עבור לתוכן

האם שוווה להריחב פיזיקיה ? ועוד שאלות לבגרות למי שעבר כבהר תגינהום הזה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

11 מישהו פה אמר

• תגובות 98
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המישהו שאמר 11 אלף שקל, אמר את זה על מכינה של 10 חודשים בטכניון שהיא הרבה יותר עמוסה משנת לימודים ולומדים שם מתמטיקה, פיסיקה, אנגלית וכתיבה מדעית ברמה גבוהה יותר מבית ספר, וגם מגישים אותך לבגרויות וגם לבחינות קבלה לטכניון.... (אנשים חיים בסרט).

פורסם
  • מחבר

טוב קיצר אני ילמד עכשיו ולא אחרי זה : \

פורסם

אתה ממש מכביד לעצמך על החיים אם אפשר לקרוא לטעות שאתה עושה חיים.

באונבירסיטאות דורשים ממך מקצוע מדעי אחד ברמה של 5 יחידות לא דורשים ממך ללמוד את כל המקצועות.

אני יכול רק להגיד לך שאתה לא תהנה מהשנים שלך, במקום ללכת למסיבות תשב תחרוש למבחנים, מתכונות וכל החרא הזה.

תקח משהו שמעניין אותך ותתמקד בו, כמובן שגם ככל שתתמקד במשהו ולא תעמיס סתם ציוניים במקצועות כמו ספרות, אזרחות, היסטוריה ולשון לא יפגעו.

פורסם
  • מחבר

רק רגע אז אני כן או לא צריך 5 יחידות ? בחרא הזה ?

אמרו לי פה שמספיק לי ה110 טכ''מ עם 5 אנגלית ו5 מטמטיקה והשאר ולעשות יחידה אחת בפיזיקה

זה בסדר ?

פורסם

אתה לא צריך לקחת פיזיקה אם אתה מענה את עצמיך בשיעורים! אני לא מזמן הייתי ברובוטיקה ופיזיקה וזה בכלל לא היה לי טוב! ידעתי תמיד שרציתי להיות שחקן, ותכנות עניין אותי הרבה יותר מרובוטיקה, ולכן עברתי למגמת תיאטרון ולמגמת טכ"מ (אני עושה 5 יח"ל בכל אחת).

עוד לא ממש התחלתי ללמוד מגמות כיוון שאני צריך להשלים, אבל עכשיו אני מרגיש הרבה יותר טוב שבחרתי משהו שאני אוהב ורוצה לעשות. וחוץ מזה - זה לא סוגר לי שום אפשרות בעתיד. חוץ ממסלול העתודה בצבא, וקורס פיזיקה שאצטרך לעשות בעתיד אם ארצה ללמוד הנדסת תוכנה (למרות שאני בכלל כרגע רוצה לטוס להוליווד אחרי הצבא...).

בדיוק! אני הייתי שלושה חודשים בכתה י' במגמת פיזיקה-מחשבים שתי המקצועות האלה ממש ממש ממש שעממו אותי, בנוסף הכתה הייתה כתה רק של בנים בלי אף בת אחת, והייתה אווירת גייז(זה לא מחייב שיהיה אצלך)..

לאחר שלושה חודשים! עברתי לכימיה ביולוגיה(5 יח"ל כימיה 5 יח"ל ביולוגיה). השלמתי את כל החומר, כמו שהחמוד מעליי אמר אתה לא בוחר פה מקצוע לעתיד, כל החברים שעובדים איתי במקדונלדס למדו 5 יחידות פיזיקה וגם כימיה ביולוגיה, הרסו לעצמם את ה"ילדות" והיום הם בכלל לומדים רפואת אחות(אחים בבית חולים למי שלא הבין)...

אני לא מזלזל או במה שהם לומדים אני רק אומר שאתה יכול ללמוד מקצוע מסוים ובעתיד ללכת לכיוון אחר לגמרי!.

דבר נוסף שכדאי לקחת בחשבון ידידי, אתה תכנס כבר לתוך" הרפורמה בחינוך " כנראה, הרפורמה הזאת תפקידה רק להכביד יותר עלינו בתקווה שהציונים יעלו...

והרבה יותר חשוב הציונים שלך מאשר הכמות של היחידות.

קיצר בחור תתמקד במשהו מסוים שמעניין אותך, שאתה יודע שתהנה ללמוד אותו, שיהיה לך כייף ושיהיה לך חיים מעבר לבית ספר.

יום טוב.

פורסם

באונבירסיטאות דורשים ממך מקצוע מדעי אחד ברמה של 5 יחידות לא דורשים ממך ללמוד את כל המקצועות.

זה אומר שאם אני עושה עכשיו ביולוגיה 5יח"ל זה שווה כמו פיזיקה 5 יח"ל  מבחינת האוניברסיטה?

פורסם

^^^

לא ! בלעדי פיזיקה אתה לא יכול להתקבל ללימודי הנדסה !

פורסם

רק רגע אז אני כן או לא צריך 5 יחידות  ? בחרא הזה ?

אמרו לי פה שמספיק לי ה110 טכ''מ עם 5 אנגלית ו5 מטמטיקה והשאר ולעשות יחידה אחת בפיזיקה

זה בסדר ?

יחידה אחת בפיזיקה לא תתן לך כלום.

להפך אני הייתי די מתבייש בדבר כזה בתעודה(אני לא יודע אם אתה). זה כל כך מבייש ללמוד יחידה אחת בפיזיקה, זה אשכרה ללמוד רבעון אחד פיזיקה ולגשת לבגרות ברמה של כתה א' .

טכ"מ זה עולם שונה לגמרי, אם זה מעניין אותך אז לך על זה.

אני גם לא הכי מבין במסלולי הטכ"מ, אני אישית במסלול מדעי הכולל כימיה ביולוגיה(ובגלל שהבית ספר שלי חקלאי אז יש לנו 3 יחידות חקלאות חובה אבל זה רק בבית ספר שלנו).

אני רק יכול להגיד לך שכימיה זה ממש ממש מעניין, ואני פשוט נהנה ללמוד את זה, פיזיקה היה עינוי.

וביולוגיה אני עושה עבודת גמר ברמה של 5 יחידות שבטח אף אחד לא שמע על זה אבל זה במעט מאוד בתי ספר.

זה עבודת מחקר ענקית במקום מבחני בגרות(לא דבר קל).

פורסם

^^^

לא ! בלעדי פיזיקה אתה לא יכול להתקבל ללימודי הנדסה !

נכון, אבל זה לא אומר כלום, אפשר ללמוד כימיה ביולוגיה, פסיכומטרי טוב, וללכת לקורס, קורס זה לא סוף העולם אנשים.

וחוץ מזה גם אי אפשר ללמוד רפואה בלי ביולוגיה וכימיה(בעקרון אפשר אבל יהיה יותר קשה ויכול להיות שידרשו גם לעבור קורס).

פורסם

זה אומר שאם אני עושה עכשיו ביולוגיה 5יח"ל זה שווה כמו פיזיקה 5 יח"ל  מבחינת האוניברסיטה?

אני כמעט בטוח, מה שכן בטוח דורשים ממך או כימיה או פיזיקה ללימודי רפואה.... אתה פשוט יכול להכנס לאתר הטכניון למשל ולהסתכל שם .
פורסם

נכון, אבל זה לא אומר כלום, אפשר ללמוד כימיה ביולוגיה, פסיכומטרי טוב, וללכת לקורס, קורס זה לא סוף העולם אנשים.

וחוץ מזה גם אי אפשר ללמוד רפואה בלי ביולוגיה וכימיה(בעקרון אפשר אבל יהיה יותר קשה ויכול להיות שידרשו גם לעבור קורס).

תנסה אתה לעשות קורס כזה במקום ללכת לים ותדבר איתי אחרי זה.

כול מה שאני אומר זה שפיזיקה ייתן לו יותר בטווח הארוך, זה הכול. (בתור אחד שלמד ביולוגיה).

פורסם

5 יח"ל טכ"מ נחשב, נכון (רק לוודאות)?

ורגע אם אתה לא בוחר מקצוע ריאלי - אז גם אם תעשה קורס בפיזיקה - לא תוכל להתקבל ללימודי תחום ריאלי? אם כן אז זה ממש לא בסדר.

ועוד משהו קטן - קורס זה אכן לא סוף העולם! וואלה אז לא נלך לים לאיזה כמה שבועות. סוף העולם. האדמה בולעת אותנו תחתיה. סופנו הגיע. נו באמת...

אתה משווה כמה שבועות של אי הליכה לים לעינוי של שנתיים בתיכון? אני שוב חוזר ומדגיש - פיזיקה זה טוב, אבל זה לא שווה את 7 מדורי הגיהינום שבן אדם עובר, במידה ופיזיקה זה עינוי בשביל אותו הבן אדם.

קחו מגמות שאתם אוהבים!

פורסם

מספיק כבר עם הסיפורי אימה המטופשים האלה על פיסיקה, כמו שאמרתי צריך רק להשקיע, ובבקשה מי שלא עשה את הקורס הזה שלא יידבר עליו כי אין לו מושג על מה הוא מדבר!

פורסם

5 יח"ל טכ"מ נחשב, נכון (רק לוודאות)?

ורגע אם אתה לא בוחר מקצוע ריאלי - אז גם אם תעשה קורס בפיזיקה - לא תוכל להתקבל ללימודי תחום ריאלי? אם כן אז זה ממש לא בסדר.

ועוד משהו קטן - קורס זה אכן לא סוף העולם! וואלה אז לא נלך לים לאיזה כמה שבועות. סוף העולם. האדמה בולעת אותנו תחתיה. סופנו הגיע. נו באמת...

אתה משווה כמה שבועות של אי הליכה לים לעינוי של שנתיים בתיכון? אני שוב חוזר ומדגיש - פיזיקה זה טוב, אבל זה לא שווה את 7 מדורי הגיהינום שבן אדם עובר, במידה ופיזיקה זה עינוי בשביל אותו הבן אדם.

קחו מגמות שאתם אוהבים!

כן הקטע הזה של הים הצחיק אותי..... ביג דיל אתה מדבר פה על העתיד שלך והוא פוסל את זה בגלל הים....ביג דיל באמת אז לא הולכים חודש לים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים