אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש ב EBAY דריוור בשביל הלדים שקניתי האם זה מתאים: http://www.ebay.com/itm/Power-Driver-3-Watt-1x3-LED-Light-Lamp-12V-MR16-/320562357858?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa3016662 זה הלדים שקניתי: www.ebay.com/itm/10p-1W-8mm-140-StrawHat-White-LED-LIGHT-240Kmcd-300m-A-/120769164788?_trksid=p4340.m185&_trkparms=algo%3DSIC.NPJS%26its%3DI%26itu%3DUA%26otn%3D5%26pmod%3D140588603582%26ps%3D63%26clkid%3D2378407414152426696 לא הבנתי מה זה אומר 1 כפול 3 אני יכול לחבר לזה לד בודד או שאני חייב לחבר שלוש לדים ואם אני חייב לחבר שלוש לדים אז זה חיבור בטור או במקביל? אם מצאתם קישור למוצר אחר שמתאים לי יותר תשלחו קישור בבקשה תודה לעונים..
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי היום הייתי משחק במצלמה וחשבתי לעצמי למה אין פנסים עם מנורות קסנון ? והאם אפשר לבנות אחד כזה ? למשל עם איזה 10 מנורה אחת נדלקת ונותנת את הפלאש ונכבית ,והשנייה נדלקת , וכך הלאה אחת נותנת מנוחה לשנייה כדי שלא תשרף , האם הדבר הזה אפשרי ?
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים, קניתי בטעות פס לדיםrgb ולא שמתי לב לדרישה של 5v . בלוח האם יש מחבר 12v בעל 4פין RGB. א. האם ניתן לחבר את הפס אל ה12v וזהו והכל יעבוד? או שאני אשרוף משהו. ב. האם ניתן ליצור מחבר משלי עם 4 פין שהחיבור 12v מחובר ל5v מאיזה חיבור מולוקס? אין לי בעיה להשיג להוסיף נגדים או כל מה שצריך.
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, ברשותי בלנדר מוט ישן מאוד שמקרטע בהפעלה, פועל ומפסיק לסירוגין. המפסק הוחלף בעבר הרחוק ויש לי החשש שהוא הגורם לבעיה, לכן חשבתי להחליף את המפסק באחר. פתחתי את המכסה וראיתי שלמפסק מחובר קבל. הערכים שלו: 0.025μF, 500V. fo: 3.1MHz חשוב לציין שמעבר להלחמות בסיסיות אין לי ידע נרחב באלקטרוניקה ולכן אשמח להרחיב את הידע בעזרת מספר שאלות: איזה סוג מפסק עליי להחבר? (לבלנדר מהירות הפעלה אחת) מדוע מחברים קבל למפסק? איזה קבל חלופי ניתן להרכיב במקום הישן? תודה מראש, tulipcorp
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מקור מתח שלא מחובר לקיר, כלומר סוללה, ושהוא נטען גם, שיתאים להפעלה של מיקרו-בקרים. המיקרו-בקרים שאני עובד איתם הם של 5v, ולא 3.3v. חשבתי על שתי אפשרויות, אודה לכם אם תגידו לי מי מבינהן עדיפה, או אם יש אפשרות אחרת יותר טובה.. האפשרות הראשונה היא סוללות 9v נטענות. המיקרו-בקר יכול לקבל שני מתחים ככניסה: 1) 5v מיוצב - מה שלא יהיה רלוונטי לכאן 2) 7-12v לא מיוצב, מה ש-כן יהיה רלוונטי לכאן - נוכל לחבר את ה-9v לשם. האפשרות השנייה, היא את ה-"External Power Bank" למינהם, שכוללים יציאת USB שנותנת 5v. לדוגמא זה: מי מבין 2 האפשרויות הנ"ל עדיפה? והאם יש אולי עוד אחת? העיקר שזה יהיה מנותק מהקיר, ונטען.. תודה רבה card
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום אז אם עשיתי טעויות בבקשה תגידו לי חשבתי על רעיון למארז מחשב ויש לי כמה שאלות: 1) תכננתי את המארז שיהיה עשוי מאלומיניום, איפה אני יוכל למצוא באזור הצפון מקום ליצור המארז. המארז קטן מאוד בערך 20-30 סנטימטר על 20-25 סנטימטר יש לי כבר לוח אם, מעבד וכונן קשיח מתאימים בגודל 2)לפי דעתי פתחי אוורור מכערים את המארז ולכן לא תכננתי את המארז עם פתחי אוורור יש איזה שהיא דרך שאני לא יצטרך פתחי אוורור(קירור מים לא נחשב מכיוון שהמארז קטן) תודה רבה מראש לכולם
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לפעמים אנו מעוניינים להפעיל מאווררים (במארז המחשב, או בכל מקום אחר) במתח נמוך כדי למנוע רעש. המתח הנמוך שבו אפשר להפעיל מאוורר סטנדרטי הוא די מוגבל, כי יש מתח מסויים שבו המאוורר לא יתחיל להסתובב בכלל. לפעמים מתח "ההתנעה" גדול בהרבה ממתח הפעולה שאנו מעוניינים שבו יסתובב המאוורר. לדוגמה המאוורר שנדרשתי למצוא לו פתרון, פועל במתח נומינלי של 12V, מתחיל להסתובב מ7V, אך לאחר ש"הותנע", מסוגל להסתובב גם ב3.3V. כיוון שהרעש שהוציא ב7V היה די משמעותי, רציתי להפעיל אותו במתח 4V. הוא יועד לקרר גוף קירור זעיר שהתחמם יותר מדי, אבל לא היה צורך בזרימת אויר משמעותית. לכן בניתי את המעגל הזה: הסבר: חלוקת המתח בין R1/R2 קובעת מתח של 4V על המאווורר המחובר לאמיטר הBC547 במצב פעולה מתמשך. א…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות רצועת הארקה בראשון לציון או איפה יש חנות אלקטרוניקה בראשון לציון אני צריך כתובת מדויקת איפה לא " אתה יכול לקנות בראשון יש מלא חנויות" אני לא יודע איפה יש חנויות אלקטרוניקה אז בבקשה תשובה מדויקת (גם אתר אינטרנט זה טוב [אפילו עדיף])
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה בא לי רעיון לראש. זה הולך ככה, כל אחד רושם חלקים שהוא צריך, חלקים מיותרים ודברים שהוא לא משתמש בהם יותר. כל דבר נכלל: הארדיסקים ישנים, היטסינקים, מאווררים, סטריפים, סרינקים - כל דבר שרלוונטי למודר בנוסף לכך הוא רושם את מקום מגוריו, את גילו, והאם יש ברשותו רכב. הנה שלי: רשימת ציוד Big-Dog מקום מגורים: בני עי"ש (קצת אחרי גדרה) ציוד מיותר: 2 היטסינקים למעבד, רשת של פלסטיק לרמקול, הרבה ברגים, מאוורר 120מ"מ, הרבה סטריפים,ספקים(הרבה)...זהו בנתיים נחפש אולי יש לי עוד משו שאני לא צריך... גיל: 17 רכב: אין [NOS] מקום מגורים:ת"א גיל:20 ציוד מיותר: היטסינקים, מאווררים, אולטרות,ספק, דלת מארז שחורה עם חלון, מודם ADSL, כבל EL WIRE ועוד כמה דברים, מ…
-
- 28 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי חיבור MOLEX בספק מחשב (כמובן), חיבור המולקס כמו שאתם בטח יודעים מוציא 2 מתחים, 12v ו5v, אני בשביל להדליק את הלדים שלי שאני רוצה לשים במחשב אני צריך 3v, כיצד אוכל להנמיך את המתח מ5v ל3v? תודה!
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני די חדש בתחום הארדוינו, יש לי ידע באלקטרוניקה וחשמל אבל פחות חזק בתכנות... ברשותי ARDUINO UNO ודרייבר למנוע סטפר בשם BIG EASY DRAIVER הצלחתי להפעיל את המנוע באמצעות קוד בסיסי שמצאתי באינטרנט. אני רוצה להפעיל את המנוע שלי בעזרת התקשורת הטורית Serial, כך שבכל פעם שאשלח תו דרך המוניטור הטורי Serial Monitor המנוע יסתובב מעלה אחת (לדוגמא) כמו שאמרתי אני לא הכי חזק בתכנות, ולכן כל עזרה בנושא תתקבל בברכה! תודה :-)
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על העבודה? סדרתי את החוטים ושינתי קצת בתוכו והוספתי מאוור uv ירוק וכבר דיסק קשיח שקוף עם אור ואולטרה כחול מה אתה אומרים יפה? יש מה לשנות? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
שלום, אני רוצה לקנות פס לדים כמו בלינק אבל אני צריך חתיכות קטנות יותר מאשר 5 מטר, בתמונה זה נראה כאילו זה מורכב מחתיכות קטנות יותר. האם ניתן לפצל את הפס לכמה פסים קטנים יותר (נאמר 5 פסים של מטר) עם הפרדה בינהם באמצעות חוט מאריך פשוט? ועוד שאלה קטנטנה, יש סיכוי למצוא משהו כזה במחיר קרוב (אפילו כפול נחשב סביר) בארץ? http://www.ebay.com/itm/3528-RGB-led-strip-light-5M-300SMD-led-stripe-24keys-SMD-IR-Remote-Controller-/251699545747?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a9a764693
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי את התופסנים האלה של זלמן האם אפשר לתפוס איתם חלון פרספקט ? או שעדיף עם ברגים ? [attachment deleted by admin]
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כדי להפוך סיפור ארוך לקצר...אני עושה פרויקט ואני צריך להשתמש בשיטת אפנון PDM ז"א pulse density modulation. מי שמכיר אותה יכול אולי לתת לי קצת רקע על שיטת אפנון זו? בויקיפדיה מוסבר אך לא בצורה ברורה. אם אפשר הסבר על תהליך הכימוי שבה, הקידוד וכן הפענוח בצד השני. צריך גם סכמת בלוקים כללית. תחילה אני הולך לסמלץ אותה במטלב..אז גם קוד מתמטי יכול לעזור. אם מישו מכיר קובץ עם הסבר איכותי..אשמח ללינק כי לא מצאתי כזה. תודה לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום איך קוראים לחומר שהשתמשו בו כאן לבידוד? http://www.goodluckbuy.com/automatic-voltage-regulator-sx460-for-generator.html תודה card
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הגיע שעאבס בצהריים וגם זמנו של ה Ti4600. הוצאתי את נייר הליטוש וריבוע מראה 4x4ס"מ, כיסיתי את הסביבה כמו כל מנתח טוב, והתחלתי לעבוד על ה GPU. לקח לי 5 שעות . כי נייר ליטוש לעץ אינו טוב מספיק. אידיוט כמוני. בסוף סיימתי עם מ"ס 600 (לא עץ). הסרתי את כיסוי הסביבה ניקיתי את האבק , ועברתי עם ניר טואלט טבול באלכוהול 90% . עברתי גם על הזכרונות - samsung 1.2x1.2cm . איך שאני מניח את הכרטיס - נופל לי על השולחן משהו זעיר. אני מסתכל - חלק אלקטרוני , בברור. לא יודע מזה , ואיך קוראים לזה , אבל ברור שנפל מהכרטיס. ההלם מתחיל להופיע.. איזה חרבון . צצות מחשבות כמו "אולי יעבוד בכל זאת גם בלי זה" אבל אני יודע שלא ומוטב שלא לנסות. מה לעשות ?? כרטיס חדש ?? מנסיון - קודם להרגע . אז אכלתי…
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מיני מקרר (סיני כזה, של 5 ליטר) העניין הוא שהוא לא מקרר לי משהו. עכשיו מצד אחד אפשר להגיד לי לזרוק אותו, מצד שני הוא משתמש אותי יופי במשרד (כי הוא קטן). ה"עוצמה" שלו היא (אני מקריא מהמקרר) 4A/48W. הוא מחובר ל coated aluminium liner בכדי שכאילו אני יוכל בלחיצת כפתור לחמם את המקרר (אין לי צורך). בכל אופן, אני מעוניין להחליף את ה Peltier (בהנחה שהוא לא מקרר מספיק והבעייה היא לא ב coated aluminium liner הזה). אבל אם אני מחליף את הפלטייר (ואת המאוורר) אני צריך שהחשמל הקיים היום (הרי זה מיני מקרר ויש לו כבר מעין בורד שאליו מחובר החשמל). מה אתם אומרים?
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן אני נתקל בבעיה המנוע לא זז, נראה לי שאני עובד עם קוד בעייתי // Stepper #include <Stepper.h> // steps value is 360 / degree angle of motor #define STEPS 200 // create a object on pins 6 and 7 Stepper stepper(STEPS, 6,7); void setup() { } void loop() { ///// Turn the stepper 200 steps with a 1 sec delay between steps at 60rpm /// then reverse the direction and do 50 steps at 20rpm with a 1sec delay between steps stepper.setSpeed(1); stepper.step(200); //delay(1000); //stepper.setSpeed(20); //stepper.step(-50); //delay(1000); } אני משתמש בבטריה 12V. מצורף תמונה של החיבורים מקווה שמשהו פה יכול לעזור לי תודה איתמר
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
- 25 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שווה לקנות אותו? http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=YHHD4900 אפילו שזה לא של וולף או דרמל עצמה??? ובנענע יש אותון אחד באותו מחיר ואני יכול להוסיף עוד 79 שקל וזה בא עם 40 חלקים...
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
פירקתי אתמול מדפסת ישנה של HP מדגם OfficeJet 5510. אני עושה את זה כי זה כיף ;D וגם כי למדפסת הייתה בעיה בהדפסת שחור. המדפסת הגיעה אליי ממישהי ככה שבסופו של דבר נראה לי שסתם נגמר לה הדיו, אבל הצבע מדפיס מצוין וגם הסורק והמזין ניירות עובד בסדר. הטעות שלי שפירקתי אותה בלי לצלם, ועכשיו אני מצטער על זה. אני יודע פחות או יותר איך הרכיבים נכנסים בחזרה, אבל יש איזה רכיב אחד או שניים שלא בדיוק מתלבשים לי. ניסיתי לחפש דיאגרמות או מדריכי שירות (Service Manual) של המדפסת ואין כלום. למישהו יש רעיון חוץ מלפרוץ למאגר המידע לטכנאים של HP? :-* הערה: כתבתי את זה כאן כי זה יותר התעסקות עם רכיבים ופחות מתאים לפורום ציוד היקפי.
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב, קניתי מיקרופון מקצועי והחיבור שלו גדול יותר מהחיבור של כרטיס הקול ואני רוצה להחליף את חיבורו לחיבור מתאים. אני צריך סוג של סירטוט וזה... כי יש לי כבל של חיבור לכרטיס הקול והוא מכיל שני חוטים אדום ולבן לעומת המיקרופון שמכיל שני חוטיםבצבע שחור ואדום. תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי בלוח אם על הלוח חיבור USB 2 אחד לפנל קידמי. אני מחפש כרטיס שמתחבר ל-PCI E לא משנה כמה יצאיות לחלק האחורי של הפנל אפילו בלי. אבל לפחות שני יציאות לתוך המארז כמו בתמונה. דוגמה כמו בכרטיס הבא רק במקום USB 3 בחיבור מתוך המארז שיהיה USB2
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מנורת לילה ללא מפסק - כשמחברים לחשמל היא נדלקת, כשמנתקים היא נכבית. קניתי את המפסק שבתמונה המצורפת. השאלה שלי: איך הוא עובד ואיך אני מרכיב אותו על חוט החשמל של המנורה? תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-