עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by amitbaz94,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות מאסיבי כולל עיבוד תמונה 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא חובה מחשב עם צורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ksp 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? באיזור חודש ספטמבר

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by Os.Master,

אהלן , מכיוון שאני לומד ואין לי זמן להתעדכן בדגמים חדשים אשמח אם תמליצו לי על לפטופ עם מסך 13 או 14 4 גיג'ה ראם ומעבד חזק מסדרת P אני מעדיף ללכת לכיוון IBM כי המחשבים שלהם לדעתי הכי אמינים אחרי שהיה לי דל וקצת התבאסתי עליו. חשבתי על הדגם SL300 או SL400 ומה אתם חושבים על T400 יש לי אפשרות להביא אותו מארצות הברית במחיר של 950 דולר השאלה אם הוא כלול באחריות הבינלאומית?

• 8 תגובות
    • 934 צפיות
  3. אהלן , אשמח אם תוכלו לעזור לי לקנות מחשב נייד חדש. תודה! בנוסף, איך הדגם הזה לצרכים שלי ובכלל: Toshiba Satellite L750-171 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=810985 מחיר: עד 3500 * מטרות המחשב: תכנות - הרצת תוכנות כמו visual studio 2010, צפייה בסרטים HD (וחיבור לטלוויזיה), אינטרנט ואופיס. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי, הולך להיות נייח רוב הזמן!! * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות (סטנדרטי) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI לחבר לטלוויזיה * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 750GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לפחות 3 שנים אחריות- לא חייב בינלאומי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?…

• 3 תגובות
    • 764 צפיות
  4. מחפש לקנות מחשב נייד (בארץ) שייועד בעיקר לעבודה בתוכנות תלת מימד כמו RHINO וסולידוורקס 2012\2013 ובאופן משני לעבודה עם פוטושופ CS6 . מכיוון שאני לא רוטשילד אני כמובן מחפש את האופציה הזולה שתתן לי את היחס הכי טוב לביצועים\השקעה. גודל מסך מינימלי 13 אינטש. שאר הפרמטרים לא כל כך קריטים. המחשב מיועד לחברה שלי אז אני לא מכיר באופן פרטני את הדרישות לתכנות תלת מימד, לפי מה שקראתי מומלץ כ. מסך OPEN GL שאני ממש לא יודע מה זה (: תודה מראש למגיבים יונתן

• 7 תגובות
    • 684 צפיות
  5. Started by gilboker,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים סטודנטיילים (אופיס אינטרנט וכד'), צפייה בסרטים, KODI משחקים כבונוס בלבד התקציב כנראה נמוך בשביל זה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כבונוס בלבד לא חובה בכלל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…

• 0 תגובות
    • 793 צפיות
  6. Started by RefUser,

שלום לכולם, מחפש מחשב נייד בתקציב של כ-2500 ש"ח פחות או יותר (סטיה של 300 ש"ח מקס'). המחשב אמור לתפקד כמחשב לסטודנט שייתכן ויריץ עליו גם פרוייקטים כבדים כדוגמת אוטוקד. האם יש חיה כזו? תודה מראש לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. Started by matan2411,

אני צריך המלצה למחשב נייד לסטודנט. רוב השימוש במחשב יהיה בתוכנות Office ובאינטרנט. התקציב לרכישה הוא 4,000 שקל. חשוב שהסוללה תספיק ל5-6 שעות, שיהיה 8GB ראם במחשב ואם יש אפשרות גם לדיסק SSD 500GB

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by pakariel,

אני מחפש מחשב נייד שבעיקרון ישמש ללימודים אבל גם לעבודה שוטפת של כל מיני הדברים שחשוב לי שיהיו בו מעבד i5/i7 כרטיס מסך שידע לתמוך בfull hd זיכרון 8 ג'יגה עדיף מסך בגודל 13 או 14 אינץ כונן קשיח אני רוצה שיהיו 2 גם 1 גדול "רגיל" במהירות 7200 וגם אחד בגודל 256 ג'יגה SSD למערכת הפעלה לא משנה לי אם יש או אין CD לא משנה לי איזו חברה מה ההמלצות לכם?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by puhs,

היי חברים אני מתחיל ללמוד בקרוב מדעי המחשב וזקוק למחשב נייד. אני אשמח למחשב שישרת אותי לכל ה3-4 שנים הקרובות של התואר ולכן מעדיף לקנות מעבר לדרישות הבסיסיות. התקציב הוא בסביבות ה3200-3300. אפשר לחרוג במעט אם זה שווה את זה. בנוסף - אני מעדיף לרכוש בחול (לא זקוק למקלדת בעברית), אם יש המלצות לחנויות ששולחות לארץ - אשמח לשמוע. ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 3300~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה …

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  10. Started by zabal12,

שלום , אני מחפש שני מחשבים שונים אחד בגודל 15 אינץ והשני 17 . 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית/סטודנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 17 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…

• 0 תגובות
    • 908 צפיות
  11. Started by dolev1,

שלום אני סטודנט ומחפש מחשב שישמש אותי במהלך הלימודים (מומלץ שיחזיק 4 שנים). מתכנן להשתמש בו לאינטרנט, אופיס, סרטים ותכנות (לומד מדעי המחשב). תקציב בערך 4000 ש"ח. האם המחשבים הבאים יתאימו: http://www.zol4u.co.il/Product.aspx?ProductID=976 או http://www.night-net.net/index.php?main_page=product_info&products_id=585&cPath=21 או המלצות אחרות

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  12. Started by Messy,

היי, אני צריך לקנות לקראת הלימודים מחשב נייד בסביבות ה-3,000-3,500 ש"ח. שימושים עיקריים: לימודים, גלישה באינטרנט, תכנות, שיהיה אפשר לראות בו סדרות/סרטים באיכות טובה יחסית (לא צריך גם יותר מדי). שוב, המטרה העיקרית היא ללימודים. המליצו לי בעיקר על Dell אבל לא על דגמים ספציפיים תודה

• 1 תגובה
    • 488 צפיות
  13. Started by Drycos,

1) התקציב המשוער הוא לכל היותר 2500 שקל. התכנון לקנות את המחשב ב-Ebay אנגליה כיוון שאני טס לבקר דודים בצרפת. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפייה בסרטים וכתיבת קוד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא כך כל מבין בזה מעריך שגודל ממוצע בערך 15-16 אינץ. אין לי שמץ מה ההבדל בין מבריק למאט. * רזולוציית המסך? גם לא כל כך מבין בזה, מעריך שרזולוציה סטנדרטית שיהיה ניתן לראות סרטים ולעבוד בצורה נורמלית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? רצוי לא כבד במיוחד, ישמש ללימודים ולכן עדיפות למשקל קליל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי זמן סוללה ארוך, ממוצע לדעתי 8 שעות יכול להיות מעולה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת HD * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונ…

• 1 תגובה
    • 643 צפיות
  14. Started by KusHniR,

מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית.. אני מתחיל ללמוד מדעי המדינה וכלכלה * גודל המסך? ממש לא משנה לי.. * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל ? האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( לא נראה לי.. * בלוטות? לא יזיק.. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח. הגודל הסנטדרטי (חצי ג'גה ?) * כונן CD/DVD? צורב? DVD.. * כונן Bluray? אין ממש צורך... * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מפרט עם ומפרט בלי , בבקשה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא 1. מה ט…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by avrahams1,

תקציב: 3500 * מטרות המחשב? עבודה משרדית, הורדות, צפייה בסרטים ומשחקים קלים (שקרייסיס 2 ירוץ סביר על MED~HIGH) * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? אין בקשה מיוחדת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף, לא חיב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB 7200RPM * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP,ASUS, SONY, LENOVO, SAMSUNG * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - מחשב שנמכר בחנות באילת. המח…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  16. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, סרטי HD. (מחשב לסטודנט) * גודל המסך? עד 14" * משקל רצוי? - * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) - * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 250GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 676 צפיות
  17. Started by maor18,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הרצון - עד 3K. אם צריך, אני מוכן לשים עוד 500. גג בסופו של דבר 3.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחק פשוט מבחינת דרישות (פוטבול מנג'ר), צפייה בסרטים, עריכת תמונות ושימוש בתוכנות (אופיס, נוטפד וכד') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד - לא רוצה שיהיה רועש בכלל! 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי ל…

• 30 תגובות
    • 7.8k צפיות
  18. היי, אז ככה: * מטרת המחשב - עבודה משרדית ומשחקים קלים (משחקי תפקידים וכדו', לא מהשנה האחרונה). * גודל המסך - 15 אינץ'. * משקל רצוי - לא קריטי. * אין צורך בזמן סוללה ארוך. * אין צורך ביציאות מיוחדות. * אין צורך בבלוטות'. * דיסק בגודל של לפחות 120GB. * יש צורך בצורב DVD. * נדרשת אחריות בינלאומית. * קיימת העדפה למחשבים של IBM Lenovo, אולם רק בשל העובדה שהם עושים שימוש בנקודה האדומה (עכבר). נ.ב מה האפשרויות העומדות על הפרק אם הולכים על רכישה בחו"ל (באותו תקציב)? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום לכולם אני צריך עזרה בקניית מחשב נייד ללימודים - המחשב ישמש רק לכתיבת סיכומים ושיעורים בזמן ההרצאות ואלה הפרטים : * מטרות המחשב? מחשב נייד לסטודנט * גודל המסך? עד 13 אינץ * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? נדרש זמן סוללה אורך ( 5 - 6 שעות ) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של הארד דיסק ? לפחות 250GB * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ללא מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by wildog,

* מטרות המחשב? תכנות (c++, python), תוכנות כבדות (יחסית) כמו matlab, מוזיקה, קצת סרטים, אינרטרנט. ואם אפשר, אז gaming ממש קל מאוד. (פיפא, starcraft2) * מחיר? 4000 עד 5000 ש"ח. * גודל וציפוי המסך? אני צריך לתכנת במחשב הזה, אז אני צריך מסך של "15-"17. (אתם חושבים שזה טוב? או שאני צריך מסך גדול יותר?) (מסך שיהייה נוח לעבוד רצוף הרבה שעות) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? כמובן שלא יזיק אם הוא יהייה קל, אך זו עדיפות נמוכה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן של שלוש/ארבע שעות יענה לצורך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא צריך. * כונן קשיח? אני מעדיף…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. המחשב ישמש אותי אך ורק באוניברסיטה ורק לאופיס ואולי קצת אינטרנט אני לא אשחק משחקים, אני לא עושה חישובים מסובכים, אני לא מעצב גרפית, לא עורך סרטים ולא אשתמש בו כדי לראות יותר מדי סרטים. ואני גם מתכוון להתקין עליו XP ולא ויסטה. ולכן סדר העדיפויות שלי הוא כזה: 1) זמן סוללה ארוך 2) משקל נמוך 3) מקלדת נוחה 4) מסך ברור וטוב 5) ביצועים *אם תהיה לו יציאת HDMI זה יהיה מגניב אך לא הכרחי. יש לי גם אפשרות לרכוש באנגליה וייתכן שבארה"ב. אבל האם האחריות תהיה תקפה גם בארץ? והאם זה קל למצוא מקומות שיעשו חריטה של אותיות בעברית? יש לי אפשרות לרכוש את ה-HP G7070EJ ב-3,000 ש"ח בארץ. האם הוא מתאים לדרישות שהצגתי? שאלה נוספת, אני מניח שאקבל עם הנייד ויטסה בין אם ארצה או לא ארצה. אז האם אוכל להת…

• 25 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. בעיקר לאופיס וכו אינטרנט וכל הדברים הפשוטים.. אשמח לתגובות

• 1 תגובה
    • 614 צפיות
  23. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תוכנות שרטוט CAD כגון Solid works, Autodesk Inventor * גודל המסך? 1 5.4-15.6, עדיפות מסך מט, אבל לא חובה * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נומרית * משקל רצוי? עד 2.5 kg * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 6 GB, לפחות GB 500 hard disk * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה, עדיף כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? …

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. שלום אני מחפש מחשב נייד בתקציב של 3500-4000 ש"ח. הדרישות פחות או יותר הם: 4גיגה זכרון, מסך 15.4 אינץ'. עדיפות למחשבים של DELL. עדיפות למחשב ללא מערכת הפעלה (קיים סיכוי שאתקין עליו לינוקס ולכן אני לא מעוניין לשלם על חלונות). המחשב יהיה מיועד לצפייה בסרטים, נגינת מוזיקה, הרצת remote desktops וכנראה גם VIRTUAL MACHINE (בגלל זה אני מעדיף מעבד של אינטל שתומך וירטואליזציה [intel-v?]), קידוד בכל מיני שפות. משחקים כנראה לא אריץ אליו (אולי כאלה שלא חדשים) בגלל זה אסתפק בכרטיס מסך מובנה של אינטל. חשבתי על הנייד הבא: http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-t58.htm עם הרחבה ל 4 גיגה זה יוצא בסביבות ה 3800. אשמח לחוות דעת על המחשב הזה והמלצות למחשבים אחרים. תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  25. שלום אני מחפש מחשב נייד בגודל 13.3 בעיקר לסיכומים וכאלה, אבל חשוב לי שהוא יהיה מסוגל גם לקצת יותר... * מטרות המחשב: סיכומים, סרטים וכו'. אבל אני רוצה שהוא יהיה מסוגל להריץ גם תוכנות חזקות יותר (משחקים קלים, תוכנות עריכה פשוטות וכו') * גודל המסך: 13.3 מאט. סוללה: לפחות 4 שעות כונן אופטי: מתלבט אם עדיין צריך או שכבר לא... חוזק: בתור סטודנט המחשב יעבור איתי כמה מדורי גיהינום, אז אולי כדאי ללכת בכיוון של המחשבים העסקיים יותר? עוד שאלות: 1. אני רואה הרבה מחשבים אטרקטיביים עם מעבד i5 למשל אבל במהירות של פחות מ2 ג'יגה הרץ. זה לא קצת נמוך מדי? או שזה עושה את העבודה מספיק טוב? 2. שווה ללכת לכיוון של מסך מגע, או שהנושא הזה עדיין בחיתוליו? 3. יש…

• 6 תגובות
    • 747 צפיות

דיונים חדשים בפורומים