עבור לתוכן

איזה קטע.. תראו מה החמאס אמר..

Featured Replies

פורסם

האזרח ק' רוצה ששר הביטחון יסביר לו איך מנהלים מבצע צבאי. :lol:

1. הטילים מוחזקים במספר מחסנים שמיקומם ידוע למודיעין (יש מפות עם ציורים של X על המטרות).

2. חלק מהטילים מאוחסנים במערות מתחת לקרקע (ביחד עם נשק כימי שהוברח מעירק והאמריקאים עדיין מחפשים אותו). שוב, המיקום שלהם ידוע, ויש לנו פצצות מיוחדות חודרות בונקרים שקיבלנו מארה"ב.

3. אין צורך במאות מטוסים. אחרי השמדת אמצעי הנ"מ של האוייב אפשר לצוד חוליות ירי באמצעות מל"טים ומסק"רים.

4. גם אם יהרגו כמה עשרות ישראלים במתקפה ספורדית של רקטות בודדות (זה ממש מופרך), הדבר עדיף מהרג של אלפי ישראלים במתקפת טילים מאורגנת ומתוכננת. כלשונך - בגללך יהרגו עשרות אלפי ישראלים, זה כן טוב?

1,2. מאיפה אתה יודע את זה? ואני רוצה לינקים, לא "שמעתי ממישהו ש..."

3. "לצוד" עלק...אתה חי בסרט רמבו קשה. יש יותר חוליות ירי ממטוסים, והן מפוזרות ברחבי השטח. עד שתצליח לפגוע בחלקן השאר כבר יאכילו אותנו ברקטות.

4. אמרתי לך, נבואות אפוקליפסה לא עושות עליי רושם.

או שאתה ממש טיפש, או שאתה פשוט חי במערה.

אתה באמת לא יודע שהאיראנים רוצים להשמיד את מדינת ישראל (אפילו ה"מתונים" ביניהם)?

האיראנים לא זקוקים לזרז, הם רק זקוקים לקצת זמן שיאפשר להם להשלים את בניית פצצות האטום שלהם.

גם פקיסטן היא מדינה של מוסלמים מטורפים, והיא כן מחזיקה בנשק גרעיני. מה מונע מהם לתקוף אותנו? מה התירוץ שלך הפעם?

לישראל אין יכולת הרתעה מול החיזבאללה.

החיזבאללה יכול לשגר פצמ"רים ורקטות על ישראל מתי שמתחשק לו טיפין-טיפין, מבלי לחשוש מתגובה ישראלית, וזה בדיוק מה שהוא עושה.

החיזבאללה יודע שאם הוא יבצע פיגועי טרור באופן אינטנסיבי, אז ישראל לא תוכל שלא להגיב יותר, ולכן הוא מבצע פיגועי טרור מדי פעם כאשר מתחשק לו ולא באופן אינטנסיבי.

אולי המצב הזה נראה סביר בעיניך, אבל בעיני הוא בלתי נסבל.

עוד הוכחה לקיומו של מאזן האימה. החיזבאללה לא מעז להרים את הרף גבוה יותר, וכבר אמרתי ששקט מוחלט לא יהיה פה בחיים. ניאלץ לחיות עם זה כמו שחיינו חמש שנים עד עכשיו.

אתה כאן הדמגוג שמציג את האיראנים וארגוני הטרור כשוחרי שלום שאין להם שום כוונה לתקוף את ישראל.

העולם לא שחור ולבן, בורגיל'ה. יש הבדל עצום בין אנשים שוחרי שלום ובין טרוריסטים שנזהרים מתגובה קיצונית למעשיהם.

האיראנים לא יכולים לשלוח אוגדות של טנקים שיתקפו את ישראל, מכיוון שחיל האוויר הישראלי יכתוש אותם. אבל, למה בעצם שהאיראנים ישלחו לכאן כוחות שריון אם הם יכולים פשוט לירות נגדנו טילי שיהאב מרחוק, או פשוט לחכות קצת עד שתהיה להם יכולת גרעינית, לחמש את טילי השיהאב שלהם בראשי קרב גרעיניים, ולהשמיד את מדינת ישראל אחת ולתמיד?

הצבא האיראני גדול מכדי שנוכל לכתוש אותו. במלחמה קונבנציונאלית הוא יספוג אבידות רבות, אבל יכסח אותנו.

• תגובות 339
  • צפיות 26.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

1,2. מאיפה אתה יודע את זה? ואני רוצה לינקים, לא "שמעתי ממישהו ש..."

3. "לצוד" עלק...אתה חי בסרט רמבו קשה. יש יותר חוליות ירי ממטוסים, והן מפוזרות ברחבי השטח. עד שתצליח לפגוע בחלקן השאר כבר יאכילו אותנו ברקטות.

4. אמרתי לך, נבואות אפוקליפסה לא עושות עליי רושם.

אני מעדיף שלא לפרט, מפאת ביטחון שדה.

אני מבין שאתה ילד שעוד לא שירת בצבא, כך שאין פלא שאתה לא יודע איך צדים חוליות ירי.

נבואות אפוקליפסה אולי לא עושות עליך רושם, אבל לא נראה לי שיש לך בעיה להפיץ נבואות אימה בנוגע למה שיקרה אם נעיז לתקוף את איראן או את החיזבאללה.

גם פקיסטן היא מדינה של מוסלמים מטורפים, והיא כן מחזיקה בנשק גרעיני. מה מונע מהם לתקוף אותנו? מה התירוץ שלך הפעם?

מאיפה הבאת פתאום את פקיסטן? :nixweiss:

בניגוד לאיראנים שהם שיעים (רוב המחבלים המתאבדים הם שיעים), הפקיסטאנים הם ברובם סונים (כ-77% מהאוכלוסיה).

במידה ואתה לא מתמצא באיסלאם, אז השיעים הם מוסלמים קיצוניים הרבה יותר מהסונים שנחשבים ליותר מתונים.

לפקיסטאן אין שום סיבה לתקוף אותנו, מספיק להם סכסוך אחד עם הודו שגם כן חמושה בנשק גרעיני.

עם זאת, כ-20% מהפקיסטאנים הם שיעים, וקיים חשש כבד לזליגה של פצצות גרעיניות או חומרים רדיואקטיבים לידי ארגוני טרור בפקיסטאן הקשורים לאל-קאעידה.

עוד הוכחה לקיומו של מאזן האימה. החיזבאללה לא מעז להרים את הרף גבוה יותר, וכבר אמרתי ששקט מוחלט לא יהיה פה בחיים. ניאלץ לחיות עם זה כמו שחיינו חמש שנים עד עכשיו.

כפי שאמרתי, מאזן האימה הזה משרת את החיזבאללה, בכך שהוא מאפשר לו לבצע פיגועי טרור עד רף מסויים מבלי לחשוש מתגובה ישראלית חריפה. אולי לך אין בעיה עם זה, אבל לי זה ממש לא מתאים. אתה יכול להגיד שאתה יכול לחיות בזה, ואתה לא מעוניין בשקט מוחלט. אולם, כפי שציינתי אפשר בהחלט להשיג שקט מוחלט באמצעות עוצמה צבאית.

העולם לא שחור ולבן, בורגיל'ה. יש הבדל עצום בין אנשים שוחרי שלום ובין טרוריסטים שנזהרים מתגובה קיצונית למעשיהם.

:bash:

הצבא האיראני גדול מכדי שנוכל לכתוש אותו. במלחמה קונבנציונאלית הוא יספוג אבידות רבות, אבל יכסח אותנו.

הצחקת אותי! :lol:

פורסם

תראו איזה יופי שהתנתקנו....

תקראו מה הערבים עושים כבר עכשיו,ויצאנו משם רק לפני כמה ימים...

http://news.walla.co.il/?w=//780086

פורסם

למה כי אלקעידה זה קפיצת מדרגה?

שיכנסו, נמרר גם להם את החיים. :lol:

* נא לא לקחת ברצינות יתר את הנאמר

פורסם

תראו איזה יופי שהתנתקנו....

תקראו מה הערבים עושים כבר עכשיו,ויצאנו משם רק לפני כמה ימים...

http://news.walla.co.il/?w=//780086

הם כבר נכנסו. :-\

פורסם

אני לא יתפלא אם בין-לאדן נמצא עכשיו במה שהיה פעם נווה דקלים , המקום האחרון שהאמריקאים יחשבו לחפש בו :kopfpatsch:

פורסם

אני מעדיף שלא לפרט, מפאת ביטחון שדה.

אני מבין שאתה ילד שעוד לא שירת בצבא, כך שאין פלא שאתה לא יודע איך צדים חוליות ירי.

נבואות אפוקליפסה אולי לא עושות עליך רושם, אבל לא נראה לי שיש לך בעיה להפיץ נבואות אימה בנוגע למה שיקרה אם נעיז לתקוף את איראן או את החיזבאללה.

