עבור לתוכן

כל אתרי השיתוף בארץ נסגרו

Featured Replies

פורסם

....שוב אותו וויכוח מטומטם, שוב אותן תגובות שחוזרות על עצמן- כאילו זה ישנה במשהו את מהלך העניינים- ושוב אותם תהליכים משפטיים מפגרים שכאילו ישנו משהו...

1)- LIONETWORK וLALA נסגרו? הם יפתחו שוב... אולי בשמם המקורי אולי תחת שם אחר- ולא אני לא חושב שהם כאלה צדיקים , כי על כסף הפרסום באתרים שלהם הם עשו בוחטה לא קטנה (ואם לא השכילו לעשות זאת אז הם טמבלים...)

2)-תפסיקו עם השטויות של "ישראלי=גנב" - מי ישמע תופעת הWAREZ היא תופעה ישראלית- כן-אנחנו המצאנו את זה, בכל העולם אין WAREZ (מלה לועזית אגב...הממ....) כל התמחור של תכנה בכל העולם הוא משהו שנוי מאוד במחלוקת ובכל העולם השוק סוער סביב הוויכוח האם המחירים מוצדקים ואיך נלחמים בזה...אין לזה שום קשר לישראל ספציפית- זו תופעה כלל עולמית.

3)- למנהל היקר והחביב שבא והסביר לנו על הקניין הרוחני וכמה עבודה קשה ובלה בלה בלה - נכון, בגלל זה יותר ויותר אמנים בעולם עוברים לשיווק באמצעות האינטרנט..... ומתחילים לעשות על זה קופה לא רעה בכלל..... -חברות השיווק והתקליטים כן מכפילות את הרווחים שלהם- האחוז שהאומן מקבל פר אלבום הוא נמוך בהרבה ממה שאתה חושב. -החברות שהתאקלמו לעידן החדש - דווקא תופסות תאוצה (כל החברות שמוכרות MP3 ....) <---נכון הWAREZ עדיין חוגג- אבל רואים מגמה שגם החברות שיווק מנסות להתאקלם למציאות החדשה במקום ללכת עם הראש בקיר למכור אלבומים ב50-150 ש"ח ... (ולא אני לא אחכה 10 שנים כדי שאיזה אלבום יתחיל להמכר ב"מוזלים"....)...

4)- לשלם על תכנה שאני יכול להוריד בחינם- או לקנות באלפי שקלים (ע"ע פוטושופ) ...תקראו לי גנב - תקראו לי מושחט- אבל אני בהחלט אוריד אותה בחינם. וכל המצטדקים כאן.... נכון- בטח- כל המוזיקה שלכם זה בדיסקים מקוריים- בטח... אין לכם שיר אחד בMP3 .... האימיול שלכם בחיים לא הוריד כלום- בימי הזוהר של קאזה- לא ידעתם מה זה קאזה בכלל... כן נכון......

5)- לגביי משחקים, אז זה מתחלק: יש את אלה בעלי הממון (הצדקנים שבאים ומבלבלים את המוח על "כמה שחובה לקנות" כשזה בעצם כסף שאבא ואמא נתנו להם.... ואל תבואו לי עכשיו בקטע של "אנחנו עבדנו בשביל זה" כי יכול להיות שעבדתם בשביל זה אבל לא הייתם צריכים לשלם את כל החרטא שאנשים אחרים צריכים לשלם עליו... (סטודנטים לדוגמה...) , יש את החלק השני שאלה אנשים שמרשים לעצמם לקנות משחק או 2 בשנה ... אוקיי- הוגן מקובל- אבל אני אישית לא מספיק לי משחק או 2 בשנה.... ויש את אלה שמורידים ....

6)- בקיצור- אין פה אחד שכל החומר במחשב שלו (או בIPOD שאמא ואבא קנו לו) מקורי.... ואתם יכולים עד מחר להיות צדקנים- והבחור שהציע לבוא לבית שלו ולבדוק שהכל מקורי .... שיבושם לך- לא כולם כמוך.

7)- למי שהשווה לגניבת אוטו.... במחיר של רכב יש לך הצדקה למחיר.... (וגם על זה יש וויכוח) .... אם המחירים היו שערורייתיים לעומת אלטרנטיבה חינמית... אז גם מכוניות היו "מורידים" .....

• תגובות 436
  • צפיות 37.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

יפה שימי, אתה מצדיק גניבה. תגיד, אולי גם אפשר לאנוס?

אם לא קיבלתי חודש מהחברה כי לא הסכמתי לתלות תמונה, אפשר לאנוס? למה לא, לא רוצה לתלות את התמונה.

וברוף שפטרנו. מה שגם, לא היה להם חומר מקורי. הכל הם גנבו מאתרים בעולם, שינו את השם קובץ (וגם לא תמיד) והפיצו "בלעדית".

פורסם

זה תגובות מהכתבה בynet , לדעתי כדי לציין את זה.

פורסם

אבל זה בדיוק הייתה מטרת כל החישוב שלך כל מה שמיובא מארהב לארץ "צריך" לעלות חצי מחיר כדי שיהיה מחיר "הוגן"

המחיר לא ירד ל100 לעולם ככה שלא נדע נכון?

לא. מטרת החישוב שלי הייתה להראות שהמשמעות של המחיר בארץ היא לא אותה משמעות כמו של המחיר בארה"ב כמו שחלק מהאנשים אמרו פה. רחוק מזה.

הטענה שלי היא שחלק מהאנשים ימשיכו להוריד גם אם המחיר של דיסק יהיה 20 ומשחק יהיה 100 שקל. אבל שיש חלק אחר, לא קטן, ולדעתי הרוב, שבמחיר הגיוני יקנו (כל אחד והמחיר ההגיוני שלו).

תסתכל לדוגמה על הרגלי צריכת מדיות ה DVD בפורום. רוב האנשים שלא היו מוכנים לשלם 11 שקל על וורבטים, מוכנים לשלם 3 ו 4 שקל ליחידה כי המחיר נראה להם הוגן, ואז לא ממש עניין אותם שבארה"ב אותו דיסק עולה משמעותית פחות.

דרך אגב, המחיר של נורטון OEM ב NEWEGG הוא כ 35 דולר לפני מע"מ שהם כ 160 שקל:

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16832108192

בארץ

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=907

כלומר כ 80 שקל לפני מע"מ.

KASPERSKY עולה בארה"ב לפני מע"מ 41.5 דולר שזה כ 185 שקל:

http://esd.element5.com/cart.html?sessionid=270405569&random=35bea4ad87f5d2ab683177117eec115e&PRODUCT[501024]=1

בארץ כ 110 לפני מע"מ:

http://www.logicpc.co.il/eng/itemlist.aspx?cnam=A01355

פחות או יותר חצי מחיר דולרי?

אני קונה קספרסקי ב 100 שקל כולל מע"מ. קניתי כבר די הרבה יחידות כי לא מעט חברים שלי ואנשים שאני מכיר מוכנים לשלם את ה 100 שקל וגם היו משלמים 130 שקל עבורו למרות ש 250-300 לא היו מוכנים לשלם.

אז אם בתוכנות AV המחיר בארץ יכול להיות הגיוני, למה לא במשחקים ?

פורסם

טוב,

קראתי חצי מהת'ראד הזה מההתחלה וקצת נמאס לי אז קפצתי לסוף כדי להגיב.

1) מאוד חבל לי על LH לא דווקא בגלל ה"מחרוזות" לחיפוש, אלא יותר בגלל התמיכה הנהדרת ה בעדכון FW למכשירי DIVX/XVID תומכי עברית (או שלא היו תומכי עברית עד שכתבו להם FW מתאים בפורום). הפורום הזה בעיקר על ידי המנהל (נראה לי שהכינוי הוא sickboy) ובעקבותיו הגיעו למסקנה היבואניות בארץ (לפחות חלקן) שיש צורך לשפר ולעדכן את ה FW כך שיראו כתוביות כמו שצריך או שיראו בכלל.

אני הייתי ממליץ לקרוא לבחור הזה לפורום של HW ולתת לו במה פה אם לא יחזור LH.

בנוסף השתמשתי כמובן בשירות הכתוביות שלהם, שלגבי "חוסר" החוקיות שלו יש ספקות (מלבד העובדה שהוא מעודד הורדה של סרטים להם יש כתוביות), השימוש בכתוביות לא היה בשבילי אבל זה כבר לא משנה.

2) לוקח זמן להבין שתוכנות לא חוקיות זה לא בריא, תמיד אמרתי לעצמי שאיך שיהיה לי כסף את התוכנות שאני משתמש בהם אקנה ואת השאר אמחוק/אחליף ל FREEWARE,

כיום אני בסוף הלימודים בטכניון ומחפש עבודה, בשנה האחרונה עברתי לתוכנות חופשיות רבות או שפשוט מחקתי את אילו שאני לא יכול להרשות לעצמי לקנות (למשל לבדוק כתיב של מילה באנגלית אני משתמש במנוע של GMAIL), נכון זה קשה ועוד לא השלמתי את המעבר בעיקר משום שאני עדיין בסטטוס מחפש עבודה ושלא תמיד יש תחליפים ראויים.

אבל, היום כל מי שמבקש ממני אנטי וירוס אני מפנה אותו לתוכנה חופשיות או לחנות.

צריך קצת להתבגר ולהבין שאין מה לעשות ובחיים צריך לעשות מאזן ולהחליט מה לקנות ולמה לחכות.

3) עם זאת לגבי משחקים, אני לא משחק יותר מידי אבל לטעמי הם יקרים מידי בשביל מי שמשחק המון, ואני מקווה שמשחקים ששווה לשחק יעברו לעבוד בשיטה של WOW ואז כדאי יהיה לקנות את המקורי. (אף על פי שאני יודע על שרתים פרוצים שמספקים חוויה סבירה)

4) סרטים וסדרות, הורדה של סרטים היא לכאורה לא חוקית כשהם עדיין בקולונוע, אני לא בטוח מה הדין לגבי מה שהוקלט בטלויזיה, זאת עקב חוקיות מכשירי ההקלטה השונים, ומשום ששיתוף ברשת אינו שידור והזכויות נקנות לצורך שידור!

5) כל אחד רשאי לעשות מה שטוב לו (כל עוד לא פוגע בזולת) ולחוות כל דעה שהיא (גם פוליטית ;D), אבל אין ספק בכך שאתרי השיתוף בחו"ל וכן גם בארץ מביאים לשינוי תפיסה אצל בעלי הזכויות, נקווה שבקרוב יקרו אחד משני דברים :

א. אתרי הורדה בתשלום לסדרות וסרטים (במחירים הגיוניים כמובן)

ב. חוק דומה לחוק הקלטות הריקות, יטילו מס על דיסקים ריקים/ חיבור לאינטרנט/ מכשירי DVD קוראי DIVX ושות', ואת מס זה יעבירו כפיצוי למחזיקות זכויות היוצרים.

פורסם

קודם כל, לא שאני מצדיק את אלה פה שטוענים מי שמוריד גנב, כאלה כמו בארטון מילפורד ופאנקי מונקי

אבל לדעתי, ללכת ולהוריד כל משחק חדש שיוצא ולשחק בוא זה קצת מוגזם, אפשר לעבוד ולהיסתפק במשחק אחד לחודש, אני פשוט לא מבין את האנשים שכל משחק שיוצא הם פשוט הולכים ומורידים בעעעעע  כאילו אולי תמצאו חיים עבודה וכאלה, זה יעזור.

בקשר למוזיקה זה כבר בעיה  :(

וטענו פה באחת הודעות, שצריכים לשלם לזה ולזה ולכזה כשמוציאים דיסק, אבל הם שוכחים, שמוציאים אלפי דיסקים כאלה בחודש בשנה,

כך שלכולם יש מספיק כסף, ו... בואו נגיד את האמת הרבה כסף!

בקשר לתוכנות, כמו הפוטושופ, זאת לא תוכנה שנועדה ומכוונת לילדים חובבנים בפוטושופ או משהוא כזה, אלה לחברות ענק ואו אנשים מקצוענים

שכן מסוגלים לשלם את הסכומים האלה כנ"ל גם לגבי כל תוכנה אחרת. ועל תגידו שפוטושופ זה יקר כי לאנשים שעושים מזה המון כסף זה לא כל כך יקר להם!

ולאלה שאין להם איך לשלם ד"א בעיה שלהם, שישתמשו בתוכנות חינמיות, חיפוש קצר בגוגל אפשר למצא כמה כאלה.

ויש פה את אלה שטוענים "את צפוני , הורים עשירים וכאלה", ראסמי זאת לא בעיה של אף אחד שההורים שלך לא לקחו את עצמם בידים כשהיה צריך

ועכשיו חיים בחרא, אוברדראפט וכאלה, ושלא תגידו שלא הייתה להם אפשרות, ואו לא הייתה להם היכולת, כי זה ממש לא נכון לא בארץ!!

וכן בארטון אנחנו כולנו שמחים שההורים שלך מתכנתים, ומלאים בכסף, ואתה כזה חכם וחמוד, לנו זה ממש לא איכפת! יש לך את הזכות

להביע את הדיעה שלך, אבל לא ליכפות אותה אלינו! ד"א אתה כל כך פטתי ולא מבין כלום בכלכלה, אומר פה דברים ששמעת ניראה לי מההורים שלך בחצי אוזן

או קראתה כל מיני כתבות, זאת לא אומרת שזה נכון.

אבל אתה עוד צעיר, תגדל תבין כמה החיים קשים  :cool2:

פורסם

אני חבל לי על LH רק בגלל דבר אחד: תרגומים,אני קונה DVD מקוריים ואני חובב איזור 1 (NTSC),וכידוע אין לאיזור הזה תרגום בעיברית,זה היה נחמד לקחת סרט שלי,מקורי להוריד אותו לדיסק הקשיח ולהוסיף לו תרגום בעברית שככה יתר המשפחה שלי שאין להם הבנה גדולה באנגלית יוכלו להינות.

פורסם

קודם כל, לא שאני מצדיק את אלה פה שטוענים מי שמוריד גנב, כאלה כמו בארטון מילפורד ופאנקי מונקי

אבל לדעתי, ללכת ולהוריד כל משחק חדש שיוצא ולשחק בוא זה קצת מוגזם, אפשר לעבוד ולהיסתפק במשחק אחד לחודש, אני פשוט לא מבין את האנשים שכל משחק שיוצא הם פשוט הולכים ומורידים בעעעעע  כאילו אולי תמצאו חיים עבודה וכאלה, זה יעזור.

בקשר למוזיקה זה כבר בעיה  :(

וטענו פה באחת הודעות, שצריכים לשלם לזה ולזה ולכזה כשמוציאים דיסק, אבל הם שוכחים, שמוציאים אלפי דיסקים כאלה בחודש בשנה,

כך שלכולם יש מספיק כסף, ו... בואו נגיד את האמת הרבה כסף!

בקשר לתוכנות, כמו הפוטושופ, זאת לא תוכנה שנועדה ומכוונת לילדים חובבנים בפוטושופ או משהוא כזה, אלה לחברות ענק ואו אנשים מקצוענים

שכן מסוגלים לשלם את הסכומים האלה כנ"ל גם לגבי כל תוכנה אחרת. ועל תגידו שפוטושופ זה יקר כי לאנשים שעושים מזה המון כסף זה לא כל כך יקר להם!

ולאלה שאין להם איך לשלם ד"א בעיה שלהם, שישתמשו בתוכנות חינמיות, חיפוש קצר בגוגל אפשר למצא כמה כאלה.

ויש פה את אלה שטוענים "את צפוני , הורים עשירים וכאלה", ראסמי זאת לא בעיה של אף אחד שההורים שלך לא לקחו את עצמם בידים כשהיה צריך

ועכשיו חיים בחרא, אוברדראפט וכאלה, ושלא תגידו שלא הייתה להם אפשרות, ואו לא הייתה להם היכולת, כי זה ממש לא נכון לא בארץ!!

וכן בארטון אנחנו כולנו שמחים שההורים שלך מתכנתים, ומלאים בכסף, ואתה כזה חכם וחמוד, לנו זה ממש לא איכפת! יש לך את הזכות

להביע את הדיעה שלך, אבל לא ליכפות אותה אלינו! ד"א אתה כל כך פטתי ולא מבין כלום בכלכלה, אומר פה דברים ששמעת ניראה לי מההורים שלך בחצי אוזן

או קראתה כל מיני כתבות, זאת לא אומרת שזה נכון.

אבל אתה עוד צעיר, תגדל תבין כמה החיים קשים  :cool2:

תודה על הבידור שנתת לי. ולעניין עצמו - יש לו זכות לכפות את החוקים עלייך כי אתה הוא אזרח המדינה וגר בתוכה. BURTON פתטי? הגמל לא רואה את דבשתו - אתה הוא זה שהוא פתטי ולא מבין כלום מהחיים שלך... מעניין אם תגיד את אותם הדברים כאשר ההורים שלך יהיו מתכנתים שנאבקים לגמור את החודש ואנשים מורידים את התוכנה שלהם בחינם בלי שום תגמול לכיוונם.

פורסם

כל צד מפסיד מWarez. כולל הצרכן. שהצרכן מוריד ולא משלם זה אומר שפחות חברות נפתחות ופחות משחקים\מוזיקה יוצאים לשיווק.

אני רואה שכל התרד פה רב בקשר אם זה חוקי או לא (בגלל המחירים).

הבעיה היא שהמצב הוא ככה. לא משנה אם חוקי או לא המצב הוא ככה שהצרכן לא יכול לרכוש את התוכנה במחיר הזה. 80 שקל לדיסק מוזיקה או 220 שקל זה מחיר מוגזם. לסגור את LH וLALA זה פשוט טימטום עצום. הרי זה לא יפתור כלום פשוט כלום.. מישהו חושב שאיזה ילד יבוא עכשיו ויגיד ואללה סגרו אני אתחיל לשלם. אין סיכוי לא יקרה במיוחד לא בגישה הזאת. האינטרנט זה מדיה פתוחה לכולם וכמו הדברים הטובים שיש בה יש גם את הצד האפל. וצריך לדעת לנצל את הצד האפל לטובת החברות. ולהתשתמש בטכנלוגיה לטובתך. הרי זה פשוט בדיחה שאני שומע אנשים שהם מורידים KAZAA וEMULE בשביל תוכנות חינם כמו Acrobat Reader ושאר.. כולם יודעים שהם מורידים את KAZAA\EMULE\BT זה למטרה אחת. להוריד דברים שעליהם הם צריכים לשלם.

אליס או איך שקוראים לחברות האלו מה החליטו לעשות ברוב טיפשותם ללכת ראש בראש עם המשתמשים. זה לא יגרום אפילו ל1% האטה ברשת הP2P. אתרים נפלו ויחזרו עם שמות שונים או דרך שונה "להצדיק" את עלייתם מחדש לרשת.

המצב לא יכול להישאר ככה. הצרכן לא ישלם את המחירים האלו. חוקי או לא חוקי. הצרכן לא יוציא מכסו את ה220 שקל ואו 80 שקל.

מה שהם צריכים לחשוב עליו זה איך לגרום לצרכן לשלם. ושיהיה להם רווח. הבעיה היא שיש יותר מדיי ידיים בעסק הזה. וכל יד רוצה את הרווח שלה.

ובמקום לנצל את האינטרנט שהוא יכול לחסוך הרבה כמו משלוחים או עטיפות דיסקים ועיצוב של תמונה ונייר וכל דבר שקשור בזה. הם עדיין עובדים בשיטה הזאת.

הגיע הזמן להיפרד מהחנויות האלו. הן עשו את שלהם. היום לכל אחד יש בבית אינטרנט של 756K או 1.5 מגה ו2 ומעלה. למה לא לנצל את זה? 700 מגה במהירות ספיד יורד תוך שעה ורבע +-. אז להשתמש במדיה שקיימת ויכולה לחסוך הרבה כסף לכל צד. ולהוציא את הכסף מאלו שלא צריכים לראות אגורה.

הרי אם אני קונה משהו אני רוצה לקבל אותו כמה שיותר מהר. כמו שיש Protection על שירים שמורידים מItunes אפשר לעשות משהו גם למשחקים.

אז אולי במקום שכל אחד יצעק אם זה חוקי או לא.. הגיע הזמן לשמוע ל2 הצדדים ולהגיב בחוכמה ולמצוא פיתרון ל2 הצדדים. לצרכן ולמפתחים\אומן. תצעקו עד מחר חוקי או לא זה לא יגרום לאף אחד לקנות את הדיסק. לסגור אתרי שיתוף פשוט יגרום לאנשים למצוא עוד אתרים. אחרי שניסגר Elitetorrents מצאתי אחלה אתרי BT אחרים. מה זה אומר שהם השיגו את התוצאה ההפוכה בהחלט.

פורסם

כל גנבי העולם התאחדו

הווארז זה דבר בלתי ניתן לעצירה מוחלטת

כל עוד אנשים רוצים "לגנוב" הם ימצאו המון דרכים לזה...

פורסם

תודה על הבידור שנתת לי. ולעניין עצמו - יש לו זכות לכפות את החוקים עלייך כי אתה הוא אזרח המדינה וגר בתוכה. BURTON פתטי? הגמל לא רואה את דבשתו - אתה הוא זה שהוא פתטי ולא מבין כלום מהחיים שלך... מעניין אם תגיד את אותם הדברים כאשר ההורים שלך יהיו מתכנתים שנאבקים לגמור את החודש ואנשים מורידים את התוכנה שלהם בחינם בלי שום תגמול לכיוונם.

שוב פעם לא הבנתה כלום, בסופו של דבר מי שצריך לשלם על תוכנה מסויימת הוא משלם, ועדיין המתכנתים יוצאים מורווחים, והמתכנת הכי ממוצע בארץ לא מתקשה לסגור את החודש בזה תיהיה בטוח.

ד"א בן כמה אתה?

פורסם

אני בצד של אליס צריכים להילחם בפיראטיות אבל הם מראים את זה כך שגם מי שהוריד שיר 1 או 2 מאלבום בשביל לבדוק אם הוא שווה או לא גם הוא פושע שצריכים להכניס לכלא . הבעיה היא שבישביל 10 אחוז מורידים מסיבים כול השאר סובל כי לא כול 1 שמוריד משהוא פיראטי הוא 1 שרוצה להנות מבלי לשלם . אליס צריכה לטפל באלה שבאמת עוברים על החוק ולא לגרום סבל לכולם . כלומר אלה שיש להם תוכנות כגון חלונות משחקי מחשב שיצאו לאחרונה לא חוקיים מי שיש לו אלבומים צרובים מבלי החוקיים סרטים שיצאו לקולנוע ב5-10 שנים אחרונות . אחרי שיתפלו בזה הפיראטיות תהווה מקסימום 10-15 אחוז

פורסם

לא יודע. נראה לי שאם ההורדות היו כ"כ פוגעות באנשים ואמנים בארץ היו עושים נגד זה משהו. אני רואה שפועלים נגד חברות ובעלי חברות שמתקינות עותק אחד של ווינדוס על כל המחשבים במפעל שלהם, אבל לא טורחים לתבוע אנשים שמורידים תכנים מהאינטרנט.

אם זה היה כ"כ פוגע להם בכיס, הם היו עושים משהו. בינתיים הם רק מתבכיינים, אז שימשיכו.

פורסם

הם פועלים בכיוון הלא נכון . במקרים של פדופיליה לשון הרע הלבנת הון וכו' יש חקיקה בנושא שמבאירה אותו בהרבה מדינות כולל ישראל עשו תיקונים בחוק בשביל למנוע את הקטע הזה בחוק . במישטרה יש מחלקה שלימה שמטפלת בעבירות אינטרנט שיסדירו גם את זה. למשל נתפסת אם שני אלבומים שהורדת מהאינטרנט ולא קנית חוקי תשלם פי 5 ממה שהיית משלם חוקי . נתפסת אם 'כמות מסחרית' תשב 5 שנים בכלא דבר כזה יוריד את הפיראטיות בטונות

פורסם

לא יודע. נראה לי שאם ההורדות היו כ"כ פוגעות באנשים ואמנים בארץ היו עושים נגד זה משהו. אני רואה שפועלים נגד חברות ובעלי חברות שמתקינות עותק אחד של ווינדוס על כל המחשבים במפעל שלהם, אבל לא טורחים לתבוע אנשים שמורידים תכנים מהאינטרנט.

אם זה היה כ"כ פוגע להם בכיס, הם היו עושים משהו. בינתיים הם רק מתבכיינים, אז שימשיכו.

כי יותר פשוט לרדוף אחרי המפיצים, בדיוק כמו שעושים עם סמים.

לא מתחילים לחפש בזכוכית מגדלת את המזריק, אלא את זה שמוכר לו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים