אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
1.רציתי לדעת איפה אפשר לקנות דיסקיות חיתוך לדרמל סוג 420 אם יש כאלו באייס/הום-סנטר ומה טווח המחירים ? 2.באילו אמצעי מיגון אתם משתמשים כאשר אתם חותכים מתכת בדרמל ? כל הקטע של חתיכות של דיסקיות שבורות עפות לכל עבר לא נשמע כיפי! 3. בהום-סנטר/אייס/אופיס דיפו יש פרספקס שקוף ? אם כן מה טווח המחירים שוב P: תודה רבה למגיבים! בין העונים נכונה יוגרל פרס :-*
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם ניתן להחליף מקלדת רגילה ל-BACKLIT בכל נייד? אם לא, האם ניתן ספציפית ב Acer Timeline 5810T ? תודה.
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מסך 19״ של סמסונג מדגם 931c שאחד משכניי תכנן להשליך לזבל- לא נדלק ועשה זמזום בעת חיבור למתח. לאחר פתיחה של המסך התגלו 3 קבלים נפוחים (תמונה 1) 470uf, x2 820ur שלושתם של חברת capxon. הוחלפו בקבלים חדשים, ולהלן התוצאה בתמונה 3-4 עלות: 5₪ זמן שהושקע: 40 דקות (רוב הזמן על הפתיחה של המסך)
-
- 29 תגובות
- 8.1k צפיות
- 1 follower
-
-
דבר ראשון אני רוצה להתנצל אם זה לא הפורום המתאים לפרסום של כזה דבר. פשוט נאי מניח שהפתרון יהיה מודינג מסוים אז חשבתי שזה הכי מתאים... מקסימום תעבירו (למנהלים) סורי. קניתי מחשב חדש. ויש לי כונן maxtor sata 80 giga והוא פשוט רועש בטירוף. חוץ ממנו יש לי עוד כונן של 80 לא sata של wd. והוא לא עושה את הרעש כי הוא כונן גיבוי ואני לא משתמש בו אז הוא לא עובד. מכאן יוצא שהרעש בה מהmaxtor. וזה לא רעש של מאוררים, זה כזה רעש של כונן שעובד. וזה מעצבן. יש איזשהי דרך להחליש את הרעש? לעשות איזה מודינג או משהו? הנה שאר המפרט (כי אני רוצה להתלהב גם) D: amd 64 3200+ albatron k8x800 pro pmi 512 ddr400 cl2 עם צלעות קירור ati r9800 pro 128mb 80 giga sata mxtor 80 giga 8mb wd supertalent case זה…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף עוד 4-5 מאווררים למארז (עדיין לא יודע כמה מאווררים), אבל הבעיה היא שנגמרו לי המקומות בשביל המאווררים בספק כוח. אני יודע שאפשר לעשות רישרוש של חיבורי המאווררים (לחבר אותם ביחד) אבל אני מעדיף לא לעשות את זה. אני חיפשתי מפצל מולקס (אם כך קוראים לו) בחנויות ברשת ולא מצאתי, אז בבקשה תביאו לי לינק כדי שאני אוכל לקנות.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אם לא מתאים לפה תעבירו אבל זה הכי מתאים שמצאתי. *כותרת* וגם כמה הוא עולה ?
-
- 8 תגובות
- 941 צפיות
-
-
היום עברתי בהום סנטר ובאייס לקראת קנייה של דרמל מחברת DREMEL. שמתי לב שיש MultiPro שחור , ויש MultiPro לבן בשילוב עם כחול. יש הבדל??
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היום קניתי דרמל מ ACE הדגם הוא מולטי פרו +15 אביזרים הוא עלה לי בערך 400 שקל קצת פחות עכשיו יש לי שאלה מה זה ציר גמיש ?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להזמין לוחות אלונימניום עלפי מידה ובעובי של 5 עד 8 מילימטר. מישהו יודע אולי מהיכן אני יכול להזמין?
-
- 3 תגובות
- 632 צפיות
-
-
אני חושב על זה כמעט כל היום... יש לי בבית PStwo (הרזה) זרוק במגירה ואין לו שימוש, כי נדפקה לו העינית ותיקון יעלה כבר כמו מכשיר חדש... תמיד רציתי לעשות פרוייקט מודינג, אבל אף פעם לא יצא לי.. אני חושב שזה אפשרי, מכיוון שראיתי כבר שקיימים מחשבים קטנטנים. השאלה אם התקציב הוא מה שיגביל אותי? מן הסתם אני לא מתכוון להוציא אלפי שקלים על פרוייקט שכזה.. ובכל זאת אני שתעזרו לי לחשב כמה יעלה לי פרוייקט שכזה.. לוח אם mini-itx, מעבד זול, הארד-דיסק כנראה SD או משהו דומה. ובקיצור אשמח לדעת אם לדעתכם יהיה אפשרי לדעתכם להוציא פרוייקט כזה לפועל ובאיזו חומרה עדיף להשתמש. בברכה...
-
- 23 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני צריך להלחים משהו מאוד מאוד עדין , בתוך עיגול בקוטר של חצי ס"מ, ובעומק של חצי ס"מ. ואני צריך די דחוף ראש מלחם כמה שיותר דק. איפה אפשר למצוא? אם יש בeBay, אני מוכן לחכות למשלוח. ואם יש בארץ, עדיף. תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
איפה אני יכול להשיג כאלו דברים בארץ אני זוכר שהיתי באתר שאיזה שהיא חנות משהוא יודע בבקשה עזרו לי http://store.maxdy.com/hadrco.html
-
- 5 תגובות
- 881 צפיות
-
-
http://www.mnpctech.com/GalDeuce.html או אולי איפה יש להשיג מדבקות כאלו. לא מדהים?
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
-
-
קניתי ב-eBay סורק ישן מאוד של לוג'יטק. (אני צריך דווקא את הסורק הספציפי הזה) הגיע איתו שנאי כבד שמתאים ל120VAC כמובן. מה עדיף לקנות? 1. שנאי נוסף מ-220 ל -110? (השנאי הגיע איתו גם ככה גדול וכבד, ולא בא לי להוסיף עוד קוביה) 2. שנאי חדש שמתאים למתח בארץ? במידה והתשובה היא 2, על שהשנאי שקיבלתי כתוב: OUTPUT: 13.5VDC 1200mA. זה יתאים?: http://cgi.ebay.com/BRAND-NEW-13-5V-1A-AC-DC-Power-adapter-Power-supply-/390204363765?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5ad9fe13f5 הוא 1A. אם יש המלצה לשנאי שאפשר לקנות בארץ זה גם טוב (אם הוא לא יקר מידי) תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי רק להזהיר את כולם שהשימוש בציר גמיש מסוכן מאוד לדעתי. בכל אופן הציר שאני השתמשתי בו של חברת WOLF, עשוי באיכות ירודה מאד. החיזוק של הציר אל הדרמל מאד בעייתי, והחיבור אל הדיסקיות חיתוך הוא המסוכן ביותר. אי אפשר לדעת מתי הדיסקית באמת מחוזקת, הציר מורכב משני חלקים: חוט פלדה ומין מהדק בחלק הקדמי, שני חלקים אילו לפעמים מתנתקים אחד מהשני. כל הדברים האלו יכולים לגרום לניתוק של הדיסקית, באם נתחשב בעובדה שהדיסקית מסתובבת ב30000 סל"ד, זה יכול לחתוך את הבשר שלנו כמו מרגרינה. אני מדבר מנסיון שאתמול השתמשתי בציר גמיש, והדיסקית התנתקה, כאשר היא הסתובבה על המקסימום. למזלי הדיסקית עפה לי מעל הכתף! ולא קרה כלום (חוץ מהדיסקית שהתנפצה). אני לא איזה קצין בטיחות צבאי או משהו,…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ברשותי מארז Lian Li PC-7W אלומיניום. מעוניין במוד מאוורר תקרה (במראה ליאן לי מקורי) בנוסף ברשותי ספק ישן תקול וספק חדש, מעוניין בהחלפת תוכן הספק חדש לתוך מארז הישן כולל הסליבינג של הישן ובכבילה מחדש - מוסתרת, ללא כבלים מיותרים, עבודה מקצועית נקיה ואסטתית. ודלת מסתירה של דלת הכונן בסגנון דלת שקיימת במארז ליאן לי מקורי מדגם אחר. והחלפת הפאנל של הפלופי לחלופי של הCD שקיים. המוד מאוורר תקרה קיים בליאן לי, אני מניח שגם את דלת כונן הCD שניהם לא קיימים בארץ, בדקתי עם היבואן, ולא מצאתי בebay. אם אפשר הערכת מחיר גסה תודה
-
- 0 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום, אני מעונין במעגל שיכול להפעיל 10-20 דיודות LED ביחד ושיהבהבו בקצב תלוי פוטנציומטר. ואז לחבר כמה כאלה ליציאה של רכיב כלשהו שישלוט איזה שורת דיודות תהבהב. המעגל יפעל על מתח סוללה או ספק DC. אני מניח ש 5V יהיה אידיאלי אבל אם נראה לכם אחרת תגידו. ואיפה כדאי לקנות כל מיני רכיבים כאלה שנחוצים לבניה? (בין חדרה לתל אביב) המלצות, קישורים יתקבלו בתודה
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אחרי כמעט שנה של עבודה על הפרוייקט הזה אני יכולה להגיד שסיימתי אותו. ואת כל הפרטים על הבניה, כולל סירטוטים של המעגן ותמונות וגם וידאו, איגדתי בפינה הזו: http://www.crictor.co.il/he/episodes/mylamp/ ענבר.
-
- 50 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
אין לי הרבה מה להגיד על זה, אז הנה התמונות: (בתמונה של החלון שמתי דף נייר לבן מתחת כדי שתוכלו לראות יותר ברור את החריטה) [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להתחיל להתעסק בנושא הזה של ארדואינו עכשיו יש לי שתי שאלות 1.מאיפה אני קונה ואיזה ערכה כדאי לי לקנות כדי להתחיל 2.מה צריך לדעת כדי להשתמש בבקר ומאיפה כדאי ללמוד את זה(נראה לי שפת C לא? אז אםאפשר מדריכים בעברית/אנגלית עדיף עברית) תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, משעמם לי ובא לי להיות CHEAP במיוחד. מה הייתם ממליצים לי לעשות עם מאוורר 80מ"מ ישן ומרעיש למדי שיש בו לדים כחולים, כדי להשתמש בו רק לתאורה (כמובן שהמאוורר לא יסתובב)? להוציא את הלדים/הלהבים של המאוורר או משהו בסגנון? שלפו רעיונות ;D
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם... ראשית אני חייב לציין שהידע שלי באלקטרוניקה נמוך אז אני מתנצל מראש אם השאלות קצת מפגרות.. בהמשך לתרד הקודם קניתי בסוף את הלדים 1W 8mm 140° StrawHat White LED LIGHT 240Kmcd@300mA ועכשיו אני רוצה לקנות נגדים מתאימים ל 9V, 5V ו 12V לפי האתר של חישוב הנגדים ראיתי שאני צריך נגד של 33 אוהם 2 ווט כדי שיפול על הלד 3.5 וולט כאשר אני מחבר את הנגד והלד ל 12 וולט ל 9 וולט אני צריך נגד של 22 אוהם גם 2 וואט (כדי לעשות פנס) ול 5 וולט אני צריך נגד של 5.6 אוהם כנ"ל 2 וואט (כדי לעשות פנס USB למקלדת) 1) האם זה הגיוני שצריך נגד כל כך חלש? אם לא אז איזה נגד אני באמת צריך? כי אם הייתי מחבר לד של 20 מיליאמפר הייתי צריך נגד של 470 אוהם רבע וואט 2) האם קיימים נגדים של 2, 3, 4 אוהם? 3)…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, האם קיימת דרך באמצעות מוד או ע"י רכיב כלשהו לגרום לכך שיהיה ניתן לשלוט על מהירות המאוורר של הביג טייפון 120 מחוץ למארז? למיטב הבנתי במצב הקיים הדרך היחידה לשלוט במהירות היא ע"י כוונונו ישירות דרך המאוורר מה שמצריך פתיחת המארז וגישה למאוורר. ניסיתי לראות אם ניתן לפתור זאת ע"י תוכנה, אך הממצאים מצביעים על כך שגם אפשרות זו לא קיימת. אשמח לשמוע רעיונות או הצעות. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
שלום. המצב הוא כזה: יש לי יציאת אוזניות בפאנל הקדמי אבל היא בתחתית הפאנל (קרוב לרצפה) והמארז נמצא על הרצפה אז כשאני מחבר אוזניות החוט נמתח עד האוזן שלי והוא יחסית קצר. חשבתי לקחת חוט מאריך רגיל וזהו..אבל רציתי משהו יותר אלגנטי אז הוצאתי פאנל אחד של הכוננים האופטיים מתחת לכונן ה DVD וקדחתי בו חור עם דרמל. לתוכו הכנסתי קונקטור PL נקבה רגיל והדבקתי עם דבק שני חלקים השקוף הזה שברח לי השם שלו כרגע. עכשיו השאלה שלי היא איך כדאי להתחבר לפינים שעל הלוח אם? יש לי קונקטור אודיו של CD-ROM ישן אבל הוא לא ממש מתאים למיקום של הפינים. הצעות?
-
- 5 תגובות
- 987 צפיות
-
-
היי, אז ככה - החלטתי לרענן קצת את החדר, כולל ציוד וצבע חדש וגם מערכת ק"ב. הפרוייקט הזה התחיל עוד מקודם, אבל רק עכשיו אני פותח שרשור, מכיוון שהגיעה מצלמה שתאפשר לתעד אותו. אז מה בתכנון? - צביעה. כולל תיקונים / שפכטל וכו' וכו'. הצבעים: קיר אחד (המרכזי, שולחן עבודה / טלויזיה) בסגול כחלחל, כל השאר בצבע צהוב בהיר. - תקרה צפה מגבס (הנמכה). התקרה תכלול בתוכה 3 ספוטים, גוף תאורה כמובן, ולדים RGB. כל זה אשלוט ע"י שלט רחוק. - טלוויזיה חדשה. זו תהיה פלזמה 43" של סמסונג D490 בתלת מימד + 3 משקפיים אקטיבים. - 2 מסכי מחשב Dell U2311H. - ציוד ק"ב יכלול: נגן BluRay D5500. רסיבר ק"ב פשוט כלשהו (זמני), סנטר ואחוריים גם כן של Omega Audio. מקור: ממיר יס SD (פלזמה ) / מחשב. - ציוד סטר…
-
- 34 תגובות
- 22.2k צפיות
-