עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by nattyk212,

משתמש רשום 0 8 דווח פורסם ביום שני בשעה 09:20 (נערך) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים 4K ובעיקר גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך גם מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD ש…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by yortem,

שלום אני הצעה למחשב לאח שלי השימושים במחשב הם בעיקר גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים, כבר יש לו מסך וכרטיס מסך אז אני צריך מפרט לשאר הדברים. הכי חשוב שיהיה ממש זול אבל שלא יהיה מעפן ושיחזיק מעמד לעוד שנים ארוכות. לקחתי את הטופס מהנעוץ ומחקתי כל מה שהייתי רושם בו 'לא משנה'. אשמח אם תעזרו לי בהרכבת מפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, צפייה בסרטי HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בעיקרון המשחק היחיד שככל הנראה יורץ במחשב זה HALF LIFE 2 כך שלא צריך משהו מדהי…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by freshfisher,

שלום אני חדש בפורום עד עכשיו רק קראתי והתעניינתי, החלטתי לקנות מחשב חדש, כרגע ללא מסך, וללא ציוד היקפי סביב ה-4500 k. הנה המפרט עליו חשבתי: מארז שחור A-TOP Gladiator A878BK-N (רק דוגמא למחיר אפשרי לא התלהבתי ממנו). ספק כוח Enermax ELT500AWT Liberty 500W Active PFC . לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3 Intel® Core 2 Duo . מעבד Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz 4MB 1333MHz Box . דיסק קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB SATA2 16MB 7,200Rpm . זכרון 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC. כונן DVD פנימי שחור LG GDR8164BB 16X48 Bulk . כרטיס מסך Gigabyte GeForce 8800GT 512MB DDR3 PCI. שיקול נוסף הוא אם לקנות לוח מוכן לDDR3 או 4 סלוטים של DDR2 מה דעתכם?(כרגע DDR3 לא בחשבון). האם לש…

• 1 תגובה
    • 506 צפיות
  4. Started by aboren,

היה לי מחשב סמסנוג 15.6 עם כרטיס מסך של NVIDIA ושמתי לו SSD של 256 גיגה I7 ו6גיגה זכרון נגנב אתמול מביתי. אני רוצה מחשב חדש. מה ההמלצות? השימושים: משחק מנג'ר פוטושופ תוכנות עריכת סרטים. גלישה תקציב 3500-4000 ש"ח תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  5. Started by סלמאן,

שלום לכולם, מבקש המלצות לגבי מפרטי מחשב בתקציב 3300 עם אפשרות חריגה עד ל 3500 שקל מכסימום. המחשב הולך לשמש להכל (משחקים, גלישה, סרטים, מוזיקה...) וכולל מסך! אני יודע שהתקציב דל אבל בשביל זה באתי לשאול, AMD או INTEL לא ממש מעניין אותי העיקר שיתן את התמורה הכי טובה לכסף. ועדיף לחנויות באיזור חיפה. (הרבה בקשות אני מודע לזה :-\) שיהיה לכולם המשך יום נעים ויפה ותודה לעוזרים סלמאן.

• 6 תגובות
    • 868 צפיות
  6. Started by roey_23,

אהלן אני צופה הרבה בסרטי 4k בסלון, והמחשב שיש לי שם קצת עושה לי בעיות ולא מנגן חלק את הסרט זה המפרט שיש לי כיום: לוח אם של אסוס : דגם H170M-PLUS - Socket 1151 זיכרון : DDR4 8 GB 1333MHz מעבד : Intel Core i5 - 6400 Skylake 2.70GHz כרטיס מסך : Radeon RX460 דיסק קשיח : Smasung Pro850 קירור מים מה אני צריך לשדרג על מנת לקבל חווית צפייה יותר טובה? האם ניתן לשדרג את לוח האם המקומי למעבד יותר טוב? ( האם מעבד יותר יעזור בכלל או שעדיף להשקיע בזיכרון \ כרטיס מסך ? ) תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 593 צפיות
  7. Started by JentuS,

שלום לכולם. צריך את המלצת המומחים פה שמבינים בחומרת מחשבים העדכנית שיש כיום בשוק. אני רוצה לעזור לחבר שעבדתי איתו מעל 15 שנים, הוא יצא לפנסייה ורוצה מחשב חדש. הדרישות שלו יחסית פשוטות: המחשב הוא לא לגיימינג ולא לתוכנות עריכה כלשהן, אלא יותר לאינטרנט, צפיית סרטים איכותיים על מסך המחשב ב-4K, צפייה ביוטיוב, עבודה עם דפדפן, בקיצור לדעתי יותר עבודה פשוטה ומשרדית שכזאת. רק עוד דרישה שלו, שהמחשב יעבוד חלק בערך 5 שנים, ולא שנתיים או 3, הוא מעדיף להשקיעה יותר אם צריך העיקר שלפחות 5 שנים הוא לא יחשוב על החלפת או שדרוג המחשב כי דרישותיו לא ישתנו. כעיקרון אותי מעניין לדעת ממכם המומחים איזה מעבד מהעדכניים כיום, יותר יתאים לו לדרישות האלו, אם זה מאינטל או מ-AMD, והאם הוא צריך כרטיס מ…

8. 1) תקציב-3000 * מטרות המחשב? לימודים בין היתר גם אינטרנט ופייסבוק,וכמובן אם אני ירצה לצפות בסרטים,או לחבר את המחשב לטלויזיה,מתכוון להפעיל עליו את כל צורכי האופיס (וורס אקסל...וכ"ו..) * גודל המסך? 14-15 (לא משנה מבריק או מט) * רזולוציית המסך? לא משנה * משקל רצוי-אני יסחב איתו ביום יום * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן כמה שיותר- יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה לו את כל החיבורים * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?לא משנה * כונן אופטי? שיהיה כונן דיסקים-אם יש אפשרות לצורב dvd זה יהיה מעולה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לפחות 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אני…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? פחות מ-2 ק"ג, כמה שיותר קל יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * כונן CD/DVD? צורב? לא. * כונן Bluray?לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ישנה העדפה למחשב לא של חברת דל, בגלל נסיון גרוע ביותר עם השירות שלהם. תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 530 צפיות
  10. אני צריך נייד לדברים בסיסיים, וגם אני צריך להריץ עליו , Visual Studio, Lightroom ותוכניות גרפיות פשוטות למדי, לא מסובכות אבל לרוב לנסעיות ושימוש רגיל לחלוטין, ללא משחקים עד 4000 ש"ח האם המחשב הזה מספיק לי? http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1310.htm וגם אני רוצה כמה שיותר קטן, אם היה נטבוק מספיק חזק ל Visual Studi.net הייתי לוקח אותו מה האפשרויות האופטימליות שיש לי?? תודה

• 1 תגובה
    • 737 צפיות
  11. Started by AviB77,

אני משתמש ועובד עם PostgreSQL ולכן צריך שהמחשב יהיה חזק מספיק וירוץ מהר כנראה אצטרך גם כונן SSD שיהיה תאפשרות לחבר אותו בעתיד ובנוגע למערכת הפעלה 8.1 אם היא בסדר ואין בה באגים כלשהם רציתי לשאול את דעתכם בנוגע למחשב הזה לדוגמא - http://ksp.co.il/?uin=22975 ואם אפשר אז לקבל עוד המלצות בטווח המחירים הזה תודה מראש !

• 3 תגובות
    • 835 צפיות
  12. Started by amos700,

המלצה למחשב חדש עד 2500 שקל

13. Started by AviB77,

אני משתמש ועובד עם PostgreSQL ולכן צריך שהמחשב יהיה חזק מספיק וירוץ מהר כנראה אצטרך גם כונן SSD שיהיה תאפשרות לחבר אותו בעתיד ובנוגע למערכת הפעלה 8.1 אם היא בסדר ואין בה באגים כלשהם רציתי לשאול את דעתכם בנוגע למחשב הזה לדוגמא - http://ksp.co.il/?uin=22975 ואם אפשר אז לקבל עוד המלצות בטווח המחירים הזה תודה מראש !

• 0 תגובות
    • 840 צפיות
  14. Started by skiordie84,

יש לי תקציב של עד 4,000 ש"ח. המחשב מיועד למשחקים בעיקר. בלי מסך. עם צורב DVD. אשמח לקבל מפרטים בתקציב זה. תודה מראש.

• 31 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by amitseg,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בסכום של עד 4,000 ש"ח בארץ. * מטרות המחשב? סרטים (חיבור לטלויזיה), אינטרנט, אופיס ותכנות בשפות שונות. * גודל המסך? 15/17 אינץ'. * רזולוציית המסך? לא יודע עד כמה זה רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא יותר מהרגיל (סביב השעתיים/שלוש) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, VGA * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1T אבל אם המחיר יכול לרדת משמעותית אז גם 500GB יכול להיות מצויין. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? היום יש לי Lenovo ThinkPad כבר 5 שנים ואני מאוד מרוצה ממנו אך לא חייב להיות Lenovo. תודה מראש לכל העוזרים...!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by kartman,

אני מחפש מחשב חזק למטרות עבודה - הרצת סביבת פיתוח אני מעדיף Lenovo T61 אבל - אין לי מושג איך לבחור בין כל הדגמים - האם יש תמורה טובה יותר לכסף בניידים אחרים (לא HP) אשמח לעזרה (התקציב הוא 6000-6500 ש"ח) תודה נכון לעכשיו זה הדגם ש"נראה" לי מוביל http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/$wwwPartNumLookup/_NI29Mxx?open&OpenDocument&epi=web_express

• 0 תגובות
    • 586 צפיות
  17. Started by motib25,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח ללא חריגות. התקציב ללא כרטיס מסך שיקנה בהמשך. 2. סרטי HD, משחקים על איכות נמוכה ומשרדי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה ה…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. שלום לכולם, אני זקוק למחשב DAW שיעשה את העבודה... אני לא כ"כ מבין בזה, מלבד שיש להרבות בזכרון. גם אמרו לי שHD עם RPM גבוה מוסיף מאוד לביצועים. (כאמור, גם מסך רחב של 22"). ושאלת אגב, מה ההבדל בין אינטל I7 לאינטל CORE 2 QUAD? בכל מקרה, דעתכם מבורכת! תודה יואב

• 2 תגובות
    • 617 צפיות
  19. Started by שור שנגח,

שלום רב רציתי לדעת אם יש למישהוא מושג בענין מחשב יד שנייה אני רוצה גם איכותי וטוב וגם לא מאד יקר מודה מאד לכל מי שיענה לי

• 1 תגובה
    • 568 צפיות
  20. Started by Sting,

אני צריך המלצה למפרט מחשב בסביבות ה 5-6k שאמור לכלול מסך LCD19 ומדפסת, המחשב מיועד בעיקרון לילדים ביסודי כל שלא צריך משהו מפוצץ אלה סטאנדרטי עם כרטיס מסך בינוני כדי להריץ משחקים פשוטים יחסית כמו Fifa/GTA למינהם תודה מראש (עדיפות לחנות כגון KSP או אחרת באזור רשל"צ)

• 11 תגובות
    • 887 צפיות
  21. Started by juda,

שלום, אני מבקש המלצה למפרט מחשב לעבודה עם אודיו/מידי בתקציב של 3.5K המחשב ישמש ליצירת מוסיקה והקלטה של אודיו עם תוכנת קיובייס (גירסא 7) המחיר לא כולל מערכת הפעלה או ציוד נלווה, רק מחשב נטו. הדרישות שיש לי כעת הן : * 16GB זיכרון * דיסק קשיח 2TB * ממשק Firewire של - Texas Instruments (עבור כרטיס קול חיצוני) לא זקוק למחשב שקט אלא סטנדרטי. אשמח להמלצה על רכיבים שיתאימו למטרה שלי מבעלי נסיון. עדיפות לרכישה בחניות אייבורי/KSP תודה רבה לכולכם ויום טוב!

22. Started by din264,

שלום מחפש המלצה למחשב לאולפן ביתי. ישמש לתוכנת קיובייס 10 עם המון סקינים. תקציב עד 6000 עם חריגה של 500עם אכן זה הכרחי. כרטיס קול אני לא צריך יש לי חיצוני. הציעו לי את המפרט הנל: קיבלתי הצעה למחשב הנל ב6100 שח מעבד: Intel Octa-Core i7-9700K 3.6Ghz-4.9Ghz Turbo Coffee Lake-R S1151 קירור אוויר למעבד: Noctua NH-D15 לוח אם: ASUS TUF Z390-PLUS GAMING WIFI + BT5.0 / MSI MAG Z390 TOMAHAWK או אסוס או MSI זכרון: - Corsair Vengeance LPX 32G (2x16G) DDR4 3200Mhz CL15 דיסק קשיח: XPG 1T SX8200 PRO M.2 NVMe R/W Up To 3000/3500MB/s דיסק קשיח:- Intel 660P NVMe 2TB M.2 2280 SS Wrire/Read 1800MB/s דיסק קשיח: Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM …

• 0 תגובות
    • 981 צפיות
  23. צהריים טובים אני מחפש לעזור לחבר בקניית מחשב לאולפן הקלטות ביתי בתקציב של כ4000 ש"ח. בפעם האחרונה שהמלצתי למישהו על מחשב מסוים, הNVIDIA 6600GT היה אחד הכרטיסים החזקים בשוק, אני מניח שהרבה מים זרמו בירדן מאז.. מדובר במחשב לאולפן הקלטות קטן, והתקציב מתייחס למחשב בלבד, ללא ציוד היקפי. המחשב יתמודד עם עריכת שירים (CUBASE, PROTOOLS וכיוצא בהם) ואינטרנט/אופיס בין לבין. בעל האולפן מבקש עדיפות למעבד i7, וללפחות 16GB זיכרון , ויש לו 2 כוננים שהוא ישמח לחבר אותם למחשב, בלי קשר הוא מבקש גם כונן SSD לדעתי הלא מקצועית מוזיקלית, יש צורך בכרטיס קול כלשהו (?) וכמובן דרושה מערכת הפעלה Windows העדפה כמובן שהמחשב יגיע מורכב. …

24. Started by frenzy,

היי המפרט המדובר צריך לכלול: 1. מעבד INTEL בלבד 2.לוח מתאים (איזה צ'יפסט ?) 3.אחד ג"ב זיכרון במהירות המתאימה (800Mhz) 4.HD בחיבור SATA2 גודל 80 ג"ב (WD?) 5.צורב DVD. איזה מהם עדיף ה-LG או הNEC? 6.כרטיס מסך - אפשר להסתפק בONBOARD. 7.רמקולים לשמיעת מוזיקה בסטריאו - הATP3 מצויינים. אולי יש משהו יותר טוב באותם המחירים? 8.מסך 19" שטוח ואיכותי. איזה דגם מומלץ? 9.מקלדת ועכבר בסיסיים (לא אלחוטי). 10.ספק כח ומארז (ה-HEC300 יספיק?) עריכה: הרכבתי מפרט, מה אתם חושבים עליו ? מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box לוח GIGABYTE GA-965GM-S2 זיכרון KINGSTON 1024MB 800MHZ DDR2 CL5 כונן קשיח WD800JD 80GB צורב DVD LG GSA-H62N X18 מסך מחשב LG 19" L194WT 5MS LCD ספק כח HEC 300TRT 300W מארז ללא ספק N…

• 9 תגובות
    • 756 צפיות
  25. אחותי בניו יורק עד יום ראשון... צריך מחשב בעיקר לגלישה ופוטושופ. עדיפות למסך טוב, מעבד מסדרת 9XXX, כרטיס מסך לא מובנה וכו... במחיר אני טיפה גמיש. אשמח גם להמלצה על חנויות מומלצות. בברכה, אורי

• 4 תגובות
    • 550 צפיות

דיונים חדשים בפורומים