ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום דבר ראשון, אני מקווה שהשאלה מתאימה לפורום הזה.. אני לקראת שידרוג המחשב שברשותי שהמפרט שלו הוא: מעבד e8400 לוח אם ep43-ds3l 4gb זיכרון של קינגסטון sapphire hd4850+accelero twin turbo pro ספק כוח 400W של hec עכשיו, אני מתלבט כבר כמה זמן האם למכור את המחשב (ואם כן בכמה אפשר למכור אותו) או להעביר אותו לאחותי שצריכה מחשב לצורך עריכת וידאו ועבודה עם פוטושופ בלבד, ללא משחקים בכלל. השאלה מה עדיף- להתעסק עם המכירה של המחשב הזה, שבטח המחיר שלו לא יכסה קנייה של מחשב חדש, או להעביר לה אותו ולחסןך כסף. מה אתם אומרים?
-
- 2 תגובות
- 758 צפיות
-
-
יש לי מחשב המפרט מפורט למטה, (ה512 זה שני כרטיסים של DDR 400 ויש לו מקום לעוד שני כרטיסי זיכרון) הציעו לי למכור אותו ב3100 שקל. והוא עלה לי בסביבות 4000 לפני קצת יותר משנה. האם שווה למכור אותו ולרכוש מחשב עם חלקים חדשים ויותר מתקדמים (למשל במחשב הזה המעבד הוא 32 ביט ו512K קאש והיום יש 64 עם 2 מגה קאש), או שעדיף לא למכור ולהמשיך להשקיע בו כמו להוסיף עוד זיכרון וכאלה או אפילו בהמשך להחליף מעבד. אני לא יודע אם הלוח האם שיש לי הוא בסדר או מוגבל לשדרוג של מעבד יותר טוב. אז.......... מה הייתם עושים במקומי?
-
- 13 תגובות
- 815 צפיות
-
-
יש למעבדים האלה (בגירסה של מחשבים ניידים) ליבה גרפית כמו אצל I5/3 ואז יש חיסכון החשמל כאשר לא משתמשים בכרטיס מסך החיצוני???
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני שאני מבצע קנייה, האם הכרטיס מסך המובנה (Intel HD Graphics 3000 ) יצליח להניע את המסך (U2711 של דל)? הכוונה לסרטים (אני די מיואש מראש מHD וניצול הרזולוציה הטבעית, אבל תמיד יש תקווה) בלבד. לא משחקים. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
למחשב יש יציאת אוזניות. אם אני מחבר מתאם PL ל RCA, המחשב יתמוך בSPDIF?
-
- 3 תגובות
- 610 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב נייד של סמסונג מארה"ב, דגם שאין בארץ. האם אני אוכל לקבל עליו אחריות כאן ? באותו נושא, אני יודע שיש ל HP אחריות בינ"ל, אבל במידה וסמסונג לא יספקו אחריות, אני מעוניין בHP אחר שגם הוא לא משווק בארץ. האם אני אוכל לתקן אותו בHP ישראל ? ולצורך העניין, נאמר ואין לי אחריות על אף מחשב, האם ניתן לתקן במעבדות פרטיות בארץ בתשלום ?
-
- 0 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מישהו יודע האם האחריות שמגיעה עם מחשב נייד של ACER שנקנה בארה"ב תקפה גם בארץ? ואם כן איפה מרכז השרות שלהם כאן?
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
היי לכולם בסוף החודש חבר שלי טס לארצות הברית ואמור להביא לי משם מחשב נייד אני מעוניין להשקיע עד 1000 דולר כולל הכולל( תיק עכבר שטויות דומות )למחשב אני צריך מחשב לצרכי לימודים ולצרכי מדיה (שימוש גם לצפיית סרטים ,אבל לא הכי קריטית) כ"כ מחשב שיהיה עמיד כמה שאפשר בנסיעות ותנודות(אני לא יודע לשמור על דברים יותר מדי) אדם שמתעסק בייבוא מחשבים מארצות הברית אם שירות אמין ובטוח שהרבה אנשים קנו ממנו ומאוד מרוצים הציע את ההצעה הבאה למחשב ב3600 ש"ח בתנאי שאני דואג להביא את המחשב מארצות הברית דרך החבר. אציג את המפרט ואשמח אם תעזרו להכריע האם לקבל את המפרט או לשלוח אדם שאיננו מבין גדול לקנות לי מחשב עסקי בסכום הנ"ל המפרט: מחשב hp 6910p חדש 3 שנים אחריות (עד אוקטובר 2011) עסקית עד הבי…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם לקנות אולטרהבוק עכשיו? או כדאי לחכות לשנה הבאה אני יודע שזה שאלה שלא שואלים על מחשבים אבל בטח יש שמועות וכל זה על הדור הבא מה אתם אומרים?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי פורום! אני תקוע כרגע בארה"ב ואני חייב לקנות מחשב חדש. (הדיבור הוא על לפטופים בלבד) עשיתי סקר שוק די משמעותי, אני מחפש סוס עבודה לגיימינג וגם לעבודה שדורשת עיבוד כבד. מכל המחשבים שראיתי, זה שנראה האיכותי, אמין וחזק ביותר הוא ה Razerblade 15 Advanced החדש, עם RTX 2080 SUPER. אני די משוכנע כבר, הבעיה היא כזאת: Ryzen. אין עדיין לפטופים של רייזן עם כרטיסי 2070 או 2080 בכלל. הבעיה שאני לא מצליח להביא את עצמי להיות בטוח בקנייה הזאת, במחשבה שאולי עוד שבוע, שבועיים, חודש, יכריזו על לפטופים חדשים עם GPUs High Shelf עם מעבדי רייזן, ואני אפספס 10%-20% ביצועים (אולי אני טועה) על קנייה שלא בזמן. מה דעתכם? אשמח לדעת, בעיקרון אני מתכ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לקנות מערכת חדשה לגיימינג בדגש על GTA6 שיצא בעוד כשנה. (התקציב באיזור 10-11K) השאלה שלי האם זה זמן טוב לקנות את המערכת בתקופה הקרובה או לחכות עם זה בסמוך ליציאת המשחק? (לקנות לקראת מרץ-אפריל 2026). אולי יצאו דגמים חדשים של כרטיסי מסך / ירדו מחירים.. לצורך העניין נכון לעכשיו כיוונתי ל- 5080/9070XT בשילוב 9800x3d. (רזולוציה 4K) כרגע אני די נוטה להמתין מהסיבות הנ"ל.. מה אתם אומרים?
-
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
- 3 followers
-
-
לא ידעתי לאיזה פורום לפנות אבל זה נראה פורום מתאים. אז: הקונרו יצא וחיכתי לו כמה חודשים כבר ואני ממש רוצה לקנות מחשב והבטיחו לי מחשב חדש כבר שנתיים אבל כל פעם זה נדחה.... ועכשיו זה סופי. הבעיה: התקציב!!! יש לי בערך 15K(מקס'), וכשמישהו מבקש מפרט ב-12K אתם אומרים לשדרג בעוד שנה ולקנות מחשב ב-6K אז ממש קשה לי להחליט . כי אני לא רוצה לשדרג כל שנה נמאס לי !! אני רוצה לקנות עכשיו מחשב סוס שיחזיק אצלי מעמד לפחות כמה שנים טובות. האם כדאי להשקיע כל כך הרבה כסף אם כן... אז יהיה לי מפרט סופי בעוד כמה ימים . תודה על התגובות .
-
- 5 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום ! יש לי שתי שאלות : 1. האם כדי לקנות מחשב בחלקים (כל חלק בחנות אחרת) וכך יהיה זול יותר אבל הרבה כאב ראש, או לקנות את כל המחשב בחנות אחת, כך שזה יותר נוח אבל יצא אולי טיפה יותר יקר ? 2. במידה ואני קונה בחנות אחת את כל המחשב, איזה חנויות מומלצות ? (מבחינת שירות, מקצויות, מחיר) חנויות מאיזור בת ים, חולון, ראשון לציון, תל אביב (אפילו רמת גן אולי)
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האמת היא שרציתי לבצע שידרוג למחשב שלי בכרטיס מסך , הארד דיסק וזיכרון פנימי מבלי לקנות מחשב חדש . הלכתי לחנות ואמרו לי שהכרטיס מסך שלי הוא מסוג AGP ולא PCI ולכן אני לא יכול לשדרג בצורה רצינית ועלי לקנות מחשב חדש או לוח אם חדש עם החיבור PCI . השאלה שלי האם כדאי לקנות גם לוח אם חדש או כבר לקנות מחשב שלם חדש ? המעבד שלי הוא אינטל 2.8 ואני לא חושב שאני צריך לשדרג אותו . מה אתם מייעצים לי לעשות ? אני לא רוצה להיכנס להרפתקאה כספית .
-
- 0 תגובות
- 485 צפיות
-
-
שלום, כן, אני יודע, זו שאלת השאלות ובד"כ התשובה היא: קנה עכשיו. במחשבים לא מחכים ליציאת הדור הבא, כי תמיד יהיה דור הבא. אבל... אני רואה כל הזמן ביקורות על מעבדי ה-64 החדשים של AMD והסוקט החדש של אינטל, ונראה לי כאילו יהיה מטופש לקנות עכשיו P4 2.8 כשמעבר לפינה יש דברים חדשים לחלוטין. האם כדאי להמתין מעט? כמה זמן להערכתכם יקח עד שנראה דור חדש של מעבדים מאינטל? או כרטיסים ויכולות אמיתיות שיעבדו עם הסוקט החדש? היות ובעבר היה לי AMD והיו לי בעיות שונות איתו, אני מעדיף ללכת על אינטל ולא AMD, אך אם ה-64 החדש אכן נותן תמורה טובה משמעותית אולי יש על מה לדבר... מה דעתכם? (השימוש במחשב יהיה לצרכי אודיו, גרפיקה וקולנוע ביתי... חשבתי על P4 2.8 עם 1GB זכרון. HD כבר יש לי וכנ"ל כרטיס מס…
-
- 3 תגובות
- 658 צפיות
-
-
אני עובדת בעיקר עם מכונות וירטואליות (virtual pc) ומדמה סביבות שרתים, דבר שלוקח המון משאבי מערכת, יחד עם זה אני ומשחקת מדי פעם במשחקי מלחמה (לא החדשים ביותר) חשבתי לקנות את המחשב הבא: מעבד Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz ¤1,194 http://www.skypc.co.il/pl_product~IE6600~3~0.htm לוח אם ASUS p5k Deluxe ¤1,379 http://skypc.co.il/pl_product~31101~10~0.htm זיכרון G.Skill DDR2 2GB (2x1024MB) 800Mhz ¤592 http://skypc.co.il/pl_product~F2-6400CL5D-2GBNQ~15~0.htm כונן קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB ¤368 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500KS צורב LG GSA-H62N X18 DVD ¤190 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N כרטיס מסך ASUS nVIDIA GeForce EN7300GT PCIe ¤474 http://www.sk…
-
- 3 תגובות
- 538 צפיות
-
-
יש לי כרגע i5 משנת 2010 הוא עובד סביר עם 4GB, יש לו בעיות קצת שהוא עולה לאט מSLEEP, לא יודע למה זה אבל כנראה משהו בוינדוס כי זה קרה מאז שפירמטתי והתקנתי מחדש את הוינדוס. האם להוסיף כונן SSD למחשב יאיץ אותו משמעותית ? או לפחות את העלייה מהSLEEP ? או שמא כדאי להשתדרג ליוםהולדת במחשב חדש ? * מטרות המחשב? סרטים, MATLAB, תיכנות, קצת משחקים (לא ממש חשובה האיכות תמונה של המשחק אבל שיעבדו בלי תקיעות, קיצר לא הכרטיס מובנה של אינטל) . אני מעדיף i7 בגדול. * גודל המסך? 15.6 אינץ' גם 14 סבבה אבל מעדיף את הראשון. .האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא. * רזולוציית המסך? 1366x768 או יותר. (?טובה) * משקל רצוי? כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה …
-
- 11 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
מחפש המלצה – האם לקנות מחשב חזק או סרוור יעודי? ואיזה? נדרש פירוט והסברים ללא מבין בהבדלים... צרכים: הפעלת בסיסי נתונים (אורקל, טרהדטה אישי) הפעלת תוכנות BI (קוגנוס, BO, וכו) פיתוח אישי לצרכי בדיקת ישימות ורעיונות בתחום ה BI צרכים נוספים: משחקי מחשב כגון COD WF2, GTA IV, וכו נדרש בנוסף: 2TB דיסק מסך 22" תקציב: עד 20000 ש"ח
-
- 9 תגובות
- 950 צפיות
-
-
האם יצאו טכנולוגיות חדשות בשלושה חודשים הבאים והאם כדי לחכות? האם צפויה ירידת מחירים האם כדי לחכות בשביל כרטיסי 8600 ואם כן מתי הם יצאו?
-
- 5 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום לכולם, חיכיתי הרבה זמן לסדרת כרטיסי המסך החדשים בכדי לרכוש מחשב חדש, הבעיה היא שהבנתי כי ככל הנראה בעוד חודשיים יוצאת גם סדרת מעבדי אינטל חדשים. מה דעתם? לקנות עכשיו או להמתין למעבדים החדשים?
-
- 19 תגובות
- 6.6k צפיות
- 2 followers
-
-
קודם כל, לא יודע אם זה המקום המתאים, פשוט לא ראיתי מקום יותר טוב מזה. לעיניין- יש לי עוד חודש (בערך) בר מצווה, ואני מתכנן לקנות מחשב (נייח). השאלה היא האם להרכיב את המפרט (כולל ציוד היקפי) כבר עכשיו, ואז אני יוכל לבקש לפחות חלק מהציוד ההיקפי (כמתנות); או לחכות עוד חודש אחרי הבר מצווה ולקנות אז (כי יכולים להיות שינויים במחיר)? בתודה אביב.
-
- 1 תגובה
- 658 צפיות
-
-
האם כדאי לקנות מחשב חדש עכשיו (או לשדרג) או לחכות עד שיצאו עוד טכנולוכגיות חדשאות כמו PCI אקספרס או מעבדים חדשים יותר? כיום יש לי: פנטיום 4 1.5 גיגה הרץ 128 מגה זיכרון גי' פורס 2
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בהנחה שמבחינת מחיר סופי (כולל קניית מערכת הפעלה) אין הבדל במחיר. יש עדיפות למערכת הפעלה מותקנת כבר על המחשב או בלי מערכת הפעלה? מה ההבדלים? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
אחי רוצה לקנות מחשב חדש ללא כרטיס מסך ( יש לו 9800PRO ) וללא מסך. הוא שואל לתקציב של 5500 האם לקנות מערכת מבוססת INTEL או מבוססת AMD 64 ואפשרות OC עתידית תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום. תכננתי לקנות נייח בקרוב, אבל לא מזמן הנייד שלי הפסיק לעבוד. הסיבה היחידה שאני צריכה נייד היא לצפיה על מסך הטלויזיה, אם אני אקנה נייח הוא ימוקם באותו חדר כמו הטלויזיה אבל במרחק כמה מטרים וכנראה שאי אפשר יהיה לחבר כבל בינו לבין הטלויזיה. האם יש אפשרות להשתמש בחיבור אלחוטי לצפיה על מסך הטלויזיה האם זה מומלץ? תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-