אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
היי יש לי ספק ג'נרי ( להגיד לו ג'נרי זו מחמאה אפילו ג'נרי יותר יציב ממנו ) ואני זקוק לספק חדש חשבתי הוא על antec או על thermaltake וכיוון שיש לי חלון במארז שינצל את כל יופיו של הbuttrfly אז חשבתי עליו כאופציה ראשונה( לא מוכן לוותר עליו ) אז אמרתי שאני יחכה עד ליום הולדת שלי ( 2004\2\20 ) כדי לקנות אותו ( כדי שיהיה לי מספיק כסף לקנות אותו ) אז פתאום ניכנסתי לאתר להזמין ןגילית שהמלאי אזל ( הייתי בשוק ) אז אני מחכה לאספקה הבאה ואני לא יודע מתי תיהיה אז אולי משהו מכם יודע מתי תגיע או מקום אחר שאפשר לקנות בו ( אם זה בחו"ל רק במיאמי ) תודה מראש לעזרים Install
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני שואל את זה פה מכיוון שזה פורום מודינג ואלקטרוניקה, אז נראה לי הגיוני.. קניתי רמקולים למחשב בארה"ב (Logitech X620), ואני צריך ממיר זרם (טרנספורמטור). השאלה היא כמה וואט אני צריך? מאחורה כתוב שהרמקולים צורכים 120V ו- 525mA... כמה וואט אני צריך? תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אתמול בערב, בשעה 7 הקטודה הפסיקה לפעול. הקצה שלה נשרף בלה בלה בלה קיצר סתם קטודה מסריחה שקיבלתי חינם עם המארז בחופש הגדול.. בקיצור אני רוצה לקנות עכשיו SUNBEAM קטודה כחולה שמגיעה עם אדפטר ל2 ואני רוצה לקנות של אותה חברה קטודת UV שמגיעה בלי מתאם... אני יכול להרכיב את שתיהם על אותו אחד? איך לדעתם ירגישו את הUV מול הקטודה הכחולה מה שאני רוצה זה לקנות גם כבלי IDE שמגיבים ל UV (בצבע כחול גם הם.. של חברת TT) השאלה היא אם לדעתכם הצבע של הIDE "יבלע" בתוך הכחול של הקטודה, או שירגישו אותה טוב? האם צריך לשים את הקטודת UV ממש קרוב לכבל, או שאני יכול להרכיב אותה למטה ליד הקטודה הכחולה וזה עדיין יהיה אפקט יפה לכבלים? מניסיון עם הקטודה שקיבלתי חינם שמרכיבים אותה למטה הכרטיס AGP דיי עוצר…
-
- 18 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם . אני מחפש תוכנה שיודעת לאבחן את הספק היציאה של ספק הכוח במחשב לדוגמא (350W). לא תוכנה שיודעת לזהות את הוולטז. תודה לכול המתעניינים.
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
האם יש איזה שהם השלכות (קירור, הולכה וכו) כאשר בונים מארז שכולו מעץ? האם למישהו יש נסיון ו/או המלצות לעבודה נכונה עם עץ? כל משוב יתקבל בחיוב.
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הסתובבתי קצת באינטרנט והבנתי שאפר לבנות חיישן חום שיתחבר לפינים שבלוח אם שמחברים אליהם את הלדים והספיקר וכו' ככה שאפשר לקרוא את החיישן ע"י תוכנה וככה גם להציג אותה על מסך ה LCD אז השאלה שלי היא ככה: איזה חיישן צריך לקנות(אני מדבר על השטוח)? ולאיפה צריך לחבר אותו ללוח אם? תודה רבה RED_ALERT
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אז אני הולך להזמין מ http://www.au.store.yahoo.com/davidandkarma/index.html עטיפת כבלים ובעיקרון לכבלים של המולקס וכל זה צריך את ה6mm/11mm לפי מה שהבנתי אז רציתי לדעת כמה מטרים יספיקו למחשב שלי שיש בו דיי הרבה מולקסים בשימוש 4(4 דיסקים 2 מיתוכם קשיחים) עוד פלופי וכמה מאווררים . חשבתי שבערך 5 מטר יספיק אבל אני רוצה דעה שלכם כי אני ארצה שישאר לי קצת ספר(אקסטרא) לעתיד. *הוספתי תמונה שתיראו לא עד כדיי כך מבולגן
-
- 19 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
פירקתי מפקס ישן lcd ככל הנראה 2x40 ( הערכה שלי ) אני צריך עזרה בזיהוי הפינים וחיבור שלו לlpt אני קצת הסתבכתי איתו פשוט הנה תמונות שלו : יש עליו 3 בקרים אחד מהם הוא Toshiba T7394 - רשום מעליו LCDC הDatasheet שלו : http://www.semicon.toshiba.co.jp/td/en/ASSP/Display_Driver_ICs/en_20030618_T7934_datasheet.pdf ושניים מהם הם Toshiba T6A92 - רשום מעל אחד מהם XD1 ומעל השני XD2 הDatasheet שלהם : http://www.semicon.toshiba.co.jp/td/en/ASSP/Display_Driver_ICs/en_20030618_T6A92_datasheet.pdf לפי הdatsheets הבנתי שהt7394 הוא הבקר הראשי וה2 האחרים הם להוספת השורות ( זה מתאים ככה גם עם הכיתוב מעל ) אני צודק ? יש לו 14 פינים ובצד עוד 2 פינים כפי שאפשר לראות בתמונה …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אין הרבה מה להגיד , התמונות מדברות בעד עצמן. ובקרוב יעלה מדריך ב פי סי ארינה.
-
- 22 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
במילים פשוטות - אני מחפש מספר פין שיתן לי מחיבור IDE 5 או 3.3 וולט. אני תוהה אם לא ראיתי פעם דיאגרמה שמראה 5v+ בIDE..... אני מבטיח תמונות מהמוד עוד היום אבנר
-
- 18 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
תראו בכל המדריכים שראיתי בנתיים ומהם הגדלוים שבפיסיטיפ ובHWZONE ראיתי שצריך להלחים את הפינים שמגיעים עם הצג לצג אבל אצלי הכל שונה, אני לא קיבלתי פינים(קניתי בחנות אלקטרוניקה רגילה בהרצליה) אני קיבלתי מין צמת תקשורת כזאת קטנה... עכשיו עוד משהו ששם הפינים היו אמורים להתחבר כשורה ארוכה ואצלי יש שתי שורות קטנות בצד ושתי הצדדים של הצמה מליחים להיכנס פנימה ככה שאין לי מושג איזה צד צריך להיכנס מה שעוד יותר מעצבן זה שאולי עכשיו כל ההלחמות וזה יהיה שונות... עכשיו צילמתי כמה תמונות של זה(מצטער האיכות ירודה מאוד) אז אם אתם לא מבינים משהו או שרוצים שאני יצלם עוד אז אני יצלם http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=folder&path=200401191852379872
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני משתמש באחד מחיבורי המולקס שיוצאים מהספק שלי, כן? אם ככה אני חותך לו את הראש ומשתמש בכל אחד מהכבלים בנפרד בהתאם להוראות? תודה לכל העוזר.
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
I was told by a local electronics shop that the only place to get heatshrinks in Israel was around the central bus station in Tel-Aviv... The question is: Is that correct? or are there any opther places where I can obtain the preacious heatshrink ? Thanks in advanced ;D
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מחייט המון כבלים ויוצא פעם ב שהכבל דפוק (או שהחוטים בפנים לא מעבירים זרם או שפשוט סדר החוטים שגוי) ולוקח שעה לעלות על זה, אז החלטתי לבנות מעגל לבדוק תקינות של כבלים ישירים ומצלבים הרעיון פה הוא שיש בורר אחד (ל-2 מעגלים) עם 4 מצבים בכל אחד מהצדדים, כאשר בוחרים בשני הצדדים מצב 1 הלד ידלק אם הזוג הירוק מחויט כמו שצריך וכו... זה מה שאני חשבתי בצד אחד יש כזה מעגל ובצד השני אותו דבר רק בלי בטריה ועם דיודה (לד) הפוכה. יש איזה רעיונות לשיפור?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כן כן סיימתי את המודינג הראשון שלי אז הנה תמונות: )) נו מה אתם אומרים? ובהמשך אני יקנה נאון כל זה נעשה בעזרת ג'קסון , מקדחה , ספריי צבע שחור , ואיזה סוג של פלסטיק שקוף אבא של חבר שלי עזר לי כי שברתי לו להב בג'קסון :-X אז כבר עשינו את הכל אצלו בבית עריכה: אני הזמנתי לד כחול ומאורר 80 מ"מ גם כחול )))) והנה הוספתי מאורר קטן : וכאן זה החיתוך הראשוני:
-
- 22 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
אני מחפש כבל עם מתאם מusb ל ide עכשו מצאתי שניים אחד ב64 שקל בחנות לא מוקרת (לי לפחות) : http://www.humra.com/product_info.php?cPath=1_97&products_id=234 ועוד אחד שאני לא מקיר : http://www.skak.co.il/Trader/Product.aspx?loc=ACC&DRID=9201212 עם מישהוא מקיר את אחת החנוית אני ישמח על חוות דעת ... המוצר המקורי הוא משהוא כזה : http://www.lib.umich.edu/dss/old/usb2ide/ את הספק אני לא צריך .. עם יש לכם עוד חנוית שאני לא מצאתי אז אני ישמח לדעת ... שמתי את ההודעה בפורום הזה דווקה כי : א. כאן אני גולש בדרך כלל ב. התוכנית היא לבנות כופסה משלי מפרספקס שקוף עם חריטות ולדים
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הולכת להתארגן הזמנה מהאתר , כל מי שמעוניין ברכישת כל מוצר מהם , שיזרוק לי הודעה פרטית . סכום הקנייה הכולל הוא כ400 דולר , ברגע שיהיו מעוניינים ונגיע לרף הזה , ההזמנה תתבצע . * עצה לחיים : תדאגו שלא יתקע לכם כסף בpaypal . שאלות , דרישות , טענות , או כאן או לפרטי . פבל
-
- 22 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
אממ בהנחה שיש לי חלון פרספקס/פרספקט (לא יודע בדיוק את השם)... איך אני מרכיב אותו? הרי לחלון רגיל של מארז יש פינה שיושבת על האחורה של המארז שיש בה חורים המאפשרים הברגה אל המארז עצמו... תודה מראש [:
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב אז לפני כמה חודשים סיימתי לעשות את השולחן אבל חיכיתי לסיום התאורה וסוף סוף אתמול סיימתי אותה השולחן היה שחור ומשעמם בהתחלה : מה שעשיתי זה לקחתי טיפקס והתחלתי לצייר ( אותו סיגנון שעשיתי למארז ) הנה כמה שלבים מהעבודה : אחרי שסיימתי הבאתי זכוכית בעובי 6 מילימטר : ושמתי על השולחן : יצא די יפה אה? לתאורה השתמשתי במנורות של הקריסמס שנשארו לי מהתאורה של המארז ובקופסאות של תרופות וכדורים ניתן לראות פה : (אחר כך הוספתי עוד קופסא למפסק הבורר ושכחתי לצלם ) לקחתי 2 מנורות מכל צבע ( אדום , כחול , ירוק , צהוב ) וחיברתי אותם למפסק בורר 6 מצבים - 1 לכל צבע , 1 לכולם וoff צבעתי את הקופסא : וככה זה נראה כשזה מודבק מתחת למסך ( עם סקו…
-
- 21 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
כלומר אם אני ישים קטודה, אז זה "יזהר" לי? אותו דבר על הסליבינג שבא עם הBUTTERFLY
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אוקי תשמעו, אני שמח מאוד על זה שחבר שלי הראה לי את המקום זה מקום חלומות.. אחרי שראיתי מה אתם יכולים לעשות אמתי לעצמי למה נאי גם לא יכול והתלהבתי וגם אני רוצה לשפץ את המארז שמשעמם שלי ואני רוצה לעשות לו חלון... הבעיה שאני רוצה חלון מסויים ואני לא יודע מה בידיוק לחתוך... יש לי את הל החומרים הנדרשים. אבל אני רוצה שרטיוטים.. זה מן חלון שיש בו איקס.. ובאמצע של האיקס יש מאוורר ואני רוצה שכשאני יחתוך יהיה מקום למאוורר... אז אני רוצה מדריך לכזה דבר.. [זאת פעם ראשונה שלי בכאלה דברים אז בגלל זה אני רוצה מדיך ]
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם זה יהיה בסדר להוריד לסידירום את הציפוי ולהחליף בפרספקס או שזה באמת מסוכן קרינת הלייזר ?(האזהרה מודבקת על כל סידירום)
-
- 12 תגובות
- 3k צפיות
-
-
***נערך*** טוב אז אני מפרסם פה קצת תמונות של הפרוייקט מודינג שלי שיכללו בעיקר חיתוך חלון מגניב בגג שבמרכזו יהיה מאוורר 80 מ"מ(עוד לא סויים.. ), קדיחת חור בתחתית הפאנל לשם הצבת מאוורר 80 מ"מ שיכניס אוויר ביותר יעילות (בוצע ), הכנת מערכת שליטה על המאווררים (בוצע), הצבת הכפתורי הדלקה וריסט של המחשב במקום אחר והחלפתם במתגים או בכפתורי מגע כאלו (עדיין בתכנונים אשמח לרעיונות.. :-\), צביעת כל המארז בשחור.. בזה עוד אני מתלבט זה לא כל כך התחום שלי ואני לא יודע כל כך איך להתחיל באיזה צבע לבחור... אופן הביצוע של כל הצביעה והכול בזה אני צריך עזרה... טוב אז ככה.. את החור בקידמת המארז למטה עשיתי ביחד עם חבר שלי סופרגוהן מהפורום (תודה רבה לו אגב הוא עזר לי מאוד מאוד !! ) לפני י…
-
- 36 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! מישהו יודע איפה אני יכול ללמוד אלקטרוניקה או רובוטיקה בעברית \ אנגלית (רצוי עברית)? יש לי כבר קצת ידע באלקטרוניקה אבל אני רוצה להמשיך ללמוד באופן נורמלי ומסודר שמסביר טוב ולא יודע מאיפה.
-
- 6 תגובות
- 4.9k צפיות
-