עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by gshhar,

אני מתכוון למשל כשאני הולך ל-Start ואז Run ורושם למשל D: ונפתחת לי המחיצה של D, איך אני יכול לרשום את זה ב-C# ? תודה.

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by chaimfr2,

בס"ד יצרתי (ב VisualStudio 2005) איזשהו WebApplication בשם EstateAgency, וקימפלתיו בהצלחה. הקימפול פותח חלון שבו כתובת הURL אינה המיקום הפיזי שבו יושב הפרוייקט וגם לא הנתיב הוירטואלי שלו שהוגדר ב IIS, אלא משהו כמו שרת פנימי של ה Visual. בסגנון: http://localhost:1111/Default.aspx. (- הפורט אחרי הנקודותיים משתנה מקימפול לקימפול). כשאני מנסה להריץ את הפרוייקט ב URL קלאסי, בסגנון http://localhost/root/sub/EstateAgency/Default.aspx אני מקבל את השגיאה הבאה: מה זה? הבעיה הקריטית היא כשאעלה את הפרוייקט לפרודקשן ואצטרך לפרסם את ה URL האמיתי, כמובן. תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 968 צפיות
  3. היי. סיימתי לעבוד על תוכנה (עבודה ארוכה של מספר שבועות שישבתי ימים ולילות), הכל עובד טוב ויפה, עד שניסיתי להוריד את התוכנה בעבודה, לראות איך היא עובדת במחשב אחר. ולמרבה ההפתעה, לאחר ההתקנה, ESET מצא וירוס מסוג Downloader Trojan SSA. (התוכנה שלי מורידה קבצים) מה עושים במקרה כזה? בESET משתמשים הרבה אנשים, ואם האנטי וירוס הזה יחסום לי את התוכנה, זה בעצם יחסום לי אחוז גדול מקהל היעד שאליו אני מכוון. אשמח לעצות! תודה מראש לכל מי שיעזור. עריכה: מוזר ביותר. בדקתי את אותו הקובץ באתרים שונים ואף אחד מהם לא מצא שום וירוס (כולל NOD32!) www.drweb-online.com Engine version: 5.0.2.3300 Total virus-finding records: 2608444 File size: 1.65 MB File MD5: c4b74710738d1de2bb4ffdb763420160 Be…

• 5 תגובות
    • 929 צפיות
  4. אני רוצה ליצור סקריפט ב-C# (זה השפה שאני לומד כרגע ואין לי נסיון בשום שפה אחרת) שברגע שאני לוחץ על קיצור מסויים במקלדת זה מכניס לי את הסיסמא שלי (באתרים מסויימים) שפשוט יכתוב לי סטרינג מסויים, איך עושים את זה ?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by tzolerguy,

היי כתבתי בגאווה קלאס אשר יורש מ Applet עכשיו אני רוצה שירוץ על גבי דף HTML אבל לא ממש הבנתי איך אני משלב אותו בדף אם אפשר לקבל קצת מידע בנושא אשמח ... ניסיתי לעקוב אחרי כל מיני מדריכים באתר של SUN אבל זה לא ממש הלך... תמיד ה HTML הציג שגיאה למרות שדרך האקליפס ה APPLET רצה בסדר גמור.

• 3 תגובות
    • 886 צפיות
  6. Started by DavidBD,

שלום לכולם, קיבלתי תרגיל לתכנות שרת HTTP שממתין על פורט 80 לחיבור ואמור לקבל מחרוזת מסויימת מהלקוח לצורך העניין. הקוד שלי הוא כזה: from socket import * server_s = socket(AF_INET, SOCK_STREAM) server_s.bind(('0.0.0.0', 80)) server_s.listen(5) while(1): (client_s, client_addr) = server_s.accept() rcv = client_s.recv(1000) cmd = rcv.split(' ') client_s.sendall("a") client_s.close() משום מה, ברגע שאני מתחבר דרך ה-CMD בצורה הבאה: telnet localhost 80 השרת לא ממתין לקבלת המחרוזת מהלקוח, כלומר, אני מקבל ישר a וConnection Lost. אציין שהידע של בפייתון הוא בסיסי בהחלט (בעבר תכנתתי בשפות שונות, פייתון רק התחלתי ללמוד ע"מ להבין את החוברת - כך שאם למישהו יש מ…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by gal_il50,

אני אמור לכתוב תוכנית שמתפקדת כ-Log כלומר כותבת את ההודעות לקובץ ושומרת, כמובן שהקובץ אמור לאגור את ההודעות גם אחרי שהתוכנית נסגרת, כתבתי משהו שעובד אבל אני לא בטוח שמותר לי לעשות ככה והאם לכך התכוונו וכמו כן איך אני אמור להתשמש במתודת ה-Dispose שנכתבה לי לאחר שה-Class שלי ירש מ-IDisposable: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.IO; using System.Collections; namespace Log { public class Log : IDisposable { public string Msg; public Log() { } public string PrintMessage() { return DateTime.Now + "Message: " + this.Msg; } public string GetMessage(int num) { …

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by OZSHIMON,

שלום, אני עכשיו בכיתה י"ג הנדסת תוכנה במכללת אורט כפר סבא ב14 למרץ אני מסיים ובאפריל אמור להתחיל י"ד.... לא התקבלתי לבסמ"ח אבל מצד שני התקבלתי בתור פרויקטנט לחיל האויר לא ידוע לי הרבה על פרויקטנט בחיל האויר והאמת שאני די מבולבל אם שווה להמשיך למסלול של פרויקטנט בחיל האויר? כמה זה טוב? איך התנאי שרות בחיל האויר? ואם זה יעזור לי אחרי הצבא? מי שיש לו נסיון או שיודע דברים על זה אשמח שתשתפו אותי

• 7 תגובות
    • 8.3k צפיות
  9. Started by AliceInChains,

אהלן וסהלן, אז אני צריך לבנות פרויקט ב webApplication בVS2008. יש לי רעיון של אתר לחברה שמייצרת מכוניות, רציתי להוסיף משהו יחודי לאתר, מעבר לשאילתות ולתכנות שלומדים בבי"ס. בעקרון מה שחשבתי עליו זה מן סיור וירטואלי ב"מפעל" - עוברים מעמדה לעמדה ורואים איך בונים את המכונית עם דברים אינטראקטיביים למשתמש. זה דורש סביבה גרפית מתקדמת בהרבה ממה שמוצע בVS. כמובן שאני אין לי שום נסיון ולא מכיר שירותים שיציעו לי אפשרות כזו, וגם שניתן לשלב אותם בתוך סביבת העבודה בבי"ס... יש לי כל הרצון ללמוד איך עושים דבר כזה ואני מבקש את עזרתכם....משהו יודע איפה למצוא מדריכים? איזה תוכנות להוריד?

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. אהלן, לאחרונה התחלתי ללמוד C#.. חשבתי לבנות תוכנית שמקבלת מספר בינארי, לדוגמא 111, ומחזירה את המספר בעשרוני(7).. הבעיה היא, שכדי להמיר מספר בינארי לעשרוני צריך לקחת כל ספרה בנפרד ולהכפיל אותה ב2 בחזקת המיקום.. מה שאומר, שאם אני מקבל מספר כמו 11001 אני צריך להפריד אותו ל 1 0 0 1 1 ואני לא יודע איך אפשר לעשות כזה דבר.. עוד דבר, מישהו מכיר אתר עם כל מיני פרויקטים קטנים עם קוד המקור שלהם ככה שאפשר לעבור על הקוד וללמוד ממנו? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. ערב טוב. אני משתמש ב gcc כמהדר (לשפת C). אני מהדר בצורה הבאה (יישום GTK+): gcc -Wall -o "main" "main.c" %GTK+% %GTK+% זהו משתנה סביבתי שתוכנו מקשר לספרייות המתאימות להידור יישומי GTK+. אחרי ההידור נוצר לי קובץ בשם main.exe. כשאני מפעיל אותו, נוסף על חלון ממשק המשתמש הגרפי, נפתח לי חלון שורת הפקודה: זה ממש משגע אותי. אני רוצה שחלון שורת הפקודה לא יפתח, אבל אני לא יודע איך בדיוק. לפי מה שהבנתי, רק ב'חלונות' חלון שורת הפקודה נפתח תמיד, ואילו בלינוקס הוא לא נפתח. אני אשמח מאוד לעזרה בנושא. דבר נוסף, חשוב הרבה פחות: יש איזשהו פונקציה שאומרת אם חלון שורת הפקודה פתוח או לא ? פונקצייה כזאת תעזור לי מאוד... תודה רבה על כל עזרה, יוסף אור

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by talsa,

ואיפה כדאי ללמוד ? אני בוגר תואר ראשון בביולוגיה ורוצה לעשות הסבה למחשבים המליצו לי ללמוד .NET או JAVA השאלה מה יותר כדאי ? ואיפה כדאי ללמוד ? ניגשתי לפגישות ייעוץ בסלע ,גון ברייס והאקריו אשמח להמלצות מבעלי ניסיון תודה

• 20 תגובות
    • 11k צפיות
  13. Started by ctx,

אני בונה עכשיו משחק בPHP, המשחק מציג מספרים ראנדומאלים בטבלה (שנבנים על ידי הPHP) והשחקן צריך ללחוץ עליהם לפי הסדר. הכנתי כפתור "משחק חדש" שמעדכן את השעון אבל אני רוצה שהוא גם יפעיל מחדש את המשחק (כשאני עושה onclick). ניסיתי לשים את כל הקוד של הPHP בתור פונקציה ואז להריץ אותה, אבל זה לא עובד כבר ממהתחלה (וגם לא כשאני שם אותה בonclick). מישהו יכול לעזור לי עם דרך או לטעון את הדף מחדש, או להריץ איכשהו מחדש את הקוד של הPHP (אני אל ייודע אם זה אפשרי)? המון תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 705 צפיות
  14. Started by buki45,

שלום, אני צריכה לסיים (עד יום חמישי ) פרוייקט בגאווה אקליפס, בניית חנות וירטואלית, קניית מוצרים והוספתם לסל קניות ניהול טבלאות : לקוחות / מוצרים.. , כמו כן עלי להכין מס' דוחות בנושא. יצרתי טבלאות במסד נתונים באקסס , יצרתי קישור לגאווה עכשיו אני צריכה ליצור טפסים בגאווה, של עדכון, מחיקה והוספה לטבלאות . אם מישהו יודע לעשות את העבודה מוזמן ליצור עימי קשר העזרה תעשה בתשלום כמובן לאה

15. Started by Salwaby,

התחלתי קורס הכנה בתכנות לקראת השנה החדשה, וקיבלנו שיעורי בית בהם תרגיל אחד שדורש : (עד כה עברנו בעיקר על פקודות בסיסיות, לולאות, ופונקציות) כתבו תוכנית המקבלת כקלט סדרת מספרים שלמים באורך לא ידוע )סדרת המספרים מסתיימת במספר שלם שלילי. ניתן להניח שהסדרה מכילה לפחות 2 מספרים). התוכנית מדפיסה סדרה חדשה שבה כל איבר הוא ההפרש בין האיבר העוקב והאיבר הנוכחי בסדרת הקלט. כלומר אם סדרת הקלט היא a1,a2,a3,…,an, סדרת הפלט תהיה b1,b2,…,bn-1 כאשר bi = ai+1 - ai . דוגמת הרצה (תוכנית, משתמש): Please enter a series of positive numbers ending with a negative number: 2 4 7 2 67 3 -1 2 3 -5 65 -64 *** זה אמור להיות משמאל לימין הבנתי שיש פה שימוש ב Buffer ששומר מידע שלכאורה לא היה רל…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. מהי הסיבוכיות של מציאת ערך בטבלת האש עם הרבה ערכים ומעט מפתחות? האם זה עדיין O(1) ? למשל מספר התלמידים בישראל כאשר המפתחות זה ציונים וצריך למצוא סטודנט. תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. אני משתגע כבר. אני מנסה לקרוא את העמוד שמקבלים אחרי הפעולות הבאות: כניסה לקישור: 1. http://www.tase.co.il/TASE/General/Company/companyHistoryData.htm?companyID=000232&subDataType=0&shareID=00232017 2. בחירת קריטריונים בטופס, הכי חשוב זה התאריכים, כל השאר פחות. 3. לחיצה על הצג נתונים. אלו הנתונים שאני רוצה לקרוא. הייתי שמח אם היה אפשר לקרוא את הקובץ שנמצא תחת "ייצוא נתונים מהטבלה" --> TVS. זה יותר מסודר פשוט. שתי האופציות בסדר (או העמוד עצמו או הקובץ הנ"ל) אשמח לעזרה, תודה

• 0 תגובות
    • 820 צפיות
  18. Started by B.D.B,

[ltr] http://en.wikipedia.org/wiki/Programmers' Day [/ltr]

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by 8us.co.il,

למדתי כבר איך משלבים בין php לhtml. עכשיו אני מחפש מערכת או סקריפט מאוד פשוטים הבנויים ב php. אני רוצה לבנות מערכת אינדקס אתרים ומערכת מדריכים. בשביל זה אני צריך סקריפט או מערכת שיעשו את הפעולות הבאות. דף ראשי בוא יהיה פירוט המדריך או האתר, וזה יקשר למדריך עצמו או לאתר עצמו. רק שאני לא רוצה כל פעם לשחק עם קודים html אני רוצה שיהיה לי ממשק נהול פשוט שבוא משתמשים מאושרים יוכלו לפתוח נושאים להוסיף מדריכים. בסגנון של פורום רק בלי הכל מסביב. כפטור של הוספת מדריך ועריכה וזהו...ורצוי מאוד שהמדריכים יופיעו באופן אקראי.זאת אומרת כל פעם שעושים רענן מקבלים רשימה שונה של מדריכים או אתרים........תודה רבה לעוזרים...מי שבאמת יעזור לי יקבל פרסום באתר שלי תודה

• 0 תגובות
    • 647 צפיות
  20. Started by Get-Process,

היי אני מנסה לקמפל בVisual studio את התוכנית הזאת: http://pastebin.com/L1eC0aTq אך עשיתי בדיוק מה שהיה כתוב בספר , ונותן לי שגיאה: bulid failed.

• 2 תגובות
    • 926 צפיות
  21. Started by guyman20,

יש לי JTable עם Renderer שאני הגדרתי. יש לי בעיה שכשאני לוחץ על כותרת של עמודה, רק חלק מהעמודות מסתדרות, וכל שאר העמודות יסתדרו ברגע שאלחץ עליהם עם העכבר. נראה שהטבלה צריכה סוג של רענון כדי להסתדר לגמרי. ניסיתי לעשות: JTable guiTable = new JTable(stockTableModel){ public void sorterChanged(RowSorterEvent e) { ((DefaultTableModel)getModel()).fireTableDataChanged(); System.out.println("changed"); } }; אבל אני מקבל StackFlow.. יש למישהו מושג למה כל הסיפור הזה קורה בכלל? תודה

22. Started by ely2001,

נתקלתי בבעיה קטנה:לפני סגירת חלון ע"י לחיצה על X אני רוצה שיפתח חלון חדש שישאל אותי האם אני בטוח או לא.אני מבין ש ActionListener קשור לזה. אבל איך אני גורם לו "לחוש" את הלחיצה על ה X.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. יש לי תרגיל שמקבל עובדים עם כל הפרמטרים (שם, גיל וכו') אני מנסה לכתוב עובד מסויים ב-MAIN לתוך קובץ בינארי וזה לא כותב לי כלום, כל שאר התרגיל עם המתודות הכל עובד בסדר אז צירפתי רק את השורות הרלוונטיות ב-MAIN, פשוט יצרתי עובד ואני רוצה לראות אם ה-ID שלו לצורך הדוגמא נכתב בקובץ. DateTime birthDate1 = new DateTime(1966, 1, 1); Employee moshe = new Employee(101, "moshe", birthDate1); FileStream file1 = new FileStream("employees.bin", FileMode.Create, FileAccess.Write); BinaryWriter brEmployees_1 = new BinaryWriter(file1); brEmployees_1.Write(moshe.Id);

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. כשאני מקבלת למשל ב2 תיבות טקסט 2 מספרים...והם כרגע בתור מחרוזות ...ואני רוצה להשוות ביניהם ולהחזיר בהודעה אם המספר הראשון (השמאלי) גדול אז לכתוב גדול ואם שווה אז שווה או קטן... אני יודעת שזה לא משהו קשה אבל קצת הסתבכתי עם הקטע של להפוך את המחרוזת לתו ולקוד אסקי כדי להשוות בין המספרים... יש מצב מישהו עוזר לי בזה? בעיקרון אני רוצה לעשות משהו שיגביל את המשתמש להכניס רק מספרים בין 0 ל9 כולל ושיוכל ללחוץ על כפתור הBACKSPACE ... וכאשר הוא ילחץ על אותיות או כפתורים אחרים זה פשוט לא יעשה כלום ולא יראה שהוא לוחץ על משהו בכלל... יש מצב לעזרה בזה? יש לי ידע תכנותי בג'אווה פשוט רק התחלנו ללמוד ויזואל בייסיק וקצת הסתבכתי עם האסקי תודה לעוזרים מראש

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by gal555,

שלום לכולם התחלתי ללמוד C# בבית הספר ונתנו לנו תכנית לשעורי בית שאני לא מבין. בתכנית צריך להציב ב2 משתנים מספרים שונים ואז להחליף ביניהם לדוגמה:a=4 b=5,a=5 b=4 אני לא כל כך מבין איך לעשות את זה אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים