אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי מצבר 12V 7Ah, אפשר לטעון אותו עם מצבר של אוטו? לחבר אותו בכבלים למשך שעה שעתיים ולקבל טעינה של המצבר שלי?
-
- 11 תגובות
- 8.9k צפיות
-
-
האם זה אפשרי? יש לי גם מטען סוללות עופרת, שמיועד לסוללות 12V. כזה: http://www.amperel.co.il/products/122174 אני יכול לטעון איתו את המצבר? לפחות כדי להניע?
-
- 22 תגובות
- 11.9k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להטעין סוללה של 9V ממצבר של 12V. האם אני יכול לחבר ישירות את הסוללה של ה-9V למצבר של 12V, או שאני צריך לשים איזה נגד בטור או משהו כזה? תודה, ליאור
-
- 17 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
יש לי מנוע חשמלי שמתחמם די מהר, אני רוצה לחבר לו טרמוסטט על הגוף שלו (מנוע יחסית קטן, מנוע חשמלי, אבל לא קטן של ילדים, מנוע קצת יותר גדול וחזק) טרמוסטט, כדי שאוכל לפקח על החום של המנוע כדי שלא יגיע למצב Over-Heat. כיצד נראה רכיב שיודע לזהות חום? זהו ודאו דבר שנראה כמו דיודה, אבל איך אני עושה מנורה שתדלק כאשר מגיעים לדוגמא ל60 מעלות, או איך אני אוכל לחבר את זה למסך 2 תוים כמו זה: תודה רבה אם תוכלו להפנות או לעזור לי. תודה!
-
- 13 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אם אני רוצה להגדיל הספק עבודה של טרנזיסטור... יש באפשרותי לחבר כמה טרנזיסטורים מאותו הסוג בצורה מקבילית? זה יעבוד.? שחר.
-
- 17 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
היי אני בונה מעגל חשמלי שבתוכו יש רכיב LM324 ( בתוכו מובנים ארבעה שערים לוגים ) ביציאה מהרכיב אני מקבל מתח יציאה בתלות בכניסות של הרכיב, הבעיה שהזרם שיכול לעבור דרכו הוא נמוך. אני רוצה לחבר טרנזיסטור בכל יציאה מארבעת היציאות של הLM324 כך שאוכל ע"י הרכיב לשלוט על זרם גבוהה יותר. חשבתי על מיתוג עם SCR או TRAIC אבל בעיה היא שלאחר שהם מוצתים הדרכים לכבות אותם מאוד מגבילות עקב כך שאני משתמש במתח DC . אשמח אם מישהו יכול לעזור כיצד לחבר טרנזיסטור כי אין לי הרבה מושג
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
השעלה איזה נגד אני צריך כדי שהוא יפעל כמו שער NOT ניסיתי 100 קילואום ו 47 קילואום והוא עדיין לא עובד נכון.
-
- 18 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
אני מנסה להבין למה טרנזיסטור מסוג BS170 באריזת TO-92 המיוצר על-ידי ייצרנים שונים הנתון של ההספק שהטרנזיסטור מסוגל לפזר שונה ? למה הנתון משתנה מייצרן לייצרן ? במה זה תלוי ? בדף הנתונים של הייצרן Fairchild מופיעה - 830 מיליוואט. בדף הנתונים של הייצרן Vishay Siliconix מופיעה - 830 מיליוואט. בדף הנתונים של הייצרן DIODES.מופיעה - 830 מיליוואט בדף הנתונים של הייצרן MOTOROLA.מופיעה - 350 מיליוואט. בדף הנתונים של הייצרן SIEMENS.מופיעה - 630 מיליוואט. תודה.
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
ומה ההבדל בינו לבין טרנזיסטור רגיל ?
-
- 4 תגובות
- 14.8k צפיות
-
-
שלום, בעקבות הפוסט הזה (אין צורך לקרוא. מצרף רק כדי בשביל הרקע): https://hwzone.co.il/community/topic/564537-%D7%9C%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%90%D7%AA%D7%A8-https123dcircuitsio/?page=1 שהוא המשך לפוסט הזה: https://hwzone.co.il/community/topic/563294-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%A2%D7%92%D7%9C-%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D/ רציתי לבדוק ערכים עבור מעגל שיפעיל את המקטעים של התצוגה. כל מקטע יורכב מהמעגל הבא (מצרף שירטוט): למיטב הבנתי, בנגד שמחובר לבסיס R2, אוכל לבחור ערך של כמה קילו-אוהם. לפחות 4k בלי בעיה ולא תהיה פגיעה בזרם שיעבור דרך הלדים. כמובן שזה במטרה להעמיס על…
-
- 3 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
יש לי כאן תרגיל האם מישהו יכול לכתוב באופן מאוד מסודר את הפיתרון (צריך להיות מאוד קצר..) אני רוצה לראות פשוט האם דרך החשיבה שלי נכונה.. תודה ! [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך מעמד תומך לעבודה עם אלקטרוניקה ובכלל משהו שמחזיק חלקים. משהו כמו זה: http://bit.ly/nuDGFl אולי יש דבר כזה באתר של זאפ? אני בסביבה לא מצאתי דבר כזה. תודה לכם.
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי אני קונה עכשיו מארז שמגיע ללא ידית ואני רוצה לעשות לו ידית.. לקדוח שתי חורים בתקרה של המארז זה שטויות, יש למישהו רעיון איך לעשות ידית? או עדיפות גדולה איפה אפשר להשיג אחת מוכנה?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תראו אני לא משהו באלקרוניקה ורציתי לדעת ולבין קצת יותר קראתי את הסטיקי אבל עדין לא כתוב שם הרבה אז אפשר איזה מדריך או אולי ספר מומלץ(בעברית)
-
- 2 תגובות
- 752 צפיות
-
-
http://www.stardj.co.il/index.aspx?id=524&prodid=138 כמו שאתם שמים לב מחברים מכשירים חשמליים (במקרה שלי תאורה של מסיבות) ויש כפתור להפעלת כול מכשיר יהיה פשוט לבנות את זה? (אבא שלי מבין קצת באלקטרוניקה אז הוא יוכל לעזור לי) איזה חלקים צריך?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוווו אני מקווה מאוד שהפעם זה ישלח לי תהודעה!!! טוב אז ככה מצאתי בבית תוך כדי חיפוש עכברים שנכנסו לנו הביתה פאלפ (הכי ישן שיש נראה לי...) קוראים לו palm pilot 3com ... אפשרי לעשות ממנו lcd? ואם כן איך? תודה רבה רבה רבה לעונים!!!
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה אני יהיה בתל-אביב בהמשך השבוע ואני רוצה לקנות לדים וכל הדברים האלה צריך עזרה עשיתי חריטה בפרספקס ואני רוצה להאיר אותה.לכן אני אשמח לשרטוט ורשימה של מה אני צריך לקנות למעגל של לדים שמחליפים צבעים בערך 4 ומעגל שתגידו לי איך להלחים איזה נגדים לקנות ובנוסף איך לחבר פנצטיומטר דבר אחרון כמה לדעתכם זה אמור לעלות
-
- 4 תגובות
- 954 צפיות
-
-
היי, אז ככה - החלטתי לרענן קצת את החדר, כולל ציוד וצבע חדש וגם מערכת ק"ב. הפרוייקט הזה התחיל עוד מקודם, אבל רק עכשיו אני פותח שרשור, מכיוון שהגיעה מצלמה שתאפשר לתעד אותו. אז מה בתכנון? - צביעה. כולל תיקונים / שפכטל וכו' וכו'. הצבעים: קיר אחד (המרכזי, שולחן עבודה / טלויזיה) בסגול כחלחל, כל השאר בצבע צהוב בהיר. - תקרה צפה מגבס (הנמכה). התקרה תכלול בתוכה 3 ספוטים, גוף תאורה כמובן, ולדים RGB. כל זה אשלוט ע"י שלט רחוק. - טלוויזיה חדשה. זו תהיה פלזמה 43" של סמסונג D490 בתלת מימד + 3 משקפיים אקטיבים. - 2 מסכי מחשב Dell U2311H. - ציוד ק"ב יכלול: נגן BluRay D5500. רסיבר ק"ב פשוט כלשהו (זמני), סנטר ואחוריים גם כן של Omega Audio. מקור: ממיר יס SD (פלזמה ) / מחשב. - ציוד סטר…
-
- 34 תגובות
- 22.1k צפיות
-
-
פוסט ראשון כבר לא מעודכן! הבנייה התחדשה! לקישור מהיר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=471862.msg4125662#msg4125662 לתמונות של גרסא 2: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=471862.msg4166042#msg4166042 לתמונות של גרסא 2.1: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=471862.msg4257568#msg4257568 גרסא - 1.0 שלום לכולם! כבר כמה שנים שרציתי להיכנס אל תוך מלאכת הקירור מים מכיוון שזה נראה כאתגר כייפי וממצה. מצאתי את עצמי כל הזמן בונה לעצמי מפרטים של קירור מים ומתכנן בקפידה את המערכת ומיקומם של החלקים (תכלס, החלק הכי כייפי בבנייה זה התכנון). אז סוף סוף הגיע הזמן והכסף והתאפשר להזמין את המערכת שרציתי! מפרט מחשב: Evga X58 Classified 760 3-Way SL…
-
- 137 תגובות
- 48.5k צפיות
-
-
נתחיל בשלום ונעבור מייד לתמונה כל זה (רוב זה, החתול לא נשאר) נכנס למארז. התכנון, קווי מים ישאים עם זוויות, אני אעלה את התכנון מאוחר יותר. קצת צביעת מאווררים בלבן, קצת סליבין מוכן, קצת סליבין שאני מכין. יאללה לעבודה. עוד תמונות בהמשך כמובן. הוספתי עוד תמונות בעמוד 2. עדכון קטן בעמוד 3, למי שבא לו לקרוא התבכינויות שלי, ו2 תמונות של monsoon הרוס. הוספתי תמונה של הבלאגן החוגג בעמוד 4, מקווה לסיים את הפרוייקט השבוע. עוד תמונות מטופשות בעמוד 5. סוף סוף סיימתי את 2 הלולאות, תמונות בעמוד 6, book למחשב רק אחרי הסיום.
-
- 61 תגובות
- 36.7k צפיות
-
-
אהלן, לפני איזה חודשיים - שלושה התחלתי לתכנן ולעבוד על פרוייקט באלק' סתם מתוך שעמום ורצון להעשיר קצת את הידע. אז מה זה בעצם הפרוייקט הזה ? הפרוייקט הוא בעצם תצוגה שבנויה משורה אנכית של לדים שיושבת על פלטפורמה שמסתובבת ע"י מנוע. עקב מהירות הסיבוב הגבוהה מתקבלת אשליה של חוסר תנועה (POV = Persistence of Vision) ונראה כי השורה של הלדים הפכה בעצם למסך עגול של לדים. פרטים נוספים כאן. דרישות/מפרט: בשלבי התכנון המוקדמים הגדרתי לעצמי שאני רוצה תצוגה של 16 לדים בצבע כחול. החלטתי לבנות את הפרוייקט סביב המיקרו בקר PIC16F877A שמצאתי במחיר אטרקטיבי. רציתי שתהיה דרך להעביר מתח מהקרקע לפלטפורמה המסתובבת ולא רציתי להשתמש בסוללה על הפלטפורמה. בנוסף רציתי אפשרות להעביר תקשורת מהקרק…
-
- 16 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
אני מאוד הוקסמתי מהמון פרויקטים פה עד כדי לנסות בעצמי לתת למחשב קצת חן. 1 אני אומנם איש חומרה ..אבל בניגוד לרוב האנשים אני ומחשבים ולעולם לא היסתדרנו. הרעיון הוא לבנות מחשב עם דרישות מיוחדות 1) שימוש בשלט מתתקדם מסוג PRONTO בעל אפשרות תיכנות וצג נגיעה LCD + בניית תוכנה כדי שתישלוט ב ITUNES ושאר התופנים - בתהליכים - חינם 2) שימוש בשלט RF מסוג TARGUS כמו עכבר שישלוט על ITUNES (גם שאתה בשירותים אתה יכול לשנות שירים) - סימתי את התוכנה - 400 שקל 3) מחשב שקט עד כמה שאפשר - ללא שימוש בכסף עד כמה שאפשר. 4) ניסיון לשלוט וליצור מינהרות אוויר בתוך המחשב כדי שמעבר הרעד יקטן ומעבר ש קירור היה תקין - חינם 5) שימוש בכסף - אם יש צורך (אין הגבלה בכלל לי חשוב שקט ויש לי סכום כיום …
-
- 19 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
על פי סקר זה נבין כמה אנשים חושבים על רעיונות וכמה שווה לענות עליהם כדי לעזור להם ולאחרים.
-
- 0 תגובות
- 809 צפיות
-
-
קניתי היום בונדו של חברת IMPA... עכשיו לא ממש ברור לי כמה אני צריך לארבב מהחומר ומהמקשיח... מה יקרה אם אני ישים יותר מדי מקשיח במנה מסויימת? כי אני צריך לסתום 2 חורים לא גדולים אז לא ממש אכפת שלא ישאר לי לשאר החומר ( אני יקנה פעם הבאה שאני יהיה בטופ קולור...)
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אשמח לייעוץ ועזרה ממישהו שמתעסק עם ארדואינו. אני בונה מכונית אוטונומית מבוססת ארדואינו. כרגע המכונית יודעת להתחמק ממכשולים. כעת אני רוצה שהיא תדע גם להגיע מנקודה התחלה מסוימת (אקראית) לנקודת סוף מסוימת. הבנתי שניתן לממש את זה בעזרת משדר ומקלט IR. כלומר לשים על המכונית את המקלט, ובנקודת הסוף את המשדר ועם תכנות נכון לגרום למכונית להגיע למשדר. האם יש עוד דרכים חוץ מIR? יודעים על סוגי מקלטים ומשגרים אחרים שיכולים לעשות את זה? ראיתי כמה סרטונים שעשו באמצעות מצפן אבל לא הסבירו איך. הערה נוספת: המכונית פועלת בחדר (לכן gps לא יעזור) אשמח לרעיונות ולדבר עם מישהו שעשה אולי משהו דומה. …
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-