עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by yambtz,

חג שמח! קיבלתי נגן DVD נייד שסבתא שלי קיבלה ולא צריכה. הבעיה היא שהוא בא רק עם מטען לרכב, ואני רוצה להשתמש בו בעיקר בבית. כתוב עליו POWER SUPPLY: DC 9-12V 10W אני אקנה מטען רגיל בשבילו, אבל אני לא ממש סגור על החישוב של האמפר. מישהו פה יכול לעזור לי עם זה בבקשה?

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. איך אפשר להשיג מנורות זוהרות כאלה בישביל המחשב ואיך אני יכול להשיג כמו שבלונה כזאת של alinwar משהו כזה סמל של חייזר כזה ואיך אני יכול לעשות שמהמתח של המחשב זה ידליק את המנורה הזוהרת הזאת תודה מראש

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by Moty_p,

איך אני יכול לבדוק כמה אמפר\מיליאמפר יש במקור החשמל שלי? עד כמה וולט אני יכול לבדוק בוולטימטר מבלי שהוא ישרף (הכוונה היא מה המגבלה שלו)? איך אני יכול לדעת כמה וואט יש במקור מטח שלי? תודה על התשובות..

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. הגיע שעאבס בצהריים וגם זמנו של ה Ti4600. הוצאתי את נייר הליטוש וריבוע מראה 4x4ס"מ, כיסיתי את הסביבה כמו כל מנתח טוב, והתחלתי לעבוד על ה GPU. לקח לי 5 שעות . כי נייר ליטוש לעץ אינו טוב מספיק. אידיוט כמוני. בסוף סיימתי עם מ"ס 600 (לא עץ). הסרתי את כיסוי הסביבה ניקיתי את האבק , ועברתי עם ניר טואלט טבול באלכוהול 90% . עברתי גם על הזכרונות - samsung 1.2x1.2cm . איך שאני מניח את הכרטיס - נופל לי על השולחן משהו זעיר. אני מסתכל - חלק אלקטרוני , בברור. לא יודע מזה , ואיך קוראים לזה , אבל ברור שנפל מהכרטיס. ההלם מתחיל להופיע.. איזה חרבון . צצות מחשבות כמו "אולי יעבוד בכל זאת גם בלי זה" אבל אני יודע שלא ומוטב שלא לנסות. מה לעשות ?? כרטיס חדש ?? מנסיון - קודם להרגע . אז אכלתי…

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by Rotemymon,

שלום לכולם, כתבתי תוכנית פשוטה לארדואינו שבעיקרון מחכה לקלט מהמשתמש (דרך הסיריאל מוניטור), ואז מדליקה או מכבה לד בהתאם לקלט. העניין הוא כזה- כאשר אני פותח את המוניטור, הלד בפין 13 נדלק (ונשאר דלוק, לא מהבהב) המוניטור לא מקבל שום דבר שמזינים אליו אלא אם כן אני לוחץ על כפתור ה"ריסט" בארדואינו עצמו, הלד מהבהב ואז נכבה, ומשלב זה ואילך התוכנית עובדת בסדר גמור, הלד נדלק או נכבה בהתאם לקלט. (אגב- כתבתי גם תוכנית בvisual basic שמתקשרת עם הארדואינו דרך "סיריאל פורט" ושם אין לי את הבעיה הזאת) מישהו יודע מדוע זה קורה/מה ניתן לעשות בנדון? תודה רבה לכולם (:

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by drago,

• 25 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by orenc17,

קניתי היום את החיבור הנ"ל על החיבור עצמו יש רק 3 רגליים באוזניות שיש לי יש רק 2 חוטים איך להלחים תודה לכל מי שיעזור

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. שלום אשמח לייעוץ ועזרה ממישהו שמתעסק עם ארדואינו. אני בונה מכונית אוטונומית מבוססת ארדואינו. כרגע המכונית יודעת להתחמק ממכשולים. כעת אני רוצה שהיא תדע גם להגיע מנקודה התחלה מסוימת (אקראית) לנקודת סוף מסוימת. הבנתי שניתן לממש את זה בעזרת משדר ומקלט IR. כלומר לשים על המכונית את המקלט, ובנקודת הסוף את המשדר ועם תכנות נכון לגרום למכונית להגיע למשדר. האם יש עוד דרכים חוץ מIR? יודעים על סוגי מקלטים ומשגרים אחרים שיכולים לעשות את זה? ראיתי כמה סרטונים שעשו באמצעות מצפן אבל לא הסבירו איך. הערה נוספת: המכונית פועלת בחדר (לכן gps לא יעזור) אשמח לרעיונות ולדבר עם מישהו שעשה אולי משהו דומה. …

9. Started by tehnodrom,

תגידו ספוט למחשב עושה מספיק אור או שזה חלש מידי??? http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=lb-b

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by אנימשוגע,

בעקבות המלצה מחבר מצאתי את האתר המושלם הזה!!! ונחשפתי לתחום המודינג זהו פרויקט המודינג הראשון שלי ולאט לאט אני מאמין שאני אשתפר נתחיל: מפרט המחשב: מעבד:Intel Celeron D 335, 2800 MHz לוח:Gigabyte GA-8IPE775-G (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) כ.מסך:RADEON 9550 (128 MB 2 כונני הרד דיסק:80+20GB צורב dvd של lg צורב של lg כ.טלויזיה הפרויקט שלי החל כמשהו לא מתוכנן ואז בא לי הרעיון אני חולה על הפועל ת"א(זה קצת מובן לאור השם של הפרויקט),להלן הדברים שאני מעונין לבצע במארז: סידור כבלים:בוצע הוספת 3 מאווררים 8 מ"מ ועוד מאוורר 12 מ"מ:בוצע צביעת המארז בצבעים אדום+שחור:בוצע עשיית חלון בדלת השמאלית:בשלבי תיכנון עשיית חריטה בדלת הימנית:בשלבי תיכנון בניית פ…

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by OutRaGe,

מה התפקיד של גשר וינסטון? תודה מראש לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by NoKa,

שלום לכולם אני חדש בפורום אז אם עשיתי טעויות בבקשה תגידו לי חשבתי על רעיון למארז מחשב ויש לי כמה שאלות: 1) תכננתי את המארז שיהיה עשוי מאלומיניום, איפה אני יוכל למצוא באזור הצפון מקום ליצור המארז. המארז קטן מאוד בערך 20-30 סנטימטר על 20-25 סנטימטר יש לי כבר לוח אם, מעבד וכונן קשיח מתאימים בגודל 2)לפי דעתי פתחי אוורור מכערים את המארז ולכן לא תכננתי את המארז עם פתחי אוורור יש איזה שהיא דרך שאני לא יצטרך פתחי אוורור(קירור מים לא נחשב מכיוון שהמארז קטן) תודה רבה מראש לכולם

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by max74,

שלום לחברי הפורום אני רוצה להוריד מתח מי 4VDC ל 2VDC עם איזה נגד אני צריך לחבר. או דרך אחרת לעשות. ניסיתי לחשב עם מחשבון ,ולא הצלחתי,לכן אם משהו שמבין יוכל לחשב לי,זה יהי מצוין.

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by Yanni,

מישהו יודע (בוודאות) אם אפשר להציג עברית במסך LCD עם בקר HD44780, בהנחה כמובן שהמסך עצמו תומך בעברית. או אולי הייתי צריך לשאול : האם התוכנה יודעת להציג עברית ? * מבקש רק תגובות בדוקות, לא "נראה לי" או "אני חושב שכן", אלא רק מישהו שאצלו זה עובד ... תודה

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by hanan1,

היי, אני די חדש בתחום הארדוינו, יש לי ידע באלקטרוניקה וחשמל אבל פחות חזק בתכנות... ברשותי ARDUINO UNO ודרייבר למנוע סטפר בשם BIG EASY DRAIVER הצלחתי להפעיל את המנוע באמצעות קוד בסיסי שמצאתי באינטרנט. אני רוצה להפעיל את המנוע שלי בעזרת התקשורת הטורית Serial, כך שבכל פעם שאשלח תו דרך המוניטור הטורי Serial Monitor המנוע יסתובב מעלה אחת (לדוגמא) כמו שאמרתי אני לא הכי חזק בתכנות, ולכן כל עזרה בנושא תתקבל בברכה! תודה :-)

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by s.cheetah,

אהלן אני נתקל בבעיה המנוע לא זז, נראה לי שאני עובד עם קוד בעייתי // Stepper #include <Stepper.h> // steps value is 360 / degree angle of motor #define STEPS 200 // create a object on pins 6 and 7 Stepper stepper(STEPS, 6,7); void setup() { } void loop() { ///// Turn the stepper 200 steps with a 1 sec delay between steps at 60rpm /// then reverse the direction and do 50 steps at 20rpm with a 1sec delay between steps stepper.setSpeed(1); stepper.step(200); //delay(1000); //stepper.setSpeed(20); //stepper.step(-50); //delay(1000); } אני משתמש בבטריה 12V. מצורף תמונה של החיבורים מקווה שמשהו פה יכול לעזור לי תודה איתמר

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. אהלן, יש לי מנורת לילה ללא מפסק - כשמחברים לחשמל היא נדלקת, כשמנתקים היא נכבית. קניתי את המפסק שבתמונה המצורפת. השאלה שלי: איך הוא עובד ואיך אני מרכיב אותו על חוט החשמל של המנורה? תודה!

18. Started by chen1234,

שווה לקנות אותו? http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=YHHD4900 אפילו שזה לא של וולף או דרמל עצמה??? ובנענע יש אותון אחד באותו מחיר ואני יכול להוסיף עוד 79 שקל וזה בא עם 40 חלקים...

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. שלום איך קוראים לחומר שהשתמשו בו כאן לבידוד? http://www.goodluckbuy.com/automatic-voltage-regulator-sx460-for-generator.html תודה card

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. דבר ראשון שלום לכולם ואני מקווה שתסלחו לי אם אני לא במקום הנכון. יש לי מספר שאלות שהם כנראה יהיו בשבילכם בדיחה וממש מצחיקות. בטור חובב אקווריומים מושבע (אם shibby יראה את זה אני מנחש שהוא מנחש מי אני) אני רוצה לבצע "מוד" לא למחשב אלא דווקא לאקווריום אני מעונין לחבר לו מספר לדים ומאווררים ואולי גם את הנורה הזו (אני חושב קטודה קוראים לזה) שמפיצה אור אולטרה סגול (זה שגורם ללבן לזרוח) מה שמכונה בלאק לייט גם. עכשיו ממה שאני יודע וראיתי בגלריות בשבילכם זה ממש בדיחה וקל אבל את הידע שיש לכם לי אין מה לעשות המחשב שלי הוא סטנדרתי ומעבר ללהוציא את המאוורר אם צריך לשמן אותו ולחבר הארד דיסק חדש אני לא ממש מתמצא. השאלות שלי הם: אני צריך ספק כוח שיש לו מתג הפעלה שאפשר לחבר לו גם לדים ג…

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by SHAKED286,

שלום לכולם קניתי SAMSUNG GALAXY S ואין לו פלאש וחשבתי שאולי יש אפשרות להכין פלאש אני חושב ש2-3 לדים יספיקו לי אבל אני לא חושב שיצא לי זרם מהשקע של המטען אז אני לא יודע איך זה יעבוד... אני אישית חשבתי על לשים רכיב של שער NOT אב לגם כאן אני לא יודע עם זה יעבוד יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה השמח לעזרה תודה רבה שקד

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. אוקיי אז ככה בא לי רעיון לראש. זה הולך ככה, כל אחד רושם חלקים שהוא צריך, חלקים מיותרים ודברים שהוא לא משתמש בהם יותר. כל דבר נכלל: הארדיסקים ישנים, היטסינקים, מאווררים, סטריפים, סרינקים - כל דבר שרלוונטי למודר בנוסף לכך הוא רושם את מקום מגוריו, את גילו, והאם יש ברשותו רכב. הנה שלי: רשימת ציוד Big-Dog מקום מגורים: בני עי"ש (קצת אחרי גדרה) ציוד מיותר: 2 היטסינקים למעבד, רשת של פלסטיק לרמקול, הרבה ברגים, מאוורר 120מ"מ, הרבה סטריפים,ספקים(הרבה)...זהו בנתיים נחפש אולי יש לי עוד משו שאני לא צריך... גיל: 17 רכב: אין [NOS] מקום מגורים:ת"א גיל:20 ציוד מיותר: היטסינקים, מאווררים, אולטרות,ספק, דלת מארז שחורה עם חלון, מודם ADSL, כבל EL WIRE ועוד כמה דברים, מ…

• 28 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by fuck off,

יש לי מאווררים שהוצאתי ממגירה של HDD... ואני רוצה לשים אחד מהם בעכבר שלי.. הבעיה היא שהם 12 וולט ובעכבר זה רק 5... חוץ מזה יש לי בעכבר עוד 3 לדים, וכשחיברתי ת' מאוורר הוא לא עבד.. מה אני צריך לעשות כדי שהוא יעבוד?

• 37 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by mzlbat,

היי היום הייתי משחק במצלמה וחשבתי לעצמי למה אין פנסים עם מנורות קסנון ? והאם אפשר לבנות אחד כזה ? למשל עם איזה 10 מנורה אחת נדלקת ונותנת את הפלאש ונכבית ,והשנייה נדלקת , וכך הלאה אחת נותנת מנוחה לשנייה כדי שלא תשרף , האם הדבר הזה אפשרי ?

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by Fighter,

אני הרבה פעמים ראיתי שיש צ'יפים שצריך להלחים לקונסולת משחק כדי להפעיל גיבויים וכו' אני לא מבין באלקטרוניקה אז רציתי לדעת, האם כל אחד יכול להחלים, והאם זה נכון שיש ערכות הלחמה?

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.