אתה משרת בתפקיד סודי ויוצא יומיות, כן בטח...

או שכבר השתחררת ואתה לא מעודכן בשיט, אז אתה זורק נתונים ישנים שהיו נכונים לזמנך.

ולגבי המשפט האחרון - מתקפת מנע על איראן/לבנון אכן עלולה לגרום להם להגיב, באורח פלא.

מאיפה הבאת פתאום את פקיסטן? :nixweiss:

בניגוד לאיראנים שהם שיעים (רוב המחבלים המתאבדים הם שיעים), הפקיסטאנים הם ברובם סונים (כ-77% מהאוכלוסיה).

במידה ואתה לא מתמצא באיסלאם, אז השיעים הם מוסלמים קיצוניים הרבה יותר מהסונים שנחשבים ליותר מתונים.

לפקיסטאן אין שום סיבה לתקוף אותנו, מספיק להם סכסוך אחד עם הודו שגם כן חמושה בנשק גרעיני.

עם זאת, כ-20% מהפקיסטאנים הם שיעים, וקיים חשש כבד לזליגה של פצצות גרעיניות או חומרים רדיואקטיבים לידי ארגוני טרור בפקיסטאן הקשורים לאל-קאעידה.

גם הפלסטינים הם סונים, אתה בטח מת לחבק אותם מרוב אהבה. וגם את המצרים, ואת הסורים, ואת הסעודים, ואת כל העמים הסונים שיכולים להשיג פצצות גרעין בלי להדאיג אותך.

ואגב, להודו לא ממש איכפת אם פקיסטן תתקוף את ישראל.

כפי שאמרתי, מאזן האימה הזה משרת את החיזבאללה, בכך שהוא מאפשר לו לבצע פיגועי טרור עד רף מסויים מבלי לחשוש מתגובה ישראלית חריפה. אולי לך אין בעיה עם זה, אבל לי זה ממש לא מתאים. אתה יכול להגיד שאתה יכול לחיות בזה, ואתה לא מעוניין בשקט מוחלט. אולם, כפי שציינתי אפשר בהחלט להשיג שקט מוחלט באמצעות עוצמה צבאית.

המצב הנוכחי הוא השקט ביותר שאנחנו מסוגלים להשיג מול חיזבאללה. אתה סתם רוצה לחרבן את הכל ולהקריב מאות חיילים במלחמת לבנון שנייה (הראשונה הובילה להקמתו של חיזבאללה, אחחח האירוניה...)

:bash:

בוא נגיד שלא הבנת.

הצחקת אותי! :lol:

ובאותו זמן חיל האוויר עסוק מעל הראש עם חוליות לבנוניות מכדי להתפנות לאיראנים. והעולם יאיים עליך בסנקציות בגלל שפתחת במלחמה, ואז תצטרך להסיג את הצבא דרומה כדי לטרנספר את הפלסטינים - כמו שהבטחת לעשות במצב כזה. ואז תפסיד במלחמה, וכולנו נמות.

פורסם

אתה משרת בתפקיד סודי ויוצא יומיות, כן בטח...

או שכבר השתחררת ואתה לא מעודכן בשיט, אז אתה זורק נתונים ישנים שהיו נכונים לזמנך.

ולגבי המשפט האחרון - מתקפת מנע על איראן/לבנון אכן עלולה לגרום להם להגיב, באורח פלא.

בטח, אתה ממש מעודכן. :lol: בן כמה אתה בכלל, 16? :screwy:

עדיף לנהל עם איראן מלחמה עכשיו, ולא אחרי שתהיה להם יכולת גרעינית.

גם הפלסטינים הם סונים, אתה בטח מת לחבק אותם מרוב אהבה. וגם את המצרים, ואת הסורים, ואת הסעודים, ואת כל העמים הסונים שיכולים להשיג פצצות גרעין בלי להדאיג אותך.

אמנם, כ-83% מהפלשתינים הם מוסלמים סונים, אבל בניגוד לפקיסטנים, הפלשתינים הם ערבים, וידוע הרי כי הערבים הם ברברים.

לגבי הסעודים, אמנם רובם המוחלט הם בעיקרון מוסלמים סונים, אבל הסביבה הפוליטית והתרבותית בסעודיה מזוהה עם האיסלאם הוואהביסטי (שהוא הרבה יותר קיצוני מהאיסלאם השיעי), בדומה לטאליבן באפגניסטן. דרך אגב, רוב הטרוריסטים ב-11/09 היו סעודים.

בנוגע למצרים, אם היתה להם דמוקרטיה, אז האיסלאם הקיצוני היה עולה שם לשלטון ומכריז על מלחמה כנגד ישראל. ועוד משהו - המצרים גם כן מפתחים נשק גרעיני בחשאי.

ואגב, להודו לא ממש איכפת אם פקיסטן תתקוף את ישראל.

אתה כנראה לא יודע שלהודו יש הסכמים בטחוניים עם ישראל. :-\

הסבירות שפקיסטן תתקוף את ישראל מאוד נמוכה. עם זאת, קיים סיכון ממשי של זליגת פצצות גרעיניות וחומרים רדיואקטיביים מפקיסטן לארגוני טרור.

המצב הנוכחי הוא השקט ביותר שאנחנו מסוגלים להשיג מול חיזבאללה. אתה סתם רוצה לחרבן את הכל ולהקריב מאות חיילים במלחמת לבנון שנייה (הראשונה הובילה להקמתו של חיזבאללה, אחחח האירוניה...)

בסדר, שמענו... :screwy:

מי קבע את זה? אתה? :kopfpatsch:

לך לא אכפת מהתושבים והחיילים בצפון שסופגים ירי מהחיזבאללה מפעם לפעם. :bash:

עבורי, המצב הנוכחי לא מתקבל על הדעת. :nono:

ובאותו זמן חיל האוויר עסוק מעל הראש עם חוליות לבנוניות מכדי להתפנות לאיראנים. והעולם יאיים עליך בסנקציות בגלל שפתחת במלחמה, ואז תצטרך להסיג את הצבא דרומה כדי לטרנספר את הפלסטינים - כמו שהבטחת לעשות במצב כזה. ואז תפסיד במלחמה, וכולנו נמות.

:lol: :lol: :lol:

חשבתי שאתה לא עוסק בנבואות אפוקליפטיות. :screwy:

נראה לי שאתה תהיה הראשון שיפנה לאו"ם ביחד עם "שלום עכשיו" בדרישה להטיל סנקציות על ישראל. :bash:

פורסם

רוב האנשים בתפקידים סודיים באזור המרכז יוצאים יומיות מן הסתם.

אבל מהכתוב בהודעותיו של Borg אני מעריך ש:

א. הוא לא חשוף ישירות למידע, ואם כן תפקידו אינו קשור בחומר המודיעיני שהוא רואה, אחרת הוא היה מעריך אותו יותר. יתכן שהוא חשוף לפריטי מידע, כשמצפים שלא שתיהיה לו הבנה בנושא (תפקיד של מזכירה או הוצאה לאור של חומר מודיעיני למשל), ובכל מקרה המידע אינו מיועד לשימושו ולכן הוא מרגיש קל דעת איתו.

ב. הניסוח הילדותי, שמתאים לספר פעולה חובבני, ונטול הזארגון המתאים מעיד שאין לו שום השכלה מודיעינית פורמלית מה שאומר שתמצית תפקידו אינה מודיענית.

ג. דעותיו הבטחוניות במישור האסטרטגי מעידות על : או חסר הבנה מוחלט של הכוחות הפעולים במזה"ת או מצד שני יתכן שהוא פשוט דביל.

ד. ידיעותיו הדמוגרפיות - צבאיות נרכשו, להערכתי, עוד לפני הצבא. ומן הסתם הם זמינות לכל דורש.

"לך לא אכפת מהתושבים והחיילים בצפון שסופגים ירי מהחיזבאללה מפעם לפעם.

עבורי, המצב הנוכחי לא מתקבל על הדעת."

אני מציע לך לקרוא את הודעתי הקודמת שוב. אם מדברים על נבואות אפוקליפטיות אז כנראה לך יש איזשהם נבואות אוטופיסטיות לגבי השימוש במענה ישיר (כוח פיזי) כאמצעי יחיד להתמודדות הא-סימטרית עם ארגון טרור כמו החיזבאללה.

רק הערת שוליים - אני תושב הצפון - אצבע הגליל למעשה... לשעבר תושב קריית שמונה שכבר חטף ירי קטיושות בימים גרועים יותר. בבקשה אל תתימר ליצג אותי או להזדהות איתי אתה מזכיר לי את נוער הגבעות שהגיע להתנחלויות בעזה רק לפני הפינוי...

לסיום, הקלישאה הבאה מתאימה לך בכמה מובנים: סייג לחוכמה שתיקה.

פורסם

בטח, אתה ממש מעודכן. :lol: בן כמה אתה בכלל, 16? :screwy:

עדיף לנהל עם איראן מלחמה עכשיו, ולא אחרי שתהיה להם יכולת גרעינית.

אם זה מעניין אותך: אני בן 21, משוחרר טרי מיחידת תיאום הפעולות בשטחים, גזרת שכם.

עכשיו...תסביר לי איזו תועלת תצמח מדיון עם מישהו שממציא נתונים מהראש, ומתחמק מהנושא, שהוא פירוט המקורות הפיקטיביים שלו?

מגדל השקרים שלך מתמוטט, בורג.

אמנם, כ-83% מהפלשתינים הם מוסלמים סונים, אבל בניגוד לפקיסטנים, הפלשתינים הם ערבים, וידוע הרי כי הערבים הם ברברים.

לגבי הסעודים, אמנם רובם המוחלט הם בעיקרון מוסלמים סונים, אבל הסביבה הפוליטית והתרבותית בסעודיה מזוהה עם האיסלאם הוואהביסטי (שהוא הרבה יותר קיצוני מהאיסלאם השיעי), בדומה לטאליבן באפגניסטן. דרך אגב, רוב הטרוריסטים ב-11/09 היו סעודים.

בנוגע למצרים, אם היתה להם דמוקרטיה, אז האיסלאם הקיצוני היה עולה שם לשלטון ומכריז על מלחמה כנגד ישראל. ועוד משהו - המצרים גם כן מפתחים נשק גרעיני בחשאי.

"ידוע הרי כי הערבים הם ברברים", מי החליט? וכיצד חתמנו על הסכם שלום עם שתי מדינות ברבריות?

סעודיה מלאה בקיצונים ובכל זאת היא בעלת-ברית של ארה"ב. גם אם הקיצונים שבה ישיגו פצצת גרעין, הם יזדקקו לבסיס שיגור ומערכת טילים מדויקת. עכשיו לך תחפש כלים כאלה בלי להעיר חצי מהעולם. כנ"ל לגבי מצרים.

אתה כנראה לא יודע שלהודו יש הסכמים בטחוניים עם ישראל. :-\

הודו לא תסכן את קיומה כדי לסייע לישראל, במיוחד כשהיא תקועה במאזן אימה משלה.

הסבירות שפקיסטן תתקוף את ישראל מאוד נמוכה. עם זאת, קיים סיכון ממשי של זליגת פצצות גרעיניות וחומרים רדיואקטיביים מפקיסטן לארגוני טרור.

פקיסטן ואיראן חולקות גבול משותף. למה שלא תפציץ את מחסני הגרעין של פקיסטן כדי להסיר את איום הזליגה? יש לך חיל-אוויר בלתי מנוצח, שכחת?

בסדר, שמענו... :screwy:

מי קבע את זה? אתה? :kopfpatsch:

לך לא אכפת מהתושבים והחיילים בצפון שסופגים ירי מהחיזבאללה מפעם לפעם. :bash:

עבורי, המצב הנוכחי לא מתקבל על הדעת. :nono:

איכפת לי מאוד מחיילי צה"ל, ולכן אני לא מסכים לשלוח אותם אל מותם תוך התעלמות מטופשת מנסיון העבר.

איכפת לי מאוד מתושבי הצפון, ולכן אני לא מעוניין לחשוף אותם לאש התגובה של חיזבאללה, שתכאב בעשרות מונים ממה שהם סופגים עכשיו.

:lol: :lol: :lol:

חשבתי שאתה לא עוסק בנבואות אפוקליפטיות. :screwy:

נראה לי שאתה תהיה הראשון שיפנה לאו"ם ביחד עם "שלום עכשיו" בדרישה להטיל סנקציות על ישראל. :bash:

הקטע המצחיק הוא שאספתי את הרעיונות שלך והעמדתי אותם במבחן המציאות.

פורסם

iiB,

אני לא מוסר כאן מידע שנחשב לסודי/מסווג.

בנוגע לניתוח הפסיכולוגי שלך לגבי... :lol:

במידה ואתה מתכוון ללמוד פסיכולוגיה, אז תשקול את זה שנית. כושר האבחנה שלך לוקה בחסר, ומצביע על אישיות שחצנית וחסרת דיעה עצמאית. :screwy:

במידה והיה לך רושם שאני מייצג אותך, אז אתה טועה. אני לא מדבר בשם תושבי הצפון, אלא בשם עצמי כאזרח מדינת ישראל. :cool2:

אם זה מעניין אותך: אני בן 21, משוחרר טרי מיחידת תיאום הפעולות בשטחים, גזרת שכם.

עכשיו...תסביר לי איזו תועלת תצמח מדיון עם מישהו שממציא נתונים מהראש, ומתחמק מהנושא, שהוא פירוט המקורות הפיקטיביים שלו?

מגדל השקרים שלך מתמוטט, בורג.

קודם כל, אני לא ממציא נתונים מהראש. מי שממציא כל מיני איומים אפוקליפטיים מגוחכים בדבר אוגדות שריון אירניות שיעלו על הצפון ועל סנקציות זה אתה. :nono:

שנית, איזו תועלת תצמח מדיון עם משוחרר טרי מהצבא בדרג נמוך שאין לו מושג במודיעין ואסטרטגיה צבאית?

"ידוע הרי כי הערבים הם ברברים", מי החליט? וכיצד חתמנו על הסכם שלום עם שתי מדינות ברבריות?

אני החלטתי את זה, בסדר? אתה מתכוון לסתור את הדיעה שלי?

לא חתמנו על הסכמי שלום עם מצרים וירדן, אם לזה אתה מתכוון. חתמנו על הסכמי שלום עם המנהיגים של אותן מדינות. האוכלוסיות של אותן מדינות ברובן הגדול עויינות אותנו, ולהסכמי השלום שיש לנו איתן אין שום משמעות עבורם. למעשה, הם תובעים לבטל את אותם הסכמי שלום. בנוסף לכך, מדובר במדינות בעלות משטר טוטאליטרי (למרות ה"בחירות" שנערכו לאחרונה במצרים). במשטרים טוטאליטריים, השליט לא מחוייב באופן עקרוני לכבד הסכמים שנחתמו ע"י קודמו.

סעודיה מלאה בקיצונים ובכל זאת היא בעלת-ברית של ארה"ב. גם אם הקיצונים שבה ישיגו פצצת גרעין, הם יזדקקו לבסיס שיגור ומערכת טילים מדויקת. עכשיו לך תחפש כלים כאלה בלי להעיר חצי מהעולם. כנ"ל לגבי מצרים.

סעודיה היא "בעלת ברית" של ארה"ב, מכיוון שיש לה נפט (ארה"ב לא ממש יודעת מיהם הידידים שלה ומיהם האוייבים שלה).

לידיעתך, חיל האוויר הסעודי מחזיק במטוסי קרב אמריקאים חדישים ביותר שטובים יותר מהמטוסים של חיל האוויר הישראלי. למעשה, אפילו חיל האוויר האמריקאי לא מצטייד במטוסי קרב מהסוג עליו אני מדבר בשל המחיר הגבוה שלהם.

אין צורך בבסיס שיגור ומערכת טילים מדוייקת כדי לשגר טיל עם ראש קרב גרעיני. בשביל מה לדייק בכמה מטרים אם הפיצוץ הוא בעל רדיוס של קילומטרים?

בעצם, אין אפילו צורך בטיל. אפשר פשוט להבריח פצצה גרעינית קטנה ולהתפוץ ביחד איתה.

אבל, אם אתה בכ"ז מתעקש על טילים מדוייקים, אז זה לא בעיה להשיג טילים כאלה בשוק השחור.

איראן לדוגמה רכשה מגורמים פליליים בצבא האוקראיני טילי שיוט מדוייקים ארוכי-טווח שמסוגלים לשאת ראשי קרב גרעיניים, וזאת מבלי לעורר את תשומת ליבו של אף אחד. לצורך העניין, טיל החץ הישראלי לא יכול לתת מענה לטילי השיוט האלה.

הודו לא תסכן את קיומה כדי לסייע לישראל, במיוחד כשהיא תקועה במאזן אימה משלה.

פקיסטן ואיראן חולקות גבול משותף. למה שלא תפציץ את מחסני הגרעין של פקיסטן כדי להסיר את איום הזליגה? יש לך חיל-אוויר בלתי מנוצח, שכחת?

מה יש לך מפקיסטן? :nixweiss:

אין לנו מספיק אוייבים, שאתה צריך לחפש אוייבים חדשים? :kopfpatsch:

למה לנו לפוצץ את מאגרי הגרעין הפקיסטנים (הדבר אפשרי רק באמצעות נשק גרעיני) ולגרום לשואה גרעינית בפקיסטן ובהודו? :s07:

קודם כל, חיל האוויר הישראלי בקושי מגיע לאיראן, שלא לדבר על פקיסטן.

שנית, פקיסטן משתפת פעולה עם ארה"ב במידה מסויימת במלחמה בטרור, כך שאין לנו צורך במלחמה איתם.

איכפת לי מאוד מחיילי צה"ל, ולכן אני לא מסכים לשלוח אותם אל מותם תוך התעלמות מטופשת מנסיון העבר.

לא נראה לי שאיכפת לך מחיילי צה"ל. אתה מעדיף לסכן את חיילי צה"ל שלא לצורך, במקום להשתמש באמצעים שלא מסכנים את חיי החיילים.

איכפת לי מאוד מתושבי הצפון, ולכן אני לא מעוניין לחשוף אותם לאש התגובה של חיזבאללה, שתכאב בעשרות מונים ממה שהם סופגים עכשיו.

לא נראה לי איכפת לך מתושבי הצפון. אתה מעדיף שהם יספגו אש מדי פעם, כאשר ברור לך לחלוטין שבמוקדם או במאוחר החיזבאללה ישתמש ב-12,000 הרקטות שברשותו, במקום להקדים תרופה למכה ולטור את מדינת ישראל בכלל ואת תושבי הצפון בפרט מאיום החיזבאללה.

הקטע המצחיק הוא שאספתי את הרעיונות שלך והעמדתי אותם במבחן המציאות.

רעיונות שלי!? :screwy:

אני הוא לא השמאלני שמאיים בסנקציות על מדינת ישראל. :bash:

פורסם

טוב, תרדו מהקטע האישי, גם ככה זה כבר על לא ממש מה שהחמאס אמר, אבל אני נותן לדיון לזרום,

תגידו כל מה שאתם רוצים רק אל תגעו עוד פעם ב"בן כמה אני איפה שירתתי ומה המצב הפסיכוקליני שלי"

עובדתית, השמאל הקיצוני והימין הקיצוני מאיימים באותה מידה על המדינה, ובמידה ומישהו יעלה לשלטון, דינה לכליה.

שניהם לא פועלים לטובת הכלל, הם רק חושבים שכך הם נוהגים.

וגם, בורג, "הרעיונות" שאתה מציע הם ימין קיצוני, ואם יתממשו ... ראה לעיל.

פורסם

בורג בכלל לא מנסה ליצור שלום, הוא מנסה לשלוט באזור למשך שנים עם כמה שפחות הרוגים.

רק כמה חבל ששום צבא לא יכול להחזיק שנים רבות במצב כזה ללא נפגעים רבים.

הדרך הקצרה יותר לסיים את הסכסוך היא לעשות הסכם שלום.

ולהרוג עשרות חפים מפשע מהצד שלהם לא יעזור ליצור הסכם שכזה.

פורסם
  • מחבר

גם להיות תמים (וזה כבר גובל בטימטום...) ולא להבין שהצד השני לא מעוניין בהסכם שלום ולא יפסיק עם הטרור עד שמדינת ישראל תושמד לחלוטין זה לא יעזור במיוחד...

פורסם

שלום הוא לא אהבה.

שום הסכם שלום לא היה נחתם מעולם על בסיס של שלום כערך טהור בפני עצמו.

גם ישראל לא הייתה מעוניינת בשלום אם הייתה יכולה ליצור מדינה וקונצנזוס לאומי על גבולות ארץ ישראל השלמה.

ומצריים וירדן לא היו חותמות על הסכמי שלום לולא ויתרו על השמדת מדינת ישראל והכירו בקיומה.

עם האמור לעיל שלום הוא גם לא תוצאה של מאזני אימה,כאלה ואחרים בלבד. חלק מהרצון לשלום (במובן הזה כן כמו הרצון ביחסים בין אישיים) מתאפשר באמצעות הפנמה של החברה בשני הצדדים לגבי היתרונות החברתיים, הכלכליים והתרבותייפ של קיום נורמליזציה בין מדינות.

יתכן אפילו שהרצון לשלום כן מתקיים כערך בפני עצמו אבל זה כבר שאלה פסיכולוגית-פילוסופית.

בכל מקרה אני מאמין במדיניות התורמת לסעיפים שצוינו למעלה. לכן תמכתי בהתנתקות. כי במובן הבטחוני (מבחנית סיכול ומאזן אימה) אין כל הבדל מהותי (בטווח הארוך) בין אם אנו מגינים על ישראל מתוך עזה או מחוצה לה. לעומת זאת - הפסקת החיכוך היומ-יומי על הצד הפלסטיני באופן ודאי ומהותי יתרום להתפתחות החברתית והפוליטית בצד השני. הטיעון היחיד כנגד ההתנתקות היא האפשרות שהיא נתפסת על ידי הציבור הפלסטיני כנסיגה בעקבות ניצחון הטרור דבר אשר יכול לחזק את תנועת ההתנגדות... אבל להערכתי בראיה הכוללת ה"ניצחון" הזה הולך להתגמד מול הרצון בנורמליזציה ברצועה דבר שלא התאפשר כשישראל היתה ברצועה. האפקט, להערכתי, יהיה הפוך - הסתכלות פנימית של העם הפלסטיני - גם בהביטי שחיטות ברשות וגם בהיבטי ה"הישגים" האמתיים של ההתנגדות שעד כה מוטטו את העם הפלסטיני ורק החלישו את היכולת לממש תביעותיהם כעם... תהליך דומה קרה וקורה בלבנון.

על אותו עיקרון תמכתי בנסיגה מרצועת הביטחון בלבנון - והמציאות עד היום מאששת את דעותי.

עוד כמה מילים על לבנון. למען הסר כל ספק של נכונות הנסיגה:

ה"אחיזה" הישראלית בלבנון הסתכמה ברצועת ביטחון צרה של קילומטרים בודדים...

היא לא מנעה ולא יכלה למנוע:

א. העברת אמל"ח לחיזבאללה.

ב. שימוש ברקטות ארוכות טווח (אם אני לא טועה הפירסומים בתקשורת מדברים על 200 ק"מ?).

ולכן הטיעון העיקרי נגד הנסיגה פסול מיסודו... הרצועה הזאת נועדה למנוע חדירות, ירי שטוח מסלול, וירי של קטיושות ומרגמות קצרות טווח.

הפיכת לבנון לחזית נוספת כנגד ישראל היא החלטה סורית-איראנית אשר אאחיזה ברצועת ביטחון צרה מימלא לא יכלה לעמוד כנגדה...

יתכן שפעולות עומק מכוונות כנגד הגעת אמל"ח כזה ללבנון היו מצמצמות כניסתו לתקופה מסויימת... אבל לצה"ל לא הייתה אחיזה בלבנון שיכלה למנועו לחלוטין.

מכאן שהנסיגה מלבנון כלל לא השפיע בצורה מהותית על היכולת הצבאית להתמודד עם האיום האמיתי שמהווה החיזבאללה. אבל זה פחות חשוב.

בוא רגע אבל נסתכל על המציאות הגאו-פוליטית בלבנון מאז הנסיגה:

א. בזמן הנסיגה החיזבאללה מנה 1000 אזרחים לבנונים - ומאז היתה נסיגה מתמדת ברצון להצטרף לארגון, ובצדק, החיזבאללה אינו משרת שום אינטרס לבנוני... מי בדיוק ישגר 12,000 רקטות לישראל? אולי שליחים איראניים?, אולי אנשי אל-קעידה?, ולהערכתי עם התחזקות לבנון גם על אופציה זו יסגר הגולל.

ב. סוריה יצאה מלבנון ושליטתה בלבנון נחלשה.

ג. העצמאות המדינית של הממשלה הלבנונית מתחזקת, ויתכן שבעתיד גם עצמאותה הצבאית.

ד. רצונה של ממשלת לבנון הוא בשקט וטיפול בבעיות פנימיויות (החזרת לבנון לימי הזוהר שלה) - אין לה תביעות נוספות מישראל - המדינה הלבנונית אינה רוצה עימות בגבול הצפון והיתה מעדיפה שחיזאללה יתפרק מנשקו.

ה. מעצב העל האמריקאי רואה בעין יפה את חיזוק הממשלה והעצמאות הלבנונית ולא יסבול כל התערבות של גורמים סוריים/איראניים במדינה.

שלבו את ארבעת הסעיפים האחרונים ולכו עוד 5-10 שנים קדימה.

ואם אתם עדיין לא משוכנעים תלכו גם 5-10 שנים אחורה... כאשר קצב הקורבנות בלבנון עמד על חייל לשבוע ויכולת התגובה של ישראל - בעיקר נגד השחקנים האמיתיים שמכוונים את הדברים היתה מגבלתית ביותר עקב השהות הלא מקובלת שלנו בלבנון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים