עבור לתוכן

ClassMulder

משתמש רשום
  • הצטרפות

  • ביקר לאחרונה

  1. אהבתי את הציטוט "If buying isn't owning then piracy isn't stealing" כי הוא די מדויק. אגב, גם ספריות דיגיטליות של משחקים - חוץ אולי מ-GOG שמאפשרים להוריד קבצי התקנה OFFLINE ללא הגנות למשחקים שרכשת - יכולות ואכן מסירות משחקים - גם כאלה שנרכשו בעבר תמורת כסף. מסיבות שונות - הפסקת תחזוקה של המשחק שהופכת אותו לבלתי נתמך במערכות הפעלה חדשות, תלונות כאלה ואחרות על המשחק, או אפילו כשלב הבא ל-BAN לשחקן סורר שמשתמש ברמאויות. אם המשחק היה שלך ולא היה תלוי בספריה דיגיטלית, אז הם לא היו יכולים להסיר אותו או את הגישה אליו מרחוק. כך גם עם סרטים וסדרות. וברור לי שזה אילוצים עסקיים לפעמים. הספרייה של נטפליקס למשל, שוקלת בערך פטהבייט אחד של מידע. זו כמות עצומה, אבל בשביל להכניס תכנים חדשים, עושים מקום על ידי הסרת תכנים ישנים. זה לא מצדיק כלום, אבל זה חלק מהמודל שענקיות הסטרימינג עשו מאמץ גדול להרגיל אליו את הציבור - מודל המנוי.
  2. 08/07/2025: רציתי לעדכן משהו שיכול להיות רלוונטי לבוני NAS - בין אם התקנתם TRUENAS, UNRAID, או XPENOLOGY כמוני. וזה מערכת ה-DOCKER (בסינולוג'י היא מבוססת על אפליקציה פנימית שנקראת CONTAINER MANAGER, וניתן לנהל אותה עם דוקרים שונים לניהול.. דוקרים. במערכות NAS אחרות יש אפליקציות אחרות שאני לא מכיר). DOCKERS הם מעין קפסולות, או מערכות הפעלה בקופסה, בדומה למכונות וירטואליות. ההבדל הוא שמכונות וירטואליות מדמות את כל חלקי המחשב, ודוקרים משתמשים ישירות במשאבים של השרת המארח. זה מפשט עניינים, ומקל על הרצת מערכות הפעלה שונות ומגוון (מאוד) רחב של אפליקציות ייעודיות. להלן רשימה של הקונטיינרים (הקפסולות שמורצות בתוך הדוקרים) שאני מריץ: Coturn - שרת סיגנלים שמיועד להכוונת וידאו בפורמט WEBRTC (בלעדיו אי אפשר להריץ ווידאו קונפרנס כמו שצריך) Stable Diffusion Forge - בינה מלאכותית לייצור תמונות ווידאו מטקסט, או תמונה G4F - ממשק המתחבר לשירותי בינה מלאכותית לצ'אט ויצירת תמונה ברשת ומרכז את כולם במקום אחד HomeAssistant - אפליקציה לניהול בית חכם InvokeAI - בינה מלאכותית לייצור תמונות מטקסט. מתעדכנת וקלה יותר לשימוש Jackett - דוקר לחיפוש טורנטים במגוון מנועי חיפוש. מיועד בעיקר לחיפוש אוטומטי של סדרות וסרטים בשילוב עם Sickchill (למשל) Krita - עורך תמונות בדומה לפוטושופ. קיימת גם עבור חלונות. יש לשים לב שפונקציות ה-AI של האפליקציה לא עובדות בשרת NAS מבוסס לינוקס (אלא אם כן מריצים שלא בדוקר) Mirotalk P2P - שיחות וידאו אודיו וצ'אט. מתוחכם ועובד מכל דפדפן. כולל כמובן טלפונים ניידים. Navidrome - ניהול אוסף מוסיקה, כולל עדכון אוטומטי של תמונות אלבום, מידע, וכמובן נגן מובנה ותמיכה באפליקציה לטלפון. Ollama + OpenWebUI - אפליקציה מובילה לצ'אט בינה מלאכותית מקומי. משתמש בכרטיס מסך אם כי יכול לעבוד גם עם מעבד בלבד. Stable Diffusion reForge - עוד בינה מלאכותית לייצור תמונות ווידאו מטקסט, או תמונה. SD.Next - בינה מלאכותית לייצור תמונות ווידאו מטקסט, או תמונה SearXNG - מנוע חיפוש מקומי שמשלב חיפוש במספר מנועים גלובליים (משמש גם עבור OLLAMA לחיפוש רשת) SwarmUI - בינה מלאכותית לייצור תמונות ווידאו מטקסט, או תמונה - משתמש ב-COMFYUI כמנוע היצירה WatchTower - דוקר קטן שמעדכן אוטומטית את כל הדוקרים שמותקנים לגרסה האחרונה Whisper WebUI - אפליקציה להמרה מדיבור לטקסט. משמשת בעיקר לחילוץ כתוביות לסרטים וסדרות. מאפשרת גם תרגום. WPS Office - דוקר של אפליקציות דמויות אופיס (וורד, אקסל, פאוורפוינט וכדומה) Portainer - זו פלטפורמה לניהול דוקרים וקונטיינרים. היות והיא יושבת על בסיס של אפליקציית דוקר קיימת, היא רצה בעצמה על דוקר. מקלה על ניהול הדוקרים ושינוי פרמטרים שלא דרך שורת פקודה (טרמינל). לסיום, הערה קטנה: יש דוקרים ש"אוכלים" הרבה משאבים, גם כשלא עושים בהם שימוש אלא הם סתם רצים ברקע. לכן חלק מהדוקרים ברשימה מכובים, אך אני יכול להפעיל אותם תוך דקות. בנוסף לכך, לא כל הדוקרים שלי פתוחים לשימוש מבחוץ. אלה שכן מוגנים כך שלא כל מי שיש לו סורק כתובות IP יוכל להכנס ולעשות שימוש בהם איך שהוא או היא ירצו.
  3. יש כזה: https://s.click.aliexpress.com/e/_oEVFF9I או את זה: https://he.aliexpress.com/item/1005007751501332.html הוא דורש בעצם שני חיבורי USB כי אחד מהם הוא בשביל המתח. אבל שים לב שמה שאתה סימנת הוא עבור NGFF שהם SSD שתומכים ב-SATA בלבד והם לא יתאימו לכונני 2280 סטנדרטיים. מה ששמתי לך כן יתאים. הנה עוד אחד עם חיבור USB יחיד, אבל גם הוא תומך רק ב-NVME איטיים יותר כמו שהזכרתי: https://www.startech.com/en-us/hdd/sm22bu31c3r
  4. הצעתי דווקא את הלוח שהצעתי, בגלל שני שיקולים: יש לו ארבע יציאות SATA ושתי יציאות M2 - אני עובד עם לוח עם מספר יציאות זהה, וכך כונן האתחול שלי יושב ב-M2, וביציאת ה-M2 השנייה התקנתי מתאם M2 לשש יציאות SATA - מה שמאפשר לי 10 חיבורי SATA בסך הכול. כמובן שבמקרה שלך יש לך שני חריצי PCIE, אז אתה לא חייב לבחור כמוני, ויכול לנצל את אחד מהחריצים בלוח שאתה הצעת כדי להוסיף יציאות SATA. בלוח שאני הצעתי יש חיבור LAN 2.5G מובנה. אם תרצה להוסיף ללוח שאתה חושב עליו יציאה כזאת, תצטרך להשתמש באחד מחריצי ה-PCIE, או (מה שאני לא ממליץ) להוסיף דרך חיבור USB מתאם מתאים. כל זה כמובן לשיקולך. אם מספיק לך חיבור 1G (גם פנימית ברשת המקומית שלך), אז לך על הלוח שאתה הזכרת. בהצלחה ואשמח אם תעדכן!
  5. לא עונה בשמו. עונה בשמי. מערכות NAS ייעודיות כוללות חומרה חלשה, ואם רוצים להרחיב שימוש בשרת NAS למטרות נוספות (וכיום גם אפשר וגם רצוי), עדיף חומרה שאפשר לשדרג ולגדול איתה.
  6. אבל זה באלף שקלים יותר יקר מהמפרט שהראיתי לו, ועדיין לא כולל דיסקים.. בנוסף לכך הוא אמר שאין לו בעיה של מקום או רעש. מבחינת מערכת הפעלה עבור NAS, יש לפחות שתי אפשרויות מעולות וחינמיות (TRUENAS ו-XPENOLOGY ARC LOADER) שיעשו את העבודה וגם יאפשרו הרבה הרבה יותר.
  7. השתמשתי במערכת של TMS בשביל המפרט, אבל אין לי קשר אליהם, פשוט נוח לי יותר לגשת אליהם. זו רק דוגמא. למעשה, כל חלק שהוא לא נע, כנראה עדיף לרכוש משומש אם זמין. (אלא אם כן מדובר באחסון) מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבד:[/b] [url=https://tms.co.il/intel-core-i3-12100-1700-tray]Intel Core i3 12100 / 1700 Tray[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 452 [b]קירור למעבד:[/b] [url=https://tms.co.il/antec-a30-1700-cpu-cooler]מאוורר למעבד Antec A30 1700[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 47 [b]לוח אם:[/b] [url=https://tms.co.il/asus-prime-b760m-r-d4]Asus PRIME B760M-R D4[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 493 [b]זכרון:[/b] [url=https://tms.co.il/corsair-ddr4-16g-3200-cl16-vengeance-lpx-bulk]Corsair Vengeance LPX DDR4 16GB 3200 CL16 (CM4X16GC3200C16K2E) Bulk[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 270 [b]ספק כח:[/b] [url=https://tms.co.il/coolermaster-elite-nex-600w-pn600]CoolerMaster Elite NEX 600W PN600[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 171 [b]סה"כ:[/b] ₪ 1433 [color=#C87B1D][b]מחיר באילת:[/b] ₪ 1214[/color] [color=red][b]מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.[/b][/color] המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. https://tms.co.il/builds/522889 שוב, זו רק דוגמא. שמתי ספק חזק יותר למקרה ותרצה להוסיף כרטיס מסך בהמשך. לא כללתי קירור נוסף למארז כי הוא מגיע כבר עם שני מאווררים. הלוח כולל ארבע יציאות SATA ושתי יציאות M2, ומשאיר הרבה מקום לשדרוג, אבל עדיין משתמש ב-DDR4 שמקל על הגדלת נפח זכרון וזמין מאוד. המעבד הוא הכי נמוך בסדרה 12, כי אתה לא צריך יותר מזה, אבל עדיין כולל iGPU בשביל ה-TRANSCODING. כללתי 16 ג"ב זכרון כי לטעמי זה המינימום. יש גם איזה כלל אצבע שאומר גיגהבייט זכרון לכל טרה של אחסון. אני לא עוקב אחרי זה באופן אדוק, אבל עדיף להתחיל עם 16. מעבר לזה יש את הדיסקים. אני ממליץ לרכוש מאתרים כמו SERVERPARTDEALS או איביי דיסקים RECERTIFIED שיורידו לך את העלויות, ועדיין יכללו לפחות 2 שנות אחריות. בהצלחה.
  8. אין לי מושג לגבי מארזי TOWER כי הם מאוד לא נפוצים (אני לא מכיר אף מארז כזה) עבור NAS. מארזי NAS ביתיים הם בדרך כלל מיני או מידי TOWER JONSBO היא אחת המובילות בתחום, עם סדרה שלמה שמתחילה באות N. אם אתה מעדיף מארזים מיצרן יותר מוכר וגם יותר יקר, יש את סדרת NODE של FRACTAL. דגמים 304 ו-804 בהתאם, עם קיבולת של 6 או 8 דיסקים. בשונה מהמארזים של JONSBO שדורשים ספק כוח קטן מימדים (סטנדרט שנקרא SFX), המארזים של FRACTAL משתמשים בספקים סטנדרטיים.
  9. עוד משהו, הלוח של אסרוק שאתה מזכיר כאן הוא רחוק מאידיאלי לצרכים שלך. הוא כולל רק שתי יציאות SATA ויציאת M2 אחת, והוא בגודל MATX. יש לוחות ITX עם ארבע יציאות SATA ושתי יציאות M2. יציאת M2 גם אפשר לחבר מתאם שנותן עד שש יציאות SATA נוספות. כמובן שאני כבר מדבר על לוחות סטנדרטיים יותר שידרשו מעבד וכדומה.
  10. 17/06/2025: עסקה מעניינת עבור כונן קשיח בנפח 24 טרהבייט, משומש אבל עם 0 סקטורים פגומים ו-5 שנות אחריות - Seagate ST24000NM000H 24TB 7200RPM SATA 6Gb/s 256MB 3.5in. Enterprise Hard Drive וכמובן, כונן קשיח בנפח 22 טרהבייט מהמוכר שממנו קניתי, גם באיביי, עם שלוש שנות אחריות שכבר החליף לי דיסק במסגרת האחריות הזאת: ST22000NT001 Seagate Ironwolf Pro 22TB 3.5 256M Internal SATA Hard Drive המחירים של המוכר ממנו אני רכשתי עלו משמעותית מאז שאני קניתי (ביותר ממאה דולר ליחידה), והמוכר שממנו אני קניתי ממוקם בהונג קונג, ולא היו לי עלויות משלוח. המוכר החדש ממוקם באמריקה, ויש עלות משלוח מסוימת.
  11. אתה יכול להביט בפרויקט שלי (מבוסס אינטל, רובו רכיבים משומשים, אבל לא סיניים, תוך הורדת עלויות, חוץ מדברים כמו מארז ודיסקים): פרויקט בנייה: JONSBO N3 Intel NAS Server או בזה של shimonta שבנה שרת מבוסס AMD : פרויקט בנייה: JONSBO N2 AMD NAS Server אם אין לך שיקולים של מקום או מראה (או רעש), הייתי ממליץ על מארז TOWER גדול שיקל על איוורור מקסימלי באמצעות קירור אוויר. אם כמונו אתה מעדיף שרת קטן, תצטרך להיות יצירתי עם המארז ולמצוא פתרונות קירור שיאזנו בין מקום, רעש, וקירור. כמובן שאם השרת יישב בחדר ממוזג זה יחסוך לך קירור משמעותי. לגבי המארז שהזכרת, אין לי נסיון איתו אבל לפי התמונות מדובר במארז שמתמקד באיוורור מקסימלי (וונטות). שזה מעולה לקירור, אבל פחות לאבק. הרכיבים יצברו הרבה אבק, וגם אם יש דפי פילטר על הדפנות, תצטרך לנקות את הדפנות באופן סדיר כדי למנוע מהן להסתם (זה גם לא ימנע אבק לחלוטין). מבחינת החומרה, אם אין לך רצון להרחיב שימושים בעתיד (כמוני למשל), אכן תוכל להסתפק בחומרה יחסית בסיסית כמו זו המבוססת N100 שהזכרת. אפשר למצוא לא מעט לוחות כאלה שכוללים מעבד מולחם ולפעמים גם זכרונות אצל עלי אקספרס. חומרה שאינה סינית, קשה יותר למצוא בזול מפני שמדובר בלוחות OEM בדרך כלל שנמכרים בכמויות ליצרניות משנה. אבל אתה יכול לחפור במקומות כמו איביי. בהצלחה!
  12. את יכולה לנסות לשנות את הגדרות ה-DNS לאלה של גוגל: https://myhost.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%92%D7%A8-%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%94%D7%92%D7%93%D7%99%D7%A8-google-dns-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91
  13. IMMICH זה הדוקר היחיד שמשתמש בכרטיס המסך שלך? אין לך דוקרים אחרים שעושים בו שימוש? אני מבין שאין לו הרבה VRAM, אז זה פוסל אפשרות של הרצת טקסט לתמונה, צ'אט בינה מלאכותית, או טקסט לוידאו..
  14. אני עדיין בדעה שהבעיות שלך נובעות מאספקת מתח בלתי יציבה. אתה יכול לבדוק את התיאוריה הזאת בשתי דרכים: שימוש באל פסק כדי לייצב את המתח, או לקחת את המערכת לחבר או למעבדה עם מתח יציב, ושם לחבר ולבדוק אותה.