שאלה על סוגי מידע באינטרנט - עמוד 2 - כללי - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

שאלה על סוגי מידע באינטרנט


assaf990

Recommended Posts

אפשר למצוא הכל

השאלה היא איך ואיפה אתה מחפש

ואת הנוסחא של קוקה קולה לא תמצא

היא נעולה באופן נחמד בכספת ורק שני אנשים יודעים אותה

ואם זה היה כל כך קל למצוא אותה

אתה לא חושב שהיו עושים את זה כבר?

אתה מדבר אלי?

אמרו פה שאפשר למצוא הכל, ואני הבאתי דוגמא שזה לא נכון.

(אומנם דוגמא מתחכמת, אבל עדיין).

אני אמרתי שאי אפשר למצוא את הנוסחא של הקולה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אתה מדבר אלי?

אמרו פה שאפשר למצוא הכל, ואני הבאתי דוגמא שזה לא נכון.

(אומנם דוגמא מתחכמת, אבל עדיין).

אני אמרתי שאי אפשר למצוא את הנוסחא של הקולה.

שמע

זה שאי אפשר למצוא את זה בקלות לא אומר שזה לא שם

אני בטוח שאם אתה קראקר "נחמד" אם תחפש במחשבים של קוקה-קולה תמצא שם חומר מעניין

לא כל המידע גלוי ונגיש

אבל הוא שם (עכשיו אני מתחכם ::) )

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

יופי, ואם אתה "קראקר נחמד יותר" אתה תפרוץ לפנטגון ותשגר טילים על כל העולם.

יש מידע מדויק שלא תוכל למצוא לעולם באינטרנט, תוכל למצוא שמועות, כתבות, אולי

מקסימום סיפורים של אנשים, אבל מידע סודי מאוד לא מופץ לרשת, ואם הוא רשום על גבי

מחשבים אז אותם מחשבים לא מחוברים לרשת האינטרנט.

לכן לא תוכל להגיע אליהם.

גם בצבא למשל, אצל אח שלי ביחידה אין . הכל פנימית שלא מחוברת לרשת האינטרנט

החיצונית, מסיבות מאוד ברורות.

בקיצור גם אם תכנס למחשבים של קוקה-קולה (שאני בספק אם המידע רשום על גבי מחשב, ואם כן

אז בספק שהוא פותח לקהל האינטרנט) לא תמצא שם את הנוסחא.

חסר ויכוח, ככה שעדיף שנחסוך את המשך הדיון על זה. ;)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

http://en.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola_formula

Purported secret recipe one

This recipe is attributed to a sheet of paper found in an old formulary book owned by Coca-Cola inventor, John S. Pemberton, just before his death:

* 1 oz. citrate caffeine

* 3 oz. citric acid

* 1 oz. extract vanilla

* 1 Qt. lime juice

* 2 1/2 oz. flavoring

* 30 lb (14 kg) sugar

* 4 oz. fluid extract of coca (decocainized flavor essence of the coca leaf)

* 2 1/2 gal. water

* Caramel sufficient

* 80 Oil orange

* 40 Oil cinnamon

* 120 Oil lemon

* 20 Oil coriander

* 40 Oil nutmeg

* 40 Oil neroli

* 1 Qt. alcohol

"Mix caffeine acid and lime juice in 1 quart boiling water add vanilla and flavoring when cool. Let stand for 24 hours. Flavoring is likely a mixture orange oil, lemon, nutmeg oil, cinnamon oil, coriander oil, neroli oil and 1 quart of alcohol."

This recipe does not specify when sugar, coca, caramel or the rest of the water are added.

[edit]

Purported secret recipe two

This recipe is attributed to pharmacist John Reed.

* 30 pounds (14 kg) of sugar

* 2 US gallons of water

* 1 quart of lime juice

* 4 ounces of citrate of caffeine

* 2 US fluid ounces of citric acid

* 1 ounce of extract of vanilla

* 6 drams (3/4 US fluid ounce) of fluid extract of cola

* 6 drams of fluid extract of coca

[edit]

Purported secret recipe three

This recipe is from Food Flavorings: Composition, Manufacture and Use (2nd Ed.) 1968 by Joseph Merory (AVI Publishing Company, Inc., Westport, CT)

Makes one gallon of syrup.

* "Mix 2,400 grams of sugar with just enough water to dissolve (high-fructose corn syrup may be substituted for half the sugar).

* Add 37 grams of caramel, 3.1 grams of caffeine, and 11 grams of phosphoric acid.

* Extract the cocaine from 1.1 grams of coca leaf (Truxillo growth of coca preferred) with toluol; discard the cocaine extract.

* Soak the coca leaves and kola nuts (both finely powdered; 0.37 gram of kola nuts) in 22 grams of 20 percent alcohol.

* California white wine fortified to 20 percent strength was used as the soaking solution circa 1909, but Coca-Cola may have switched to a simple water/alcohol mixture.

* After soaking, discard the coca and kola and add the liquid to the syrup.

* Add 30 grams of lime juice (a former ingredient, evidently, that Coca-Cola now denies) or a substitute such as a water solution of citric acid and sodium citrate at lime-juice strength.

* Mix together 0.88 gram of lemon oil, 0.47 gram of orange oil, 0.20 gram of cassia (Chinese cinnamon) oil. 0.07 gram of nutmeg oil, and, if desired, traces of coriander, lavender, and neroli oils, and add to 4.9 grams of 95 percent alcohol.

* Shake.

* Add 2.7 grams of water to the alcohol/oil mixture and let stand for twenty-four hours at about 60 degrees Fahrenheit [15.5 Celsius]. A cloudy layer will separate.

* Take off the clear part of the liquid only and add the syrup.

* Add 19 grams of glycerine (from vegetable source, not hog fat, so the drink can be sold to Jews and Muslims who observe their respective religion's dietary restrictions) and 1.5 grams of vanilla extract.

* Add water (treated with chlorine) to make 1 gallon of syrup.

Yield (used to flavor carbonated water): 128 6.5-ounce bottles."

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...