עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום לכולם אני בונה אתר למישהו ואני לא יודע איך עושים את האייקונים של ה אייסיקיו והמסנגר שיהיו און ליין ואוף ליין ז"א אומרת כמו באתר כאן יש אנשים מחוברים לאייסיקיו או למסנגר וזה מראה שהם מחוברים ואם לא מחוברים זה מראה שהם מנותקים האתר נבנה ב html תודה מקרב לב לעוזרים יום טוב ושבוע טוב

• 2 תגובות
    • 704 צפיות
  2. Started by ramu,

שלום לכולם , אני חובב מחשבים כבר כמה שנים , ובעל ידע בסיסי , בלינוקס , וינדווס, אני מעוניין להתחיל להתמקצע בנושא וללכת ללמוד במטרה לעבוד בתחום לאחר מכן (בתקווה). אך למען האמת אין לי שמץ של מושג מה מבוקש בשוק .... אפשרות ראשונה שלי UNIX SYS ADMIN בהרצליה , ושוב אין לי מושג כמה זה מבוקש אז עם יש מישהו שיכול לשפוך קצת אור על הנושא זו תהיה עזרה גדולה תודה לכולכם על העזרה בברכה . RAMU

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. לדוגמא אני כותב משחק טריוויה עם מערך שאלות ומערך תשובות. וכל פעם שמפעילים את התוכנית היא תשלוף/תקרא נתונים מקובץ (רשימת שאלות ותשובות) ותכניס אותם למערך המתאים. ואז השחקן מקבל שאלה ומכניס תשובה (שאלות אמרקאיות), והתוכנית משווה בין התשובות שלו לנכונות ונותנת נק' בהתאם. השאלה שלי היא בעצם האם זה אפשרי לעשות דבר שכזה בפסקל (שליפת/קריאת נתונים מקובץ)? ואם כן, כיצד אני כותב את הקובץ ופונה אליו? כיוון שהשנה כמעט הסתיימה (כיתה י' - מדעי המחשב א'), וסיימנו את כל החומר (כולל רשומות - שלא נכלל בבגרות - לכן נלמד אחרי), ולא למדנו על שיטה כזאת לשליפת/קריאת נתונים מקובץ. אני בספק אם זה אפשרי. מחכה לתשובה, תודה.

• 1 תגובה
    • 815 צפיות
  4. שלום, יש לי בעיה כשאני מנסה להשתמש במשהו מסויים בSQL ב Visual basic יש לי FORM שבו יש DATA (data1) ואני רוצה שהמשתמש יכניס את הסכום כסף שהוא רוצה שיהיה מינימום \ מקסימום מחיר, ואז זה יציג רק מוצרים מעל\מתחת למחיר המצויין x = Val(Text4.Text) s = "SELECT * FROM table1 where price>x" Data1.RecordSource = s Data1.Refresh] זה עובד עם במקום של ה price>x אני רושם price> 777 לדוגמה, זאת אומרת שיש בעיה רק עם המשתנה... ניסיתי, חיפשתי... כל מיני דברים ולא הצלחתי לראות מה הבעיה. הוא נותן את הארור הבא: Too few parameters. Expected one ומסמן בצהוב את השורה Data1.Refresh (לא נראה לי שזה אומר שהבעיה בשורה זו...) תודה לעוזרים!

• 29 תגובות
    • 3.4k צפיות
  5. Started by RainbowInBlack,

שמתי DIV, עם WIDTH 50 אחוז עכשיו...אני מכניס אליו טקטס והטקטס מרחיב אותו!!! איך אני יכול לעשות שהרוחב שלו יהיה קבוע ולא יוכל להיתרחב עוד? ובמקרה שהטקסט יהיה רחב יותר מהרוחב של ה DIV אז הטקטס פשוט ירד שורה ולא ירחיב לי את ה DIV ? רועי

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  6. Started by MasteRoi,

אני אמור להגיש פרוייקט למחר ואני ממק בקנטים בכל הנושא של שפת אסמבלר.... אם אפשר בבקשה לעזור לי לבנות את התוכנית הבאה בשפת אסמבלי: * הערה: זה לא ממש אסמבלי, אלא בתוכנה וירטואלית הנקראת "EasyCPU" שהיא כוללת מערך נוריות ומתגים. מי שבראש לעזור אוכל לתת לו לינק לתוכנה. בבית הספר ישנם 4 מעבדות מחשבים. המחשבים חלקם ישנים (Pentium 2) וחלקם חדשים (Pentium 4). בהם מותקנות 2 גרסאות של מערכת הפעלה - Win_XP ו Win_98. בספירת המחשבים כל המחשבים נרשמו ברשימה אחת הכוללת את הנתונים הבאים על כל מחשב: * סוג המחשב *סוג של מערכת הפעלה *מספר מעבדה בה מחשב נמצא מספר המחשבי הכולל אינו ידוע. רשימה מסתיימת במס' 0. על התוכנית שלך להציג במערך הנוריות את הנתונים הבאים: * מספר המחשבים שישנם בבית הספר …

• 0 תגובות
    • 883 צפיות
  7. Started by tal hw king,

לא רשום לי בחוברת או בכול מקום אחר וכאשר שאלתי את המורה שלי אני לא יודע אם הוא ענה מתוך צחוק או לא, אבל הוא אמר שאין רנדום בג'אווה סקריפט... אינ צריך לעשות באתר בחירת תמונה באופן רנדומלי (ממוספרות מ-1 ועד 20 יתכן ועוד...) משהו יודע מה היא פקודת הרנדום ב Java? או ב (ASP (VB או קוד שעושה את הפעולה של הרנדום אני רוצה לעשות הגרלת תמונה כמו שיש בדף הראשי, "מתוך הגלריה" משהו יודע איך לעשות את זה, בסביבת אינטרנט.... זה לפרויקט הגשה בביצפר, (יחידת בגרות אחת)

• 11 תגובות
    • 12.3k צפיות
  8. Started by lion03,

תגידו לי אם זה נכון פורט A של ה8255 זה בעצם הפורט שאילו הוא מחובר? פורט B זה פורט החיבור + 1 וכ'ו ואת מילת הבקרה אני שולח לפורט החיבור + 3?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. הקמתי אתר גדול ומקיף שמשווק אותי (צילום עריכה והפקות). בין היתר, חלק גדול מהאתר יהיה בעצם סרטוני וידאו, שישמשו דוגמאות ללקוחות. הסרטונים יהיו באורך של 3-4 דקות, כל אחד. מבחינת קידוד אין לי בעיה, יש לי תוכנת PROCODER,מקצועית ויקרה, שיודעת לקודד את הסרטים שלי לקבצים קטנים לאינטרנט. לרוב הם MPG, וניתן לבצע גם MOV אבל למשתמש פשוט אין "קוויק טיים" אז זה בעיה שהוא לא יצליח לצפות. בקבצי MPG בחלק מהמחשבים שבדקתי,בהפעלת סרט, נפתח הMEDIA של ה XP, ומראה את הסרטון. בחלק אחר של מחשבים, הוא מבקש "לשמור", ובחלק אחר של מחשבים שיש קודק שונה,הוא מראה אותו בתור החלון של האתר. אני זקוק לעזרה: על מנת שאחרים , לא יגנבו לי את הסרטונים ואת הרעיונות שלי, אני רוצה בעצם לךגרום לקובץ להיפתח בחלון ק…

• 37 תגובות
    • 4.7k צפיות
  10. Started by עG,

שלום, אם משהו יוכל להגיד לי בבקשה את המימוש של copy constractor בשני אופנים: 1. ששייך למחלקה פשוטה 2. כזה שנמצא בprivet (אם הוא נראה אותו דבר כמו הפשוט או אולי יש לו הגדרה שונה.. מימוש בטח אין כלל...) תודה

• 2 תגובות
    • 3.4k צפיות
  11. there is : "news.txt" that goes as follows: my script goes like this: read.php <?php function getnews() { $filename = "news.txt"; $newsf = fopen($filename,"r"); $i=0; while ((!feof($newsf)) && ($i<20)) { $tmpname = fgets($newsf); $newss = "News Name"; while ($tmpname != $newss) { $tmpname = fgets($newsf); } $NNames[] = fgets($newsf); $NDates[] = fgets($newsf); $tmpnews = fgets($newsf); $endon = "End News"; while ($tmpnews != endon) { $sumn = $sumn . $tmpnews; $tmpnews = ""; $tmpnews = fgets($newsf); } $NNews[] = $sumn; $sumn = ""; $i++; } fclose($newsf); } ?>

• 2 תגובות
    • 828 צפיות
  12. אממ פתחתי מזמן הודעה בנושא של השתקת המאוררים וחשבתי שאולי מישהו חמוד יבנה לי תוכנה להדליק ולכבות את המאוררים .. תודה רבה רבה רבה מראש

• 7 תגובות
    • 770 צפיות
  13. התקנתי עכשיו sql-server, ולא הצלחתי להפעיל את השרת. כשאני מפעיל את ה SQL Server Service Manager, בוחר ב- SQL Server ולוחץ על Start הוא אומר לי "השירות לא הופעל עקב כשל בכניסה" שגיאה 1069. מישהו יודע איך לפתור את הבעיה? תודה רבה. עריכה: קפצתי מוקדם מידי. פתרתי את זה ע"י שינוי מי שנכנס לשירות ב"ניהול" שתחת המחשב שלי. תודה רבה לעצמי!

• 1 תגובה
    • 857 צפיות
  14. Started by Chaos,

שלום לכולם. שאלה פשוטה לי אליכם: האם הפונקציה strcpy יכולה להעתיק רק מחרוזת מסוג char[] ל char[], אך איננה מסוגלת להעתיק char* ל char*? כאשר אני מנסה להעתיק char* ל char* הנני מקבל שגיאת הרצה, לדוגמה עבור הקוד הבא: #include <string.h> #include <iostream.h> void main() { char *string1="hw"; char *string2="zone"; strcpy(string2, string1); cout<<string2; } תודה מראש, קובי.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by עG,

שלום, אם משהו יוכל לפענח את הודעת השגיאה שמתקבלת לאחר קליטת חלק מהקלט "Unhandled exception hw3_1.exe: 0*C000005: Access Violation" תודה....

• 5 תגובות
    • 917 צפיות
  16. שמתי תמונה על width :100% בשביל שתהיה לכל הרוחב של המסך על התמונה הזאת יש כפתורים שרציתי להפוך לכפתורים באמצעות map טאג קבעתי איזור של כפתור בריבוע מסוים על התמונה לפי פיקסלים אבל ברגע שנכנסים לאתר הגודל של התמונה משתנה לפי הרוחב של המסך (width 100% ) והאיזור זז הצידה מהאיזור שהוא אמור להיות בגלל שזה הולך לפי פיקסלים איך אני יכול לגרום לזה שהאיזורים ישארו במקום שלהם? אני עובד עם PHP ו XHTML אם אי אפשר, איזה עוד דרך אפשר לעשות תפריט לרוחב עם תמונות שישאר באותו הגודל בכל רזולוציה (כשעשיתי width 100% כאשר כל הכפתורים נמצאים על תמונה אחת הגודל של התמונה הלך לפי הרזולוציה של המסך עצמו וככה כיוון את עצמו איך אפשר לעשות את זה עם כמה תמונות נפרדות שאמורות לשמש תפריט לרוחב…

• 4 תגובות
    • 814 צפיות
  17. שימו לב לקוד הפשוט הבא: for (float k=0; k<=2; k+=0.1) { System.out.print(k + " "); } ושימו לב לפלט: 0.0 0.1 0.2 0.3 0.4 0.5 0.6 0.70000005 0.8000001 0.9000001 1.0000001 1.1000001 1.2000002 1.3000002 1.4000002 1.5000002 1.6000003 1.7000003 1.8000003 1.9000003 מישהו מכיר את הבעיה? יודע איך פותרים אותה? יודע למה זה קורה??

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by IDAN AMRAM,

קודם כל שלום לכולם!!!!!!!!! יש לי בעיה דחופה... אני חייב עליה תשובה כמה שיותר מהר.. יש לי תמונה כלשהי ואני רוצה שכאשר מקליקים על התמונה זה יהיה קישור לעמוד אחר..... אני לא יודע מה הפקודה :kopfpatsch:... אז אני צריך עזרה.... פקודה צריכה להיות או בHTML או ב ASP או משהו כזה... אני צריך את זה דחוף (אני יודע שזו שאלה טיפשית אבל אני יודע ליצור רק כפתור רגיל ולא עם תמונה ב HTML) תודה מראש לכל העוזרים החביבים :jump: עריכה: הייתה בעיה בכותרת של הת'רד והיא תוקנה... סליחה טעות שלי

• 3 תגובות
    • 705 צפיות
  19. שלום לכולם. יש לי בעייה די מוזרה, כנראה עם פוינטרים. כאשר אני מפעיל את הפונקציה הנ"ל, void Change_Details(Person *prn) { prn->Private_Details(); } עבור Student, הכל עובד כשורה. אך, כאשר אני מפעיל את אותה פונקציה עבור Teacher, אני מקבל במקום Name: Mor UserName: morcs Password: 1122 את התוצאה הבאה: Name: SERSPROFILE=C:\Documents and Settings\All Users UserName: Documents and Settings\All Users Password: ettings\All Users להערכתי, אני מדפיס כתובות במקום ערכים. הפונקציה אשר מדפיסה את הפרטים איננה פונקציה וירטואלית, אלא היא פונקציה של Person אשר שניהן יורשות אותה עם ירישת Person. הנה קטע קוד הנחוץ: void Teacher_Menu(Person ***pPersonArr) { int flag=Check_Passwords(*pPe…

• 5 תגובות
    • 984 צפיות
  20. Started by עG,

שלום, כבר נשאלה שאלה דומה אך לא נענתה תשובה העונה עליה במדיוק. יש לי בעיה בקליטת משתנים.... התוכנית שלי צריכה לקלוט בשורה עד 5 משתנים עד להופעת נקודה. הבעיה היא שיש מצב שאני לא אקבל פרמטרים לכל המשתנים אלא פרמטר אחד או שניים(או יותר) כשאחריהם נקודה. אין לי מושג איך לעשות זאת.. אם משהו יוכל לעזור אני ממש אשמח... תודה רבה!!!

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום. דבר ראשון אני רוצה להבהיר שאני מ-א-ו-ד חדש ב-VB (למעשה אני לא מכיר את השפה כלל) אז להתחשב. הבעיה היא כזאת: יש לי תיבת טקסט (TextBox) שמוגדרת כ-MultiLine ויש לה פס גלילה אנכי. אני רוצה כל פעם להוסיף לה שורה (אוטומטית, לא מהמשתמש) ושפס הגלילה תמיד ייגלל הכי למטה. אני יודע איך גוללים את התיבה אוטומטית למטה, הבעיה היא שכל פעם שנוספת שורה הפס גולל חזרה למעלה, ואז זה יוצר ריצודים (למטה-למעלה-למטה-למעלה). האם יש אפשרות לגרום לתיבה לא לגלול חזרה למעלה בהוספת טקסט?

• 0 תגובות
    • 733 צפיות
  22. Started by ofir123,

שלום, לקראת מתכונת שתהיה לי ביום ראשון אני מחפש תרגילים בC ואסמבלר, רצוי שיהיה עם פתרונות כדי שאדע עם עשיתי נכון. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  23. תוכנה שתראה לי מי חוסם אותי במסנג'ר,לא יודע אם זה אפשרי אבל תוכלו לנסות לעשות לי אחת כזאת? ממש תודה רבה רבה רבה רבה!!!!!!!!!!

• 2 תגובות
    • 848 צפיות
  24. שלום, אני צריך לכתוב תוכנה לפרוייקט מסוים שאני עובד עליו, התוכנה צריכה לעבוד מול שרתים כמו ICQ בערך. זאת אומרת שזאת תוכנת קליינט שכל אחד שיתקין אותו על המחשב שלו יתחבר מול שרת מסויים וימשוך נתונים כלשהם.... איך ניגשים לתכנות כזה? באיזה שפת תכנות הכי טוב להשתמש כדי לממש את הרעיון הזה של תוכנת קליינט מול שרת? ועוד שאלה אם אני כבר באותו נושא - איך למעשה תכנתו את הICQ? באיזה שפת תכנות? אני אודה לכל מי שיוכל לתת לי קצת פרטים על הנושא...

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  25. מצורף בזאת קובץ המכיל פרויקט ב-VB אשר מדגים לכם את מה שאני רוצה מהחיים שלכם שזה בעיקר: שתראו בעזרת איזה טיפוס נתונים בניתי פוליגון ואיך הדברים עובדים אצלי כדי שתוכלו לעזור לי עם בקשתי. קודם כל תריצו את התוכנית, תלחצו על הכפתור NEW POLY וכפתורי השליטה בפוליגון הם: החיצים בשביל להזיזו ממקום למקום, 1-להגדיל, 2-להקטין, 3-לסובב לצד אחד, 4-לסובב לצד שני. שימו לב שיש בדיקת גבולות לפוליגון שלא יצא מהטופס. עכשיו הסיבה שאני מזיין לכם את השכל עם זה היא כי אני רוצה לבנות פונקציה מסוימת ואין לי מושג איך. טענת כניסה: מקבלת שני פוליגונים ובודקת אם אחד יצא מהשני (הכוונה שפוליגון אחד תקוע בשני והפונקציה בודקת אם חלק מסוים שלו יצא) טענת יציאה: אם לא יצא מחזיר 0 אם יצאו בודק מאיזה כיוון (צי…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים