אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי מערכת מיקרו DVD פשוטה ונחמדה שיש לה רק בעיה אחת: חוסר בכניסה של מקור אודיו חיצוני. אני כל כך רוצה לחבר את המחשב למערכת הזו! האם ניתן לבנות באופן עצמאי כניסה כזאת? אני מוכן לקחת את הסיכון בבנייה עצמאית של "קומפוננטה" כזו. וגם אם זה יצא לא אסטטי. האם זה אפשרי טכנית? הערכה גסה כמה זה יכול לעלות? איפה ניתן לקבל הסבר כיצד לבצע זאת? תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עד עכשיו היה לי נגן sansa clip ויש לו חיבור USB מסוג mini-b . היה לי בשבילו מטען לחשמל שהיה לו קונקטור מאותו סוג.כיוון שקניתי iPod touch (והסנסה עדיין נשאר אצלי) החלטתי לבנות מהמטען הזה מטען אוניברסלי , פשוט לשנות את החיבור זכר mini-b שיש על המטען לחיבור נקבה של USB רגיל. ולתוך החיבור נקבה יהיה אפשר להכניס כבל למחשב של אותו נגן. בקיצור שיניתי את הקונקטור , פשוט מצאתי איזה חוט של ה +5v ואיזה חוט זה ה - . הלחמתי את הקונקטור USB רגיל. לתוך הקונקטור הכנסתי את הכבל של ה sansa וחיברתי לסנסה עצמה. עובד יופי , טוען כרגיל אבל כאשר הכנסתי אליו את הכבל של האייפוד וחיברתי את האייפוד , כלום לא קרה .האייפוד לא הגיב כאילו שלא חיברתי כלום... לקחתי מחבר שלי נגן cowon d2 וחיברתי אותו עם הכ…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני יודע שהם פועלות על 3V אבל מה קורה אם אני מחבר לה 9V? פירקתי אחת מצורב DVD שהפעלתי אותה על 9V היא נתנה אור חזר ואחרי כמה זמן נחלש ועכשיו היא עובדת על אור חלש באופן קבוע
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
אהלן חברים , אחרי הסתכלות פסיבית על פרוייקטי מודינג של אחרים החלטתי להיות יותר אקטיבי ובגלל זה אני חושב על לקנות ציוד התחלתי. אז מה אני צריך לקנות בתור התחלה ומאיפה (אזור ירושלים) ? תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, לפי מה שאני יודע ווקי טוקי עובד על גלי רדיו אז השאלה שלי היא אם נגיד מישהו מפעיל רדיו על אותה התחנה הוא יכול לשמוע את מה שמדברים לא? או שיש אפשרות לאבטח את זה איכשהו או משהו? כי יש דיי הרבה מדריכים לבנות נגיד מיקרופון בגלי רדיו וזה אבל זה דיי מבאס שיכולים לשמוע כל מה שאתה מדבר אם מישהו מאזין לאותו התחנה... מישהו יודע על זה משהו?? תודה...
-
- 40 תגובות
- 4k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת אם יש למישהו קובץ קול מסוים שישבש הקלטות ? ( הכוונה היא שעושים PLAY לקובץ הזה וזה יפגע רק במקרפונים אבל האוזן האנושית לא תשמע אותו )
-
- 12 תגובות
- 10.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר התעניינות ארוכת שנים באלקטרוניקה ובמודינג החלטתי ללמד את עצמי את הדברים הבסיסיים ולאחר חיפוש שנמשך לתוך הלילה נפל בחלקי המזל למצוא את הפורום הנפלא הזה. בגלל שאני צריך לקום עוד 3 שעות ללימודים אני יקפוץ ישר לכמה שאלות שאני ישמח אם תוכלו לענות: - אני מעונין לקנות מולטימטר בסיסי במחיר סבבה ותהיתי אם מישהו יוכל להמליץ על חנות באזור המרכז (עדיף באזור רחובות\ראשון). - לאחר ריפרוף במספר אתרים החלטתי להתחיל בערכת ARDUINO מכיוון שזה יאפשר לי להתנסות גם בתכנות וגם באלקטרוניקה, תהיתי אם מישהו יכול להמליץ על חנות (גם באזור המרכז) שאני יוכל לרכוש אחד מן הלוחות שלהם. בדקתי בשתי חנויות מומלצות (טלמיר וארהיב) אבל אין להם את הרכיב המדובר, החנות היחידה שמצאתי שמוכרת את רכי…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש ברשותי כרטיס מסך PCI-E GE 6600 התנפחו לו 4 קבלים. אני לא יכול להשיג קבלים בקיו כאלה אני יכול להשיג קבלים רגילים (אלה שעטופים בסוג של ניילון. לא יודע מה ההבדל בניהם) אם אני לא ימצא קבלים בדיוק כאלה איזה קבלים אחרים אפשר לשים? תודה מראש.
-
- 17 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
קניתי הרכבתי והלחמתי את הכל לפי המדריך שנכתב בפורום בקישור הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.0 וגם לפי עוד מדריך זהה בקישור הבא: http://lnx.manoweb.com/lirc/?partType=section&partName=introduction אבל זה פשוט לא עובד, שאני מחבר למחשב לא קורה כלום (אולי לא צריך לקרות כלום? בכל מקרה), שאני פותח את התוכנה (uICE, winLIRC EventGhost) היא לא מזהה את המקלט ושאני לוחץ בשלט כלום לא קורה בתוכנה. מה עושים? איפה טעיתי? (בנוסף שלחתי ה.פ. לכותב המדריך)
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
אז ככה, הגה שקניתי לפני אזה 6 שנים והוא מתאים לפלייסטיישן, אל ההגה מתחברים התיבת הילוכים+הנדברקס וגם הדוושות, ומההגה יוצא חיבור ל PS. עכשיו, אני יכול לחבר את ההמברקס לההגה ואת ההגה למחשב עם מתאם של PS, וזה פועל, אבל אני כבר לא משתמש בהגה הזה, אלא בהגה אחר, וזה מסורבל כל העסק שההגה מחובר סתם וזה תופס הרבה מקום. אם זה אפשרי אני אודה לכם, כמובן שאני מצרף תמונות, תודה!! זה החיבור של ההמברקס שאמור להתחבר להגה, אותו אני רוצה להפוך מתאים למחשב: זה החיבור שלו למעגל, אל המעגל מתחבר ה AXIS עצמו. שוב תודה
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מצאתי מכשיר וידאו משולב DVD ישן של LG אצל ההורים שלי. אני רוצה להפוך את המארז הזה לHTPC. אני מאמין שאני אציק לכם עם מלא שאלות בזמן הקרוב, אבל נתחיל מהבסיס. הגדלים המכשיר הם: רוחב- 25, אורך- 42, גובה -7. יש בכלל עם מה לעבוד פה? או שזה נמוך וצר מדי?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני בטוח שקיים כזה רכיב אבל אני לא יודע איך קוראים לו וויקפדיה לא בדיוק עזר לי. אני צריך ריליי שכשיעבור בו זרם הוא יפתח מפסק שהיה סגור קודם וכשלא יעבור בו זרם המפסק יסגר חזרה.
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
הצלחתי להכניס אישכהו מחשב לתוך די וי די קטן..הספק בחוץ כל השאר בפנים.. הצלחתי הכל כבר הדלקתי אותו ואז המאוורר נגע במכסה אז הורדתי קצת את הלוח אם עם משו ופתאום המחשב שבק חיים.. רואים שמגיע זרם ללוח אם כי ההאורות של המקלדת והעכבר דולקים.. מה עשיתי?למה הוא לא עובד עכשיו?
-
- 18 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
כמובן שזה אמור להיות פרופורציונלי, כלומר מידות זה הכרחי... (אחרת הייתי משתמש ב-power point ) תודה
-
- 6 תגובות
- 996 צפיות
-
-
שלום, משעמם לי ובא לי להיות CHEAP במיוחד. מה הייתם ממליצים לי לעשות עם מאוורר 80מ"מ ישן ומרעיש למדי שיש בו לדים כחולים, כדי להשתמש בו רק לתאורה (כמובן שהמאוורר לא יסתובב)? להוציא את הלדים/הלהבים של המאוורר או משהו בסגנון? שלפו רעיונות ;D
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה להכין פוטנציומטר/rehobus לקתודות ומאוררים אבל אני לא ממש יודע איך איזה חלקים אני צריך? קראתי קצת בנושא אבל זה התחיל לבלבל אותי על איזה pot מדובר בפונציומטרים ולמה הוא משמש/איזה אני צריך למאורר/קתודה אשמח אם מישהו יעשה לי סדר בראש
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חשבתי לנסות לבנות משהו כזה מישהו ניסה פעם? אני יודע שאפשר לקנות בכמה עשרות שקלים אבל מה כיף בזה...(?)
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אנשים אני בשלבים של להתארגן על מחשב חדש, יש מצב שגם אבנה לו מארז ביום מן הימים, אבל פרה פרה. קודם כל מאוד חשוב לי שכל החלקים הפנימיים של המחשב יהיו בצבע שחור. לבינתיים הזמנתי: Thermalright True 120 Black EVGA P55 SLi Corsair Dominator 4GB Corsair 400CX PSU XFX HD4650 - מגיע עם שני DVI שחשוב לי עכשיו חוץ מהבאג של הצבע אני גם רוצה שקט. ולכן אני רוצה להחליף את המאוורר של הכרטיס מסך לפתרון שקט. אבל הפתרון הזה חייב להיות שחור כמובן. ואני לא מוצא קירור פאסיבי בצבע שחור בשום מקום. כבר יש לי Accelero S2 ישן וחשבתי אולי ניתן לצבוע אותו. אבל כיצד? הרי צביעה בספריי צבע תבודד את יכולות הקירור שלו. צביעה באנודייז עד כמה שאני יודע תופסת רק לאלומיניום ובקירור הזה יש גם…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני אוהב לשחק בחושך אבל תמיד מתקשה לראות את האותיות של המקלדת , וחשבתי להחליף את הנורה הצהובה בלד פנס ולעשות לו הגבהה ( אני חושב לסדר את זה כמו באנטנה של הרדיו -לא טלסקופית אלה לשים מאחורי המקלדת וכשאני ישתמש יעשה לזה סיבוב שיהיה כלפי מעלה ) השאלה היא אם המתח יחזיק לד פנס ? אם עשו את זה אפשר לינק -מדריך
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי למישהו יש מדריך טוב ומובן עם תמונות איך לחבר לד (אבל רק לד אחד) בלי שום מעגל ועניינים לכבל קום או USB ושיהיה אפשר לכבות ולהדליק דרך המחשב ?
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אחרי כמעט שנה של עבודה על הפרוייקט הזה אני יכולה להגיד שסיימתי אותו. ואת כל הפרטים על הבניה, כולל סירטוטים של המעגן ותמונות וגם וידאו, איגדתי בפינה הזו: http://www.crictor.co.il/he/episodes/mylamp/ ענבר.
-
- 50 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
הרבה זמן חשבתי להכין לי ספק ניסויים שיהיה קל ונוח לעבוד איתו. בדקתי כמה יעלה ספק ניסויים מקצועי, והתברר שהוא יקר מדיי, לכן החלטתי לקחת ספק מחשב (ATX), לעשות לו מס' מודים ולהפוך אותו לספק ניסויים. משהו כזה: אז אילו חיבורים יהיו לנו פה? +12V -12V +5V -5V +3.3V GND כ-4 חיבורי מולקס רגילים (יחוברו למארז הספק כמובן). מחבר ללד. מחבר 3 פין, למאוררים - בסימן שאלה (אי אפשר לעשות פה רשימה נורמאלית? ) אני לא יודע עוד אם אני יצבע את מארז הספק, משום שאני לא רואה צורך לכך, מלבד היופי והאסטטיות. צפו מחר לעידכון!
-
- 41 תגובות
- 16.1k צפיות
-
-
טוב בפשטות, אני רוצה לצבוע גוף קירור בצבע שחור, גוף בעל צינורות נחושת וסנפירי אלומיניום כיצד אפשר לעשות זאת מבלי לפגוע בביצועי הקירור, הכוונה היא, באיזה סוג צבע ניתן לעשות את זה?
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחבר את המסך הזה ליציאת LPT בלוח אם, WIN 7 ויש לי בעיה. בחלק מהזמן או שכל המסך מציג משבצות (בחצי מהמסך אפשר להבין שיש נתונים שם, כנראה צריך להוריד את הCONTRAST, בחצי השני אין נתונים בכלל) או שחצי מהמסך מציג משבצות ונתונים... האם מישהו הצליח להפעיל מסך בסגנון הזה בWIN 7, או שיכול להיות שיש לי בעיה? אני מנסה להפעיל את המסך עם LCD SMARTIE, אבל לא מצליח להסתדר ניסיתי גם עם Crystalfontz ואותו דבר קרה.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-