אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי בלוח אם על הלוח חיבור USB 2 אחד לפנל קידמי. אני מחפש כרטיס שמתחבר ל-PCI E לא משנה כמה יצאיות לחלק האחורי של הפנל אפילו בלי. אבל לפחות שני יציאות לתוך המארז כמו בתמונה. דוגמה כמו בכרטיס הבא רק במקום USB 3 בחיבור מתוך המארז שיהיה USB2
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
פירקתי אתמול מדפסת ישנה של HP מדגם OfficeJet 5510. אני עושה את זה כי זה כיף ;D וגם כי למדפסת הייתה בעיה בהדפסת שחור. המדפסת הגיעה אליי ממישהי ככה שבסופו של דבר נראה לי שסתם נגמר לה הדיו, אבל הצבע מדפיס מצוין וגם הסורק והמזין ניירות עובד בסדר. הטעות שלי שפירקתי אותה בלי לצלם, ועכשיו אני מצטער על זה. אני יודע פחות או יותר איך הרכיבים נכנסים בחזרה, אבל יש איזה רכיב אחד או שניים שלא בדיוק מתלבשים לי. ניסיתי לחפש דיאגרמות או מדריכי שירות (Service Manual) של המדפסת ואין כלום. למישהו יש רעיון חוץ מלפרוץ למאגר המידע לטכנאים של HP? :-* הערה: כתבתי את זה כאן כי זה יותר התעסקות עם רכיבים ופחות מתאים לפורום ציוד היקפי.
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכם, קיבלתי כרטיס מסך ATI Radeon X800 XL ממישהו. כשמחברים אותו למחשב, המחשב לא יודע מה לעשות ותהליך הDIAGNOSIS נתקע, אין הפעלה של הכונן, וכמובן שאין פלט למסך. ניסיתי לעשות לו צריבת ביוס במידה וזו התקלה, חיברתי אותו למחשב שהגדרתי את הכרטיס המובנה כיציאת המסך והפעלתי את תוכנת הצריבה, בין בWIN ובין בDOS, ובשניהם הוא לא זיהה שיש כרטיס של ATI. מבחינה ויזואלית, הכרטיס נראה שלם. מה שאר הכיוונים? (אני מחפש לתקן אותו, במידה ואפשר, לא להשיג כרטיס למחשב, אני יודע שהוא די מיושן) תודה
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
עשיתי מעגל של לדים לפי צורה אבל הבעיה שלא ידעתי שצריך לחבר בטורי. איך אפשר לחבר את המעגל למצבר 12 וולט ולהשאיר אותו בחיבור מקביל המעגל מכיל 40 לדים שאמורים ליפעול תמיד אני לא יודע בידיוק את הפרטים עליהם אבל הם גדולים ניראים כמו הלדים האדומים שיש בכל מכשיר אבל הם בצבע לבן /שקוף שחיברתי אותם עם נגד למצבר הם עשו אור חלש ובלי הנגד או חזק. זה טוב להשאיר בלי נגד או שהם ישרפו? ועוד 10 לדים שמחוברים בטורי הם מחולקים לשלשות, השאלה לגביהם היא האם לחבר את כל הפלוסים ביחד ומינוסים ביחד עם נגד אחד או נגד לכל שלוש? ולמה? הנגד בשני המיקרים הוא בצבעים חום כתום אדום שחור חום, מי שהביא לי אותם אמר לי שהם מתאימים למצבד מקווה שאני מובן. תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
ברצוני להדפיס לוגו על נייר מדבקה או נייר DECAL שיודבק על כיסוי של מחשב נייד. המטרה היא שהלוגו ייראה אותנטי לגמרי, ושלא ניתן יהיה להבחין(עד כמה שניתן) שמדובר בהדבקה ולא במקור. רציתי לדעת מה האפשרות הטובה ביותר שלי. לקנות נייר מיוחד למדפסת הזרקת דיו ולהדפיס בבית, ללכת לבית דפוס ייעודי שיבצע את המשימה(אם כן, איזה קיים באיזור ת"א), או לקנות נייר DECAL שלמיטב ידיעתי כמעט בלתי ניתן להסרה וגם לא מצאתי מקומות שמוכרים אותו בארץ. מי שמבין או עשה, אנא שתפו. להזמין מאי ביי זאת גם אפשרות, אבל האמת היא שאין לי זמן(או עצבים) להמתין שבועיים בשביל שיגיע נייר, בפרט כאשר המשלוח יקר מן המוצר.
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. קניתי מארז של HEc 6A21 וקיבלתי איתו 2 מאווררים 12 מ"מ כאשר ניסיתי לחבר אותם ללוח האם אז נודה לי שיש בעיה. בלוח יש רק חיבור אחד למאוורר, חיברתי אותו אבל את השני אין לאן לחבר. אמרו לי שיש שתי פתרונות, לקנות מעביר בין החיבור של המאוורר לחיבור מולקס. או לחתוך את החיבור של המאוורר ולהלחים אותו איך שהוא למולקס. אז ככה שאני לא מבין כלום בדברים האלה.. משהו יכול לעזור לי לחבר את המאוורר איך שהוא? תודה.
-
- 35 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקחת מעגל פשוט של שני חוטים ומפסק שסוגר מעגל, ולפקח על זה מהמחשב. ז"א שכאשר יסגר מעגל, אני אוכל לבנות תוכנה שתדע את זה. הקטע של הבנית תוכנה פחות מדאיג אותי, מה שאני לא יודע זה איך אני אוכל לחבר את המעגל למחשב. המעגל הוא ממש פשוט, 2 חוטים שנוגעים אחד בשני ובעצם משלימים מעגל, כמו לדוגמא הקיטים האלו שמחברים לדלת וכאשר פותחים אותה הזמזם מתחיל לפעול, רק שאני צריך שהמחשב ידע אם המעגל פתוח או סגור. יש רעיונות איך אפשר לבצע את זה? חשבתי פשוט לקחת שני פינים בLPT או אפילו שני הפינים של המידע בUSB, או ה+ -, וכאשר אני אקצר אותם, אני אוכל לנטר את זה דרך המחשב. אשמח לרעיונות/השערות וכל מה שיכול לעזור. תודה, דורון
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מה קורה חברים. כבר הרבה זמן אני מריץ בראש לעשות backplate ייחודי לכרטיס מסך שלי. בעבר הכנתי לכל מיני כרטיסים שונים שהיו לי ואפילו הכנתי משהו קטן בשביל הילדים. בכל המקרים זה בוצע בדרך כלל בלייזר או במנקבת, אבל הפעם ממש אבל ממש התפרעתי :-) קיצר, הכנתי את זה בCNC וזה לקח המון זמן! למי שמבין עניין, השתמשתי בכרסום 3 ובכרסום 1.5 בלבד לכל התהליך. זה לקח מעל ל10 שעות עבודה רצוף!!...שזה מטורף וממש ממש לא משתלם! סתאם לצורך העניין, אם הייתי אמור לתמחר את זה, אז זה אמור לעלות בסביבות ה3000 שקל. כל שעת עבודה בCNC היא בערך מתומחרת ב200 ש"ח וכמובן שיש פה גם תכנון וגימורים. למזלי יש לי גישה ישירה בעבודה למכונות שציינתי :-)....כמובן שכל מה שעשי…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש איזהו שהיא דרך לא מסובכת מידי לחבר את הגיטרה החשמלית למחשב כמו מיקרופון או משהו?
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום איך קוראים לחומר שהשתמשו בו כאן לבידוד? http://www.goodluckbuy.com/automatic-voltage-regulator-sx460-for-generator.html תודה card
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
- 25 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
אהלן, יש לי מנורת לילה ללא מפסק - כשמחברים לחשמל היא נדלקת, כשמנתקים היא נכבית. קניתי את המפסק שבתמונה המצורפת. השאלה שלי: איך הוא עובד ואיך אני מרכיב אותו על חוט החשמל של המנורה? תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. יש לי ממיר מתח אך אני לא יודע האם הוא תקין. איך אני יכול לבדוק את תקינותו לפני שאני מחבר אליו מכשיר חשמלי. 2. על פי נתוני היצרן הספק כוח הוא 110V אך משהו טוען שחיבור אותו לשקע הישראלי וזה עובד לו. איך אפשר לבדוק האם הספק הוא 110V או 110-240? תודה
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, אני צריך לבנות פאק סוללות לשלט רחוק. כרגע הוא מוזן ע"י פאק של 8 תאים של ניקל-מטאל, כלומר 9.6V, הפאק הוא 700MAH. הפאק הזה כבר לא מה שהיה פעם, נגמר תוך זמן קצר וכו. חשבתי לבנות בעצמי פאק חדש מסוללות ניקל-מטאל, ושיהיו בעלי MAH גבוהה יותר-ככה מחזיק יותר זמן. הפאק מסודר ככה: עכשיו, אין לי מושג איך לבנות, איפה לחבר תא ל- איפה ל+, איפה להוציא חוטים ל-, איפה ל+. אני יודע שזה לא מסובך, אשמח לעזרה. תודה
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
הגיע שעאבס בצהריים וגם זמנו של ה Ti4600. הוצאתי את נייר הליטוש וריבוע מראה 4x4ס"מ, כיסיתי את הסביבה כמו כל מנתח טוב, והתחלתי לעבוד על ה GPU. לקח לי 5 שעות . כי נייר ליטוש לעץ אינו טוב מספיק. אידיוט כמוני. בסוף סיימתי עם מ"ס 600 (לא עץ). הסרתי את כיסוי הסביבה ניקיתי את האבק , ועברתי עם ניר טואלט טבול באלכוהול 90% . עברתי גם על הזכרונות - samsung 1.2x1.2cm . איך שאני מניח את הכרטיס - נופל לי על השולחן משהו זעיר. אני מסתכל - חלק אלקטרוני , בברור. לא יודע מזה , ואיך קוראים לזה , אבל ברור שנפל מהכרטיס. ההלם מתחיל להופיע.. איזה חרבון . צצות מחשבות כמו "אולי יעבוד בכל זאת גם בלי זה" אבל אני יודע שלא ומוטב שלא לנסות. מה לעשות ?? כרטיס חדש ?? מנסיון - קודם להרגע . אז אכלתי…
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה בא לי רעיון לראש. זה הולך ככה, כל אחד רושם חלקים שהוא צריך, חלקים מיותרים ודברים שהוא לא משתמש בהם יותר. כל דבר נכלל: הארדיסקים ישנים, היטסינקים, מאווררים, סטריפים, סרינקים - כל דבר שרלוונטי למודר בנוסף לכך הוא רושם את מקום מגוריו, את גילו, והאם יש ברשותו רכב. הנה שלי: רשימת ציוד Big-Dog מקום מגורים: בני עי"ש (קצת אחרי גדרה) ציוד מיותר: 2 היטסינקים למעבד, רשת של פלסטיק לרמקול, הרבה ברגים, מאוורר 120מ"מ, הרבה סטריפים,ספקים(הרבה)...זהו בנתיים נחפש אולי יש לי עוד משו שאני לא צריך... גיל: 17 רכב: אין [NOS] מקום מגורים:ת"א גיל:20 ציוד מיותר: היטסינקים, מאווררים, אולטרות,ספק, דלת מארז שחורה עם חלון, מודם ADSL, כבל EL WIRE ועוד כמה דברים, מ…
-
- 28 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לפני כמה חודשים שאלתי כאן איך אפשר לעשות מודינג לפלסטיק, כשהבעיה היא בעיקר חיתוך. נתקלתי עכשיו במשהו שהוא בהחלט זול בשביל להיות מוחזק בבית: זה נקרא "Shapeoko": אתם יכולים לראות את הוידאו הקצר כאן: http://www.shapeoko.com/ ואפשר לקנות את זה במחיר של 600$.. https://www.inventables.com/technologies/desktop-cnc-mill-kits-shapeoko לא רע בכלל!
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי את התופסנים האלה של זלמן האם אפשר לתפוס איתם חלון פרספקט ? או שעדיף עם ברגים ? [attachment deleted by admin]
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על העבודה? סדרתי את החוטים ושינתי קצת בתוכו והוספתי מאוור uv ירוק וכבר דיסק קשיח שקוף עם אור ואולטרה כחול מה אתה אומרים יפה? יש מה לשנות? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
אהלן אין לי כל כך מושג באלקטרוניקה וכל הקשור בה. אני מעוניין לקנות אוזניות וראיתי את המושג OHM בכותרת של חלק מהאוזניות כאילו יש אותו דגם של אוזניות. פשוט דגם אחד מגיע עם עכבה של 250 ואחד מגיע עם עכבה של 600, מה זה אומר בעצם? תודה מראש http://www.amazon.com/beyerdynamic-880-Premium-600-Headphones/dp/B0024NK35S http://www.amazon.com/dp/B000F2BLTM
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
-
שלום רב. אני עובד על פרוייקט בארדואינו . כידוע, בארדואינו משתמשים הרבה עם חוטי נחושת קטנים, רכים, גמישים אך עדינים . אני צריך ייעוץ מכם איזה דרך לחווט את החוטים נחושת (יהיו באורך מטר \ 2 מטר ואולי גם יותר . סיבת הבקשה : הלוח עצמו של הארדואינו + שילד של GSM ואנטנה יהיו מונחים (כנראה) באיזור עצם הזנב ... הארדואינו יהיה סוג של מונח בתוך שק או תפוס עם חגורה בצורה כזו או אחרת . זה אומר שהארדואינו משמש להיות על גוף של בן אדם . מהארדואינו יצאו חוטים שייתחברו לBUTTON ( יהיו 2 לחצנים על בן אדם ) . יהיו שני בגדים שהמעצבת תופרת . בבגד אחד החוטים יגיעו עד לכיסים של מכנס ועד למרפק . בבגד השני החוטים יגיעו לבטן ולאיזור הגרון ( בערך בגובה של כפתור אחד מתחת לכפתורים של חולצה מכופתרת .…
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים, קניתי בטעות פס לדיםrgb ולא שמתי לב לדרישה של 5v . בלוח האם יש מחבר 12v בעל 4פין RGB. א. האם ניתן לחבר את הפס אל ה12v וזהו והכל יעבוד? או שאני אשרוף משהו. ב. האם ניתן ליצור מחבר משלי עם 4 פין שהחיבור 12v מחובר ל5v מאיזה חיבור מולוקס? אין לי בעיה להשיג להוסיף נגדים או כל מה שצריך.
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-