עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני מנסה לקנות מחשב שיש מעבד 5900 - הוא במחיר מופקע ואין לוח אם , נגמר SSD סמסונג 980 , ואין 3080 שאין מעבד , יש לוח אם , יש במחיר טוב סמסונג 980 , ואין 3080 2020 הרגה את כל ההשקות למוצרים פשוט לא להאמין יצרנים משקיעים סכומי עתק על השקות , בניית מוצרים ואין , ראו אפליקציה למוצרים חדשים שמגיעים למלאי This App notifies you when PS5 and RTX 3080 are in stock! | Goddit לפי חוסר במוצרים צריך לחכות לאינטל שעושה סימנים של השקה של מעבד חדש אולי זה יביא לתחרות ומלאים

2. Started by Froze,

אהלן אני רוצה לקנות מחשב נייד קטן (אולטרה נייד אם אני לא טועה), אלה עם מסך 10". אני מתלבט בין כמה דגמים שהוצעו לי: סמסונג: N 150 DELL Inspiron 1012BK45 ACER Aspire One AO532h TOSHIBA NB-200-10Z כל הדגמים הנ"ל הוצעו לי במחיר של 1700-1800, כך שזהו התקציב. אבל אם יש הצעות לדגמים אחרים, במחירים זולים יותר, אשמח. השימושים העיקריים הם אינטרנט וכתיבת מסמכים. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 956 צפיות
  3. Started by avishem,

חברים יקרים שלום, לאחר תקופה של חיפושים וציפיה בארה"ב, הוא הגיע והוא ענק (תזכורת במה מדובר). למעט החלפת כונן אחד ב-SSD והתקנת מערכת הפעלה עוד לא עשיתי דבר. מצ"ב מדד חווית Win7. תודה לכל העוזרים בבחירה. שנה טובה, סיקור מפורט בשבועות הקרובים אחרי שאני יעבוד איתו קצת. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 994 צפיות
  4. כמו בכותרת - ממש מפגר הוא רק חופר - המאוורר בלפטופ הממהר אותי הוא מערער כשמרעיש ומטרטר - אני חושב שזה המאוורר באיזשהו שלב המאוורר של הלפטופ שלי מתחיל לעבוד - אבל במקום רעש נשיפה רגיל הוא משמיע צרצורים שמטריפים לי את השכל. מה עושים??? תודה מראש רון.

• 4 תגובות
    • 777 צפיות
  5. Started by vald95,

החלטתי לפתוח אשכול כזה, יש כמה נושאים... גיימינג קל,עד 2000 ש"ח. גיימינג כבד-אם oc או בלי,3000-5000 ש"ח (בלי מסך) עריכה גראפית \עריכת מוזיקה,4000 ש"ח (בערך,תלוי מה עורכים וכו'). עבודה משרדית,1500-2000 ש"ח (לא דרושים כ.מ ומעבד חזקים וכו'). ובקיצור לכל נושא המנהלים ומכיני המפרטים הטובים יכינו מפרט שיהיה הכי טוב לנושא אחד. כמובן התקציבים המוזכרים למעלה יקלו על הגולשים בפורום שמעוניינים לקנות מחשב. אז ככה אני הכנתי מפרט לגיימינג כבד +oc . מעבד Intel Core 2 Duo E8500 Box ¤1075 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8500 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3 ¤567 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39472 כונן קשיח Westren Digital WD5000AACS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤333…

• 4 תגובות
    • 617 צפיות
  6. חברי הפורום היקרים, בשעה טובה ומוצלחת, עודכנה מערכת המפרטים המומלצים של האתר! זאת לאחר חוסר עידכון במשך החצי השנה האחרונה עקב ניסעתי לחופשה בדרום אמריקה, ובעיות עם המערכת לאחרונה - עמכם הסליחה על העיקוב! למי שלא יצא להכיר את המפרטים לפני כן, מומלץ בחום לבדוק את המערכת, אשר אמורה לחסוך לכם הרבה עבודה, הקלדה, ודמעות! המפרטים במערכת נועדו על מנת לענות באופן מיידי על הצורך במפרטים עדכניים בתקציבים שונים ולמען צרכים מגוונים. כעת כאשר החבר/הדוד/הסבתא אומרים לכם שהם רוצים לקנות מחשב חדש, תפנו אותם למערכת המפרטים, ושישברו את הראש בעצמם! ;D כמובן שכל המערכות עברו שינוי מסיבי עקב הפרשי המחירים לאחר תקופה כה ארוכה, והגעתם של הרבה מוצרים חדשים ומעניינים. נוספו מספר מערכות…

