עבור לתוכן

משהו פה עושה תואר B.Sc. במדעי המחשב ? יש לי כמה שאלות..

Featured Replies

פורסם

אני רואה הכל שחור לבן?

אני מסיק מסקנות?

אתה אפילו לא מכיר אותי וקובע:

אתה כולך מיינסטרים

תבין, אני לא הולך לאוניברסיטה. לא יודע אם אני אלך בכלל וגם אם כן אז לא לאוניברסיטת ת"א ויכול להיות שלמקצוע שאני ארצה ללמוד בעתיד בכלל לא יקבלו אותי לאוניברסיטה ואני אאלץ ללכת למכללה, אבל אני לפחות לא משלה את עצמי שמכללה טובה יותר מאוניברסיטה. זה הכל.

• תגובות 115
  • צפיות 9.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

חברה מה בנוגע לאוניברסיטה פתוחה?

כאילה שיש להם תואר בונ' פתוחה, יעדיפו אותם פחות מאשר בעלי תואר של אונ\תכניון?

והאם זה נחשב יותר טוב ממכללה?

פורסם

אוניברסיטה פתוחה זה מעולה,

בד"כ הלימודים שם גם יותר קשים כי עצמאיים כמעט לגמרי

פורסם

מי שטוב במקצוע יצליח לא משנה איפה הוא למד בתוספת קצת מזל.

מי שיש לו תואר ראשון במכללה אולי יסתכלו עליו בהתחלה אחרת מבוגר אוניברסיטה (בגלל הסטיגמה שתואר אונברסיטאי הוא יותר טוב ,סטיגמה שהולכת ונעלמת בגלל הרמה שהולכת ועולה במכללות)

אבל לאחר שיוכיח את עצמו לא יזכרו איפה הוא למד.

פורסם

^^^

Amen

פורסם

אני לא משלה שום דבר

אני בסך הכל אומר שהרמה במכללה היא גבוהה אף כמו באוניברסיטה

ואני עושה מה שטוב לי

ובמכללה טוב לי...יכול להיות שיותר איכותי היה באוניברסיטה אבל זה לא מה שבחרתי

יום טוב שיהיה לך

תגיד אתה עובד בסקי פס נכון?

פורסם

מי שטוב במקצוע יצליח לא משנה איפה הוא למד בתוספת קצת מזל.

מי שיש לו תואר ראשון במכללה אולי יסתכלו עליו בהתחלה אחרת מבוגר אוניברסיטה (בגלל הסטיגמה שתואר אונברסיטאי הוא יותר טוב ,סטיגמה שהולכת ונעלמת בגלל הרמה שהולכת ועולה במכללות)

אבל לאחר שיוכיח את עצמו לא יזכרו איפה הוא למד.

נכון מאוד.

יש תותחים שלומדים במכללות ויש גם בינוניים- שמסיימים טכניון.

הכל תלוי בבן אדם.

פורסם

בתור בוגר הנדסת חשמל מת"א אני חייב לציין שיש הבדל עצום בין בוגרי אוניבריסטה (ואני מדבר רק על תא טכניון ובאר-שבע ולא על בר-אילן לדוגמא) לבין בוגרי מכללה בתחום ההנדסה. הסיבה פשוטה- 30 שנה של ידע וניסיון ובניית סגל מחקר והוראה אלו דברים שמכללה לא יכולה לתת. בכל מקרה לבוגרי המוסודת שציינתי יש יתרון עצום על בוגרי מכללות כשזה מגיע למציאת עבודה.

לגבי מדמ"ח- אני דוגל תמיד בללכת לאוניברסיטה עם אפשר אבל איני מעורה בנושא אז אני לא רוצה להתערב.

בכל מקרה בהצלחה לכל מי שמתחיל ללמוד השנה תתכוננו ל3 או 4 שנים של "דם יזע ודמעות" ;D

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

אני לומד במכללת "אפקה" בת"א שנה ג' בהנדסת תוכנה, והמון חבר'ה שלומדים איתי

עובדים כבר עכשיו בתחום, זה לא כל כך משנה איפה סיימת את התואר כמו איך תראה את עצמך בראיון

ואיך תעבור את המבחני קבלה לעבודה....

גם אם אתה לא THE BEST אתה יכול למצוא עבודה קצת יותר "נחותה" (QA) ואז אם הזמן להתקדם/למצוא עבודה חדשה.

ובקשר ל25,000ש"ח לשנת לימודים זה פשוט המון ואני לא מבין למה ללכת ללמוד שם אם אפשר לקבל את אותו תואר ב10000ש"ח

פורסם

עכשיו ראיתי את זה:

http://www.israelbar.org.il/article_inner.asp?pgId=12763&catId=1809

ואני לא יודע איך בכלל אפשר להתכחש פה לנתונים, שממש זועקים החוצה:

בחינות התמחות בכתב מיום 30.4.03

שם המקום אחוז העוברים ציון ממוצע

אוניברסיטת ת"א 98 81.8

אוניברסיטת י-ם 98 83.4

אוניברסיטת בר-אילן 94 79.3

אוניברסיטת חיפה 91 80.2

המכללה למינהל 95 79.2

שערי משפט 84 73.7

המרכז הבינתחומי 87 75.7

מכללת נתניה 89 76.5

תוצאות בחינות התמחות בכתב מיום 29.10.03

אוניברסיטת ת"א 90 74.8

אוניברסיטת י-ם 87 74.9

אוניברסיטת בר-אילן 91 74.5

אוניברסיטת חיפה 90 73.0

המכללה למינהל 86 72.7

שערי משפט 37 60.2

המרכז הבינתחומי 91 74.0

מכללת נתניה 67 67.9

תוצאות סופיות של בחינות ההתמחות בכתב מיום 29.4.04

אוניברסיטת ת"א 97 78.7

אוניברסיטת י-ם 94 76.9

אוניברסיטת בר-אילן 91 76.5

אוניברסיטת חיפה 91 78

המכללה למינהל 79 71.1

שערי משפט 69 69.1

המרכז הבינתחומי 82 73.1

מכללת נתניה 80 71.6

תוצאות סופיות של בחינות ההתמחות בכתב מיום 3.5.05

אוניברסיטת ת"א 98 78.9

האוניברסיטה העברית 97 78.9

אוניברסיטת בר-אילן 94 76.1

אוניברסיטת חיפה 93 78

המכללה למינהל 89 74

שערי משפט 87 73.3

המרכז הבינתחומי 87 74.7

מכללת נתניה 79 71.7

מגמתיות ?

פורסם

יש סיבה למה הצבא דורש מעתודאים ללמוד רק באוניברסיטאות(להוציא את מכללת תל אביב שגם עומדת בסטנדרטים אבל עדיין פחות טובה מאוניברסיטה)

הצבא לא דורש מעתודאים ללמוד באוניברסיטה, יש עתודאים שלומדים גם במכללות...

תראו אנשים, הדיון הזה קצת אידיוטי, לפחות המקום שהוא נמצא בו עכשיו (לא בדיוק עכשיו, כמה הודעות לפני....)

אי אפשר לצפות מבנאדם שעשה תואר באוניברסיטה לטעון שמכללה עדיפה ואי אפשר לצפות מבנאדם שעושה תואר במכללה לטעון שאוניברסיטה עדיפה ובטח שאי אפשר להסתמך על דעות של אנשים שלא למדו באף אחד מהשניים.

אני אישית לא למדתי מעולם במכללה, אני עשיתי שנת מכינה עכשיו בטכניון ועתיד ללמוד בשנה הקרובה באוניברסיטת בן גוריון. אלו שני הדברים העיקריים ששמעתי על המכללות,

אני לא יודע אם זה נכון, תלמידי המכללות יוכלו לאשר או להפריח (כתבתי נכון ?) את זה:

טוענים על מכללות שמי שמשלם מתקבל (הבנתי גם שאפשר להתקבל למדמ"ח בנתניה בלי פסיכו')

טוענים שיש הקלות במכללות בעיקר בגלל ששילמת הרבה.

שוב, אני לא יודע אם זה נכון או לא, אבל באמת מה זה משנה ? למדת ? יש לך תואר ראשון ? מזל טוב....

אז אולי אינטל לא יקחו אותך, אבל תאמין לי שלא חסר מקומות שכן יקחו אותך, ואחרי שתהיה שם, תוכל לעבור גם לאינטל... אולי עם קצת מזל תוכל אפילו לקנות את אינטל.

הכי חשוב שתהיה משכיל שתהיה לך נקודת פתיחה, בין אם היא תבוא מהאוניברסיטה או מהמכללה, תחליט אתה מה עדיף לך...

פורסם

קצת מצחיק אותי שאנשים שבחיים שלהם לא עברו בשערי אוניברסיטה או מכללה מתווכחים לגבי מה יותר טוב או יותר אכותי.

בואו נגיד את זה ככה אם אתה אדם אכותי אז יקחו אותך לעבודה ולא משנה מאיפה מגיע התואר שלך, כי זה סך הכל תואר ראשון. כנל אם יש לך הרבה ניסיון.

עוד דבר בקשר לתואר B.A או B.SC במדעי המחשב. ברוב המכללות תקבלו תואר B.A בכל האוניברסיטאות תקבלו תואר B.SC. ההבדל בין הנדסת תוכנה למדעי המחשב הוא שדבר ראשון בהנדסת תוכנה מקבלים תואר מהנדס. דבר שני התואר בהנדסת תוכנה הוא מכוון יותר לתכלס של תכנות ואילו מדעי המחשב הוא יותר תאורטי ובאופן כללי מתכנתים שם פחות (כמעט ולא אם אתם לומדים בתל אביב למשל).

פורסם

אם אתה אדם אכותי אז יקחו אותך לעבודה ולא משנה מאיפה מגיע התואר שלך

זה אחד המשפטים היותר מופרכים ששמעתי.

ומאיפה לעזאזל הם יידעו אם אתה אדם איכותי או לא אם הם לא יסתכלו על הדיפלומה?(מאיפה היא הגיעה ומה הציונים)

מה תגיד להם:"dudes just take my word for it" ::)

פורסם

קצת מצחיק אותי שאנשים שבחיים שלהם לא עברו בשערי אוניברסיטה או מכללה מתווכחים לגבי מה יותר טוב או יותר אכותי.

בואו נגיד את זה ככה אם אתה אדם אכותי אז יקחו אותך לעבודה ולא משנה מאיפה מגיע התואר שלך, כי זה סך הכל תואר ראשון. כנל אם יש לך הרבה ניסיון.

עוד דבר בקשר לתואר B.A או B.SC במדעי המחשב. ברוב המכללות תקבלו תואר B.A בכל האוניברסיטאות תקבלו תואר B.SC. ההבדל בין הנדסת תוכנה למדעי המחשב הוא שדבר ראשון בהנדסת תוכנה מקבלים תואר מהנדס. דבר שני התואר בהנדסת תוכנה הוא מכוון יותר לתכלס של תכנות ואילו מדעי המחשב הוא יותר תאורטי ובאופן כללי מתכנתים שם פחות (כמעט ולא אם אתם לומדים בתל אביב למשל).

אני סטודנט שנה שלישית בה. תוכנה בטכניון (קשה קשה..) ואני יכול להגיד לך שההבדל בין ה.תוכנה למדמח 4 שנתי (בטכניון) הוא במספר קטן של קורסים מסריחים שלא קשורים לתכנות בכלל, שהם חובה במסלול ה.תוכנה ולא חובה במסלול הכללי, היתרון היחיד שיש לתוכנה זה שלא צריך לעשות קורס מתמטי נוסף ;) וזה לא בדיוק תואר מהנדס זה "שקול" והבנתי שאפשר להירשם ברשם המהנדסים רק אחרי כמה שנים של נסיון או משהו כזה, תכלס, זה לא משנה לאף אחד, מקום עבודה יסתכל על 3 דברים, עליך כבנאדם, על התואר שלך ועל הנסיון שלך.

לגבי מדעי המחשב אם קוראים לתואר B.A או B.S.C זה כבר לא כלכך משנה (שמתי לב שכל אונ' מחליטה לתת מה שהיא רוצה, בטכניון תלת שנתי מקבלים B.A ו4 שנתי מקבלים BSC אמרת שברוב האונ' מקבלים BSC על 3 שנים) אז בקטנה.

פורסם

זה אחד המשפטים היותר מופרכים ששמעתי.

ומאיפה לעזאזל הם יידעו אם אתה אדם איכותי או לא אם הם לא יסתכלו על הדיפלומה?(מאיפה היא הגיעה ומה הציונים)

מה תגיד להם:"dudes just take my word for it" ::)

אז מה שיש לך דיפלומה? מצדם שתהיה לך תעודה מהארוורד אם ההתנהגות שלך מסריחה אף אחד לא יקח אותך לעבודה. ובדיוק בשביל יש ראיון עבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים