עבור לתוכן

מסכי מחשב

מסכי מחשב מומלצים, סקירת מושגים, המלצות רכישה - כל השאלות והתשובות

1. ממה שאני מבין עלויות משלוח חבילה גדולה לחו"ל עולה יותר מאלף שקל לכל כיוון, אז כל אלו שקונים מחו"ל, מה אתם עושים ? מתפללים שלא צריך לשלו"ח לחו"ל ? שולחים דרך EMS ?

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by benni81,

שלום לכולם! ראיתי הרבה ת'רדים בנושא אבל אף אחד מהם לא סיפק את שאלותיי. חברים, אני מבקש שיגיבו רק אנשים שבבעלותם מסך T220P או שיצא לכם לשחק/לעבוד מול מסך זה. בבקשה תחלקו את הנסיון שלכם עם המסך: 1. אם שמים משחק על רזולוציה 1650X1050 האם באמת רואים פחות טוב מאשר 22" רגיל? 2. איזה כרטיס מסך (של NVIDIA בלבד) מומלץ לרזולוציה המרבית של המסך הזה (1920X1200) ? ואיזה כרטיס יש לכם? 3. האם אתם מרוצים מהמסך באופן כללי? 4. האם קיים מסך 22" טוב יותר (מבחינת ביצועים) באותו טווח מחירים +-? תודה מראש על תגובותיכם!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Vaz,

יש לי מין סימן כזה של אבק או לכלוך במסך שלא יורד , איך אני מנקה את זה ? עם מטלית לחה ? סמרוט יבש ? איך מנקים מסך lcd ? צריך חומר מיוחד ? אגב זה מסך cmv 222h בהתחלה שנאתי אותו ! ורציתי להחליף אבל לקח לי שבוע להתרגל , ולהגדיר את ההגדרות שהכי יתאימו לי , גם אני חושב שאחרי כמה ימים המסך התחיל להיות יותר טוב. עוד שאלה : איך אני מחבר את המסך הזה לטלווזיה ? איזה כבל צריך ? כלומר אני רוצה שיראו את מה שיש במסך בטלווזיה ולהפך

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  4. Started by Avisp,

שלום, קניתי לפני שלושה ימים מסך Dell P2314h מצאתי עליו מין נקודה שחורה שנראית בעיקר על רקע לבן (בדקתי עם DPT - לא יודע אם זה פיקסל שרוף, ברקע שחור לא רואים כלום) מצרף תמונה למרות שקשה לראות ממנה בבירור. האם יש טעם לפנות ליבואן? תודה.

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. במהלך חיפוש אחר מסך חדש קראתי על כל דגם מומלץ הנמכר בארץ, קראתי על סוגי הפאנלים, קראתי ביקורות מקצועיות באתרים גדולים בחו"ל, חישבתי עלויות יבוא פרטי מארצות הברית. אני לא חושב שיש גולש אחד בפורום (למעט מנהלים) שעשה מחקר כל כך מעמיק על שוק המסכים בארץ. אני עשיתי את המחקר מסיבה אחת - אני רוצה לעשות רכישה טובה. בפורום יודעים לצעוק "אל תקנה TN!!!" כמו בכל פורום ברשת גם כאן יודעים לציין יופי את החסרונות של הפאנל. זו לא חוכמה לקרוא נתונים יבשים ברשת ועל סמך אותם נתונים להסיק מסקנות. חוכמה להמליץ על סמך ניסיון. תענו בכנות כמה גולשים עשו השוואה אמיתית בין TN לפאנלים יותר איכותיים בזמן אמת? אני אדבר מהניסיון המועט שיש לי. לפני מספר ימים נכנסתי ל-BigBox וראיתי שם את המסך האגדי של Ap…

