עבור לתוכן

רמקולים חדשים + שאלה על אקולייזר

Featured Replies

פורסם

שלום לכל קוראי פורום אודיו,

רציתי לשתף אתכם בקניה החדשה שלי, מדובר בסט 5 רמקולים, שאני כרגע משתמש רק בקדמיים.

ניגשתי לחנות BEST-BUY לשמוע זוג רמקולים רצפתיים לחדר, התקציב שלי היה 3000 אבל עם כאב לב גדול, אבל אמרתי זה חשוב לי אז WTF,

ראיתי TANNOY,ווארפדייל,סרווין ווגה, כולם במחירים של מעל 2500 לזוג, עד 4000+, הסאונד בכלל לא היה כזה להיט, ציפיתי להרבה יותר, שלא לדבר על הCV שאיכזב אותי מאוד, היה פשוט סאונד מרוח ומכאיב.

לאחר כמה דקות שמיעה, הציע לי המוכר רמקולים, שבאותו הרגע נראו לי כמו ז"ס (זבל סיני), אמרתי לו עזוב אותי מזבל סיני, הוא אמר עולה לך כסף לשמוע?

חיבר לי את הזוג, מחברה בשם ADC לא אמר לי הרבה באותו רגע, באותו רגע נכנסתי לשוק עצבני, הסאונד לא היה סבבה, היה מעולה!

פה ושם אמרתי לעצמי זה ז"ס צריך להתרחק מזה בלה בלה בלה, בסוף אבא שלי אמר, עזוב אותך גיא בוא ניקח וזהו, ובנוסף בבסט ביי, אתה יכול לקנות משהו, ופשוט להחזיר אותו אחרי 10 יום בלי שאלות בלי כלום ולקבל את הכסף חזרה.

בקיצור הסט המלא עלה 1350 שקל! ונותן סאונד מאוד איכותי שמהווה עליית מדרגה בשבילי, כי עד היום הייתי שומע ברמקולי מדף, פשוט הבדל ענק!

עכשיו שאלה נוספת היא לגבי אקולייזר,

אני מתקשה לכוון את הסאונד דרך הווינאמפ, הוא לא מסתדר לי טוב, רציתי לשאול האם קיימות תוכנות אקולייזר, אבל לא עם טרב, בס ומיד, אלא אקולייזר רחב שיאפשר לי לשלוט בהרבה תדרים.

תודה מראש גיא!!

• תגובות 38
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לוינאמפ יש אקולייזר גרוע שמורח את כל הצליל.

הייתי מציע להשתמש באקולייזר של הכרטיס במקום. איזה כרטיס יש לך?

ד"א, לאיזה מגבר צירפו את הרמקולים בחנות? ימאה?

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

כרטיס קול LIVE! VALUE

אין לו אקולייזר, טרבל ובאס, זה האקולייזר שלו,

בחנות חיברו לי אותו לפיוניר.

עכשיו אני עובד גם עם החדשים וגם עם הישנים, למגבר שלי יש כזה דיול סטריאו, ושומעים פשוט מעולה!

פורסם

ובכן לצערי הרב שכחתי את השם של האקולייזר שהשתמשתי בו בזמנו למדידות (פלאג לוינאמפ שמוסיף אפשרויות אקולייזר טובות בהרבה).

עם זאת, אני מאמין שאקולייזר מתוכנה אחרת יעבוד טוב יותר.

ד"א, ישנם דרייברים (שגם את השם שלהם שכחתי - איזה לא צפוי :kopfpatsch:) מחברה צד שלישי לכרטיס שלך שמשפרים את הביצועים פלאים. אולי מישהו מכיר אותם ויוכל לתת לך קישור.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

נראה לי אני אשקול לקנות כרטיס קול חדש,

הוא גם מוציא לי סיגנל מעוות מאוד שאני מגביר קצת, אני ינסה להחליף כבל אולי זה יעזור.

פורסם

דרך איזו יציאה הנך עובד בכרטיס קול? דיגיטלית או אופטית?

איזה רסיבר יש לך בבית?

פורסם
דיגיטלית או אופטית?

אופטית היא יציאה דיגיטלית.

אני מניח שהתכוונת לדיגיטלית או אנאלוגית.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

ביציאה האנלוגית, אין לי דיגיטלית או אופטית

זה רסיבר בן 13 :hi: :hi:

זה רסיבר סטריאו של מראנץ

פורסם

אכן התכוונתי לאנאלוגית.

מכיוון שהנך מחבר את המגבר דרך היציאה האנאלוגית, שדרוג כרטיס הקול ישפר את איכות הסאונד.

פורסם
  • מחבר

אפשר אולי לקבל המלצות לכרטיס קול?

רצוי שגם כרטיס קול בעל יכולת הקלטה יחסית איכותית, מפני שאני מנגן על גיטרה, ואני מעונין להקליט דרך המחשב!

בתודה גיא.

פורסם

תקציב?

מספר ערוצים נדרש?

אתה יודע שתצטרך קדם מגבר כדי שתוכל לחבר גיטרה לכרטיס קול?

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר על כרטיסי קול מקצועיים, אני מדבר על בייתיים למיניהם

תקציב אני משער שעד ככה 500, יותר עם באמת יש צורך,

אני יודע שצריך מגבר, אל תדאג יש לי שני מגברים, ופדלים, כך שלא חייבים מגבר ברמת העקרון אבל לא משנה.

פורסם

יש הבדל בן מגבר לבן קדם מגבר. מגבר מוציא אות שאם תכניס אותו למחשב תשרוף חצי מהמארז. הקדם מגבר רק דואג ליישר את האות לרמה הדרושה לכניסה של הכרטיס שלך.

במחיר שלך כרטיס שיתאים לך למשחקים הוא האודיג'י 2. אם אתה רוצה משהו טוב יותר שייתן לך סטריאו איכותי מאוד והקלטה טובה אז או שתקנה מארה"ב את האודיופיל 2496 או EMU0404. או שתקנה בארץ אודיופיל 2496 משומש.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

ומה גורם לך לחשוב שאין קדם מגבר במגבר?

זה הרי קומבו של קדם מגבר מגבר ורמקול, חיברתי את הגיטרה למחשב דרך המגבר עשרות פעמים וגם הקלטתי וזה פשוט יצא באיכות דיי ירודה, ולא שרף חצי מארז,

ובכלל לא ממש הבנתי מה רצית להגיד, המגבר בסך הכל ממיר את האות האנלוגי של הגיטרה לאות דיגיטלי,

בעצם יותר נכון להגיד שהוא ממיר את האות המכני של הגיטרה לאות אנלוגי.

פורסם

בשום חלק בשרשרת הזו אין אות דיגיטלי. הקדם מגבר משפיע רבות על האיכות. העובדה שיש במגבר גם קדם מגבר לא אומרת שיש לו יציאה. סביר להניח שהיציאה היא מוגברת גם כן (תלוי במגבר שלך כמובן) אני רוצה שהדברים יהיו ברורים כדי שתדע מראש איזה כרטיס אתה צריך.

הוא משאיר את האות אנאלוגי כמו שהוא, הוא רק מיישר אותו בהתאם לצרכים של ציוד הקצה.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים