עבור לתוכן

בג"צ קבע: "נוהל שכן" אינו חוקי

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3151538,00.html

יש פה ניגוד, בין שמירה על זכויות אדם, לבין שמירה על חיי אדם, לדעתי בג"צ טעה בהחלטתו הזאת, שהעדיף להמנע מפגיעה בזכויות אדם, מאשר להמנע מפגיעה בחיי אדם.

עכשיו צה"ל יהיה מוגבל בפעולותיו, וסיכון חיי חיילים יגבר.

• תגובות 205
  • צפיות 15.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה פועל לשני הכיוונים: אי-שימוש בנוהל שכן מסכן את חיי החיילים, ושימוש בנוהל שכן מסכן את חיי השכן.

פורסם

כל הזין לשכן ששכן שלו (או הוא עצמו) מלכד את הדלת...? ::)

אה, סליחה. עדיף שהחיילים ימותו. ::)

פורסם

היית אומר "כל הזין לשכן", אם זה היה השכן שלך שהיה ממלכד את הדלת, ואותך היו מכריחים לדפוק עליה?

פורסם

היית דופק? :smile1:

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3151538,00.html

יש פה ניגוד, בין שמירה על זכויות אדם, לבין שמירה על חיי אדם, לדעתי בג"צ טעה בהחלטתו הזאת, שהעדיף להמנע מפגיעה בזכויות אדם, מאשר להמנע מפגיעה בחיי אדם.

עכשיו צה"ל יהיה מוגבל בפעולותיו, וסיכון חיי חיילים יגבר.

צה"ל לא יהיה מוגבל בפעולותיו כי ממילא נוהל שכן הלך ואיבד את התועלת שלו ככה שההחלטה לא שינתה הרבה דברים.

פורסם

היית דופק? :smile1:

אתה מפספס את הנקודה.

אם היה לי שכן מחבל, שאם הייתי דופק על דלת ביתו ומודיע לו שיש כאן כוחות צבא והוא מתבקש לצאת החוצה - ואותו שכן היה מפוצץ\מרסס את הדלת בידיעה שאני שם והוא יפגע בי - אז כן, כל הזין לי.

ושוב אני שואל - נניח שיש מחבל בצד השני של הדלת והוא לא מתכוון להיכנע. מישהו הולך למות. 100 אחוז מישהו מת. מיליון אחוז הוא מרסס\מפוצץ את הדלת. אתה מעדיף שזה יהיה ילד בן 18 מהצד שלך, או שכן שקיים סיכוי סביר ביותר שגם הוא תומך בארגון טרור ?

ואני מסכים עם תגובה 8:

8. אז שאהרון ברק יבוא לדפוק על הדלת במקום המילואינקים והחיילים (לת)

פורסם

כל הזין לשכן ששכן שלו (או הוא עצמו) מלכד את הדלת...?  ::)

אה, סליחה. עדיף שהחיילים ימותו.  ::)

מה אתה אומר בזה??

שחיים של ערבי שווים פחות מחיים של חייל ישראלי??? ::) ::)

פורסם

אתה סוג של רפה שכל ?

אתה מפספס את הנקודה.

אם היה לי שכן מחבל, שאם הייתי דופק על דלת ביתו ומודיע לו שיש כאן כוחות צבא והוא מתבקש לצאת החוצה - ואותו שכן היה מפוצץ\מרסס את הדלת בידיעה שאני שם והוא יפגע בי - אז כן, כל הזין לי.

ושוב אני שואל - נניח שיש מחבל בצד השני של הדלת והוא לא מתכוון להיכנע. מישהו הולך למות. 100 אחוז מישהו מת. מיליון אחוז הוא מרסס\מפוצץ את הדלת. אתה מעדיף שזה יהיה ילד בן 18 מהצד שלך, או שכן שקיים סיכוי סביר ביותר שגם הוא תומך בארגון טרור ?

פורסם

יש לי רק דבר אחד להגיד על זה,

תתבגר.

פורסם
  • מחבר

sifo, חיים לא שווים פחות, אבל ראייה משני צדדי המתרס היא שונה...

זה כמו שהם יעדיפו שאנחנו נמות ולא הם, אני מעדיף שהם ימותו ולא אנחנו.

פורסם

למה? אותו שכן בחר לגור ליד מחבל?

הוא בחר להיוולד שם?

הוא בחר שהחיילים יתקפו את הבית של המחבל?

אם זה היה מחבל בתור מגן אנושי, ניחא, אבל הבן אדם לא בצד של אף מיתרס, הוא ניטרלי.

החיילים בחרו לתקוף את הבית של המחבל כדי "להגן על עצמם", זה בעיה שלהם, לא של השכן שלו שאתה מחוייב לתת לו להינות מהספק שהוא אזרח ישר ותמים עד שיוכח אחרת.

בדיוק כמו ניסויים בבעלי חיים לתרופות - מחלות שאנשים יוצרים , שיפתרו אותם על עצמם, לא על חיות.

פורסם

ממתי אנחנו יצרנו את המחלות?

פורסם

החלטה מטומטמת.

הרי חיילים לא יתחילו לדפוק בעצמם על דלתות עכשיו (לפחות אני מקווה שאין מפקד מספיק אדיוט כדי להורות את זה לחיילים שלו).

הם פשוט יפוצצו את הדלת. או שמישהו בפיקוד יותר גבוה יחליט להוריד פצצה על הבית, ולהרוג את כל מי שיושב בו, מה שיכול לגרום להרג של הרבה יותר "חפים מפשע" (כן, בטח) מאשר בנוהל שכן. אז מה השגנו בזה?

אישית, אם אני הייתי מפקד בשטח, הייתי מעדיף לעבור על ההחלטה הזו ולהמשיך להשתמש בנוהל שכן. הייתי מעדיף לשבת בכלא מאשר ללכת למשפחה של חייל שלי ולספר להם שהוא לא יחזור יותר הביתה בגלל איזה שופט עיוור למציאות ויפה נפש.

מה אתה אומר בזה??

שחיים של ערבי שווים פחות מחיים של חייל ישראלי???  ::) ::)

בפירוש כן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים