחים סוכר, בעצם גורמים להורדה בטמפרטורת הרתיחה של התמיסה (מים וסוכר ביחד זה תמיסה...), אבל הטמפ' הנוכחית היא גבוהה.. לכן יש פיצוץ....מגניב.....Go MythBusters..... קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
[NOS] פורסם 2006 בינואר 5 מחבר Share פורסם 2006 בינואר 5 תודה מגניב מאוד!ולא דיסקאברי, אגו קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
karpad פורסם 2006 בינואר 5 Share פורסם 2006 בינואר 5 בYES זה משודר בדיסקאברי. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
overload פורסם 2006 בינואר 5 Share פורסם 2006 בינואר 5 link=topic=160623.msg1356480#msg1356480 date=1136441481]ולא דיסקאברי, אגו אותו דבר. אגב, אם הבנתי נכון זה מעיף מים רותחים לכל הכיוונים נכון? אז לא ממומלץ לנסות בבית. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
[NOS] פורסם 2006 בינואר 5 מחבר Share פורסם 2006 בינואר 5 חשבתי על ניסוי מגניב: כל מי שעדיין בבית-ספר, תשיגו איכשהו מים מזוקקים ותשימו את בקומקום בחדר מורים, אם אתם שומעים צרחות אחרי כמה דקות, זה פעל קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
שניצל פורסם 2006 בינואר 5 Share פורסם 2006 בינואר 5 מצטער להרוס לכם, אבל ההסבר שניתן כאן פשוט לא נכון.קודם כל, הסבר מדוייק יותר יש כאן:http://www.snopes.com/science/microwave.aspההסבר הוא שעל מנת לרתוח, המים צריכים חומר כלשהו שהבועות ייווצרו סביבו.מה שקורה הוא שהטמפרטורה של המים עולה הרבה מעל 100 מעלות, וברגע שהם מופרעים קלות (נניח, שמים בהם משהו כמו כפית או תיון) אז הם רותחים בפתאומיות, ויכולים לגרום כוויות קשות.רק שתבינו, זה סך הכל דבר מאוד נדיר. צריך שהכלי שבו יהיו המים יהיה כלי כמעט מושלם (כמו כוסות מעבדה).אגב, הראו את הניסוי הזה בחדשות המדע בערוץ 8 פעם. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
[NOS] פורסם 2006 בינואר 5 מחבר Share פורסם 2006 בינואר 5 הראו את זה ב"מכסחי המיתוסים" והשתמשו בכוס קפה רגילה קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Pika007 פורסם 2006 בינואר 7 Share פורסם 2006 בינואר 7 מים מתפוצצים? בלי הרבה צרותמיםגוש בגודל קובית סוכר של אשלגןזרוק את האשלגן ותברח. תוך פחות מ 2 שניות המים יהפכו לבסיס (שורף כמו חומצה) וכל העסק יתפוצץ לכל הכיווניםאגב, עם גוש בגודל קובית סוכר, אפשר "לפוצץ" אמבטיה גדולה מלאה במים.עם חופן שלם אפשר להרים בריכה חצי-אולימפית באוויר קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
[NOS] פורסם 2006 בינואר 7 מחבר Share פורסם 2006 בינואר 7 איך אני משיג מים מזוקקים? קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
שניצל פורסם 2006 בינואר 7 Share פורסם 2006 בינואר 7 בכל בית מרקחת בעיקרון. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
infer73 פורסם 2006 בינואר 7 Share פורסם 2006 בינואר 7 מים מתפוצצים? בלי הרבה צרותמיםגוש בגודל קובית סוכר של אשלגןזרוק את האשלגן ותברח. תוך פחות מ 2 שניות המים יהפכו לבסיס (שורף כמו חומצה) וכל העסק יתפוצץ לכל הכיווניםאגב, עם גוש בגודל קובית סוכר, אפשר "לפוצץ" אמבטיה גדולה מלאה במים.עם חופן שלם אפשר להרים בריכה חצי-אולימפית באוויראתה אומנם צודק, אבל זה לא מתאר את מה שההוא ראה בטלוויזיהכי במקרה כזה לא צריך לחמם את המים בכללואם כבר, תשיג לך צסיום נגיד, ואז בכלל זה יהיה פיצוץ ענק, כי התגובה שהוא יוצר עם מים היא הרבה יותר חזקה(היא כ"כ חזקה, שמחזיקים צסיום בשמן, כדי שלא יבוא במגע עם מים באוויר, ואז יהיה פיצוץ) קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
omrit פורסם 2006 בינואר 7 Share פורסם 2006 בינואר 7 לא צריך לעשות את זה רק עם מים מזוקקים, תקח מים מהברז ותחמם אותם כמה דקות במיקרו, ואז תוציא את הכלי ב ז ה י ר ו ת ותגע בו עם חפץ ארוך כלשהו, ותראה איך המים יעלו למעלה. עשינו את זה במעבדה וזה קורה.הסבר קצר- לתופעה קוראים overheating, מיקרוגל=מאיץ מולקולות מים (ככה הוא מחמם), כאשר המים עוברים את ה 100 מעלות ולא רותחים (קורה למשל מחימום יתר במיקרוגל), המולקולות נעות בלי להפריע אחת לשניה. אם תתן להם להתקרר הם יאטו... אם "תפגע" במים ותגרום למספיק מולקולות להתנגש אחת בשניה תגרום לתגובת שרשרת שתגרום לפיצוץ. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
UltraWaveMUSA פורסם 2006 בינואר 7 Share פורסם 2006 בינואר 7 פיי איזה קטלני!זה מסוכן? אני רוצה עכשיו לנסות לעשות את זה.ושאלה - הרי כשמים מגיעים טמפרטורה ההתכה אז החמצן נפרד מהמימן. איך זה לא קורה בחימום במיקרוגן? כי במקרה כזה המימן יכול להדלק לי בפנים. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
TeaTime פורסם 2006 בינואר 7 Share פורסם 2006 בינואר 7 לא צריך לעשות את זה רק עם מים מזוקקים, תקח מים מהברז ותחמם אותם כמה דקות במיקרו, ואז תוציא את הכלי ב ז ה י ר ו ת ותגע בו עם חפץ ארוך כלשהו, ותראה איך המים יעלו למעלה. עשינו את זה במעבדה וזה קורה.הסבר קצר- לתופעה קוראים overheating, מיקרוגל=מאיץ מולקולות מים (ככה הוא מחמם), כאשר המים עוברים את ה 100 מעלות ולא רותחים (קורה למשל מחימום יתר במיקרוגל), המולקולות נעות בלי להפריע אחת לשניה. אם תתן להם להתקרר הם יאטו... אם "תפגע" במים ותגרום למספיק מולקולות להתנגש אחת בשניה תגרום לתגובת שרשרת שתגרום לפיצוץ.רק שההסבר לא נכון... קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Recommended Posts
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.