• 41 תגובות
    • 6.8k צפיות
  7. שלום, הודעה זו מופנית לכל מי שמתכנן להרכיב בעצמו מחשב, מבוסס מעבד AMD Ryzen מסדרה 3000 החדשה, בשילוב לוח עם צ'יפסט 4xx ( או סדרה 3xx) שאמורים לתמוך במעבדים החדשים. מי שבוחר לקבל מחשב מורכב זה לא רלוונטי, כי המעבדה תבצע את מה שמתואר בהמשך. רכשתי השבוע לוח ASUS TUF B450M-PLUS GAMING עם מעבד Ryzen 3700X דרך חנות האינטרנט של אחת החנויות למחשבים. לאחר שהרכבתי בעצמי את החלקים והדלקתי את המחשב לא הופיעה כלל תצוגה במסך. בד"כ זה אופייני למצב שיש בעיה במעבד. ווידאתי שהתקנתי את המעבד נכון וכל הפינים תקינים. זה גרם לי לחשוב שגרסת ה-BIOS איננה עדכנית ולא מזהה את המעבד. חיפשתי באינטרנט איזכור לבעיה ומצאתי פוסטים במס' פורומים מהשב…

8. תופעה ששמתי לב אליה בפורום, היא שמשתמשים פה נוהגים להתייחס רק למפרט הטכני של מחשב נייד מסויים, ושום דבר מעבר לזה. למשל: משתמש פותח אשכול ומבקש שימליצו לו על מחשב נייד במחיר מסויים רוב התגובות שהוא יקבל הן ממשתמשים צעירים יחסית (14-15) שיתנו לו מידע מאוד לא מקצועי, וימליצו לו על מחשב מסויים רק בגלל המפרט הטכני שלו אין להם שום מושג לגבי המחשב, ואפילו אם הוא מחשב נוראי עם המון בעיות ומגרעות הם ימליצו, כי הם יודעים רק על המפרט הטכני. תצאו מזה, מחשב נייד טוב הוא לא מחשב בעל מפרט טוב. יש המון פרמטרים שהם הרבה יותר חשובים ממפרט טכני (לדוגמא: נוחות המקלדת, איכות המסך, איכות החלקים, השירות שניתן בארץ וכו' וכו'...) לתשומת לבכם (אני אישית ראיתי פה משתמשים שהציעו מחשבים ניי…

• 13 תגובות
    • 2.7k צפיות
  9. לצערינו, בשל מספר מקרי הונאה ושימוש לרעה של גולשים, החנות PC 100 סגרה את שעריה. עם זאת, לקוחות עם תקלה במוצר שנמצא עדיין באחריות מוזמנים לפנות אלינו ל-pc100support@gmail.com או לאתר http://pc100.bravehost.com ונשמח לעזור להם. למנהל הפורום: אל נא תמחק הודעה זו, אין זו הודעה פרסומית ואין לה ערך מכירתי מבחינתנו מאחר והחנות נסגרה. הודעה זו נועדה ליידע לקוחות שרבים מהם חברי הפורום הנ"ל לגבי דרכים ליצירת קשר עימנו ולכן יש לה ערך רב לחברי הפורום.

• 3 תגובות
    • 628 צפיות
  10. Started by blueeye,

היום הייתי ב FOXPC.. ואחרי מחשבות רבות הזמנתי את המחשב הזה: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1413 הוא מגיע עם קירור למעבד של ZERO THERM.. וגם הוספתי לו עוד מאוורר אחד.. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1364 מה אתם אומרים?

