ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני לומד לתואר בטכניון (ככה שאני יכול לקבל מע' הפעלה למחשב). יש לי היום מחשב ''15 של דל עם מעבד i3, ואני שוקל לקנות מחשב נוסף שאני אוכל לקחת אותו איתי ללימודים. התקציב שלי הוא בערך 2000 ש"ח והשאלה אם כדאי לי למכור את הדל הישן ביד 2 וככה להעלות את התקציב מעט או פשוט להסתפק במחשב קל יחסית עם ביצועים בינוניים ולדברים שיצטרכו קצת יותר "כוח" להשתמש במחשב הישן יותר? * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט ואופיס, מדי פעם סרט, לא צריך עם יכולות גרפיות למשחקים. * גודל המסך? 11.6-12.5 אינטש נשמע סביר, אולי גם 10 מספיק? * משקל רצוי? 2 ק"ג מקסימום * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סביר 3-4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא משהו מיוחד.…
-
- 3 תגובות
- 865 צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד תואר ראשון במדעי המחשב ואני רוצה לקנות מחשב נייד בסביבות 4000-5000 ש"ח. בינתיים אני מתלבט בעיקר בין שני מחשבים: 1. Dell Vostro 5480 - שנראה סבבה לגמרי ואני אצטרך להחליף לו את הכונן (או להוסיף SSD) 2. Lenovo Yoga 500 - שבעיקר מגניב אותי שאפשר לסובב אותו למצב כמו טאבלט ושיש לו מסך טאצ'. הנתונים שלו גם לא רעים. הוא מגיע עם טרה בייט של SSHD, לא יודע כמה יש לזה השפעה. חוץ מזה, ראיתי כל מיני תגובות על המסך שלו אבל לא הבנתי מהן יותר מדי, אם מישהו יכול 'להאיר את עיני'... (הבנתם? 3. גם היוגה 3 מעניין כי הוא קצת יותר קל, אבל עם מעבד טיפה יותר חלש במחיר הנקוב. - פתוח להצעות דומות נוספות * מטרות המחשב? לימודים ראשון במדעי המחשב (אינטרנט, אופיס, תכ…
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות מאסיבי + סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): Android Studio, Visual Studio, Intellij פרנסה/תדיר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6.5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ksp 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש הקרו…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד אשר השימוש העיקרי בו הוא עבודה (Visual Studio ותוכנות גרפיות נוספות), וחשוב לי שיהיה לו גם כרטיס מסך חזק כדי להריץ משחקים חדשים (לא שימוש עיקרי). המטרה שהמחשב יחזיק לי פרק זמן של 3 שנים בערך. מעוניין במחשב כמה שיותר דק וקל, כאשר גודל המסך הוא בין 13 ל15 (רוב הזמן הוא יחובר למסך רגיל). חשבתי ללכת על דיסק SSD, האם כדאי? איזה מחשבים ניידים כיום מגיעים איתו? מה הדעה שלכם על מחשבים ניידים של חברת Toshiba? והאם עד כדי כך שווה לחכות לגרסאות ניידים עם מעבדי i של אינטל? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 930 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לתכנות אמור להריץ android studio,eclipse,ranorex,vmware וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב לעסק 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי עם מערכת הפעלה שעובדת ללא תקלות עם התוכנות הנ"ל 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזו…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לתכנות אמור להריץ android studio,eclipse,ranorex,vmware וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב לעסק 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי עם מערכת הפעלה שעובדת ללא תקלות עם התוכנות הנ"ל 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לצי…
-
- 0 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום לכולם הנייח בבית שבק חיים והחלטתי לקנות לילד נייד אני יודע שהתקציב דל מאוד ואני מודע למגבלות אבל אני מאוד רוצה לנסות אולי יש חיה כזו 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2000 ש"ח במזומן חריגה מקסימלית 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט ואופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו…
-
- 0 תגובות
- 518 צפיות
-
-
הי אשמח לקבל המלצה למחשב נייד לתלמידת תיכון. תקציב עד 3500 ש״ח מטרות המחשב בעיקר עבודה משרדית, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט. זיכרון 4 גיגה בייט מסך מסך 13.3 - 14 רזולוציית המסך עדיפות ל FHD אבל לא חובה דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט אין משקל רצוי נמוך , עד שני קילו. היא תיקח אותו יוםיום לבית הספר האם נדרש זמן סוללה ארוך חשוב זמן סוללה ארוך, מכייון שישמש אותה בכיתה לכתיבה האם יש צורך ביציאות מיוחדות HDMI Bluetooth לא חובה גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח 256G-500G , לא חייב SSD כונן אופטי לא חובה האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודיתֿ לא האם נדרשת אחריות בינלאומית לא, האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי לא כל דרישה מיו…
-
- 0 תגובות
- 474 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לקנות נייד חדש. אני עושה עבודת מחקר עם המחשב שלי, כך שאני מריץ נומריקות שדורשות הרבה מעבד וזכרון. בנוסף, אני מעדיף כרטיס מסך של ניווידיה בשביל התמיכה ב CUDA. התקציב הוא בערך 1100$. המחשב יקנה בארה"ב. כרגע אני מחפש באמזון, אבל אם יש לכם המלצות אחרות אני אשמח לשמוע. הכיוון הכללי שלי הוא i7 6700HQ עם 16GB זכרון. דיסק SSD m.2, של 256GB. אם אפשר גם מקום לעוד כונן אני אשמח. הדגם שהכי נראה לי כרגע הוא ה ROG של אסוס. הדגם הזה. עולה 970$ ומגיע בלי SSD אבל עם חריץ m.2. חשבתי להוסיף לו SSD, כמו זה למשל. אשמח לקבל חוות דעת על המחשב/הדיסק/מקום הקנייה או כל דבר אחר! תודה, אדם.
-
- 0 תגובות
- 625 צפיות
-
-
טוב אז חודש הבא חבר שלי מגיע לארץ מארצות הברית ולכן החלטתי להתחדש בנייד חדש לצורך לימודים, שימוש שותף ומשחקים. עד עכשיו חשבתי עלGIGABYTE P34Gv2 או מחשבים של Aorus. * מטרות המחשב? שימוש יום יומי אינטרנט, סרטים, משחקים מכל הסוגים ולימודים. * גודל המסך? עד 14 עדיפות למסך מט * רזולוציית המסך: 1920X1080 FHD לא סגור לגבי IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 2 ק''ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מכיוון שהמחשב מיועד למשחקים אני מבין שזמן הסוללה יהיה מוגבל ולכן עדיפות לכמה שיותר (באזור ה4 שעות יהיה נחמד). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? המחשב יהיה מחובר בבית למסך 24 של DELL אז תגידו לי אתם * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD או כ…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 1000$ , עדיפות לפחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות , שימוש כללי, תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא באופן חריג 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציי…
-
- 0 תגובות
- 676 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר ללימודים, אופציה לשחק במשחקים חדשים יחסית (לא חייב על הגדרות גבוהות במיוחד) וטיפה לצפייה בסרטים * גודל המסך? חשבתי על 14 או 15 אינץ' רחב * משקל רצוי? לא חשוב בשבילי * האם נדרש זמן סוללה ארוך?לא משמעותי במיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) אולי יציאה של DVI * בלוטות? רגיל כמו WIFI כו'ו * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 ג"ב פלוס מינוס * צורב DVD? לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית? רצוי עם אחריות בינלאומית * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? העדפה ל HP אבל אם יש משהו יותר טוב אז רצו משהו אחר עקרונית המח…
-
- 2 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום, המלצה למחשב נייד שיקנה בארה"ב בימים הקרובים - תקציב עד 1100$. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, אינטנרט ,תכנות ופיתוח, צפיה בסרטים, משחקים קלים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6, לא חשוב סוג המסך. * רזולוציית המסך? HD, עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? המחשב עצמו יהיה רוב הזמן נייח בבית, אבל מדי פעם צריך להסתובבב איתו. שלא יהיה מאוד כבד אבל אין צורך בultrabook. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0 * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף מאוד שיהיה כונן SSD (אפשר נפח קטן בשילוב של כונן HDD רגיל). אם לא עדיף כונן במהירות 7200RPM. אם יש רק כונן SSD אז לפחות 128GB …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב - מחשב סטודנט נייד לעבודה שוטפת, גלישה באינטרנט וצפיה בסרטים. גודל המסך:13" (אפשר גם יותר, אך מעדיף 13 אינץ) * רזולוציית המסך? שתתאים למטרות, שלא תיהיה נמוכה מדיי. מסך מבריק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? חשוב שיהיה קל משקל/ כמו macbook air. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6 - 8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? היציאות הסטנדרטיות שיש היום(hdmi,usb03) * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אני חושב שכדי שהמחשב יהייה דק אני חייב SSD לא? + זה ישפר את הביצועים נכון? 128 GB יספיק, אני אעדיף יותר, אם ניתן. …
-
- 0 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום לכולם. מחפש לקנות מחפש (בארה"ב) בסגום של עד 1000$. צורך ממוצע סך הכל אך מידי פעם שיהיה אפשר לשחק קצת. סך הכל פשוט מחפש מחשב חזק ואמין מבית כמה שיותר טוב. גודל מסך בין 13-15, רזולוציה כמה שיותר גבוה חיבור למסך חיצוני ב 1080, משקל כמה שיותר נמוך ו סוליד סטייד דרייב
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום המכובדים אשמח אם תוכלו לעזור לי בקניית מחשב נייד מארה"ב ולכן חשוב גם סוגיית האחריות: * מטרות המחשב? עבודה משרדית, לימודים, גלישה, סרטים ותכנות * גודל המסך? 14-15 * רזולוציית המסך? לא מבין בזה, סטנדרטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? מיועד ללימודים אז רצוי לא כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לפחות 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חצי טרה לפחות, רצוי SSD * כונן אופטי? לא חו…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך המלצה למחשב נייד לקניה באייבי או אמאזון ולשלוח בתוך ארה״ב עד 3000 ש״ח משקל לא כזה חשוב ,עדיף אחריות בינלאומית אך לא חובה ,מעדיף טושיבה עם העכבר האדום במקלדת שימושים: גלישה, אופיס, תכנות אתרים ואפליקציות, קצת גרפיקה, vmware מסך 17 אינץ׳ לפחות, Bluetooth, wifi, כונן dvd תודה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד ששוקל פחות מ2 קילו עם מסך 13 אינץ לשימושים משרדיים. חשוב לי שיהיה לו הארד דיסק ssd ואחריות שתקפה גם בארץ. אשמח לקבל מכם המלצה או שתיים. תודה
-
- 0 תגובות
- 978 צפיות
-
-
-
שלום רב, המחשב בעיקר לעבודה משרדית אבל רצוי שיהיה לו חיבור וידאו דיגטלי לצורך חיבור למסך lcd למטרת צפיה בסרטים. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 3 תגובות
- 652 צפיות
-
-
גודל מסך : לא כל כך משנה לי עדיפות למסך קטן מ 15 אינצ'. אבל שיהיה איכותי מעבד: INTEL CORE 2 DUO מבוסס פלטפורמת centrino 2 45nm Montevina כרטיס מסך : NVIDIA Gforce מסדרת 9 או מסדרה 8 - Gforce 8600m gt או 8800 gts כונן קשיח : 160G לפחות (אני יודע שכמעט ולא קיים במהירות 7200RMP) זיכרון : לפחות 2G DDR2 במהירות : 800mhz (לא ידוע לי שקיים יותר) כונן תקליטורים : dvd blu rey wifi בלוטוס fireware אפשרי לחרוג קצת בתקציב תודה לכל העוזרים.
-
- 2 תגובות
- 605 צפיות
-
-
חשושב שיהיה חזר עם מעבד קור 7 , אם מישהו רכש מאחד הדגמים ויש המלצה אשמח לשמוע http://www.zork.co.il/search?category=מחשבים-ותוכנות-מחשבים-מחשבים-ניידים#category=מחשבים-ותוכנות-מחשבים-מחשבים-ניידים&brand=76&feature=28140%2C26282&sort=popular&page=0&screen=2380&
-
- 1 תגובה
- 833 צפיות
-
-
תקציב: 4000 ש"ח יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 1000 ש"ח - עדיף שלא זמן אחריות רצוי: עדיף 3, גם שנה תספיק חברת המחשב הניד המועדפת: DELL מערכת הפעלה מועדפת: WINDOWS 8 גודל כונן קשיח מועדף: 750 או 1TB עדיף במהירות 7200 סל"ד גם אם מדובר בנפח של 750, הכי טוב זה SSD משקל הנייד המועדף: כמה שפחות גודל הצג: 14-15.6 FHD זמן סוללה רצוי: כמה שיותר אפשרויות נוספות במחשב: עדיף שלא יהיה כונן DVD בכלל - אני לא זקוק לזה, מסך FHD מבריק ולא מאט, HDMI, כמה שיותר יציאות USB 3, מחשב שלא מתלמם יתר על המידה ולא מרעיש, יעזור מאוד תאורה מאחורי המקשים אם כי לא מחייב מטרת המחשב היא צפייה בסרטים + חיבור לטלויזיה ובעיקר למשחק Counter Strike: Global Offensive ולאינטרנט והורדת סרטים המחשבים שהוצעו לי עד כ…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מחקר + קצת משחקים (אני לא גיימר מטורף, אבל עדיין יוצא שאני משחק במחשב הנייח Total War ועוד) * גודל המסך? 14-15'' * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כנראה שאני אקנה עוד סוללה של 8 תאים נוספת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI, VGA * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה, משתמש באכסון חיצוני * צורב DVD? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני מתלבט איזה לאפטופ לקנות, הגעתי לכמה אופציות שכולן נראות לי טובות מאוד אבל אני לא יודע במה לבחור מה תהיה המטרה של המחשב ? מחקר בעיקר, עבודה עם נתונים גדולים (יהיה מחובר לNAS דרך אתרנט כך שמקום לא משנה…
-
- 1 תגובה
- 861 צפיות
-
-
שלום, אני חושב על לקנות מחשב נייד, ורוב הסיכויים שתיהיה לי אופציה לקנות אותו בארה"ב. אני לא סגור על תקציב, אבל יש לי בראש איזה מחשב אני צריך * מטרות המחשב? עבודה כללית, פיתוח (כולל VM של אנדרויד לדוגמא), גלישה, לפעמיים גרפיקה (בעיקר PS), וידאו, יחובר למסך נוסף FHD כנראה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? כנראה 13" כי אני רוצה שהוא יהיה נייד, אולי מקסימום 15". עדיף מאט, לא רואה סיבה שאני ירצה מבריק, נכון? * רזולוציית המסך? אני אוהב שטח עובדה אבל כמה כבר אפשר לבקש ב 13", כמו שאמרתי יחובר לעוד מסך בבית רוב הזמן, כשלא, FHD תמיד מבורך * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא ממש * משקל רצוי? אין דירשה מיוחד. * הא…
-
- 0 תגובות
- 930 צפיות
-