ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
התקציב המקסימאלי - 2500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - 500 2. שימושי המחשב HTPC, תכני HD ותוכנת שירטוט סולידוורקס א) המחשב מיועד לסלון עם תוכנות עיקריות - אינטרנט, סרטים HD אופיס ושירטוט. ב) המחשב יחובר לסוני 40'' 1920X1080 בסלון. להגדרות גרפיות גבוהות במידת האפשר. 3. מקלדת ועכבר אלחוטים ושלט. 5. עד כמה חשוב השקט - 8 מתוך 10. 6. לא מתוכנן אוברקלוקOC 7. הרכבת מחשב בחנות ולא צריך לכלול מערכת הפעלה. 8. העדפה לרכוש את המחשב מחנות - RSM. 9. בקשות מיוחדות - עדיפות לכרטיס גרפי של NVIDIA 10.כן רצוי לשמור על אופק שדרוג המחשב תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כאמור, אני זקוק למפרט למשחקים ולצפייה בסרטים בעלות מקסימלית של 2000 שקלים (בחריגות של 100 ש"ח), כאשר אין לי כוונה לנסות לחסוך. יש לציין, אני לא מעוניין בהארד דיסק חדש, לאחרונה שדרגתי את ההארד דיסק של המחשב הנוכחי וכאשר אקנה מחשב חדש אני ארצה להעביר אותו אל החדש. זו לא בקשה חריגה מחנות מחשבים להעביר חלק קיים, נכון? שאלה נוספת: במהלך החיפושים ראיתי באתר החנות PCCENTER שהם מוכרים את כרטיס המסך הזה ב469 ש"ח ואילו את כרטיס המסך הזה במספר שקלים פחות, בעוד שהכרטיס השני הוא כביכול מתקדם יותר. מישהו יכול להסביר לי מדוע? מצטער אם זה אוף טופיק, אבל הסוגיה הזו היא מה שהביאה אותי לבקש עזרה חיצונית כדי לא ליפול בפח. חשוב לציין שאני מעוניין שהחנות תהיה מאזור המרכז. תודה מראש על העזרה.
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ACER 5730Z שבא כלול עם ויסטה!! אני רוצה לשדרג מויסטה לוינדוס 7 ויש לי שאלות: 1.איך אני עושה שדרוג כזה...הבנתי של-XP זה מסובך השאלה אם גם ל-7??? 2.אין באתר דרייברים ל-7 רק לויסטה האם הם יעבדו לי?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב. יש לי שתיי שאלות למחשב הנייד GIGABYTE W468N http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9031 האם המסך של הדגם הנ"ל מט או מבריק ? כמה זמן סוללה של 6 CELL תחזיק ? והאם אפשר לשדרג את הסוללה למשהו יותר חזק ?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש הבדל משמעותי בין מעבד P7350 ל P8400 של אינטל בניידים? ההבדל ביניהם 150 $ שווה את זה?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב במסגרת של 5500 עם חריגה מאוד קטנה אולי אני צריך כרטיס קול טוב שיהיה טוב להקלטות ומעבד חזק אבל כרטיס מסך טוב גם לא יזיק הא וכן, צורב DVD איכותי נב ללא מסך וציוד הקיפי
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם לפני יותר משנה ביקשתי את עזרתכם בעדכון מספר חלקים במחשב ( http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=139540.msg1172461#msg1172461 ), לצערי לא יצא מאותו מפרט הרבה. בזמן האחרון אני כבר ממש מרגיש את הצורך ברכיבים חזקים יותר, פתאום צריך SM3, זיכרון 1G לא מספיק.... לכן אני צריך את עזרתכם (שוב) לבנות מפרט למשחקים, ללא מסך מקלדת עכבר כרטיס קול ורמקולים. יש לי מפרט התחלתי שבניתי, ורציתי לדעת מה דעתכם: 1 Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb BOX 1,899 ש"ח 1 ASUS P5B-E Intel P965 Chipset Socket 775 945 ש"ח 2 Twinmos DDR2 667 1GB 1,380 ש"ח 1 Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500KS 490 ש"ח 1 Leadtek WinFast GeForce 8800GTS …
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לקנות מחשב חדש בלי תוספות מסך או משהוא הנה המפרט דיסק קשיחWestern Digital : WD 250GB SATA II 16MB Raid Edition WD2500YD מעבד INTEL CORE 2 DUO : Intel Core 2 Duo E6400 2.13Ghz Conroe BOX E6400B 1066MHz/FSB לוח אם INTEL 775- Gigabyte 965P-DS3P - LGA775 Intel Core 2 Extreme/ Intel Core 2 Duo זיכרונות DDR2 דגם Kingston : Kingston 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 כרטיס מסך Power Color ATI Radeon X1950PRO ddr3 512MB צורבי DVD פנימיים : LG DVDRW GSA-H22N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK כונני דיסקטים SONY 3.5 FLOPPY DISD DRIVE מארזי GIGABYTE : Gigabyte Poseydon TowerCase Aluminum Panel 120mm Silver ספקי כוח ENERMAX : ENERMAX LIBERTY 500W -
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב שמתחבר למגבר לסאונד וישירות למקרן שתומך ב 1080i 1)מה עדיף כרטיס קול רציני או לוח אם רציני שהכרטיס קול שלו מספיק ? (חשבו לי שהסאונד יהיה צלולוחבל לי שהוא נהרס אני מעדיף שהקידוד יתבצע ע"י המגבר) 2)כרטיס מסך לצפיה בתכנים HD איזה כרטיס מסך מומלץ בכדי שהאיכות תהיה מקסימלית ? (בלי תשובות של 8800 ultra כי את זה אני יודע ... ) תודה רבה אני לא רוצה לרכוש ולהתחרט אח"כ אני בדיוק בבניה של המחשב במגבר יש לי כניסות אופטיות אין לי SPDIF
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם אפשר לארגן לי הצעות גם מהבלאק פריידי או סייבר מאנדיי או מה שלא יהיה... השימושים שלו בעיקר לאינטרנט , צפייה בסרטים, סרטונים וכו...שיהיה חיבורי HDMI וכו... אפשרי גם לקנות מאילת ככה שזה גם יהיה מחיר טוב...
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, דבר ראשון - אני פותח את הדיון הזה בשם חבר. אכתוב בגוף ראשון... * מטרות המחשב? זה ישמש מחשב ראשי. אני עובר לגור בירושליים. זה אומר - סרטים, אופיס, לימודים, משחקים (לא משחקי פיפא, יחד עם זאת אני מבין שלא אשחק על אולטרה...) *תקציב: אזור ה-3000 יהיה נחמד. מאפשר חריגה של עוד 1000 בהתאם לצורך... * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14.1 (או 15.6 אם אין ברירה), לא יודע אם מאט או מבריק... * רזולוציית המסך? FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יהיה נחמד זמן סוללה ארוך בשימושי אופיס אבל זה לא עניין חשוב במיוחד.* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 250, SSD. * כונן אופטי?אין …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב חדש ב4000 שקל. הולך לשמש למשחקים ופוטושופ. כרגע יש לי 2 הצעות למפרטים קצת שונים הקטע שאחד חורג מהתקציב ואני לא רוצה לעבור רק אם אין ברירה. שני המפרטים: http://imgur.com/a/QA54S הראשון KSP ב4300 והשני מחנות מקומית שמציע ב3900 אבל עם חלקים טיפה שונים השאלה אם הם ההתפשרות הזאת של ה400 שקל קריטית או לא. *אני מכרמיאל
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש מחשב לתכנות עד 3500 שקלים עם עדיפות לחסוך .מאוד חשובה לי איכות הבנייה של המחשב כיוון שאני לא מעוניין במחשב פלסטיקי אלא מעדיף אלומניום לכן חשבתי על סדרת הpavilion של hp מדגם P202nj אני אשמח לדעת אם יש מחשב יותר טוב מבחינת עלות תועלת כמח כן הדרישות שלי הן : broadwell i3/i5 6Gb ram
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
נתחיל מזה שהייתי חבר בפורום הזה לפניי דיי הרבה זמן והייתי מתעסק הרבה בחומרה וכו' . עם הזמן זה ירד וירד עד שהגעתי למצב שאני מפרסם נושא בכדי לקבל מפרט למחשב חדש . המחשב הוא בעיקר לשימוש ביתי שזה אומר אינטרנט ומשחקים קצת פחות מספיק שיחזיק בצורה הכי טובה את הFIFA 2011 שצריכה לצאת . מה שאני מחפש בגדול זה מעבד של אינטל בלבד[מצטער לא סומך על AMD ] , כרטיס מסך בינוני + שאמור להגיע עד רבע מהתקציב , זיכרון לא ממש מפריע לי לא מאמין בזה , צורב דיוידי חובה , ספק כוח לא ג'נרי שיש לו אספקה של 500 וואט ועולה 70 שקל .. מעדיף אחד של 350 לא ג'נרי יותר יקר . חשוב שהמארז יהיה עם פתחי איוורור רבים בגלל שהמיקום של המחשב הוא בחור ונצבר שם דיי הרבה אבק . בקשר להארד דיסק אני לא הולך להשתמש יותר…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיפות לאזור ה 2200 . במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית ותו לא. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אינטרנט קצת אופיס וכו'. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא למשחקים. * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אשמח לקבל המלצה על חנויות לקנית מחשב שישמש לעריכה באיזור. כמו כן השמח לקבל המלצות לגבי המפרטי מחשב: המפרט שאני חושב שאני צריך/רוצה: מעבד דואל קרו לפחות שני ג'יגה ביט זיכרון שני הרדיסקים בנפח של 500 ג'יגה ביט. אין צורך במסך אך יש צורך בכרטיס מסך (יצאה לשני מסכים) בתודה מראש עמיר
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר מחקר מעמיק שבו חיפשתי מחשב נייד שיענה לצרכים שלי הגעתי לבסוף ל-2 דגמים. אשמח לשמוע את דעתכם על כל אחד מהדגמים והאם הפער בין המחירים (כ700₪) מצדיק את התוספת. צרכים: - עיצוב וגרפיקה דו מימדית (פוטושופ, אילוסטריטור) - לימודים - מעוניין שהוא יחזיק לפחות לכמה שנים טובות (מחשב לטווח ארוך) תקציב: עד 4500 +- רוכש את המחשב באילת (תורידו 17% מע"מ). 2 הדגמים שמצאתי מחשב נייד Dell Vostro 15 7000 7570-77008G11GFOL - צבע כסוף https://ksp.co.il/?uin=48008&select=.268..271..132..211..442..347 3666₪ מחשב נייד "15.6 Asus …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש למי שיעזור! אשתמש בפורמט הקיים עם הערות בסוף: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך (צריך לקנות גם מסך) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עובד עם תוכנות עריכת וידאו של אדובי (פוטושופ, פרימייר ואפטר אפקטס בעיק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הייתי רוצה 4K תלוי כמובן בתקציב. עד עכשיו היה לי AIO 27" ויש מצב שיהיה לי קשה לוותר על הגודל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, סבא שלי מחפש מחשב חדש. לצערי אני כבר לא עוקב אחרי השינויים בשוק החומרה מזה כמה שנים, אז אשמח לעזרתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם מדובר בשמים וארץ - הוא מוכן לשמוע. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונה (פוטושופ), עריכת וידאו (powerdirector). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ו-powerdirector באופן תדיר, אך לא מקצועי או לצורכי פרנסה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב נייח התקציב שלי הוא: 4.5 אלף שקל שימוש המחשב: בעיקר תכנות, עריכת גרפית, משחקים SSD 1 TB ברצוני שיהיה 6 יציאות ומעלה של USB (בעיקר USB 3 ומעלה) כמו כן יש לי מסך Dell 24 Monitor: P2419H: Model: Dell P2419H 1920x1080, 60Hz Input Source: HDMI תודה רבה לכל ההמלצות !!!
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. אני מצרף פה לינק של המפרט שבניתי, רוצה לשמוע מה דעתכם, האם המפרט בסדר? האם החלקים תואמים ויעבדו טוב זה עם זה? האם הייתם משנים או מחליפים חלקים מסוימים שיכולים לעבוד טוב יותר עם המפרט? תודה, חיים https://pcpartpicker.com/list/Db8TPX
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום צריכה המלצה למחשב נייד עבור ילד בגיל 13 עם רמת שמע (רמקולים) באיכות מצויינת לצורך שמיעת מוסיקה קלאסית באיכות גבוהה, צפיה בסרטים עם שמע מצויין. בנוסף- אפשרות לחיבור מיקרופון איכותי (כבר יש לנו) המקליט קבצי קול - הורדת קבצי הקול מהמקרופון למחשב, עריכת קבצי הקול- בינתיים באופן בסיסי ייתכן שבהמשך עריכה טובה יותר (תלמיד בבית ספר למוסיקה). מאוד חשוב: 1. איכות המסך- ילד עם משקפיים ובעיות ראיה לכן דרוש מסך טוב שמקל על עייפות בעיניים וכאבי עיניים עם אפשרות לשליטה באור הכחול אבל גם בלי ריצוד יתר. 2. הילד שם את הנייד על הברכיים לפעמים ולכן חשוב שלא יתחמם מדי. אם יש לכם מידע גם על קרינה- זה יכול להיות משמעותי בהחלטה הסופית על דגם או חברה. תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 -3000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט , משחקים (לא יותר מדי אבל מוטב להינות מתצוגה טובה לכשכבר משחקים) , עבודה משרדית, קולנוע ביתי (ישנו סטרימר אז אני לא אמור לבצע את העיבוד מהכרטיס מסך בחיבור ישיר של המחשב) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא צריך , ישנו מסך עם רזולוציה מקסימלית של 1920X1200 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD , כוננים קשיחים מכניים, כונני תקליטורים(מישהו עדיין משתמש.. ?) 5. עד כמה חשוב שק…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000-5000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדיות, מעט תוכנות גרפיות (אילוסטרייטור ופוטושופ), פרמייר (1080P ומעט 4K), מושן גרפיקס (אפטר). רמת שימוש מעטה, כתחביב ולא כמקצוע. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא חייב HDD (ובכל מקרה לא יותר מ-2T) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? פשוט וטוב.…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-