עבור לתוכן

דיון מרוכז על ספקי כוח , כל הבקשות/הצעות/הערות/שאלות - בדיון הזה.

Featured Replies

פורסם

תמיד שמסתכלים על המתחים במחשב בעזרת כל תוכנה שנתקלתי עד היום, תמיד רואים שינויי מתח קטנים של כמה מילי וולטים

דוגמא מתח המעבד נע בין 1.39 ל 1.41 או משהו כזה בלי הפסקה. כנל לשאר המתחים.

האם קיימים ספקים אשר מצליחים לייצב את המתח לחלוטין? מבלי שום קפיצה הכי קטנה???

• תגובות 4.2k
  • צפיות 268.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

יש לי כרגע ספק EVERPOWER 350W והמערכת שלי עכשיו היא:

FX 5200

Intel Prescott 2.8Ghz

MSI 865PE NEO2 S/PS

512 RAM

80 GB HARD DRIVE 7200 RPM

2 DVD DRIVES

1 FLOPPY

ואני רוצה לשדרג ל 1GB זיכרון ולLEADTEK 6600GT הספק יספיק?

הנה בדיקת מתחים של המחשב שלי אם צריך:

Sensor Properties:

Sensor Type Winbond W83627THF (ISA 290h)

Motherboard Name MSI MS-6728 v2

Temperatures:

Motherboard 39 °C (102 °F)

CPU 33 °C (91 °F)

SAMSUNG SP0812C 27 °C (81 °F)

Cooling Fans:

CPU 1493 RPM

Voltage Values:

CPU Core 1.39 V

+3.3 V 3.15 V

+5 V 5.19 V

+5 V Standby 5.06 V

VBAT Battery 3.10 V

Debug Info F FF 71 FF

Debug Info T 229 33 39

Debug Info V 90 CF C5 C1 1A 00 00 (01)

פורסם

realmagic

זה שאתה מוכן לסכן את המערכת שלך בגלל ספק זה משהו אחר, זאת הבחירה שלך

אל תטיף לשימוש בספק ג'נרי כי זה מאוד מאוד מטומטם לסכן את המחשב בשביל ערך של 5% או אפילו 10%

אתה מסכן השקעה של 8K-9K בשביל 160 שקל (שזה 1.7%-2% לספק חדש בלי להזדכות על הג'נרי)

זה לא עקרוני אם יש לו SLI / CrossFire או לא

בשבילי מספיק מערכת של Sempron 2500 עם לוח Gigabyte K8VM800M ו256MB שהמחיר שלה לא מגרד את ה 1500 שקל למערכת שלמה בשביל לשים ספק לא ג'נרי

ואף אחד לא ביקש להשקיע 350-400 שקל

חסר ספקים טובים ב 160 שקל? מה עם Hec, FSP, Sirtec? כולם 300W-310W לא מספיק טובים?

יותר מזה

בדיון שלי עם המוכר ההוא על הספק של Sweex אמרתי לו לנסות אותו על מחשב שהיה לו במקום, מעבד אינטל 630 וכרטיס מסך 6200TD

לא מערכת שגורסת חשמל

הספק לא עמד בזה

וגם מדעית זה נכון, 12A ב 12V זה נותן מקס' של 144W, שזה בקושי מכסה את המעבד

ד"א Hec 300W כן יעמוד במשימה הזאת (למען הסר ספק ה Sweex מדורג על לא פחות מ 400W, וה 450W שלו מגיע בדיוק עם אותו הספק באמפרים ב 12V, ככה שגם הוא לא יעמוד במשימה)

VanHalen

לא בודקים מתחים בתוכנה, כי זה לא מדויק מספיק (התקן קובע עד 5% סטייה, התוכנה יכולה לסטות ביותר מזה)

erap129

לא בטוח שהספק יעמוד בזה

כמה אמפרים יש לו ב 12V (כתוב את זה על המדבקה, תבדוק את ה Max)

בכל זאת הייתי מכניס לשדרוג ספק נורמלי (160 ש"ח)

פורסם

אז לאיזה ספק כדאי לי לשדרג? (אני לא מתכוון לשדרג את המחשב הזה יותר אז לא צריך משהו מעבר לצורך)

(עדיף שיהיה מPANDAS או LOGICPC)

פורסם

realmagic

זה שאתה מוכן לסכן את המערכת שלך בגלל ספק זה משהו אחר, זאת הבחירה שלך

אל תטיף לשימוש בספק ג'נרי כי זה מאוד מאוד מטומטם לסכן את המחשב בשביל ערך של 5% או אפילו 10%

אל תכניס לי מילים לפה! :pissed:

אני לא מטיף לשימוש בספק גנרי! תקרא טוב טוב מה כתבתי: אני אומר שספק גנרי זה לא סוף העולם ולא צריך להלחיץ אנשים בגלל שיש להם אחד כזה! אני היום לא מרגיש שאני מסכן את המחשב שלי. חוצמזה, 10 אחוז יכול להיות הרבה מאוד כסף - בעוד אתה כנראה משלם באחוזים במכולת, אני את המשכורת שלי מקבל בשקלים ו300-400 שקל בשביל ספק 400W~ נחשב לי להוצאה גדולה - אני מעדיף להוציא אותה על חלקים אחרים שנחשבים לי ליותר חשובים (כמו מאוררים שקטים או את הביג טייקון).

בשבילי מספיק מערכת של Sempron 2500 עם לוח Gigabyte K8VM800M ו256MB שהמחיר שלה לא מגרד את ה 1500 שקל למערכת שלמה בשביל לשים ספק לא ג'נרי

כל הכבוד לך - אבל זה לא אומר שאי אפשר היה להשתמש בספק כזה - זה רק אומר שזה מאוד מומלץ להשתמש באחד שהוא ברנדד!

ואף אחד לא ביקש להשקיע 350-400 שקל

חסר ספקים טובים ב 160 שקל? מה עם Hec, FSP, Sirtec? כולם 300W-310W לא מספיק טובים?

לרוב זה לא מספיק - מניסיון (עגום) שלי.

היום, כשאני מחפש ספק חדש, אני לא מצליח למצוא שום דבר מתחת ל300 שקל (לרקורד - אני צריך משהו בסביבות ה400W - פחות מזה לא יחזיק, גם אם פה מתעקשים שכן - ראה מקרה הספק הHEC הישן והז"ל שלי).

נראה שהוויכוח הוא וויכוח סרק לחלוטין (הרי שנינו בסופו של דבר מסכימים - עדיף ספק ברנדד על ספק גנרי). ברשותך, אני מציע גישה נוספת: להבין שספק גנרי הוא לא סוף העולם ואפשר לחיות גם איתו (בלי OC, אבל אפשר).

ואם זה לא היה ברור עד לנקודה זו, הנה דעתי בהדגשה: אם עומדת בפניך הברירה לקנות ספק גנרי לבין ספק ברנדד לך תמיד על הברנדד

לסיום, נקודה למחשבה: נניח שלא היית מבין בחומרה כמו שאתה מבין (אני יודע שאתה מבין - ראיתי ת'רדים שלך), איך אתה היית מרגיש אם היית מגיע הביתה עם מחשב חדש, מדליק אותו, נכנס לפורום ואז שומע מחבורה של אנשים שנחשבים מבינים בעיניך בתחום הזה שאתה יכול לקחת את המחשב שלך ולזרוק אותו לפח כי הספק של גנרי?

פורסם

בהמשך לדיון שננעל - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=153989.msg1297975#msg1297975

כמה שאלות:

אני רוצה לדעת בסכום של עד 200 ש"ח איזה ספק כוח כדאי בהתאמה למפרט שלי (מצורף קובץ)?

איך אפשר לדעת מתי בעיה בביצועים באה מספק הכוח (במידה ואין הודעה ברורה)?

איך יודעים כמה המחשב, על כל רכיביו, דורש כוח נקודתית (בזמן מסוים) ובכלל מהספק?

תודה לעוזרים.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני רוצה לדעת איך הגעתם למסקנה ש SWEEX זה ספק גרוע וצריך להתרחק ממנו.

לפי מה שאני רואה בינתיים, SWEEX זאת חברה הולנדית, שעושה רושם של חברה רצינית וגדולה שנותנת שירות טוב ועומדת מאחורי המוצרים שלה בהרבה תחומים.

הייתי רוצה להבין מה כלכך נורא בספקים שלה???? :nixweiss:

פורסם

ריידימקס גם חברה טובה ועוד המון בסדרה, הם פשוט לא טובים בספקים, הספקים לא איכותיים במחינת בניה חלקים תמיכה בטכונולוגיות יציבות מתחים אריכות ימים

פורסם

אני רוצה לדעת איך הגעתם למסקנה ש SWEEX זה ספק גרוע וצריך להתרחק ממנו.

לפי מה שאני רואה בינתיים, SWEEX זאת חברה הולנדית, שעושה רושם של חברה רצינית וגדולה שנותנת שירות טוב ועומדת מאחורי המוצרים שלה בהרבה תחומים.

הייתי רוצה להבין מה כלכך נורא בספקים שלה????  :nixweiss:

קח מולטימטר ותמדוד את המתחים שהספק נותן. תעשה את זה כשהמחשב במנוחה, תעשה את זה כשהמחשב במאמץ - ואז תדע אם הספק בסדר.

מה שבטוח, זה שהספק הזה לא מוכר כל כך והוא נראה חלש יחסית.

פורסם

realmagic

אם היית אומר לי שאם אני ישים מצבר זבל בהספק של 30A שכתוב עליו 65A בסקודה אוקטביה שלי שצריכה 55A

זה בדיוק מה שאתה אומר לגבי ספקים ג'נריים

אם לא אכפת לך לאבד חלקים מהמחשב אז כן - זה לא נורא להשתמש בספק ג'נרי

אם לא בא לך לספוג הפסדים על חלקי מחשב מתים - זה מאוד נורא להשתמש בספק ג'נרי

ד"א אני מרוויח עוד פחות ממך, זה בטוח

אבל אני לוקח בחשבון מה יקרה אם מחר הספק יחליט שמאוד בא לו לתת 13V במקום 12V

זה אומר שהכרטיס מסך יסבול, וזה אומר שהמעבד יסבול

המערכת שלך לא תצרוך 400W גם אם יתהפך העולם

ספק כמו שלי יחזיק אותה בלי שום בעיה, וגם FSP 300W יחזיק אותה

אפשר לחיות עם ג'נרי? מאוד מאוד מאוד תלוי במערכת

על ה Willi 1.5 שלי (המערכת השנייה) לא אכפת לי, אז היא נשארת עם הג'נרי שלה

כנ"ל גם ה P2 400 שיש לי פה

בעבודה יש לי חומרה יחסית זולה (אחד סלרון די 2.4 עם לוח VGA אונבורד, והשני P4 2.8C HT עם 9200SE)

ולכן גם שם לא אכפת לי

אבל במערכת החדשה שלי - תנסה לשים ספק ג'נרי

אני בספק אם הוא יתניע בכלל

ד"א אני אף פעם לא אמרתי לזרוק שום דבר

אחרים אולי אמרו, זה סיפור שלהם

אני אמרתי לבדוק אפשרות להחזיר את הספק הג'נרי ולהזכות עליו (אחרי הכל כמה זמן הוא היה בשימוש? שבועיים? יש את חוק הגנת הצרכן בשביל זה) ולהוסיף בשביל ספק נורמלי

AmorphisM

המערכת שלך צריכה ספק מינימלי של FSP / Hec / Sirtec בהספק של 300W

המערכת שלך עצמה תצרוך סביבות ה 220W-240W

למדוד? יש בשביל זה מכשיר מיוחד ששכחתי את שמו, לצערי לא מצאתי אותו לקנייה בארץ

VanHalen

א. שימוש בחומרים נחותים (הוא שוקל בהערכה גסה בערך 60% מהמשקל של ה FSP 350W שלי, שכזכור הדירוג שלו הוא 50W-100W פחות)

ב. הספקים (12A ב 12V זה כבר מתחת ל Pathetic, אפילו ל RaidMax הגרועים יש 14A)

פורסם

arg,hebraw problem :/.

anyway,the new raidmax psu i got with the X1 is pretty good compare to the price...its has 24A on 12V and does 12.6 while resting and 12.7 while at work (on the 12V rail ofcourse)

im not sure it has a real 24A but still,its pretty nice...

yet i still preffer my regular fsp...

my point is,raidmax is getting a bit better...

realmagic,having a generic psu on a new system is a chance that no one should take,and dont countinue this,u wont prove a thing.

פורסם

ד"א אני מרוויח עוד פחות ממך, זה בטוח

המערכת שלך לא תצרוך 400W גם אם יתהפך העולם

ספק כמו שלי יחזיק אותה בלי שום בעיה, וגם FSP 300W יחזיק אותה

אני אמרתי לבדוק אפשרות להחזיר את הספק הג'נרי ולהזכות עליו (אחרי הכל כמה זמן הוא היה בשימוש? שבועיים? יש את חוק הגנת הצרכן בשביל זה) ולהוסיף בשביל ספק נורמלי

1. לא יודע איך הגעת לזה - לא זכור לי שאי פעם אמרתי למישהו פה איפה אני עובד או כמה אני מרוויח.

2. המערכת שלי אולי לא תצרוך 400W אבל ניסיון העבר לימד אותי ש300 פשוט לא מספיק (גם כשהיה לי פחות חלקים במחשב - פחות צורבים, פחות הרדיסקים, בלי OC). מחשבונים שונים ברשת הראו לי שבהערכה גסה אני צריך קצת פחות מ350W ואני מעדיף שהספק שלי יהיה בעומס של 80 אחוז ולא ב110. כרגע אני חושב על הEnermax 420 אבל אני אצטרך לחכות עם זה קצת מסיבות כלכליות (עולה 420 שקל - אולי חודש הבא).

3. לגבי חוק הגנת הצרכן - אין שם שום דבר בחוק (והתעמקתי בו בעבר) שאומר שחנות חייבת לקבל חזרה מוצרים שהיא מכרה (למעשה, החיוב החוקי היחידי הוא לפרסם את מדיניות ההחזרה בצורה גלויה). מבחינת חוק החוזים שגם יכול להיות תקף פה, קשה יהיה לבטל חוזה בטענה של טעות או הטעיה - כי מיד יטען בעל החנות שזו טעות בכדאיות העסקה ואז זה לא תופס לפי החוק.

ד"א, איזה חנות תהיה מוכנה לקחת ספק גנרי ולזכות אותי באיזשהו סכום כדי לקנות ספק חדש? אם אני אמצא חנות כזו, סביר להניח שבאותו יום אני קונה את הספק שהזכרתי קודם. נראה לי ש-HEC בכל מקרה אני לא אקנה - אני לא צריך עוד ספק מת. הספיק לי אחד.

פורסם

אני עובד שעתיים ביום

3 שעות ביומיים שלפני סוף חודש

אני מרוויח פחות מכל אחד שעובד יותר ממני (באופן הגיוני כמובן, יותר שעות = יותר שכר)

ד"א הארדיסקים וצורבים ומאווררים וכו' וכו' בקושי לוקחים חשמל, אותם לא סופרים

אני לא רואה מה ייקח במחשב שלך אפילו 300W

אם אתה סומך על מחשבונים אז זה בכלל גרוע

הם מזייפים לגמרי

חוק הגנת הצרכן קובע שאפשר להחזיר מוצר באריזתו המקורית (ואין כי הוא הותקן במחשב) ולא נעשה בו שימוש

וזכאי לקבל החזר (כאן לא מפורט אם במזומן או זיכוי)

כמובן אני לא מדבר איתך על ספק ג'נרי של מחשב בן שנתיים

אלא מחשבים בני שבוע-שבועיים

פורסם

realmagic,having a generic psu on a new system is a chance that no one should take,and dont countinue this,u wont prove a thing.

My point being was not that a generic PSU is the best thing happend to humanity ever - I prefer a brand-name PSU on a generic one every day of the week for that matter - my point was that alot of nobs get here, read this thread (or at least the last couple of pages)  and get really nervous thinking that their computer is about to blow up.

No one can read 320 pages long threads - even I, when I tried,  got tired of it after reading 50 pages worth of comments (and since then, about 20 more pages added) - and most nobs just don't get why this is bad. alot of those nobs are kids that will go to their parents the moment someone will tell them that their PSU is "piace of generic shit" (yes, this is a quote) and will nag them to replace it. most of them will never try OCing or will OC without knowing what they are doing causing their computer to an early and painful death (much earlier than their parents ever entended) with no relation to which PSU they will have at the moment...  :s07:

I hope you get my point now - I'm not sure why  I posted this in english something tells me that you can read hebrew but not write it -  but I did it anyway...:)

Zohar

פורסם

ד"א הארדיסקים וצורבים ומאווררים וכו' וכו' בקושי לוקחים חשמל, אותם לא סופרים

אני לא רואה מה ייקח במחשב שלך אפילו 300W

אם אתה סומך על מחשבונים אז זה בכלל גרוע

הם מזייפים לגמרי

1. בקושי חשמל זה נחמד - אבל הארדיסקים, צורבים ומאוררים לוקחים כל אחד בקושי אבל ביחד הם מגיעים ל70-80W ואולי אפילו יותר בהערכה גסה במיוחד.

2. לא אכפת לי אם המחשבונים טועים כלפי מעלה - אם זה היה הפוך הייתי דואג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים