ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
שלום! מחפש לקנות לעצמי מחשב נייח אחרי שהנוכחי התחיל בקושי לזוז. מתעניין במשחקים ו machine learning, אז חשוב לי כרטיס גרפי טוב. בגלל עבודה עם אנדרואיד אני מעוד מעדיף מעבד של אינטל (בשביל תמיכה באמולייטור). בנוסף חובה שיהיה SSD, והייתי רוצה לפחות 16GB RAM. תודה רבה על העזרה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות (כרגע כותב אפליקציות לאנדרואיד, בעתיד אולי משהו אחר) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כמו בכותרת, אני מחפש מחשב נייד שיתן פייט ברמה שיעקוף I7 2600K+4600FX+SSD+16GB שוק הניידים זר לי, מה טווח המחירים לעיניין? ויש לי חשיבות לעריכות גרפיות שיבוצעו ע"י חיבור HDMI למסך משני *אפל מחוץ לתחום
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הדרישה העיקרית היא משקל באיזור ה- 1.2 ק"ג. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אחותי צריכה מחשב נייד לצורך לימודי אדריכלות ועיצוב פנים. האם המחשב בכותרת (Dell דגם G5 5587) מתאים לצרכי הלימודים (ככל הנראה תצטרך להריץ עליו תוכנות גרפיקה למיניהן. ומה דעתכם לגבי מחיר של 6300 עבור מחשב זה עם של אתר הלקוח למשך 3 שנים? מצורף דף עם המפרט הטכני - סליחה ממש על איכות התמונה!! אודה לתשובות בהקדם :) אפשר לראות כאן מפרט טכני: https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=989314 ההבדל היחיד הידוע לי הוא שכרטיס המסך הוא לא NVIDIA GeForce GTX1050 אלא NVIDIA GeForce GTX1060 צירפתי קישור פשוט כי לא הצלחתי לצרף קובץ עם המפרט וזה הכי קרוב שמצאתי לדגם.. *לא קונה אותו באחת החנויות בזאפ רק המפ…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? 5,500 2. מה שימושי המחשב? שימוש עיקרי הוא תכנות, אני משתמש הרבה בVM והאמת שאני לא חושב שצריך מפריט מטורף עבור זה, גם i5 דור 3 הספיק לי עד כה עם 8GB RAM, לכן אני דיי בטוח ש16GB יספיקו כעת. שימוש נוסף הוא גיימינג, גם פה אני לא גיימר מטורף שצריך 120FPS, עד כה הספיק שלי AMD 7950 ישן עם 3GB. שימוש אחרון הוא עריכת וידאו קלה ביותר של הקלטות מסך שאני מבצע, פה אין לי ניסיון קודם לכן אני תוהה האם כרטיס מסך עוזר בנושא הזה? שאלה נוספת - האם כרטיס מסך עוזר בשימוש בVM עם מספר מערכות הפעלה? בהנחה ויש עוד RAM פנוי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? אני מאוד רוצה nvme m.2, יש מצב שאסתפק…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני כנראה הולך להזמין מפרט חדש כולל ציוד היקפי , כל המערכת אמורה לעלות 15,000 שקל . אשמח לקבל חוות דעת גם על המפרט וגם על הציוד ההיקפי . מעבד - intel core I9 10900k לוח אם - Gigabyte Z490 AORUS ELITE AC מאוורר למעבד - Noctua NH-D15 chromax black זיכרון - G.Skill Ripjaws V 2x16GB DDR4 4000Mhz CL17 Kit כרטיס מסך - Gigabyte GeForce RTX™ 3080 EAGLE OC 10gb הארד דיסק 1 ( מערכת הפעלה ) - Corsair Neutron NX500 400GB NVMe PCIe SSD הארד דיסק 2 - Samsung 870 QVO 1TB SATA III SSD ספק - Corsair AX 860W PFC 14cm Fan מארז - Thermaltake Level 10 GT Full Tower Series Black מסך - Asus Tuf Gaming vg32vq עכבר - logitech mx master 3 מקלדת - logitech k350 wav…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכולם המחשב שלי בן 9 והגיע הזמן להחליפו עובדת בעיקר על פוטושופ אילוסטייטור, לעיתים רחוקות אפטר אפקט, עובדת על קבצים גדולים במיוחד צריכה הרבה נפח אחסון, ראם. בגדול לא חייב לנצל את כל התקציב, אין לי עניין בגיימינג ואני לא ממש יודעת איזה כרטיס מסך נדרש לעיצוב גרפי (מניחה שזה פחות יקר מכרטיס גיימינג) זהו, תודה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12,000 , ניתן לחרוג במידה וקיים צורך, מאידך לא חייב לנצלו עד תום 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית - , פוטושופ, אילוסטרייטור, אפטר אפקט לפעמים, (ללא גיימינג בכלל) 3. האם יש …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. לאחר כמעט שבע שנים, הגיע הזמן להגיד שלום לAMD 900 שלי. הייתי מעדיף להישאר עם הספק-כח (350) כונן קשיח (IDE 80G), כונן אופטי והמארז הישנים. לחסוך בהוצאות. בקיצור: אני צריך המלצות על מעבד, לוח אם (כולל כ. מסך), וזיכרון. אני לא גיימר, ולא מתעסק עם עריכה גראפית. מה אתם ממליצים?
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן. יש לי מחשב נייד מסוג HP Probook 450 G0 שרכשתי לפני כשנתיים. לעתים די קרובות ה TouchPad פשוט קופא כזה, העכבר נתקע איפשהו במסך, ולא זז. זה נמשך בערך 5-10 שניות כל פעם. חשוב לציין - המחשב רץ כרגיל, הוא לא נתקע, נגיד במהלך שהעכבר תקוע אני יכול ללחוץ לזוז עם המקלדת, הוא ללחוץ קליק ימני/שמאלי בכפתורים. אבל להזיז את העכבר אני לא יכול. ניסיתי לפרמט את המחשב, להחליף מערכת הפעלה, לעדכן דרייברים.. הכל.. מה אפשר לעשות? אני לא רוצה להגיע למצב שאני מוסר את המחשב לתיקון, כבר שלחתי הרבה מוצרים לתיקון שחזרו דפוקים יותר. (יש לי עדיין אחריות עליו) מה עושים? תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הייתי רוצה מחשב שמתאים למשחקי סימולטור טיסה בתקציב של 4000-5000 ש"ח. המשחק צריך להתאים לFSX, ולX-PLANE קבלתי את הצעה הבאה ואני לא בטוח לגביה לכן מבקש את עזרתכם. הצעה מצורפת לדיון מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי סימולטור טיסה ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). FSX, X-PLANE, Office ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן הוא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית)…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני צריך עזרה בהרכבת מחשב. המחשב מיועד למשחקים, לדוגמא DIABLO 3, לסרטים HD וכו'. אין צורך בציוד הקיפי למעט מסך 22 אינצ'. אני מעדיף מעבד של INTEL. שיהיה לפחות 1TB איחסון ו4GB RAM. לא מיועד לOC. לא חייב לנצל את כל ה5K תודה רבה רבה לעוזרים! :-*
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי שבחרתי איזה מחשב נייד אני רוצה: Dell XPS L702x i7-2720QM GT 555M http://speed4u.co.il/sg_product~XP-RD33-5209~65~137.htm נתקלתי בחוסר וודאות... אחרי חיפוש השווהתי, לא מצעתי נתונים על הביצועים של כרטיס המסך במחשב הנ"ל. האמת קשה לי להבדיל בין הכרטיסים בכלל כי אני לא ממש מבין בהם. רציתי לדעת העם המחשב יוכל להריץ משחקים כבדים כמו:Crysis 2, BF bad company 3, Deus Ex: Human Revolution וכו'.. ועם למחשב יוכולת תלת מימד, אז הוא יצליח להריץ אותם בתלת מיימד? או שהוא יכול רק "לסחוב" סרטים בתלת מיימד? בבבקשה צריך עזרה... זה פשוט המחשב הראשון שאני הולך לקנות ואני לא רוצה לפקשש... ???
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חבר שלי צריך מחשב לעריכה גרפית דו מימדית בפוטושופ ובכל התוכנות הבסיסיות. חריגה: 200 ש"ח. ללא ציוד היקפי וללא מסך. בניתי מפרט (האם הוא טוב או לא?): מעבד AMD Phenom II X6 1055T Tray ₪1121 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AM31055TT לוח אם Gigabyte GA-MA770-UD3 ₪403 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38497 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪218 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון Kingston DDR2 2048MB 800MHz CL 6-6-6-21 ₪235 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=23720 כרטיס גרפי Gigabyte nVIDIA GeForce GT 220 1024MB DDR2 PCIe ₪380 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GVN220B צורב …
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המפרט: p4 2.8 ht asus p4c800 deluxe hd 80g 7200rpm 8mb ati radeon 9600 pro dvi reatail 512mb ddr 400 cdrom 52x creative insp. 2400 2.1 1.44 teac AOPEN HOOB אולי שכחתי משהו אבל זה הבסיס
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני צריך מיפרט עד 3700 שקל כולל מסך ובלי ארדיסק. המחשב מיועד להרבה מישחקים סרטים ואינטרנט.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
AMD ATHLON XP 2000 GIGABYTE 7VAXP 512MB DDR333 KINGSTONE WD 80GB 7200 ATA100 8MB Leadtek Geforce 4 ti4200 128mb LITEON X52 CD-ROM TEAC 1.44 ENERMAX FS-710BB + ENRMAX 350W PSU זה בערך המפרט איך הוא?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שימו לב! עיינתי במדריכים רבים בעיון, ומה שלא הבנתי-אני שואל. 1) אני קונה כנראה מעבד IB, ומתכנן לעשות לו OC לסביבות 4.5. הבנתי שאני צריך מתח יציב בלוח אם כדי שהלוח לא יישרף לאחר OC. הבנתי גם שבודקים לוח יציב על ידי מספר phases למעבד ומספר פינים בחיבור ה12V. האם יש עוד שיקולים למתח יציב? 2) הבנתי שבלוח אם יש חיבור 12V וחיבור אחר עם 24 פינים. מה מספק כל אחד מהחיבורים ולמה? (אני יודע שמתח, אבל למה? ולמה שני חיבורים? ומהו החיבור הראשי שמספק את הכי הרבה מתח?) 3) האם חיבור חשמל על הלוח אם לכרטיס מסך הכרחי לכרטיס GTX 580? מה החיבור הזה מוסיף? 4) הבנתי שPhases הם פיצולים לאספקת המתח למעבד, וככל שיש יותר פיצולים כך הלוח אם יתחמם פחות. האם זה נכון? 5) האם רק למעבד יש phases…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Core i5 650 3.2Ghz 4MB Cache Tray כמות: 1 - מחיר: ₪861 לוח אם: ASUS P7P55D LE for Socket 1156 כמות: 1 - מחיר: ₪606 מארז: Case Thermaltake SIDE PANEL WITH 23CM FAN BLACK (For Soprano, Armor JR, Tsunami) כמות: 1 - מחיר: ₪81 קירור למארז: Raidmax 80mm Retail כמות: 5 - מחיר: ₪15 ספק כוח: Ippon 450W PFC Bottom assembly, 120mm, 4*Sata, PCI-E, Mesh, Temp control , Black coating כמות: 1 - מחיר: ₪121 זיכרון: Micron Rendition 4GB DDR3 -1333 כמות: 2 - מחיר: ₪106 קשיח למחשב שולחני: Seagate 400GB IDE 8MB כמות: 1 - מחיר: ₪503 כרטיס מסך: Ninja GT440 1GB GDDR3 PCI-E HDMI Retail כמות: 1 - מחיר: ₪299 כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Bl…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תבנו לי מפרט טוב אני גם גיימר ואני רוצה אותו לעתיד שיהיה בנוי טוב תודה בלי מסך ובלי ציוד הקפי וחשוב לי היופי של המארז
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מקווה ללכת לקנות את המחשב כבר מחר או מחרתיים, די סגור על רוב הפרטים אבל עדיין מתלבט בין שתי אפשרויות שונות למדי.. מה עדיף מבין שתי האפשרויות הבאות: או להחליף את המעבד ולוח האם ל: המחשב (כמעט) לא מיועד למשחקים (גלישה, הורדות, שימוש בתוכנות שונות..) לכן אני מסתפק בכרטיס מסך משולב, אולי אני אקנה כרטיס מסך נפרד בעתיד אם אני אצטרך.
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הייתי מעוניין לדעת מהו מחיר הגיוני למסך ולספק הכוח הנ"ל? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי , היה לי LENOVO T61P שעבד פצצה עד שהפסיק לעלות . (צפצוף אחד ולאחר מכן 2 צפצופים קצרים) הוא עבד לי ממש סבבה ואני מחפש משהו דומה במחיר של עד 2000 שקל אם קיים המפרט לא ממש חשוב לי, אני מחפש יותר איכות בנייה שלא יתחיל להתפרק / לקרטע אחרי חודשיים,שנה שנתיים וחברה שמספקת אחראיות טובה בארץ כמו לדוגמא DELL (לפחות ממה שאני יודע) אולי אפילו דגמים ישנים שעוד מוכרים בארץ. השימושים שלי: אינטרנט / וורד - לא משחקים. אולי משחקים ממש ישנים. גודל המסך יכול להיות מינימום 13.3. בבקשה תעזרו לי למצוא חיה כזאת אם קיימת
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, בימים האחרונים ההארדיסק שלי שבק חיים וכרגע אני בהתלבטות אם לקנות מחשב חדש או לא.. אשאל בפורום כוננים קשיחים לגביי המלצה לSSD והארדיסק חדש עבור המערכת, אבל אני חושב לקנות כבר מחשב חדש (בכל זאת המערכת בת כ5 שנים) - כמובן עם SSD. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי - אם משתלם אז לנצל, אם לא אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, תכנות וכן הרצת vmים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הרצת vmware workstation (וכמובן מכונות וריטוא…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז כן, אבל קשה לי להאמין. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח אבל קחו בחשבון שזה מהאוכל של הכלבה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 70% משחקים 35% (אינטרנט וכו'). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, the witcher, skyrim, dragon age -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מתכוון לקנות מסך בסביבות 23-24 אינץ'. -לאילו הגד…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תקציב: 4500 ש"ח כולל מסך וכרטיס רשת אלחוטי. הנטייה לחסוך. המחשב הוא למטרת גיימינג כבד (bf4). אין כוונה ל-OC. ואין חשיבות מאוד גדולה לשקט. המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1071 קירור למעבד: Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪43 לוח אם: Gigabyte GA-B85M-HD3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪386 מארז: באנדל - NZXT Source 210 Elite White + FSP 460W HCN - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪435 זיכרון: Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪358 כרטיס מסך: Sparkle GTX660 2GB OC DUAL-FAN GDDR5 HDM…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-