• 2 תגובות
    • 607 צפיות
  11. שלום לכולם לאחרונה, הגיעו אלינו דווחים על שתי תופעות חמורות שפוגעות במשתמשי הפורום ובגולשיו, באמינותו של הפורום ובתדמיתו כאתר ישר ומקצועי, ולא ממש עוזרות לאף אחד בטווח הארוך חוץ מלבעלי חנויות המחשבים המדוברות: 1) טובות הנאה שמקבלים גולשים מסויימים מחנויות, תמורת המלצות על מוצרים מהחנות. לא מדובר רק בתשלומים, אלא גם בהנחות ו"מתנות" סמליות, הניתנות ל"יועצים" התמימים "לאות הערכה". שימו לב, שדין הנחה או מתנה היא כדין תשלום. הפיתוי לקבל את ההטבות יכול להיות משמעותי, ויכול לגרום להמלצה על מוצרים מחנות מסויימת גם אם אינם כדאיים. המשמעות ברורה. 2) הודעות פרטיות מבעלי עניין הקשורות למכירות (כמו, "תבוא אלינו ותקבל את המוצר זול יותר") שאסורות על פי חוקי הפורום. אם מישהו מקבל הו…

• 0 תגובות
    • 16.3k צפיות
  12. Started by Psy,

אחרי החלפת הארדיסק לנייד. ההארדיסק הקודם שבק חיים, החלפתי הארדיסק, שמתי את הג'אמפר אותו דבר כמו בהארדיסק הישן עשיתי להארדיסק CHECK בביוס, עובד בסדר גמור לפי הבדיקה. מה יכולה להיות עוד הבעיה ?

• 9 תגובות
    • 834 צפיות
  13. Started by Reality,

שלום, לאחרונה המחשב עושה כל מיני בעיות ואני כל הזמן מקבל הודעת שגיאה במסך כחול שבו רשום: Dumping Physical Memory, ויש מין מספרים כאלו שרצים עד שרשום Dumping Physical Memory... Complete והמחשב פשוט נכבה. אני מפרסם את זה פה כי אני חושב שהבעיה היא בזכרונות.. חוץ מהודעת השגיאה המחשב עושה כל מיני בעיות כמו - 1) לעתים קרובות אחרי שאני מדליק אותו הוא פשוט נתקע, ז"א המסך עדיין פועל, רואים את שולחן העבודה, אבל המחשב לא מגיב, העכבר לא זז וכו'. 2) המחשב עושה ריסטרט לבד 3) הוא יחסית איטי משהיה פעם 4) קורה לפעמים שהמסך והעכבר כאילו מתנתקים מהמחשב, מה זאת אומרת? המחשב עצמו פועל, אך המסך כאילו מנותק מהמחשב, וגם האור בעכבר נכבה, ז"א כאילו הם לא מחוברים בכלל. אשמח אם מישהו יודע אולי האם…

• 0 תגובות
    • 690 צפיות
  14. שלום אני מנסה ליצור באמצעות הRESCUE & RECOVERY דיסק לשחזור המערכת. המערכת לא מצליחה ליצור אותו. אני מקבל את ההודעה הזו "an internal error has caused this process to fail" יש לציין שבדקתי את הגדרות הביוס,כל התוכנות והחומרה במחשב מעודכנות,וניסיתי גם עם CD וגם עם DVD ובכל פעם אותה הודעה. כמו כן אני מודע לכך שאפשר ליצור את המדיה רק פעם אחת,ואף פעם לא יצרתי כזו תודה מראש

15. Started by dj_horse,

היי, קיימת לי בעיה כבר תקופה ארוכה בכרטיס מסך. מופיעה לי כל פעם שגיאה שהכרטיס הפסיק לעבוד וחזר חזרה. יש לי מחשב טושיבה נייד. אצרף תמונה של התקלה בתקווה שתוכלו לעזור לי לפתור אותה. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 770 צפיות
  16. Started by orent,

שלום יש לי מחשב נייד של dell שיש לו כרטיס מסך מובנה של אינטל וכרטיס מסך AMD R5 335 , כל כמה דקות מופיעה הודעה display driver has stop responding and recovered intel graphics משהו כזה והמחשב קופא למשך כמה שניות ואז חוזר לעבוד רגיל וצריך לרענן את הדף אינטרנט כי הוא הופך לשחור. יכול להיות שיש התנגשות בין כרטיסי המסך שגורמת לשגיאה? מודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 778 צפיות
  17. בס״ד שלום! יש לי מחשב נייד מסוג msi ms-1683 הווינדוס מתחיל לעלות ונתקע הרבה זמן על החלק של starting windows עד שהמחשב מפעיל את עצמו מחדש ניסיתי גם מצב בטוח ולא הולך.. כנראה שההטרדה דיסק הולך למות אבל השאלה שלי היא אם יש דרך כלשהי להציל את התמונות שעל ההארד דיסק.. אולי חיבור למחשב נייח או הפעלה באמצעות usb? תודה לכולם!

• 0 תגובות
    • 565 צפיות
  18. Started by PuLsE,

אוקיי אז ככה מצורף לכאן המפרט הבא שהרכבתי מIQPC רציתי לברר אם יש מקום בו אוכל לקנות את המפרט בזול יותר או אם יש חלקים שאפשר להחליפם עם פגיעה מינמלית בביצועים מארז כבר יש בבעלותי ככה שאין אותו במפרט אם אוכל להגיע עם המפרט הזה ל4k 4.2k אשמח מאוד מעבד : INTEL PENTIUM S775 2GHz(E4400) 800MHz/FSB 2MB - BOX ¤ 711 זיכרון : PQI 1024MB DDR2 800MHz CL5 ¤ 334 זיכרון : PQI 1024MB DDR2 800MHz CL5 ¤ 334 דיסק קשיח : WD 250GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD2500AVJS ¤ 425 ספק כוח : THERMALTAKE TR2 POWER 470W - W0089RI ¤ 346 לוח אם : GIGABYTE GA-965P-S3 REV3.3 ¤ 579 כרטיס מסך : PALIT PCI-EX GeForce 8600GT 256MB DDR3 - RETAIL ¤ 667 צורב DVD : LG DVDRW GSA-H44N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK -…

• 9 תגובות
    • 712 צפיות
  19. מנסה להרכיב לעצמי מפרט למחשב לטובת עבודה/משחקים שיחזיק עבודות גרפיקה/תיכנות צפייה בסרטי HD ומשחקים חדשים כגון: GTA IV מוכן להשקיע עד 4000-4500 ש"ח לקניית המחשב שיכלול מסך/כ.מסך(לא מובנה) מעל הממוצע מקלדת/עכבר כונן+צורב DVD מערכת קירור שתשמור על הרכיבים ומתבלט האם כדאי לרכוש את ה- QUAD או שעדיין לא אפיק ממנו את התועלת ואפשר להתפשר על CORE 2 DUE (i7 מיותר כרגע לקנות מחירים בשמיים וזה עדיין חדש צריך לתת לזה להתאקלם קצת בשוק). נכון לכרגע לא מתוכנן OC לכן לא צריך את כל ה- DELUX שסתם מיקרים את המוצרים. מעדיף מסך בגודל 24" לתמיכה מלאה ב-FULL HD(HDMI) אבל עדיין לא יקר מידיי 2-5ms 1:20000-50000. תמיכה בכרטיס רשת אפשר גם מובנה של GE שתיהיה אפשרות לחבר גם בכבילה וגם באלחוטי(WIFI) אם…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by Elad83,

שלום, בעקבות מודעה שפרסמתי פה בפורום http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=510900.0, התגבש לו המפרט הנ"ל: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2400 Quad Core 3.1GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪840 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪45 לוח אם: Gigabyte GA-H67MA-USB3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪476 מארז: SilverStone Precision Black X1 120MM + Silverstone Strider 500W- ברכישת מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪480 קירור למארז: Scythe 120mm S-Flex (SONY) 1200RPM 49CFM / 20.1dBA - במלאי כמות: 1 - מחיר: ₪65 זיכרון: Corsair 4GB Single Stick Values Select Reta…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Arik.G,

