עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by nirro01,

השימוש העיקרי של המחשב הוא תיכנות בjava/android עם מלא טאבים של גוגל כרום ברקע. אני מחפש מחשב שידע להתמודד עם העומס בקלות בלי להיתקע. אין צורך בציוד היקפי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות די כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse/Visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא מיועד ל גיימנינג אבל שיוכל להתמודד עם opengl בסיסי בתלת מימד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צ…

• 1 תגובה
    • 863 צפיות
  2. Started by anon,

1. תקציב -אני לא רוצה להגביל, אבל השאיפה היא להיות כמה שיותר זול מבלי להתפשר על היכולת לבצע את העבודה 2. שימוש -גיימינג ועריכה גרפית בסיסית (ציור בעזרת טבלט בפוטושופ) המטרה העיקרית היא שהמחשב יהיה מסוגל להריץ את GUILDWARS2 על ההגדרות הכי גבוהות ללא מאמץ (ודיאבלו3+סדרת דרגון אייג' אבל אני מניח שהדרישות שלהם נמוכות יותר) מאחר והדרישות המדויקות של המשחק לא ידועות כרגע נגיד פשוט שאני צריך מחשב שיריץ משחקים כבדים יחסית על הגדרות גבוהות וברזולוציה גבוהה בנוגע לפוטושופ- החשיבות לא גבוהה במיוחד וגם המחשב הישן שלי הסתדר אז אני לא מעוניין לבזבז על זה יותר מידיי כסף אבל אם ישנה אלטרנטיבה זולה יחסית שתביא לשיפור משמעותי אני אשמח לשמוע 3. ציוד היקפי -אני זקוק למסך טוב בגודל "22 לפחו…

• 8 תגובות
    • 883 צפיות
  3. Started by tomer_S,

שלום לכולם אני אפתח בשאלות הקלסאיות מה התקציב המקסימאלי- - 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - - 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים / מדיה בHD / כתיבת עבודות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:- מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.- COD GHOST , watchdog -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.-לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?- לא 5. עד כמה חשוב השקט …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל אם זה הכרחי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכת וידאו ואודיו א) FL ווגאס ב) בעקרון משחקים חדשים, לגבי הרוזולוציה אני לא בטוח ישמצב שיהיה מסך חדש. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך וציוד הקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם יהיה המלצה לאחד במפרט שאקבל אולי אעשה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…

• 5 תגובות
    • 802 צפיות
  5. למשחקי מחשב חזקים (cod4), כולל ציוד היקפי, 7000 ש"ח. והאם זה טוב מסך רחב?, האם זה צורם בעין?

• 11 תגובות
    • 748 צפיות
  6. Started by tobul,

טוב אז אני צריך מחשב יותר לאחים שלי שרוצים לשחק במשחקים קצת כבדים...אני צריך את המחשב בלי מסך ובלי רמקולים. הסתכלתי קצת במפרים המוכנים שלכם המפרט של ה-4000 שקל נראה סבבה אבל אני אולי אחק את המעבד שיש במפרט משחקים ב-4500... המפרט של ה-400 הוא: Amd Athlon64X2 (AM2) 4000 Dual Core Energy efficient 65Watt- Box - 3Y Warranty 420 לוח אם SocketAM2 - NVIDIA nForce® 570 Ultra- ASUS M2N-E - Heatpipes - 3Y Warranty 520 זיכרון פנימי 2X DDR-2 - 1024mb PC5300 - PQI/Twinmos/Samsung/Kingston/Corsair/Geil etc... 667mhz - CL5-5-5 - 3Y Warranty 460 דיסק קשיח 250GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Western Digital WD2500AAKS - 3Y Warranty 360 צורב DVDRW BLACK LG H62N OEM DVD-RAM 2 YEAR WARRA…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  7. שלום לכולם, אני מחפש מחשב בסביבות 4K ללא מסך. אני צלם והדרישות הם לנפח איחסון גבוה ומהיר ככל שניתן (אך לא נדרש כונן SSD, היות וזה שמערכת ההפעלה תעבוד מהר לא ייתן לי כלום. אני צריך מהירות קריאה ורישום מהHD הגדולים ששם מירב התמונות נמצאות). מינימום 2TB אך שיהיה מקום בעתיד לעוד כונן כזה לפחות. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בעיקר. משחקים - אם ניתן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - פוטושופ, לייטרום, במקב…

• 2 תגובות
    • 969 צפיות
  8. Started by LTE,

שלום לכולם אני אשמח לקבל עזרה בהמלצה למפרט למחשב הכי טוב שאפשר להרכיב באיזור ה- 2000 ש"ח לא דרוש לי מסך , כונן דיסקים או צורב מכל סוג שהוא וגם לא ציוד היקפי רק מחשב נטו !!! תודה

• 1 תגובה
    • 470 צפיות
  9. שלום, אני בא לעזרת חבר שלי בבנית מפרט חדש לכבוד הבית החדש שלו. מה שהוא צריך: מערכת(CPU GPU MB ספק כח והכל, הקופסא) כרטיס קול איכותי להקלטה והשמעה במערכת 5.1 מערכת 5.1 סראונד מסך הרכיב היחיד שהוחלט הוא המסך, שיהיה DELL 2408WFP נא לשים לב שכל הדברים שהוא צריך שרשמתי כולל המסך, צריכים להגיע לעשר אלף, מותר לחרוג אבל לא להגזים. 8GB RAM, המחשב ישמש הרבה לעריכה גרפית כרטיס מסך חזק, לא הרבה משחקים, אבל שוב הוא יעשה עריכה גרפית ואם הוא ירצה לשחק, שתהיה לו האופציה מארז איכותי, לא מצועצע, השקט מאוד חשוב (9 מ10), אז מארז שקט ומאוורירים שקטים, שיהיה לא עם מיליון לדים וזה, מארז איכותי (חשבתי על הANTEC P190 או משהו בסגנון) לאיכסון, SSD וHD, אין הרבה מה לדבר פה הסאונד, מערכת סראונד, (5.1…

• 7 תגובות
    • 959 צפיות
  10. Started by Mindless,

דברים שיש ברשותי (ואני לא צריך): מסך 17" LCD לא תומך DVI 2 הארד דיסקים 200gb לא SATA צורב DVD רמקולים, עכבר ומקדלת אני מעוניין לקנות מחשב בערך ב5000 ש"ח שיוכל להריץ משחקים עכשוויים ברמה סבירה. אבל כנראה לרוב הוא יהווה מחשב פיתוח תוכנה (כלומר נדרש מעבד טוב ולפחות ג'יגה זכרון.) אין צורך בעוד כונן DVD. מאחר ויש ברשותי 2 הארד דיסקים של 200 ג'יגה עם חיבור מקבילי ישן כמה מומלץ לקנות הארד דיסק חדש שתומך בSATA והאם זה הכרחי? אם תוספת של 500 ש"ח תהיה ממש קוסט אפקטיבית אני פתוח להצעות תתפרעו.

• 12 תגובות
    • 942 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Ghost Recon Online, Alliance of Valiant Arms, League of Legends -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך של 20 אינטץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…

12. שלום רב, אני מחפש מערכת מחשב בסיסית חדשה עבור אבא שלי. חשוב מאד שהמערכת תהיה אמינה ויציבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1900 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 שקלים חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, אופיס ועבודה משרדית. בנוסף סחר בשוק ההון (ראה פירוט בהמשך). יש שימוש בהרצה של מספר גדול של טאבים/חלונות במקביל ביישומים סטנדרטיים (בעיקר דפדפן ו office) כמו כן, רצוי שתהיה אפשרות לצפיה בסרטים , אך זהו לא השימוש העיקרי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש לכלול מסך בחשבון! חלק מה…

• 8 תגובות
    • 771 צפיות
  13. דרוש מפרט בסיסי למחשב ביתי עד 1.6K ללא מסך לשימוש ילדים בגיל 6 ולצרכים בסיסיים. כולל כרטיס רשת אלחוטי. אופציונלי - רמקולים. תודה רבה מראש! עריכה: גר בהוד השרון, KSP רעננה יהיה מעולה

14. שימושים: אינטרנט, יישומי אופיס, טיפה פוטושופ. ללא משחקים. לוח ומעבד: אין עדיפות, שיהיו זולים, עם כרטיס מסך מובנה בלוח. מארז וספק: שלא יהיה זבל ב150 שקל, אפשר להקיע כמה שקלים לפי הצורך. אני מניח שלא צריך ספק חזק, אבל שיהיה איכותי. דיסק קשיח: חצי טרה זה מעל ומעבר. צורב סטנדרטי. אם אפשר אז להעלות מפרט מחנות אמינה עם מחירים טובים. לא חייב שתהיה הכי זולה בארץ, אבל שהמחירים יהיו הוגנים. אני חייב את המפרט כמה שיותר דחוף, מצטער על הזירוז אני חייב לקנות את המחשב עוד היום. המון תודה.

• 6 תגובות
    • 669 צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? כ4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ1000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (בינוניים) בעיקר, תכנות וMATLAB א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). MATLAB בעיקר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחק הכבד ביותר כנראה יהיה The Witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 אם אופציה לשדרוג ל4K בעתיד -ל…

• 1 תגובה
    • 956 צפיות
  16. 1. 4500 שקל תקציב המקסימלי לא צריך לחסוך הכי הרבה 4500 אפשר לחרוג מהתקציב בסכום של 100 ש"ח גג.! 2.שימושי המחשב בעיקר למשחקים... אבל צריך גם שיחזיק לי פוטושופ ותוכנות גרפיקה =] א) * המסך שלי כרגע 20" * המפרט מיועד למשחקים החדשים האחרונים שיצאו כמו CALL OF DUTY BO או משחקים חדשים שיצאו.. * גרפיקות גבוהות... שיריץ על האיכות הכי גבוהה =] 3.יש צורך בעכבר ומקלדת.. שיהיה עכבר טוב RAZER אם זה מומלץ או כל הצעה אחרת תתקבל בשמחה .. כנ"ל מקלדת ופד לעכבר.. לא חשוב לי עם חוט או בלי חוט אני זורם אם מה שטוב =] 7.אשמח לדעת מה זה אוברקלוק 8. חשוב שירכיבו את המחשב לא צריך תוכנה.. 9. חנויות כמו KSP טוב לי ... אלא אם יש משהו יותר טוב.. אני גר באיזור נתניה. 10. מ…

• 11 תגובות
    • 782 צפיות
  17. היי לכולם הכותרת אומרת את הרוב, עכשיו רק אפרט קצת ברצוני מחשב שישמש לגיבוי של חומר שיש לי על הארד-דיסקים ניידים (למעשה הארד-דיסקים יהיו גיבוי שלו, אבל same-same). מדובר על כמות מידע של 4-6 טרה עם צפי לעוד. ז"א, אני מאוד רוצה וצריך מחשב שהנפח אחסון בו יהיה 6+ טרה (אולי אפילו 8-9..תלוי בעלות) לא פוסל להתחיל עם 4-6 ובהמשך להוסיף עוד, אבל צריך לקחת את זה בחשבון כבר בשלב זה. מעבר לכך, המחשב ישמש, כאשר יפעל, לשימושים משרדיים בלבד (שזה בעיקר - צפייה בסרטים/סדרות, מוזיקה וכולי) מבחינת תקציב השאיפה היא לכמה שפחות. שורה תחתונה, הוא לגיבוי. לא רוצה שירעיש יותר מדי (שיהיה סטדנרטי, לא ג'נרי), ולא צריך ביצועים מטורפים. ברור שלא מדובר על גימינג או תוכנות כבדות אחרות. בגדול התקציב הוא עד…

• 1 תגובה
    • 599 צפיות
  18. דרוש מפרט למחשב עד 1000 שקל. המחשב מיועד לשימוש של ילד קטן, בעיקר גלישה באינטרנט ואולי משחקים קטנים פה ושם. *כונן בלבד(עם כל הרכיבים) ללא ציוד היקפי וללא מערכת הפעלה. בעיקר שיזוז בקצב מהיר(אם זה תלוי בRAM או במעבד), עם כרטיס גרפי סביר+ והארד דיסק לא גדול מידי... 320GB מקסימום. *העדפה לחנויות באזור הצפון (במידה ואתם נותנים קישורים לחנויות) לא מתוכנן OC לא מתוכנן שדרוג מאסיבי בעתיד תודה

• 3 תגובות
    • 636 צפיות
  19. אוקיי אז IT'S ABOUT TIME לחדש את המחשב הישן שלי. תקציב: 5000ש"ח. דרוש מחשב חזק שיפעיל את רוב המשחקים הקיימים היום בשוק (וגם עתידיים) ברזולוציות גבוהות + פילטרים. אני אשדודי ככה שעדיפות לחנות IQPC. מי שרושם מפרט כלשהו אז אבקש שיפרט בסוף על היכולות שלו ושלא סתם יעשה COPY PASTE מהאתר של החנות. תודה. HAVE FUN.

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום לכולם. אני צריך עזרה עם מפרט לעבודת תכנות וגיימינג מתון שיעמוד באפגריידים עתידיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? בערך 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב לחסוך אבל כל הצעה שמשפרת ומייקרת גם מבורכת. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 - 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנה (מולטיטסקינג ויחסית הרבה חלונות פתוחים - Eclipse או שתיים, console או שתיים, Chrome עם הרבה tabs וכדומה, משחקים אבל נוסך Diablo 3 ו- Path of Exile. המסך הראשי הוא "IPS 24 עם רזולוציה 1920X1200. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צ…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. אני צריך מפרט למחשב לאישה, לשימוש באינטרנט, ווינדוס, אופיס...פשוט שיעבוד מההתחלה חלק ומהר ויסחוב לכמה שיותר זמן.. מארז, לוח אם עם כרטיס מסך מובנה, זיכרון לא מאמין שצריך יותר מ 2, אני מעדיף מעבד אינטל אז בטח E6500\6700, מקלדת ועכבר חוטי, צורב, הרד דיסק 250 גב. -לא צריך מסך - והאם אתם יכולים להמליץ על מדפסת, סורק, מכונת צילום טובה או לפתוח נושא בציוד הקפי? או של איזה חברה עדיף קנון או HP? בניתי מפרט שנראה לי הגיוני תגידו מה אתם אומרים ואני צריך עזרה עם מארז, ספק ולוח אם והאם עדיף שני זכרונות של ג'יגה בדואל או אחד של 2? מעבד Intel Pentium Dual-Core E6500 Tray ₪344 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=E6500ay לוח אם Gigabyte GA-G41M-ES2L ₪251 כמות:1 http://www.skypc…

• 4 תגובות
    • 688 צפיות
  22. Started by Marokai,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! - 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנצל את כולו עד השקל האחרון במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - ללא חריגה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? - משחקים כבדים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). - בעיקר משחקים כבדים, שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - לא צריך מסך * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - כמה שיותר גב…

• 1 תגובה
    • 598 צפיות
  23. שלום , אני צריך המלצה למפרט למחשב כולל מסך 17 אינץ (CRT - שטוח) המטרה היא משחקים משחקים ומשחקים !!! המערכת הכי חזקה חובה שתהיה מבוססת INTEL ואם ניתן אז לתת את הציפים החדשים של INTEL + סוקט חדש ולא ישן

24. לאחר שעברו 4 שנים מאז שחברי הפורום הזה עזרו לי לבחור מחשב, אני זקוק לכם שנית 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה נחמד, אבל לא צריך לשבור את הראש. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה גרפית תלת ודו מימדית, משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש. 3D studio max, zbrush, photoshop, udk ומנועי משחק אחרים. שימוש תדיר למטרות פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל דבר שתוכלו לחשוב עליו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסי…

• 4 תגובות
    • 936 צפיות
  25. וואו, כמה זמן לא הייתי פה!! התגעגעתי אני כבר 4 שנים לא יכול להנות ממשחקי מחשב כמו שצריך בגלל המפרט המיושן (E8200 וזכרונות DDR2 השם ירחם). אני חושב שהגיע הזמן שאקנה מחשב חדש, אבל שנים שאני לא בתחום ואני מעדיף שלא להסתמך על האינטרסים של החנויות בהרכבת המפרט. בסה"כ אני מחפש מחשב גיימינג עוצמתי ומוכן לשלם על כך. החנות חשובה לי, אני צריך צוות מקצועי ואדיב שאפשר לדבר איתו, להתייעץ ולקבל תמיכה גם לאחר הרכישה. אז כדי לעשות לכם סדר העתקתי את הפורמט מהסטיקי, אז יאללה נתחיל: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7-8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל 7,000, להוסיף עד 8,000 רק במידה ויש סיבה ממש טובה. ב) במידת הצור…

• 8 תגובות
    • 2.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים