ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,406 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? סרטים, אינטרנט, ובעיקר משחקים... הכי חשוב שלא יהיה כרטיס מסך מובנה, וגם לא כרטיס חלש. אלא ממוצע + ( משחקים על MEDIUM ולא על LOW ) * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? 1366x768 לפחות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? ----- * משקל רצוי? 2.5 ומטה, גם קצת יותר זה בסדר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף, אבל לא הכי חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3 - HDMI, Card reader * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה לפחות 5400 RPM לפחות, עדיף יותר, לא SSD * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? עדיף * מהי תקופת האחריות הרצוייה? לפחות 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת…
-
- 16 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, הפנו אותי אליכם ליעוץ. אני מנסה להתביית על דגם או שניים בשביל ההורים, שישתמשו בנייד לצורך גלישה בעיקר. כבר היום משתמשים בנייד לגלישה, אבל הוא נורא חלש (500 MB זכרון למשל). המסך צריך להיות לא קטן מדי כדי לא להקשות על הקריאה, כנראה 13-15". חובה חיבור ווי-פיי מובנה (ככל הנראה טריוויאלי בימינו). רצוי ביותר מעבד כפול ליבה ולפחות 2 ג'יגה זכרון כדי לא להתקע על שטויות. כמו כן, רצוי שיהיה דגם שמוכר כאמין ובעל חברה שנותנת שירות איכותי. ההורים אינם tech-wiz-ים. פרט לכך, אין דרישות נוספות (בלוטות, גודל הארד דיסק, כרטיס מסך לא חשובים). חיי סוללה סבירים אבל בסדר שיהיה על גם חשמל רוב הזמן. משקל לא קריטי, רוב הזמן יהיה על שולחן \ ספה. אשמח מאד לקבל המלצה על דגמים.
-
- 1 תגובה
- 583 צפיות
-
-
מקווה שזו לא בקשה מוגזמת, ושזה כבר נעשה פה אבל אני צריך עזרה למצוא נייד מארה"ב או מחנות כלשהי בניו יורק, או אפילו חנות אחרת שתשלח את הנייד למלון.. תוכניות גרפיות ועריכה(3DMAX, אפטר וכאלה..) בגלל שזה לעבודות גרפיקה, כמובן שחשוב שהמסך לא יהיה קטן מידי, נראה לי 15' זה משהו טוב.. מעבר לזה, (משקל, סוללה, וכו'), כמה שהמחיר יאפשר אחרי הדרישות הקודמות... חריגה של עד 500 ש"ח * אם אפשר, להגיד לי מה בערך מחיר השוק בארץ תודה
-
- 6 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום רב, אחרי שנים של ציפייה לדיאבלו 3 סוף סוף זה קורה! אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד, עדיף כמה שיותר קל (רציתי 12-13 אינצ' אבל הבנתי שזה לא ריאלי - אז לכל היותר 15 אינצ', עדיף פחות). אני עוברת בקרוב לארה"ב, שם גם ארכוש את המחשב, כך שלא חשוב לי השירות בארץ. המחיר מאד גמיש. ברור לי שהבעיה העיקרית היא כרטיסיי המסך, אני לא מבינה בזה דבר, ואמנם יש את רשימת הכרטיסים הנתמכים כאן: http://us.battle.net/support/en/article/video-card-support-for-diablo-iii אבל הכרטיסי מסך שראיתי בלפטופים לא מופיעים, ואין לי מושג כיצד להשוותם למה שכן מופיע. כרטיסי מסך שנתקלתי בהם: lenovo y series: NVIDIA GeForce GT 555M 1GB graphics AMD Radeon™ HD 7690M 1GB graphics dell 15 xps: NVIDIA® GeForce®…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הספקתי להבין שRevit טוחנת את המחשב, ולמען האמת אני חושב שצריך לקנות מחשב נייח בשביל תוכנה כזאת. אבל, זה מחשב לבת דוד שלי והיא סטונדנטית אז היא חייבת לפטופ. אגב, אפשר לחרוג בכמה שצריך, אבל אם כבר חריגה, אז רק אם באמת צריך. בקשר למעבד, צריך Core 2 Duo לפחות. הבנתי שצריך כמה שיותר זכרון. 3GB זה המינימום שאוטודסק ממליצה, אז אני משער שזה ירוץ זוועה עם כמות כזאת. אני חושב שעדיף 4GB. הלכתי קצת לאיבוד בקשר למערכת הפעלה, 32bit או 64bit, אין לי מושג. בקשר לכרטיס מסך צריך שהוא יהיה דדיקייטד ולא מובנה של אינטל, המון רינדורים. גודל מסך צריך להיות 15.4 או 15.6 אין דרישה לקורא כרטיסים, בלוטות', יציאות HDMI וכו' וכו', אבל אם יש, מה טוב. המון תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 927 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מבקש המלצה לגבי קניית מחשב נייד. לא חשוב לי המותג. מה שכן חשוב לי במחשב זה הרצת סרטים באיכות הגבוהה ביותר (דרך כבל HDMI לטלוויזיה) ובנוסף חיי בטרייה טובים. בנוסף, חשוב לי שהמחיר יהיה כמה שיותר סביר (אני לא רוצה להשתולל). תודה לכולם מראש.
-
- 0 תגובות
- 971 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? - עיבודים סטטיסטיים כבדים לפרנסה ב-SPSS ו/או MATHEMATICA - ריבוי משימות/חלונות במקביל. חשובה מאוד עבודה זורמת וחלקה ללא עיכובים. - שימוש כמחשב להוראה ומצגות. - שימוש משרדי וביתי סטנדרטי. - יכולת 1080P ו/או יכול גיימינג סבירה יתקבלו בברכה אבל לא קריטי כלל. * גודל המסך? - נראה כי 13.3 אינטש אידאלי כי יש חשיבות קריטית לניידות, משקל וגודל על פני ביצועים נטו. עם זאת, תהיה עליו עבודה אינטנסיבית ישירות אז אם יש נייד 14' שלא גדול/כבד משמעותית זה בא בחשבון. - רצוי מאוד מסך מט, אלא אם זה מאוד מאוד מצמצם את הבחירה ומייקר את המחיר. * משקל רצוי? רצוי בסביבות ה-2 ק"ג ומטה. אם זה 100 גרם יותר זה בא בחשבון אבל רק אם ההבדל מהניידים הקלים יותר משמעותי …
-
- 71 תגובות
- 8.4k צפיות
-
-
הי, אני מחפש נייד לקחת איתי לטיול ארוך. דרישות (לפי סדר חשיבות): 1. קליל - עד 1.5 ק"ג, רצוי אפילו פחות - לכיוון הקילו הבודד 2. מסך בגודל 10"-12" ואיכותי מספיק לעריכת תמונות, כלומר גם רזולוציה כמה שיותר גבוהה 3. מעבד גרפי ייעודי או CPU מספיק חזק - שוב לעריכת תמונות 4. בטריה שתחזיק לפחות 4-5 שעות 5. רצוי Hard disk של 250GB בקטגורית ה Netbooks לא מצאתי אף מחשב שעונה לי על הדרישות, כולם מקסימום עם ה ATOM ובדרך כלל מסכים עם רזולוציה נמוכה. היחיד שראיתי שדי עונה על הדרישות הוא ה Lenovo X200 אבל הוא חורג במחיר. אני אשמח לשמוע עוד רעיונות...או שתאשרו לי שבמחיר שלי אין כזו חיה ותמליצו לי על הכי קרוב לדעתכם. תודה, ישי
-
- 8 תגובות
- 927 צפיות
-
-
היי , מעוניין בלפטופ עבור ילדה בכיתה ד'. אני מעדיף לרכוש לפטופ ברמה טובה ושיהיה קל משקל. כמובן מבחינת הילדה מה שחשוב הוא המראה של הנייד ורוד/gold וכדומה.במידת הצורך אני מתכנן לעטוף את הנייד בכיסוי כלשהו מבירור שעשיתי ב AMAZON מצאתי 5 אופציות שנראות לי רלוונטיות : Samsung Galaxy Book Ion 13.3” Laptop| QLED Display and Intel Core i7 Processor | 8GB Memory | 512GB SSD | Long Battery Life and Windows 10 Operating System | (NP930XCJ-K01US) 2020 HP Envy 13.3" 4K Ultra HD Touch-Screen Laptop 10th Gen Intel i7-1065G7 8GB DDR4 Memory 512GB SSD WiFi 6 Bluetooth 5.0 ASUS VivoBook S13 Thin and Light Laptop, 13.3” FHD Display, Intel Core i5-1035G1…
-
- 5 תגובות
- 924 צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500, חריגה עד 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב שישמש אותי ללימודי הנדסת תכנה וקצת גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כמה שיותר קל יותר טוב, גודל מסך עד "15.6 7. האם האם יש צור…
-
- 0 תגובות
- 271 צפיות
-
-
אהלן חברים! אני מתכנן לקנות מחשב נייד בקרוב. הוא ישמש כמחשב עיקרי לצד נייח. באופן כללי אשמח לכמה שיותר אופציות והמלצות לסדרות מומלצות ואמינות. להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן לחסוך אם אין סיבה להשתמש בכולו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר ב-1000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, תכנות, עריכה גרפית או מוזיקלית וידאו, תכנות, סרטים 4K וכדו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציי…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
המלצה למחשב נייד למטרות לימודים בלבד עד 4 אלף שקל, חשוב שיהיה כמה שיותר קל אם אפשרי.
-
- 1 תגובה
- 618 צפיות
-
-
שלום, קיימת המלצה לנייד, רצוי מסדרת לנובו, בעל יכולות גרפיקה גבוהות שמומלץ למטרות משחקים?
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לאחר שהמחשב נייד שהזמנתי ASUS F8VR לא הגיע תוך חודש מאז ההזמנה נאלצתי לבטל. אבקש המלצות למחשב נייד למטרת חיבור לטלוויזיה לניגון HD ועבודות סטודנט כגון אופיס וכדומה זיכרון פנימי והארד דיסק גם רצוי הרבה. ושתהיה סוללה שתחזיק כמה שיותר זמן אודה למס' המלצות גם EEE מתקבל כי בהם אני לא מבין כל כך. תקציב עד 4000 כולל מע' הפעלה תודה.
-
- 5 תגובות
- 782 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים חדשים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. , assasin creed 3 ,Anno 2070 ,crysis 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). סביבות ה26" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? …
-
- 1 תגובה
- 876 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש המלצות ללפטופ חזק למשחקים כבדים, בסביבות 5500 שח (אם קיים דבר כזה בכלל כי אני ממש לא מבין במחירים) אשמח אם מישהו יכתוב איזה מפרט עליי לחפש כדי שהמשחקים ירוצו בצורה חלקה טובה ואיכותית, והאם עליי לקנות גם משטח קירור בנוסף תודה *מטרות המחשב? גלישה ומשחקים כבדים בעיקר * גודל המסך? 15.4 * משקל רצוי? 2.7-3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הלפטופ יהיה מחובר 99% מהזמן לחשמל אז סוללה מטורפת זה לא רלוונטי כ"כ * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI אבל לא קריטי אם לא יהיה * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 7200 RPM * כונן CD/DVD? צורב? רצוי את כולם * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאו…
-
- 8 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלום לכולם * מטרות המחשב: משחקים (קלים וכבדים, לא חובה בהגדרות המקסימליות) * גודל המסך: 15.6 * משקל רצוי: לא קריטי, רצוי קל ככל שניתן * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, VGA/DVI * בלוטות: לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? ללא SSD, עדיפות ל7200 * כונן DVD: כן * כונן Bluray: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא קריטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא קריטי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא מצאתי את הההצעה הבאה: http://ksp.co.il/?uin=17757 האם לדעתכם הוא יתאים? האם יש המלצות אחרות? תודה
-
- 1 תגובה
- 632 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד שישמש למשחקים לא כבדים במיוחד ולצפיה בסרטים.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחרי כמה שנים טובות, המחשב הקודם שלי מתחיל לקרטע בטירוף, (גם לאחר פירמוט) ולכן צריך להשתדרג למשהו טוב יותר... השימושים המרכזיים הם תכנות ללימודי מדעי המחשב (לא גרפיקה), גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. הדבר המרכזי החשוב לי הוא זיכרון הRAM, שבמידת האפשר בתקציב יהיה 8 ג'יגה. *לא* חשובים לי רוב הדברים כגון, זמן סוללה, מראה המחשב, משקל המחשב, רזולוצית מסך וכד'... כן חשובה- יציאת HDMI. גודל המסך- עדיפות גדולה ל15.6, אבל גם מוכן להתפשר תמורת מחיר נמוך יותר, מבלי לפגוע בביצועים. עדיפות ל lenovo או DELL, אבל אם אתם אומרים שחברה אחרת תהיה יותר טובה אז אני אשמח לשמוע.. תודה רבה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום, הנ"ל מיועד עבור חבר בעל עסק קטן, העבודה עליו תהיה בעסק ובבית - לא בדרכים כך שגודל מסך ומשקל פחות משמעותי כמובן ללא משחקים וכו' כך שכ.מסך מובנה יספיק רצוי עם מ"ה - לא שאלתי אותו איזה. אין צורך בתחנת עגינה זמן פעולת סוללה לא עקרוני אבל........ אחריות עסקית כמו שבדל (שרות עד הבית) - תהיה יתרון. אם יש פרטים נוספים חשובים אשמח להוסיף
-
- 7 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש המלצה למחשב נייד עבור אחותי הסטודנטית. התקציב הוא בסביבות 3500 ש"ח, כולל מערכת הפעלה WIN7 ברישיון. המחשב ישמש למסמכים, גלישה באינטרנט וצפייה בוידאו דרך האינטרנט. הדרישות החשובות: - גודל מסך 15" - משקל עד 2.5 כולל סוללה (אפשר לחרוג קצת) - אחריות טובה (כולל עבודה וחלקים). - זיכרון: אנחנו נוכל להוסיף בעצמנו אם נצטרך המליצו לנו על LENOVO EDGE, אבל קראתי באינטרנט שיש לו בעיות עם האלחוטי והמקלדת. מה אתם אומרים? תודה מראש לכולם!
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד ואני מחפש מחשב נייד טוב בטווח המחירים 2500 - 3500 ש"ח. הצרכים שלי הם: 1. תכנות עבודות לאוניברסיטה (לומד מדעי המחשב). 2. עבודה שוטפת (אופיס, סרטים, מוזיקה) 3. מסך גדול 15.4 4. חיי סוללה ארוכים ככל הניתן 5. עדיף כמה שפחות חום ורעש. 6. עדיף מסך לא מבריק. אשמח לפירוט של דגמים שיהיו טובים עבורי. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות נייד, וקראתי הרבה ולא ברור לי מה אני באמת צריך מכל זה. קודם כל אני הולך ללמוד הנדסה. מטרות המחשב הם יהיו בעיקר משרדיות(אינטרנט ואופיס) - צפיה בסרטים -מסך בגודל 14 או 15.4 -משקל לא כזה קריטי, לא הולך לסחוב אותו הרבה. -סוללה שעתיים וחצי פלוס -בקשר ליציאות (HDMI, DVI) אם הבנתי נכון, זה בשביל לחבר את המחשב לטלויזיה ולראות סרטים נכון?? -בלוטות, כן -צורב DVD כן -אחראיות בינלאומית מומלץ -לגבי חברה, שתהיה חברה אמינה. קראתי קצת על הקטע של כרטיס מסך מובנה שהם הזולים יותר הבנתי, ויש את הלא מובנה, שהם יותר איכותים. השאלה מה אני באמת צריך אני צריך מחשב שיסחוב בלי בעיות. תודה על עזרה! דיאגו נ.
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני יודע שהתקציב בעייתי, אבל לאחר שהרגע ראיתי כמה מחשבים בתקציב בגודל 15.6 עם מעבד I5 בפנים, יש לי תקווה. הגודל המינימלי שאני רוצה הוא 13. אני יודע שה13 יקרים, ומשיטוט ראיתי שיש הרבה 14 מעניינים בתקציב. אודה מאוד למי שימצא לי דיל טוב על מחשב איכותי. * מטרות המחשב? לימודים, אינטרנט וצפייה בסרטים. * מחיר? עד 2000 ש"ח * גודל וציפוי המסך? מעל 13 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל במסגרת התקציב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות לפחות, בשימוש רצוף. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא. * כונן קשיח? 500G+ * כונן אופטי? לא חובה * זכרון? 4GB ומעלה. * מעבד? כמה שיותר חזק. * פיזור חום? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעוד…
-
- 0 תגובות
- 729 צפיות
-