עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by דודי הסטלן,

שלום לכולם, היום עשיתי מודינג ראשון קטן וצנוע ורציתי לשתף אותכם ביצירה שלי: תהנו {ובלי קטילות כן..? סה"כ אני לא מומחה בזה }. ואם אתם שואלים מה זה הקיט הזה של טרמל טיק, קניתי אותו ביחד עם שני מאווררים של 80 + שני מאווררים של 120 ועשיתי בפנים חגיגת רוח נחמדה, האמת זה די עוזר הוריד לי 3-5 מעלות. אם תרצו תמונות אני יצלם גם מבפנים.

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by Kalisto,

שלום! אני מתכון לעשות מודינג בפעם הראשונה למחשב שלי. אני רוצה לצבוע אותו (כי הוא לבן) ואני רוצה לעשות חלון. עכשיו רציתי לשאול ממה עדיף להתחיל? לעשות חלון או לצבוע??? תודה לעוזרים!

• 43 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by hanan1,

היי, אני די חדש בתחום הארדוינו, יש לי ידע באלקטרוניקה וחשמל אבל פחות חזק בתכנות... ברשותי ARDUINO UNO ודרייבר למנוע סטפר בשם BIG EASY DRAIVER הצלחתי להפעיל את המנוע באמצעות קוד בסיסי שמצאתי באינטרנט. אני רוצה להפעיל את המנוע שלי בעזרת התקשורת הטורית Serial, כך שבכל פעם שאשלח תו דרך המוניטור הטורי Serial Monitor המנוע יסתובב מעלה אחת (לדוגמא) כמו שאמרתי אני לא הכי חזק בתכנות, ולכן כל עזרה בנושא תתקבל בברכה! תודה :-)

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by NoKa,

שלום לכולם אני חדש בפורום אז אם עשיתי טעויות בבקשה תגידו לי חשבתי על רעיון למארז מחשב ויש לי כמה שאלות: 1) תכננתי את המארז שיהיה עשוי מאלומיניום, איפה אני יוכל למצוא באזור הצפון מקום ליצור המארז. המארז קטן מאוד בערך 20-30 סנטימטר על 20-25 סנטימטר יש לי כבר לוח אם, מעבד וכונן קשיח מתאימים בגודל 2)לפי דעתי פתחי אוורור מכערים את המארז ולכן לא תכננתי את המארז עם פתחי אוורור יש איזה שהיא דרך שאני לא יצטרך פתחי אוורור(קירור מים לא נחשב מכיוון שהמארז קטן) תודה רבה מראש לכולם

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by zxor,

יש לי חיבור MOLEX בספק מחשב (כמובן), חיבור המולקס כמו שאתם בטח יודעים מוציא 2 מתחים, 12v ו5v, אני בשביל להדליק את הלדים שלי שאני רוצה לשים במחשב אני צריך 3v, כיצד אוכל להנמיך את המתח מ5v ל3v? תודה!

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. אני רוצה לקחת מעגל פשוט של שני חוטים ומפסק שסוגר מעגל, ולפקח על זה מהמחשב. ז"א שכאשר יסגר מעגל, אני אוכל לבנות תוכנה שתדע את זה. הקטע של הבנית תוכנה פחות מדאיג אותי, מה שאני לא יודע זה איך אני אוכל לחבר את המעגל למחשב. המעגל הוא ממש פשוט, 2 חוטים שנוגעים אחד בשני ובעצם משלימים מעגל, כמו לדוגמא הקיטים האלו שמחברים לדלת וכאשר פותחים אותה הזמזם מתחיל לפעול, רק שאני צריך שהמחשב ידע אם המעגל פתוח או סגור. יש רעיונות איך אפשר לבצע את זה? חשבתי פשוט לקחת שני פינים בLPT או אפילו שני הפינים של המידע בUSB, או ה+ -, וכאשר אני אקצר אותם, אני אוכל לנטר את זה דרך המחשב. אשמח לרעיונות/השערות וכל מה שיכול לעזור. תודה, דורון

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by Eviljelly,

שלום, אני רוצה לקנות פס לדים כמו בלינק אבל אני צריך חתיכות קטנות יותר מאשר 5 מטר, בתמונה זה נראה כאילו זה מורכב מחתיכות קטנות יותר. האם ניתן לפצל את הפס לכמה פסים קטנים יותר (נאמר 5 פסים של מטר) עם הפרדה בינהם באמצעות חוט מאריך פשוט? ועוד שאלה קטנטנה, יש סיכוי למצוא משהו כזה במחיר קרוב (אפילו כפול נחשב סביר) בארץ? http://www.ebay.com/itm/3528-RGB-led-strip-light-5M-300SMD-led-stripe-24keys-SMD-IR-Remote-Controller-/251699545747?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a9a764693

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. שלום איך קוראים לחומר שהשתמשו בו כאן לבידוד? http://www.goodluckbuy.com/automatic-voltage-regulator-sx460-for-generator.html תודה card

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. שלום לכולם, יש לי מיני מקרר (סיני כזה, של 5 ליטר) העניין הוא שהוא לא מקרר לי משהו. עכשיו מצד אחד אפשר להגיד לי לזרוק אותו, מצד שני הוא משתמש אותי יופי במשרד (כי הוא קטן). ה"עוצמה" שלו היא (אני מקריא מהמקרר) 4A/48W. הוא מחובר ל coated aluminium liner בכדי שכאילו אני יוכל בלחיצת כפתור לחמם את המקרר (אין לי צורך). בכל אופן, אני מעוניין להחליף את ה Peltier (בהנחה שהוא לא מקרר מספיק והבעייה היא לא ב coated aluminium liner הזה). אבל אם אני מחליף את הפלטייר (ואת המאוורר) אני צריך שהחשמל הקיים היום (הרי זה מיני מקרר ויש לו כבר מעין בורד שאליו מחובר החשמל). מה אתם אומרים?

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. שלום רב, קניתי מיקרופון מקצועי והחיבור שלו גדול יותר מהחיבור של כרטיס הקול ואני רוצה להחליף את חיבורו לחיבור מתאים. אני צריך סוג של סירטוט וזה... כי יש לי כבל של חיבור לכרטיס הקול והוא מכיל שני חוטים אדום ולבן לעומת המיקרופון שמכיל שני חוטיםבצבע שחור ואדום. תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. אוקיי אז ככה בא לי רעיון לראש. זה הולך ככה, כל אחד רושם חלקים שהוא צריך, חלקים מיותרים ודברים שהוא לא משתמש בהם יותר. כל דבר נכלל: הארדיסקים ישנים, היטסינקים, מאווררים, סטריפים, סרינקים - כל דבר שרלוונטי למודר בנוסף לכך הוא רושם את מקום מגוריו, את גילו, והאם יש ברשותו רכב. הנה שלי: רשימת ציוד Big-Dog מקום מגורים: בני עי"ש (קצת אחרי גדרה) ציוד מיותר: 2 היטסינקים למעבד, רשת של פלסטיק לרמקול, הרבה ברגים, מאוורר 120מ"מ, הרבה סטריפים,ספקים(הרבה)...זהו בנתיים נחפש אולי יש לי עוד משו שאני לא צריך... גיל: 17 רכב: אין [NOS] מקום מגורים:ת"א גיל:20 ציוד מיותר: היטסינקים, מאווררים, אולטרות,ספק, דלת מארז שחורה עם חלון, מודם ADSL, כבל EL WIRE ועוד כמה דברים, מ…

• 28 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. שלום רב. אני עובד על פרוייקט בארדואינו . כידוע, בארדואינו משתמשים הרבה עם חוטי נחושת קטנים, רכים, גמישים אך עדינים . אני צריך ייעוץ מכם איזה דרך לחווט את החוטים נחושת (יהיו באורך מטר \ 2 מטר ואולי גם יותר . סיבת הבקשה : הלוח עצמו של הארדואינו + שילד של GSM ואנטנה יהיו מונחים (כנראה) באיזור עצם הזנב ... הארדואינו יהיה סוג של מונח בתוך שק או תפוס עם חגורה בצורה כזו או אחרת . זה אומר שהארדואינו משמש להיות על גוף של בן אדם . מהארדואינו יצאו חוטים שייתחברו לBUTTON ( יהיו 2 לחצנים על בן אדם ) . יהיו שני בגדים שהמעצבת תופרת . בבגד אחד החוטים יגיעו עד לכיסים של מכנס ועד למרפק . בבגד השני החוטים יגיעו לבטן ולאיזור הגרון ( בערך בגובה של כפתור אחד מתחת לכפתורים של חולצה מכופתרת .…

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by drago,

• 25 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by momi2004,

פירקתי אתמול מדפסת ישנה של HP מדגם OfficeJet 5510. אני עושה את זה כי זה כיף ;D וגם כי למדפסת הייתה בעיה בהדפסת שחור. המדפסת הגיעה אליי ממישהי ככה שבסופו של דבר נראה לי שסתם נגמר לה הדיו, אבל הצבע מדפיס מצוין וגם הסורק והמזין ניירות עובד בסדר. הטעות שלי שפירקתי אותה בלי לצלם, ועכשיו אני מצטער על זה. אני יודע פחות או יותר איך הרכיבים נכנסים בחזרה, אבל יש איזה רכיב אחד או שניים שלא בדיוק מתלבשים לי. ניסיתי לחפש דיאגרמות או מדריכי שירות (Service Manual) של המדפסת ואין כלום. למישהו יש רעיון חוץ מלפרוץ למאגר המידע לטכנאים של HP? :-* הערה: כתבתי את זה כאן כי זה יותר התעסקות עם רכיבים ופחות מתאים לפורום ציוד היקפי.

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. שלום לכם, קיבלתי כרטיס מסך ATI Radeon X800 XL ממישהו. כשמחברים אותו למחשב, המחשב לא יודע מה לעשות ותהליך הDIAGNOSIS נתקע, אין הפעלה של הכונן, וכמובן שאין פלט למסך. ניסיתי לעשות לו צריבת ביוס במידה וזו התקלה, חיברתי אותו למחשב שהגדרתי את הכרטיס המובנה כיציאת המסך והפעלתי את תוכנת הצריבה, בין בWIN ובין בDOS, ובשניהם הוא לא זיהה שיש כרטיס של ATI. מבחינה ויזואלית, הכרטיס נראה שלם. מה שאר הכיוונים? (אני מחפש לתקן אותו, במידה ואפשר, לא להשיג כרטיס למחשב, אני יודע שהוא די מיושן) תודה

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by zxor,

מצאתי צופר (רמקול) של אזעקה של מחסן, זה רמקול (חזק, אזעקה), ויש שם גם אורות (לדים) שנראים כאילו פועלים בסדר מסויים שעושה אור של אזעקה.... הקיצור, פירקתי את זה וניסיתי לחבר לזה 3V, וזה לא עבד, הלדים לא נדלקו והרמקול גם לא. כשחיברתי את ה 3V ישר ללדים (כל אחד בנפרד) הם כן עבדו, הם בסדר. עכשיו אני מפחד לחבר לזה לדוגמא 12V, כי אולי זה ישרוף תלדים.. יש שם קבל של 25V 1000uF, זה אומר שאמור לעבור שם 25V? אני לא יודע כמה להעביר כדי שזה יעבוד, ואני נורא רוצה לגרום לזה לעבוד (בלי שום סיבה מיוחדת)... האם יש סיבה לפחד להעביר שם מתח עד ל25V? כי הקבל הרי ישמור על המערכת... אז אני לא יודע אם צריך לפחד לחבר לזה 12V (או יותר), מפחד על הלדים ואולי הרמקול יקרה לו משהו... קיצור: מה דעתכם?

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by bombax,

שלום לכולם ,אז לגבי הרכיב דיבור הזה ISD4004 לדוגמא אני מקליט : " אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת " אז רציתי לשאול איזו פקודה אני אמור לרשום לדוגמא כדי שהוא יתחיל להשמיע לי את זה מ "ל" או מ "צ" יש לי את קטעי התוכנית להקלטה והשמעה הינה הם: קטע תוכנית שמבצע הקלטה ברכיב הדיבור למשך 2 שניות ואז עוצר: כאשר מקליטים ברכיב הדיבור, כל שניה של הקלטה תופסת 5 שורות בזיכרון הרכיב. Message("recording"); recaddr=0xa000+starta ;// starta is the start address to record isd_write16(0x2000); /* power up */ Delay(50); isd_write16(0x2000); /* power up */ Delay(100); isd_write16(recaddr); …

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by lior12,

אני צריך תוכנה לסרטוט מעגליים חשמלים בחינם. לא תכנון PCB. יש את WizardCircuit שהיא ממש טובה אבל מצאתי רק את הגירסה החינמית שלה שהיא ממש מוגבלת. לא מצאתי הורדה של המלאה שלה אפילו בכסף. אם תמצאו לי אני מעדיך אותה אבל גם אחרת תהיה טובה.

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. אפשר? המקלדת היא microsoft multimedia ואם אי אפשר אז אפשר איך שהוא להכין את האותיות בעיברית ואנגלית? יש אפשרות?

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by Daniel.ru92,

אהלן! אני חדש פה בפורום ויצא לי לקרוא פה המון, ואני צריך עזרה בפרוייקט שאני בונה - איך אני יכול לבנות מערכת בעלת 3 לדים (רמזור) שברגע שאני אלחץ על מפסק, הנורה המתאימה תידלק לפי המתח הטעון במצבר? אני משתמש במצבר 12v, ואם אפשר לעזור לי עם סכמה ורכיבים...

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by ASTR4L,

יש לי בלוח אם על הלוח חיבור USB 2 אחד לפנל קידמי. אני מחפש כרטיס שמתחבר ל-PCI E לא משנה כמה יצאיות לחלק האחורי של הפנל אפילו בלי. אבל לפחות שני יציאות לתוך המארז כמו בתמונה. דוגמה כמו בכרטיס הבא רק במקום USB 3 בחיבור מתוך המארז שיהיה USB2

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. מה אתם אומרים על העבודה? סדרתי את החוטים ושינתי קצת בתוכו והוספתי מאוור uv ירוק וכבר דיסק קשיח שקוף עם אור ואולטרה כחול מה אתה אומרים יפה? יש מה לשנות? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 27 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. ברצוני להדפיס לוגו על נייר מדבקה או נייר DECAL שיודבק על כיסוי של מחשב נייד. המטרה היא שהלוגו ייראה אותנטי לגמרי, ושלא ניתן יהיה להבחין(עד כמה שניתן) שמדובר בהדבקה ולא במקור. רציתי לדעת מה האפשרות הטובה ביותר שלי. לקנות נייר מיוחד למדפסת הזרקת דיו ולהדפיס בבית, ללכת לבית דפוס ייעודי שיבצע את המשימה(אם כן, איזה קיים באיזור ת"א), או לקנות נייר DECAL שלמיטב ידיעתי כמעט בלתי ניתן להסרה וגם לא מצאתי מקומות שמוכרים אותו בארץ. מי שמבין או עשה, אנא שתפו. להזמין מאי ביי זאת גם אפשרות, אבל האמת היא שאין לי זמן(או עצבים) להמתין שבועיים בשביל שיגיע נייר, בפרט כאשר המשלוח יקר מן המוצר.

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. אהלן, יש לי מנורת לילה ללא מפסק - כשמחברים לחשמל היא נדלקת, כשמנתקים היא נכבית. קניתי את המפסק שבתמונה המצורפת. השאלה שלי: איך הוא עובד ואיך אני מרכיב אותו על חוט החשמל של המנורה? תודה!

25. הגיע שעאבס בצהריים וגם זמנו של ה Ti4600. הוצאתי את נייר הליטוש וריבוע מראה 4x4ס"מ, כיסיתי את הסביבה כמו כל מנתח טוב, והתחלתי לעבוד על ה GPU. לקח לי 5 שעות . כי נייר ליטוש לעץ אינו טוב מספיק. אידיוט כמוני. בסוף סיימתי עם מ"ס 600 (לא עץ). הסרתי את כיסוי הסביבה ניקיתי את האבק , ועברתי עם ניר טואלט טבול באלכוהול 90% . עברתי גם על הזכרונות - samsung 1.2x1.2cm . איך שאני מניח את הכרטיס - נופל לי על השולחן משהו זעיר. אני מסתכל - חלק אלקטרוני , בברור. לא יודע מזה , ואיך קוראים לזה , אבל ברור שנפל מהכרטיס. ההלם מתחיל להופיע.. איזה חרבון . צצות מחשבות כמו "אולי יעבוד בכל זאת גם בלי זה" אבל אני יודע שלא ומוטב שלא לנסות. מה לעשות ?? כרטיס חדש ?? מנסיון - קודם להרגע . אז אכלתי…

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.