ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V , FIFA 18 , WATCH DOGS 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מעוניין גם במסך מחשב גחלק מהתקציב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? איזור 2500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג 200-300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית אך אם זאת לצורכי תיכנות ופיתוח אלגוריתמים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - התוכנה הכי כבדה שהמחשב אמור להריץ היא מאטלב (זו תוכנה שמשתמשת במערכי זיכרון גדולים בעיקר ). השימוש בתוכנה הוא בערך 3-4 שעות עבודה בשבוע. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית …
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
שלום אני רוצה שתיבנו לי בבקשה מפרט מחשב.. בלי מסך בלי מקלדת ועכבר, בלי צורב DVD ב-2600-3200 ש"ח המחשב למשחקים וכדומה, תודה=)
-
- 3 תגובות
- 560 צפיות
-
-
היי, מחפש המלצה למפרט עבור מחשב נייח ללא מסך. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6K, גמיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, אינטרנט, סטרימינג לטלוויזיה (דרך סטרימר. המחשב רק מחזיק את הקבצים), ניהול מאגר תמונות וסרטים משפחתי. גיימינג ממש קל עבור ילדים בגיל יסודי. לא קריטי. לאחד הילדים יש מחשב גיימינג משלו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש HDו SSD ממחשב קיים וא…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חבר'ה , המחשב המשפחתי הזדקן והגיע הזמן למשהו חדש , כתבתי מה אני מחפש לפי מה שכתוב בחוקי הפורום. תקציב - 1500, לנצל כמה שאפשר אפשר לחרוג ב100-150 , לא יותר המחשב מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים דרך האינטרנט, משחקים פשוטים פה ושם , ואופיס לפעמים יש כבר מסך ברזולוציה של 1440x900 , אינצ' 19 אין צורך בציוד הקפי מידת הרעש של המחשב לא משנה לא מיועד לעבור OC בעתיד לא מעוניין באופיס או מערכת הפעלה (אלא אם כן זה בחינם) עדיפות לחנות קרובה למודיעין-ירושלים 9. מתי מתוכננת קניית המחשב?סוף שבוע הזה או שבוע הבא תודה רבה וחג שמח וכשר
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המרבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3200 שח אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי + משחקים בינוניים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך במסך ובציוד היקפי. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש צורך במפרט מלא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך חשוב . 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך בהרכבת …
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מחשב ביתי לשם הפעלת תוכנות אופיס, משחקים רגילים לילדים (לא גרפיקה מורכבת מדי), חיבור לטלויזית פלזמה לצורך צפיית תכני אינטרנט, קריאת קבצי דיוי די אני מחפש ציוד היקפי מלא-כולל רמקולים וצורב דיוי די ומסך 22 אינץ נפח דיסק קשיח-320 ג'יגה, 4ג'יגה זיכרון
-
- 3 תגובות
- 699 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 +/- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לפי הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי - גלישה/אופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? אין דרישות מיוחדות, שיהיה נוח 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות +WIN7 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?…
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב ביתי שיישמש בעיקר לאינטרנט, מוזיקה וסרטים. אני לא עומד להשתמש בו למשחקים, אולי רק פעם בשנה... התקציב מוגבל ל-3000 ש"ח כולל מע"מ, לא כולל מסך, בניתי מפרט ב-KSP, תגידו לי מה אתם חושבים: AMD athlon XP 2600 512 - 570 Abit NF7-m +GF4ob - 460 2x256MB DDR 400 A-data - 480 Hitachi(IBM) 120 GB (8MB) 7200 ATA-100 - 500 Toshiba combo 48x24x48+DVDx16 - 240 ATX midi 2209 FFC, usb - 160 MS Keyboard + Mouse - 120 Creative inspire 2500 sub+2spkrs - 290 סה"כ 3010 ש"ח, מה אתם אומרים? אולי שכחתי משהו? אני צריך מאוורר חזק למרות שאני לא מתכנן שום Overclocking? מה לגבי הכרטיס מסך המובנה, בפעם בשנה שאני משחק במחשב הוא יחזיק מעמד? אני לא מקובע על המפרט, כל הצעה תתקבל בב…
-
- 6 תגובות
- 787 צפיות
-
-
אני מחפש לתלמידת תיכון. שהעיקר במחשב הוא שיהיה קטן, חשבתי לכיוון של INTEL NUC. 1. מה התקציב המקסימאלי?2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך המטרה היא מחשב קטן שעומד בדרישות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה וOFFICE וגם קצת משחקים בסגנון SIMS. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך טרם נרכש אבל מדובר במסך 3:4 17" כנר…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני מחליף את המחשב הביתי שלי לחדש. בגדול הוא ישמש אצלי לגיבוי נתונים, תמונות, סרטים, אינטרנט וכד, לא משחקים או תוכנות מיוחדות (בשביל זה יש אחר). אני רוצה שיהיה חזק בשביל השימוש הביתי ואני לא מחפש את ההכי חדשני. מה אתם אומרים על המפרט הבא: + לוח אם אינטל Intel Desktop Board DG31PR PEARL CREEK + מעבד : Intel Core 2 Duo E6550 2.33 Ghz 4MB Cach FSB 1333 + זיכרון פנימי : kingston DDR2 800Mhz CL5 KVR800D2N5/2G + דיסק קשיח : WD 320GB WD3201ABYS SATA RAID + תקליטור :צורב די וי די LightScribe X18 ASUS 2014L1T + כרטיס מסך : Geforce 7200GS 256MB + מארז : HEC CI-6A19B-400 + PS 400W + תוספת קירור Zalman CNPS7000Al OEM + כרטיס קול : HD Audio - Realtek ALC888 + כרטיס רשת : …
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
-
-
ראיתי כמה מפרטים שנכנסים בתקציב עם מעבדים כמו Q8300 או I3 או X4 630. איזה מעבד הכי מומלץ? כמה זה קריטי זכרון DDR3 לעומת DDR2? האם כדאי לשדרג את המארז הפושט ו/או את הספק ?
-
- 9 תגובות
- 907 צפיות
-
-
תקציב עד עד 2500 שקל, שהמשחקים יעבדו עליו חלק תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אהלן אני צריך מחשב משרדי ב1200 ש"ח: מה התקציב המקסימאלי? 1200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב ? בעיקר להורדות, קצת לעבודת אינטרנט (אימליים וכדומה) ואופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול ב…
-
- 2 תגובות
- 773 צפיות
-
-
היי אשמח לקבל המלצה למפרט בשביל מחשב ביתי, לעבודה רגילה של אינטרנט, אופיס, ועבודות עריכה קלות בפוטושופ וסוני ווגאס. כיום יש לי מחשב היברידי (דיי ישן) ואני סובל בעבודות על הפוטושופ והווגאס, איטי להחריד וקורס מדי פעם. התקציב שלי בסביבות ה 1500-1800, האם ריאלי לכך? אם כן אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרטים. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
-
-
שלום חברים, הסיוע שלכם תרם לי רבות בפעם הקודמת אז מנסה את מזלי שוב מחפש המלצה למחשב נייח (רק המחשב עצמו, ללא מסך וללא מקלדת). שימוש ביתי/עבודה משחקים סטנדרטים חשוב מאוד שיהיה זריז חשוב שהדיסק הקשיח יהיה גדול גיבוי סרטונים של הילדים) יהיה נחמד אם יהיה ניתן להריץ עליו קודי התקציב נע סביב 1000-1500 ש"ח
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בלי הגבלת סכום, אבל המינימום האפשרי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית (Premier) וסאונד (Cubase) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, מסך, עכבר (אולי אוזניות טובות) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ1-10 3 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/…
-
- 1 תגובה
- 652 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 443 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב ? WORD' OFFICE'' YOUTUBE' אינטרנט, לעבודות סטודנטיאליות בעיקר. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? כן, אך אם המערכת הינה בלי מערכת הפעלה, לגרוע עלות זאת מהמחיר הסופי 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? עדיף מאחת החנויות המוכרות, אך אם הדיל ממש משתלם ניתן גם מחנויות אינטרנט אמינות 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? מסך 15.6.... שיהיה ללא השתקפות....אחריות של 3 שנים, עדיפה... כונן CD חובה. דרך אגב שמתי עין על מחשב בסגנון הזה....מה דעתכם? http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1OK300E5CA09IL
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי, אני חלש מאוד בכל תחום החומרה, אשמח לסיוע מהמומחים כאן. רציתי לרכוש קונסולה מהחדשות PS4/XBOX1... לאחר קריאה ברשת אני שוקל במקום לרכוש מחשב נייד שיהיה מספיק חזק לעמוד ברמת של הקונסולות (וככה להרוויח שתי ציפורים במכה כי אני גם ככה צריך מחשב נייד). האם ניתן לרכוש מחשב נייד שיהיה עם ביצועים ברמה גבוה לפחות כמו הקונסולות החדשות ואפילו יותר? מה החסרונות במקרה כזה? תוכלו להמליץ לי על מחשבים כאלה? כמובן שהמחשב ישמש גם לפעילות שוטפת פרט למשחקים ולכן חשוב לי שיהיה מחשב נייד תודה רבה!!!
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט * גודל המסך? מינימום "15 * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? קורא כרטיסים SD * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? סביבות 100 גיגה, לא קריטי * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בסביבות ה 1500 שקל בנימה אישית, אני מחפש שידרוג לנטבוק שלי Acer Aspire One, בדגש על מסך יותר ג…
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט ואופיס וצפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא חייב אך עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, Expr…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: עבודות משרדיות, קצת פוטושופ וסרטים, מתחיל ללמוד WEBMASTER * גודל המסך: 15.6 בגלל הנאמפד אבל אם חייב אז 14''. * מעבד: נראה לי שעדיף i5 דור חמישי. תקנו אותי אם אני טועה *כרטיס מסך: NVIDIA *זכרון של לפחות 8 GB * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: רצוי numpad * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא ממש, המחשב הולך להיות נייח ומחובר למסך ומקלדת רוב הזמן, אבל כשאנתק ואטייל איתו יהיה נחמד אם הוא יחזיק כמה שעות סבירות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, USB 3.0 * Bluetooth: אפשרות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 256 SSD * כונן אופטי: לא חשוב. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן * האם יש לכם…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלומות אנשים! בעבר ניסית לרכוש בזמן את ה Lenovo T61P 6460DVU http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/quickPath.do?quickPathEntry=6460DVU הבעיה היא שכבר לא ניתן להשיג אותו בחנויות אמינות בארה"ב כיוון שהוא כבר דגם מיושן. בארץ הוא עולה בסביבות ה 11,000 ש"ח, כמעט פי שניים במחיר. אני עורך וידיאו וצלם במקצועי וזקוק לעבודה שותפת על Avid, After efects ו Photoshop. Avid דורשים מחשבים ספציפיים בכדי שיתמכו בתוכנה שלהם, אך בשל בדיקות ארוכות טווח ההמלצות שלהם בד"כ הם על דגמים ישנים ניתן לראות פה את ההמלצות שלהם: http://www.avid.com/resources/qualified/MediaComposer-NewsCutter-Qualified-PC-Workstations.pdf השאלה שלי היא אם משהו מכיר מחשב בעל אפיונים דומים אך מדגם חדש יותר, שניתן …
-
- 1 תגובה
- 580 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, מחפש מפרט למחשב נייח עד 1700 ללא חריגה לשימוש בסיסי (משחקים קלים , אינטרנט,תוכנות עריכה פשוטות אבל גם שלא יתקע כי אני מפעיל הרבה ישומים לפעמים...) אשמח גם לדעת האם הRYZEN2200 עדיף על מעבדי אינטל I3 דור חדש או שאין ממש הבדל בגדול? ומה מומלץ ביניהם. היו לי רק מעבדי אינטל במחשבים קודמים ( I5, I3 ) אז אני מתלבט
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-