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by RJ1,

אני שוקל לקנות LCD אבל לפי מה שהבנתי יש לזה הרבה בעיות, שלטעמי לא שוות את ההשקעה, כמו: זויות צפיה, פיקסלים מתים, מריחה וכו'. במסכי CRT אין כל הבעיות האלה, אז אני רוצה להבין למה למרות זאת כדאי לעבור ל-LCD? מה הופך אותו לכל כך טוב שכולם קונים אותו?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אז ניסיתי לחבר את המחשב בחיבור VGA לטלויזיה _ (כי רק VGA נותן לי תמונה מדוייקת ומתוחמת לגודל המסך,) (HDMI תמיד נותן תמונה גדולה יותר, ולאחר התאמה הרזולוציה שלו יורדת) אז חברתי ב VGA והמחשב לא נותץן לי 1029X1080 אלא פחות מכך (משהו כמו 1666) במפרט המסך כתוב שיש 1920X1080 גם בHDMI וגם ב VGA _ (אבל לא כך הדבר) אז אולי אני עושה משהו לא נכון? ניסיתי כבלים שונים אבל קבלתי אותה תוצאה. אודה למי שמבין ויוכל לבאר מעט. תודה רבה מדובר על טלויזיה JVC-LT-32N350

8. בחול אני קורא בפורומים וכו', וזה ממש הגודל הכי פופלרי למי שרוצה BIG EXTRA BIG למשחקי מחשב ושימושי מחשב. אתה גם מקבל רזולציה אדירה 1080P גם גודל נקודה מעולה (משהו כמו 0.32 אני חושב - מספיק גדול כדי לראות כתב מאוד ברור) גם אפשר לשבת מרחק טוב (שני מטר וחצי זה מעולה) וכמובן לשחק משחקי מחשב במסך כזה, זה תענוג - וגם לחבר XBOX או PS3 וכו'. והמחירים בחול - מ600 ועד 1400 דולר להכי יקרים, פחות ממה שעולה בארץ מסך LCD רגיל. אז, למה אין כאלו בארץ?! נראה לי היה יכול להיות ממש טוב ומעניין לקנות ולהשיג דברים כאלו, במיוחד למי שרוצה מסך סופר גדול למחשב. לא?

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by EAD,

היי יש בערך 5 מודלי מסכי מחשב בגודל 30 למחשב. יש את זה של DELL זה של EIZO של NEC ושל SAMSUNG וגם אחד (ישן כבר) של APPLE העניין הוא, שלעומת מסך 24 או 26 איכותי (נניח כמו שלי), הם ממש מאכזבים. אולי עבור משחקים זה נחמד ורזולציה גבוהה ומסך גדול, אבל לרוב יש להם בעיות כמו GHOSTING (DELL לדוגמא) או בעיות אי אחידות צבע, או לבן בוהק, בקצוות, או כל מיני בעיות אחרות. אני ממש לא הראשון שאומר את זה, יש פורומים בחול (ארה"ב) ושם המסכים עולים לפחות 30 אחוז פחות מפה, ואנשים שיש להם מסכי 24 ו26 ו30, לרוב די מאוכזבים ממסכי ה30. ואני מדבר על אנשים גרפיקאים או GAMERS רציניים, אנשים שיש להם בבית איזה 3-4 מסכי מחשב מ24 אינץ ומעלה אז למה זה ככה? האם 30 אינץ מתחיל להיות "גדול על" טכנו' LCD שאנו …

• 2 תגובות
    • 920 צפיות
  10. אול זה ישמע ממש מפגר [אולי בגלל שאני גם לא ממש מתמצא בתחום] אבל, למה אין מסכי מחשב באיכות של מסכי טלוויזיה? החברות המובילות [LG/PHILIPS/SAMSUNG] מוציאות מסכים עם תאורת LED אחורית וניגודיות מטורפת [1:10,000,000] ומיליון ואחת אופציות אבל רק בתור טלוויזיות ולא בתור מסכי מחשב, למה?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. מעניין אותי לדעת למה אין מסכי 3d ברזלוציה גבוהה של 2560x1600 שזה לדעתי הרזלוציה הגבוהה ביותר למסך מחשב יחיד. ובנוסף ללא קשר לתלת מימד למה אין מסכי מחשב ברזלוציה האמורה יחד עם זמן תגובה נמוך של 2ms וקצב רענון גבוה של 120hz או 240hz? יש איזשהי בעיה טכנלוגית ליצור מסכים כאלו ? האם יש אפשרות אבל זה יקר מידי לייצור מסחרי ? האם יש דבר כזה אבל לא לצרכן הביתי? אשמח לתשובות ענייניות

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אין לי ServiceTag במסך. רק Serial Number. איך אני בדיוק אמור לבדוק אחריות באתר שלהם? חרשתי את גוגל ואין שום תשובה. המסך נקנה בארץ וזה מהמודל של Ultrasharp 24

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. היי, בתור אחד שהיה לו מסך פשוט של סמסונג 22 אינץ במשך 4 שנים עם פאנל פשוט שבחיים לא נגעתי בו, עד כמה זה באמת משנה איזה פאנל יש למסך אם אני בכלל לא נוגע בו? האם לקנות מסך עם פאנל TN זה אומר שאני אראה פחות איכותי משחקים מאשר במסך עם פאנל IPS למשל?

• 1 תגובה
    • 883 צפיות
  14. שלום לכולם. קניתי לפני שבועיים מסך חדש (הישן היה CRT רגיל), SAMSUNG T160P. סרטי HD נראים עליו נהדר כמובן אבל משום מה סרטים רגילים (DVD) נראים פחות טוב. ניסיתי להוריד את הרזולוציה בסרט, זה משפר טיפה. יש דרך לשנות זאת? בנייד שלי עם מסך 15.4 אני רואה באיכות מעולה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. הרי מדובר במסך פופלארי ומבוקש,למה שהם יפסיקו לייצר אותו? הנה ההסבר שלי לעניין,לא יודע אם זה נכון או לא נכון,אבל לא מצאתי משהו הגיוני יותר: לדל יש כמות מוגבלת של משאבי יצור (מפעלים עובדים וכו' וכו') , הם מעדיפים להוריד אותו מפס היצור וליצר במקומו סדרה חדשה (מבוססת TN) שתהיה זולה יותר ותמכור יותר "חתיכות" ובכך להגדיל את הרווח שלהם. למרות האהדה בפורום ובביקורות,מדובר במסך שעולה 40%~ יותר ממסך "22 מבוסס TN וכנראה שהם לא מצליחים למכור מספיק יחידות ממנו,לפחות ביחס למה שהם חושבים שהם ימכרו בסדרה החדשה (שתהיה מבוססת TN וזולה יותר).המפסידים העקריים מכל העניין הם אותם אנשים שלא אכפת להם להשקיע עוד 500-600 שקל ולקבל איכות תמונה טובה יותר. אפשר להגביל את המצב הזה למצב הבא :פג'ו מחליט…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. (אני יודע שזה נראה כאילו זה לא קשור לפורום הזה, אבל תנו צ'אנס... ) רוב האנשים פה משחקים משחקים ברזולוציות ממש גבוהות, ובגלל זה המשחק לא רץ טוב, והם צריכים לשחק עם הגדרות "נחותות" יותר. השאלה, אם לא עדיף לשחק ברזולוציה יותר נמוכה, ולהנות מהגדרות גבוהות יותר? לדוגמא, כולם אומרים פה שקרייסים לא יכול לרוץ כמו שצריך על אף מחשב ברזולוציות גבוהות על ההגדרות הכי גבוהות, ולכן משחקים בהגדרות יותר נמוכות. אצלי הוא רץ מעולה, כשהכל על V.high, ברזולוציה של 1280X1024 (שזה הכי גבוה של המסך שלי). עכשיו אתם שואלים את עצמכם, מה זה קשור לפורום מסכי מחשב? אז ככה. הסיבה היחידה שאני רואה לשחק ברזולוציה ענקית על חשבון הגדרות גבוהות יותר, זה כי למסכי LCD יש רזולוציה טבעית, שפחות ממנה לא רוא…

• 42 תגובות
    • 4k צפיות
  17. לדוגמא האם LCD 22 אינץ' בעל רזולוציה מקסימלית של 2560X1600 לא דורש כרטיס מסך חזק יותר מאשר מסך LCD 40 אינץ' עם רזולוצייה מקסימלית FHD 1920X1080 ? הרי הכרטיס מסך לא יודע לאיזה גודל מסך אתה מחבר אותו, מבחינתו כל מה שקובע הוא הרזולוציה שבה אתה מריץ אותו, אז למי אכפת מהגודל בדיוק?

• 4 תגובות
    • 975 צפיות
  18. צפיתי מספר פעמים בטלוויזיות LCD וראיתי מקרוב שהאיכות לא ממש טובה, התמונה דהויה, אולם מרחוק פחות שמים לב לכך. ושאלתי היא ממה נובעת האיכות הזו, האם הטלוויזיה לא הייתה איכותית? או שמא זה קשור לשיטת השידור? או אולי זה כמו במסכי מחשב שאיכות מסכי ה-CRT יותר טובה מהאיכות של ה-LCD? תודה מראש

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. אני מתעניין בקניית מסך גדול , חשבתי אולי על ה DELL 24 אבל מציק לי מאוד ההבדל הענק במחיר ממש פי 2 בניהם ולמראית עיין רק 2' מצד שני. המחיר ממש בלי פורפורציה וזה נראה לי כאילו מחיר שממש לא כדאי... מצד שני ב 24' יש HD מלא שמאוד חשוב לי כך

• 108 תגובות
    • 16.5k צפיות
  20. Started by Dima67,

אהלן, אני בדיוק מחכה למסך הזה אחרי שביצעתי הזמנה. קניתי אותו בידיעה שהפסיקו את הייצור שלו ויכול להיות שבעוד חצי שנה יביאו לי מסך אחר משום שכבר לא יכולים להחליף לי. אבל זה לא העניין שלי כאן. עניין אותי מדוע הפסיקו את הייצור שלו אם הוא היה כל כך פופולארי?

• 18 תגובות
    • 3.6k צפיות
  21. Started by eliil1,

יש לי T220P לפעמים כשאני שומר איזה תמונה , פותח אותה והלבן ניהיה ורוד כזה..=S זה בעיה עם המסך או משהו?

• 17 תגובות
    • 3.4k צפיות
  22. Started by kobbyc,

מישהו יכול להסביר לי מה אני מפספס פה? למה המסך VP930BוViewsonicו כל כך יקר? VIEWSONIC VP930 19'' LCD מסך דגם 1280x1024 רזולוציה מקסימלית 0.294MM גודל מקודה 1:1300 ניגודיות 300CD/M2 TYPICAL בהירות 8MS זמן תגובה 178H/178V זוית צפיה Analog Digital DVI-D

• 2 תגובות
    • 742 צפיות
  23. Started by As-21,

שלום לכם קניתי את המסך 2480WFP ולעומת ה 2407WFP שיש לי הצבעים שלו עזים מאוד וכמו כן יש מעין מריחה כזאתי של צבע בטקסט צבעוני. והצבעים לא נראים מדוייקים והם נראים כאילו הם יוצאים מגבולות הגזרה שלהם ונראים מרוחים . האם זה תקין ?

• 3 תגובות
    • 818 צפיות
  24. כשאני מחבר את הטלויזיה שלי (32", 1366*768) הרזולוציה המקסימלית בDVI היא 1280*1024. כמובן שמדובר על תמונה 4:3 על מסך 16:9, וזה מעאפן. מעבר לרזולוציה רחבה מוסיף שני פסים שחורים ומעוות את התמונה עוד יותר. אין את הבעיות האלה בחיבור VGA אנלוגי. את המסך רכשתי כבר לפני שנה ולא מצאתי הסבר לתופעה הזאת, אך לאחרונה שמתי לב שבאתרי מכירות שונים מוסיפים "רזולוציית PC מקסימלית *******" שהיא שונה מרזולוציית המסך, מה שהביא אותי למסקנה שהתופעה המעצבנת הזאת היא לא נחלתו של המסך שלי בלבד - לדוגמא: http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=JW32WL66 "רזולוצית מסך: 1366x768 פיקסלים ... רזולוציית מסך לישומי מחשב: XGA: 1024X768 , SXGA(compressed) 1280X1024 800X600 ,:VGA:…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  25. 1 יש לי את המסך NEC 20WGX2 שמחובר לשני מחשבים עם KVM ולאחר כל ריסט הרזולוציה משתנה. 2 אני עובד עם 2 המחשבים ברזולוציה 1680X1050. במחשב אחד יש לי כרטיס מסך X1800GTO2 ובשני יש לי 9600XT ובמחשב עם ה-9600XT רואים פחות טוב,מה הסיבה ?? 3 האם יש אפשרות לחיבור 2 המחשבים עם ה-KVM שיש לי בחיבור DVI ??

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים