אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
סוף סוף חתכתי את המארז שלי אתמול בערב ואפילו הספקתי לשייף אותו ועכשיו אני רוצה את דעתכם על חיתוך החלון: עריכה: איך מעלים כמה תמונות יחד ?
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
-
מה שונה במבנה של הלד הכחול שעושה אותו מיוחד? אני יודע שהוא לא בנוי כמו לד רגיל כי: http://www.pcarena.org/index.asp?subject=viewNews&sg=main&id=519
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אם אני רוצה ליבנות עט שכאשר את לוחץ למעלה אז זה יסגור מעגל וכמובן זה יהיה ממתכת(שתוליך חשמל) וותקבל כמו שוק לא ממש שוק אלא יותר זרם. מה ניראה לכם שאני צריך זרם גבוהה או מתח גבוהה? ואם זרם איך אני עושה את זה(טרנסיסטור??)כי ראיתי משהו מוכן בחנות שעושה את זה.
-
- 36 תגובות
- 7.4k צפיות
-
-
ממצב אנשים למבינים בהלחמה... יש קטע במדריך להתקנת צג LCD על המארז שנמצא פה באתר... (אין לי כח ללינק :-\) שבו הכבל שיוצא מנקודות 18-25 בפרינטר פורט ומגיע לנקודת 1VSS בצג, רציתי לדעת איך זה מתבצע פיזית בהלחמה? אני כאילו מלחים את כל החוטים ביחד? אני חושף את 18 ומלחים את כולם אליו?!?! איך זה הולך אנשים? תודה מראש! ;D
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מאוורר 120 נשלט ע"י פאן באס עוד מאוורר 80 שנשלט גם הוא על אותו פאן באס בערוץ אחד עם שני אלו, אין בעיייה, הבעייה פה: עוד מאוורר וולקנו 7+ שזקוק זחוף דחוף לבקר שליטה היא הוא עושה רעש איום, יש לו חיבור 3 פין נקבה, האם אני יכול להכין פאן באס, שיהיו לו לכל מתג ערוץ 3 פין וערוץ 4 פין מולקס? עוד 2 מאווררים שמחוברים בחוטים חשופים הישר לספק (וזה מעצבן כזה.. לא מוכן) ועוד מאוורר אם חוט חשוף, אילו ממש בעייה, הם חוטים חשופים: מה עדיף, לקנות להם מחברי מולקס 3 פין נקבה ולחבר לפאן באס שאני יכין, או לקנות להם חיבורי מולקס נקבה במידה ויש דבר כזה בכלל וזה לא יקר ולחבר לחיבורי מולקס 4 פין על הפאן באס... בכל מקרה יש לי פה 4 מאווררים בעיתיים, אחד מהם עם חיבור 3 פין השאר חוטים חשופים, …
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
;D ;D ההזמנה שלי מג'אב-טק הגיעה עכשיו, ברגע זה! אני חייב תודה עמוקה מאוד למכס שלנו שלא תפס לי שוב את החבילה...... אז ככה זה קרה: ישבתי בחדר וספרתי מקשים....(אל תדאגו אני לא משועמם פשוט צבעתי את המקלדת לשחור אז חיברתי הכל בחזרה...) ופתאום נשמעת קריאה מלמטה: " עידו!!! ג'אב טק!!!" ישר נפל לי האסימון וירדתי למטה, קיבלתי את החבילה ועכשיו אני פה! :clapper: קניתי: קטודה UV. 2 לייזר לד UV. לייזר לד אדום. 4 פיט סליבים חצי אינץ'. 5 פיט סליבים שמינית אינץ'. 6 פיט סליבים רבע אינץ'. מכשיר להוצאת הפינים של המולקס נקבה. וואנטק ספקטרום ירוק/אדום. ו20 אזיקונים בגדלים וצבעים שונים. עכשיו אני אקח הפסקה של 3-4 שעות ואני ארכיב הכל לאט,לאט ששום דבר לא ישרף...(*אהמ* *אהמ*) ו…
-
- 96 תגובות
- 14.9k צפיות
-
-
אני רוצה להקיף את החלון במארז שלי בכבל EL שפועל לפי הקול. עכשיו מוכרים אותו במטר וחצי וההיקף של החלון שלי הוא כמעט 2 מטר, אז עכשיו, השאלה שלי אם אני אוכל לחבר לסטארטר שמקבלים עם הכבל שעובד לפי הקול עוד כבל EL (כמו בסטארטרים של קטודות)? או שיש שיטה אחרת? או שפשוט אני אקנה שני כבלים? הנה הסטארטר והכבל שאני מדבר עליהם: http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1657&cat=62&page=1
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב, אחרי שהחלטתי בצער רב לנסות לעבור לווינאפ, עד עכשיו השתמשתי במיוזיק מאצ', שלפי דעתי תוכנה הרבה יותר טובה, אבל בכל זאת, רציתי אקולייזר בLCD, אז לקחתי את ה"אומץ" לתכנת את הפקודות לתצוגה שלי בתוכנה JalCDs, היא די "מסובכת" אני יותר רגיל לקלות של LCDsmartie, פה לא הבנתי איך אני יכול לבדוק איך זה נראה על המסך מה שעשיתי בלי לשמור ואז להלחיף קובץ של התצוגה ואז להחזיר לקובץ ששמרתי ואז לראות איך זה, בLCDsmartie פשוט לחצתי על apply (אם ככה רושמים..), ואז זה הראה לי מה עשיתי.. אז למי שיש תשובה איך אני פותר את הבעיה הזאתי אני גם אשמח. אבל הבעיה הכללית היא האקולייזר, עשייתי שברגע שהווינאפ ינגן זה יקפוץ למסך של הווינאפ, אז ה"פאק" הקטן הוא שמסך עשיתי אותו ל5 שניות, אז כל 5 שנ…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
הדבר הזה ממש ממש מוסיף, ואני רוצה להגיד משהו לכל המפקפקים שהספק שלי (ממארז של סימבדה) 480 וואט סוחב: 4 קטודות 1 el wire 2 מאווררי לדים של קולמאסטר 1 לוח בקרה של אנרמקס 1 ספארק 7+ של טרמלטייק ולא היה לי קצר פעם אחת!! הנה התמונות של הכבל el
-
- 22 תגובות
- 4k צפיות
-
-
מה השיטה הכי טובה לנקות פרספקס מדבק, בלי שהוא יסדק ויהרס...? האם למישהו יש נסיון בנושא?
-
- 8 תגובות
- 8k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מסך LCD גראפי של חברת אפסון, 160X160. לא מצאתי אף מאמר או מדריך באינטרנט איך לחבר אותו ואני כבר נואש! יש לו 15 פינים. מישהו יכול לעזור לי בבקשה? תודה רבה, נדב
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום , נמצא אצלי צג LCD שני מספרים כזה כמו שיש בלוחות של איפוקס , מתחת לצג יש חמישה פינים ומתחת לפינים יש נגד , מעל הפינים כתוב HICMLO-+ בצד ימין של הצד מלמטה גם כתוב פעמיים למעלה ולמטה TD-50... ברצוני לחבר את הצג הנ"ל ולתכנת אותו לראות טמפרטורת מעבד. עזרה תתקבל בברכבה.
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
טוב אז זה ככה.... אני וחבר שלי (עם ידע בסיסי+ במחשבים ואלקטרוניקה) עומדים להתחיל לבנות מערכת מולטימדיה לאוטו שהכוונה לגביה שתוכל להריץ סרטים, מוזיקה, ויש מצב גם למשחקים ... ועכשיו לשאלות : 1) לגבי אספקת הכוח האם הכוח שבאוטו יספיק האם זה "יאכל" את המצבר? ואם נצטרך איזו שהיא אספקת כח חיצונית? 2) לגבי הרכיבים עצמם: * כמה הארד דיסק של 10 ג'יגב אמור לעלות ??? (בהנחה שאני משתמש בהארד דיסק נישא -שלפי מה שהבנתי אינו עושה בעיות עם זעזועים) * אני מחפש מעבד ולוח אם שיעמדו ברך בדרישות של 1300\1400 מגה הרץ (אני יודע שזה משוגע... כרטיס מסך כבר יש לי וגם כרטיס קול וגם זכרון 266 DDR * לגבי צג מישהו יכול לומר לי אם קיים צג של בערך 10 אינץ' שניתן לחבר למחשב ויציג ביצועים יפים? אגב…
-
- 20 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
מרות שנעלו לי ת'נושא הקודם..אני פותח חדש כי זה לא עזר לי..אניי צריך לעשות 2 דברים 1. לנתק ת'מאוורר וההיטסינק של המעבד (פנטיום 4) ואני לא מצליח!!, שיחררתי את הקלאצ'ים האלה שמורכבים עליו (2 הידיות האלה) אחרי שניתקתי זה פשוט לא יוצא, חיפשתי עוד ידיות או איזשהוא מנגנון להוצאת ההיטסינק ולא מצאתי.., מישהו יכול להגיד לי אייך? 2. אני צריך לחבר ת'ספארק 7+, איך אני עושה את זה בפשטות?? נ.ב אני ממש ממש חדש במודינג ואת כל השיפוץ עשיתי ביומיים ולמדתי המון ממכם (תודה רבה מאוד לbannza boy) ועזרתי הרבה אבל יש כמה דברים שאני עדיין לא יודע, אם תעזרו לי אתם גדולים!!!
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
הי עשיתי טעות קטנה לפני שנה וחצי בערך וקניתי RADEON 8500 le (לא נורא לומדים מטעויות) במקום הרגיל,(כמובן שהייתי עושה טעות עוד יותר גדולה אם הייתי קונה nvidia...) והקטע כאן זה שהזיכרונות שלהם הם מאותו סוג ודגם רק שב - LE שלי הוא בא כ - default של 200 וברגיל הם 275 (בדרך כלל יש גם כאלה עם 250) כשעשיתי oc מסתבר... שאפשר רק עד 235. אם אני רוצה לשחרר אותו עד 275 כמו "הרגיל" אני צריך להעלות את voltage. קראתי באיזה אתר שאפשר לעשות את זה עם עפרון (סוג מסויים אני לא זוכר), פשוט מדגישים מסביב ל-2 נגדים ואז כתוצאה שהחוד של העפרון עשוי פחם שזה חומר שמעביר חשמל אנחנו מאפשרים ליותר אלקטרונים לעבור דרך הנגד הזה . עכשיו אני רוצה לעשות את זה אבל אני קצת חושש אני מעוניין בעוד פרטים ממישהו…
-
- 27 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
-
היי יש לי ב 2004\2\20 יום הולדת, אז סבתא שלי החליטה לקנות לי דרמל עד 300 שקל. קודם כל איזה הייתם ממליצים לי עד 300 ש"ח ואיפה לקנות אותו? (רק בארץ באיזור המרכז ) ואני רוצה קצת הסבר על דרמלים , כי יש לי תיכנון למודינג ואני לא יודע להישתמש בדרמל :-\ !! !! עריכה ------------------------ איך משתמשים בדרמל? באיזה ראש כדי להשתמש למתכת? תודה מראש לעוזרים Install
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
אני רוצה לשים קטודה UV במחשב ולשים סליבים וכו' והבנתי שלשים גם קטודה כחולה יסתיר את כל האפקט של ה UV כי היא חזקה מדיי. השאלה היא אם מאוורר לדים עושה מספיק אור כדי להאיר קצת את המארז אבל לא יותר מדיי כדי שיראו היטב את ה UV. תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אז ככה.. יש לי: ספארק7+ סמארט פאן II סמארט פאן II סמארט פאן II פוטנציומטר על חוט פוטנציומטר על חוט פוטנציומטר על חוט פוטנציומטר בתוך פאנל למפרץ 5.25" (שמגיע עם הספארק) פוטנציומטר בתוך פאנל לחיבורי PCI (שמגיע עם הספארק) המעבד מחובר לפאנל של ה 5.25 סמארט אחד על הPCI ושתי הסמארטים האחרים לכל אחד יש פוטנציומטר על חוט בנפרד חשבתי לעשות דבר כזה: לאחד את שלושת הסמארטים שיעבדו על פוטנציומטר אחד, החלק המעשי שחשבתי עליו חשיפת 2 החוטים (אדום שחור) מכל חוט של פונציומטר, זאת אומרת הורדת ה"ראש" וחשיפת החוטים שנשארו מכל שלושת הסמארטים. מהפוטנציומטר של הPCI יוצא חוט, לחשוף גם לו את האדום שחור ואת כל האדומים ללפף ביחד כל השחורים ללפף ביחד חחחחחחח זה נשמע כזה אידי…
-
- 27 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
ראיתי באיזה מוד באתר כזה מחשב שיש עליו בפרונט חוט ניאון שבנוי בצורה כלשהיא ואפשר לשנות אותה ביד זה קצת מסובך אני יודע..זה כמו חוט ברזל דק, רק שיש בו ניאון והוא טיפ'לה יותר עבה...אם מישהו הבין אז איפה קונים את הדבר התותח הזה.?? ???
-
- 13 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
היי אחרי התראד על סידור החוטים החלטתי לסדר את החוטים ולעגל אותם =) כמה תמונות לפני הסידור ואחרי הסידור ולאחר הוספת איזולירבנד: http://photos.walla.co.il/eitv רציתי לדעת אם צריך לסדר עוד? ובכלל איך הסידור שעשיתי? Install
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
איפה ניתן לרכוש זוג כזה של גומי ? ( אם לא מקום ספציפי אז סוג של חנויות )
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-