שלום. קניתי היום מודם סלולרי לנייד שלי, המודם הוא מסוג PCMCIA או משהו כזה. ולהפתעתי הוא לא מתאים לחריץ שיש בנייד? איזה דבר מוזר, אז מה הסוג כרטיסים שמתאימים לשם? שאני ידע למה להחליף ביום ראשון. המפרט של הנייד: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Notebook/Products_Spec.aspx?ClassValue=Notebook&ProductID=2503&ProductName=W468N יש לי את המודם הזה: http://www.pelephone.co.il/itemdetails.aspx?token=&pgid=2485 איזה מודם יתאים לי מאלה (חוץ מה U1 שהוא USB): http://www.pelephone.co.il/catalog.aspx?token= תודה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. אני רוצה להרכיב מחשב אבל אני לא כל כך מבין בכל העסק אז ככה התקציב הוא בערך 4 אלף חשוב לי : מסך lcd ,הארדיסק 160 ג'יגה,זכרון לפחות מעל 1000 ומעבד חזק (כיום יש לי 2.66 ואני רוצה להשתדרג למשהו יותר חזק עם המחשב הזה ),צורב דיוידי וסידירום רגיל. אז ככה על כרטיס מסך קראתי פה על זה -GeForce 7900GS (לא שחקן מטורף אבל יש ימים מה לעשות..) כל הצעה תתקבל בברכב (אם יכנסו בתקציב עוד יותר ברכה ..) תודה לכל העוזרים

• 10 תגובות
    • 796 צפיות
  23. Started by Shbd,

קיבלתי הצעה די זולה יחסית. מה דעתכם? AMD Athlon 64 3000 s-939 Gigabyte k8nf-9 nforce4x ANTEC SX1040B 400 WATT PSU ADATA 512 mb pc3200 x2 Sapphire ATi Radeon x800xl PCie DVDRW NEC-3520A X16 DUAL LAYER BLACK WD 200 gb 7200 RPM SATA 8 mb buffer LG F700P וכל זה ב- 7600 + הרכבה.... אבא שלי הלך לשם (אני התאמנתי למבחן מחר ) ודיבר עם מוכרת בחנות שכונתית והיא אמרה שאין לה בעיה להשיג את כל החלקים במחיר הנ"ל. האם ללכת על זה? אבא שלי לא רוצה להתעסק עם חנויות אפילו קצת רחוקות למשל בר"ג שהצעתי לו. (אני גר בפ"ת) אני כנראה הולך איתו ביום שישי לסגור את זה.

• 10 תגובות
    • 983 צפיות
  24. Started by redead,

הדיסק הנוכחי גוסס ביותר.. חשבתי ללכת לקנות את הדגם הבא Samsung 500GB SATA 2.5" 8MB -5400rpm HM500JI Spinpoint M7 במחיר של 460 שקל.. הדגם הזה יתאים לDELL XPS M1330 נכון? יש דגם אחר של 500GB יותר משתלם? תודה..

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  25. שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש וצריך עזרה. התקציב שלי 4000 שקל לכל המחשב. אבל יש דברים שאני לא צריך כי כבר יש לי והם: כונן דיוידי, סידירום, כונן דיסקטים, דיסק קשיח - יש לי כבר אחד של 40 אבל אני צריך עוד אחד של 80, עכבר, מסך, מקדלת. אני מעדיף מעבר אינטל פנטיום אבל יהייה מרוצה גם מ-amd ואם אינטל אז מינימום מהירות 3, amd לפי שיקולכם. רוצה זיכרון פנימי ג'יגה. רוצה קירור מים טוב שיקרר לי את המאוורר. זהו זה הכל תודה לכל העוזרים!!! ???

דיונים חדשים בפורומים