ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤856 לוח אם: GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤325 מסך: SAMSUNG LCD 22" 2253BW 2ms DVI WIDE ¤1156 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX 2.0 GeForce 9600GT 512MB GDDR3 : GV-NX69T512HP - TURBO FORCE - RETAIL ¤679 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.10 320GB 16MB SATA2 NCQ - ST3320620AS ¤292 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤121 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK ¤236 מארז: ANTEC NSK6580 + 430W EARTHWATTS PSU ¤522 מקלדת: LOGITECH ULTRA FLAT KEYBOARD ¤81 עכבר: MICROSOFT WHEEL MOUSE OPTICAL - USB/PS2 ¤52 רמקולים ואוזניות: LOGITECH R-10 ¤147 מחיר סופי: ¤4467 המפרט הורכב ב - www.IQPC.…
-
- 4 תגובות
- 600 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בטווח מחיר של 5000 ש"ח (יש אפשרות לחרוג גם מעט למעלה עם הסכום). המחשב בעיקרון אמור לשמש אותי למשחקים (משחקים כבדים עם גרפיקה גבוהה). אני מעוניין לשחק כאשר האיכות בהגדרות המשחק הן גבוהות. בנוסף אני עומד להתחיל ללמוד עיצוב גרפי ואני אשתמש בתוכנות גרפיות כמו פוטושופ, פריהנד ועוד. כלומר, אני אצטרך לעבוד עם תמונות ופרויקטים דיי גדולים מה שיצריך אותי במעבד חזק ומהיר. בכלליות אני משתמש כבד במחשב, אני מוריד המון סרטים ומוסיקה ותמיד עושה כמה דברים במקביל במחשב וכיום אני נתקל בבעיה שהמחשב כל הזמן נתקע ומגיב לאט כאשר אני פותח הרבה ישומים שונים, זה דיי הגיוני אבל אני מעוניין במחשב שמסוגל להתמודד עם זה. החדר שבוא נמצא המחשב הוא ממ"ד ובקיץ קורה שדיי חם …
-
- 6 תגובות
- 666 צפיות
-
-
היי חיפשתי פה דיונים דומים אבל כל הקישורים לא עובדים אז אשמח לעזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות במסגרת תואר ראשון במדמח א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio מאמין שגם מכונות וירטואליות וכל מה שרלוונטי לתואר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הג…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צריך דרייברים למחשב נייד HP Pavilion dv7-1285dx .. שמתאימים ל vista 64BIT ... כמובן שיהיה משרת מהיר.. ניסיתי מהאתר של HP וזה לא זז תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 793 צפיות
-
-
תקציב: 1500 ש"ח אני צריך כרטיס מסך טוב, כרטיס זיכרון טוב, מעבד טוב, ולוח אם. ותביאו לי מחירים ובאיזה חנויות. תודה לכל העוזרים. ושיתמוך במשחקים COD 4, CRYSIS
-
- 3 תגובות
- 514 צפיות
-
-
אני קונה את המחשב DV5 1160קח ואני מעוניין לקרוא עליו ביקרות, עדיף בעברית, אבל אם אין גם אנגלית זה בסדר, אפשרי גם אם מישהו עם המחשב בפורום כתב עליו פה ביקרות, אני לא מצאתי לא פה ולא חיפוש כללי באינטרנט לכן אני מבקש פה.. לא ממש משנה לי אם זה יהיה על אחיו הקטן ה1060 כי הבנתי שההבדל היחיד הוא ג'יגה RAM יותר.. תודה רבה מראש =]
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב, בזמן הקרוב. הסתכלתי במפרטים המומלצים באתר וראיתי את המפרט הזה. דבר ראשון, אתם חושבים שהוא טוב? אם כן, אתם יכולים בבקשה לבנות לי מפרט על פי המפרט הזה? 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן, עד 5.5K ש"ח. 2. מה שימושי המחשב ? משחקים, תכנות, צפייה בתכני HD, זהו בעיקר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוב המשחקים החזקים שיצאו ושייצאו: AC3, BF3, COD,GTA וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 אקנה בלי נדר מסך 21-23 אינץ'. -לאילו הגדרות…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב? 7.5K עם חריגה ל8K 2. מטרות המחשב? צפייה בסרטים, מחשקים כבדים (אולי מאוד) , הורדות ועיצוב גראפי (פוטושופ) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? צריך אך ורק צורב DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? חברות גדולות ומוכרות לא חברות בשקל וחייב לכלול 6G ram ו- I7 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? אני קונה את המארז CoolerMaster HAF 932 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה במעבדה ,יש לי תוכנה חוקית שאני מביא להם 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? שיתן לי לשים את כל המשחקים שיש היום ועוד שנתיים מהיום על הגראפיקה הכי גבוהה 9. האם חשוב שקט? עד כמה? הכי שאפשר 1…
-
- 4 תגובות
- 525 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אי אפשר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקים כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר גבוהות שהמחשב יכול להריץ 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?כה יש צורך במחיר 1200 למסך אפשר להוריד במחיר ולהעביר למפרט לריכיבים אחרים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?לא צריך שקט אבל לא טרקוטר שיהיה שביר כזה בין 5-6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חבר'ה, זקוק לעזרתכם בבניית מפרט עד 3000 ש"ח, ללא ציוד הקפי, מדובר במחשב לילדים בני 8-14, נדרשת יכולת למשחקים תלת מימדיים.. מארז שקט (המחשב יהיה בחדר שינה של אחד הילדים). תודה רבה לעוזרים! רובי.
-
- 1 תגובה
- 513 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד HP DV5 1179 עכשיו אני בונה לו גוף קירור שאני בונה בעצמי ולכן אני צריך מסמך PDF שמתואר בו את פנים המחשב מכל מיני זוייות וכתוב לי בדיוק איפה מונח כל רכיב מהכרטיס מסך החמים למעבד המצונן חיפשתי בכל HP ולא מצאתי חשוב לציין התרשים הזה כמסמך PDF נצפה ע"י בעבר אך לא שמרתי אותו זאת אומרת המסמך קיים האם תוכלו לעזור לי בחיפוש מבנה פנימי DV5 1179..?
-
- 3 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות כרטיס מסך, לוח אם, זיכרון למחשב ומעבד. ואם יש משהו יותר טוב, ובערך באותו מחיר אז תרשמו לי בבקשה. כרטיס מסך: LEADTEK Geforce 8600GT 256MB PCIe מחיר: 295 ש"ח לוח אם: GigaByte GA-EP35-DS3L מחיר:446 ש"ח זיכרון למחשב: DDR2 2048MB 667MHZ CL5וAeneon מחיר: 178ש"ח מעבד: Intel Dual Core E2180 Box מחיר: 295 ש"ח הכל יוצא: 1214 ש"ח
-
- 4 תגובות
- 553 צפיות
-
-
אוקיי אז עד עכשיו חיפשתי מחשב נייד שיענה לי לצרכים ושיהיה בין המחירים 3500-4500 גג אבל הבעיה שרק עכשיו אני מבין שמה שחשבתי שטוב הוא לגמרי לא נכון! עד עכשיו הייתי בדילמה גדולה עם לקנות את הנייד של HP דגם pavilion DV5 1120 עד שהבנתי שהוא ממש ממש לא עונה על הדרישות שלי! בסך הכל אני רוצה לקנות נייד שיוציא אותי מהשיגרה שיאפשר לי לצאת שבת בבוקר לגינה ולגלוש באיטרנט כמובן שלא ררק זה עלה לי בראש תמיד שאני ישב וישחק קאונטר סטרייק ו-SA:MP פה ושם וגם ידעתי שלא באיכות הכי טובה אבל הייתי בטוח שיעבוד טוב יחסית למחשב שהמחיר שלו עומד על 4400 ש"ח חחח כמובן שחשבתי כמו ילד קטן שחושב שתמיד שכמה שעולה יותר כסף אז כמובן שאיכות יותר טובה אבל כל זה היתברר לי שהתחלתי לגלוש בפורמים להיסתכל ע…
-
- 1 תגובה
- 687 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), כמה שיותר כבדים במחיר הזה, צפיה בסרטים. * גודל המסך? נטבוק סטנדרטי. * משקל רצוי? לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 8-10 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא חושב. * בלוטות? כן. * גודל מינימלי של כונן קשיח? כמה שיותר גדול. * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מצלמת אינטרנט ו-WIFI טוב. אני מחפש נטבוק שיעובד טוב עם אינטרנט ושלא יתקע, כמה שיותר חזק במחיר הזה. ראיתי את הנטבוקים עם ה-ION של NVIDIA אבל לא מצאתי אחד במחיר הזה, אם אתם יודעים על אחד בבקשה תכתבו לי פה! גם אם יש חריגה קלה כי הבנתי שזה שווה את זה. תודה …
-
- 1 תגובה
- 795 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עיבוד תמונה (דרוש מחשב חזק שיוכל להתמודד עם כמות גדול של יותר מ20 תמונות בשניה * גודל המסך?מעל 15 * משקל רצוי?עוצמת המחשב חשובה יותר משמשקל , אבל עד גבול מסויים * האם נדרש זמן סוללה ארוך ?כמה שיותר זמן סוללה- חשוב מאוד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?רצוי הרבה יציאות USB * בלוטות?כן, חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח?מעל 200 * צורב יש צורך בצורב DVD * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אכן כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל חייב שיהיה אמין
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
-
-
היי, מתחיל ללמוד במרץ תואר בהנדסת חשמל, אני לא מכיר איזה תוכנות זה דורש ועד כמה הדרישות לכוח עיבוד אז אשמח לעזרה - 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, מעדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תואר בהנדסת חשמל, אני לא מכיר כל כך מה הדרישות ואשמח לייעוץ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD של לפחות 250 ולפחות 8GB RAM. לא סגור על המעבד, חשוב סוללה טובה. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא במי…
-
- 0 תגובות
- 769 צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב נייד בטווח מחירים של 5000 +- 200 ש"ח. אני ירכוש תמחשב ב-ksp אילת ככה שאפשר לקחת בחשבון שהמחיר יהיה 5000 ש"ח לאחר ניכוי מע"מ. מקווה לקבל המלצות למוצרים מוכחים ולא כאלה שאומרים עליהם שהם טובים. תודה מראש לכולם!! מטרות המחשב? : עבודות תכנות, משחקים כבדים, צפיה בסרטים * גודל המסך? 15"-17" * רזולוציית המסך? שתתאים למטרות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטנדרטי+ * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? היציאות הסטנדרטיות שיש היום(hdmi,usb03) * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500g (אני גם ככה עובד עם חיצוני לרוב הדברים) * כונן אופטי? blue ray * הא…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב לצורך משחקים סרטים וכדו. דרישות 15" מסך. וכל השאר תיעצו בבקשה צום קל
-
- 0 תגובות
- 505 צפיות
-
-
ערב טוב. ברצוני לרכוש מחשב בסך של כ-10.000 ש"ח שיהיה הכי טוב למשחקים. שיכלול 2 צורבים של דיוידי מסך 24 דיסק קשיח 1.5 T מארז פוול טאוור וללא כרטיס קול חיצוני, שישאר המובנה. שלא יכלול עכבר ומקלדת, ושיהיה עם ערכת קירור טובה. תודה רבה . פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? לא 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) הכל מהכל 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. רק מסך 24 אינץ' 4. האם יש דבר ספציפ…
-
- 13 תגובות
- 950 צפיות
-
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה על מחשב נייד. אני הולך להיות באוקטובר הקרוב סטודנט למדעי המחשב כאשר זו המטרה הראשית של הלפטופ. * מטרות המחשב? כפי שציינתי, אני הולך להיות סטודנט למדעי המחשב וזו המטרה הראשית של הלפטופ. כלומר - עבודה עם תוכנות יחסית כבדות ועבודה במקביל של לא מעט פרוססים. * גודל המסך? חשוב לי שהוא יהיה יחסית גדול, אבל אין לי גודל ספציפי. * רזולוציית המסך? לא קריטי יותר מדי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חיבורים סטאנדרטים יספיקו * משקל רצוי? המשקל זה נושא חשוב - אני מעדיף שהלפטופ שלי יהיה קל לנשיאה כסטודנט * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, מומלץ שיחזיק מעמד לאורך היום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ממ.. א…
-
- 5 תגובות
- 627 צפיות
-
-
~צריך המלצה למחשב נייד לקנייה בארץ~ התקציב: עד 5000 ש"ח טרות המחשב: עבודות משרדיות גודל המסך: 13' משקל רצוי: רצוי קל מאוד(פחות מ2K) האם נדרש זמן סוללה ארוך: בינונית האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא בלוטות: לא צריך גודל מינימלי של כונן קשיח: 50 GB צורב DVD: כן האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא ^-^
-
- 7 תגובות
- 863 צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי תקציב של 5000 ש"ח אין לי בעיה לחרוג ב-100 שקל או דברים כאלו.. קודם כל אני צריך שהמחשב ניייד לא יהיה בחלקים יעני מחשב וזהו שיבוא לי מורכב והכל.. אני צריך גם אם מישו מביא לי המלצה אז גם אתר שאני יוכל לקנות ממנו את המחשב ועדיף שלא ייקח יותר משבוע שבועיים שהמחשב יגיע יעני בזמנה.. טוב אז ככה מה אני צריך במחשב: דבר ראשון והכי חשוב זה המקום אני צריך הרבה הרבה הרבה מקום!! אני משתמש בהרבה תוכנות משחקים אולי רק איזה 1-2.. אפילו לא אבל אני כל יום מוריד משו כמו 2 סרטים אני ייצרוב אבל יש כאלו שאני גם ישאיר.. אממ גם מהירות מאוד חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר שלא ייתקע לי וזה.. עוד משו אממ אני מעצב אז שהכרטיס מסך יהיה טוב יעני שייראו צבעים טוב והכל או שקוראים לזה כרטיס גראפי …
-
- 1 תגובה
- 657 צפיות
-
-
שלום אני צריך תעזרה שלך בנוגע למפרט של מחשב עכשיו המפרט הוא כזה: מעבד- core 2 quad q8200 לוח אם- intel g35 eva core זכרון- kingsotn 2GB כרטיס מסך - GEFORCE 9500GT 1GB דיסק קשיח - 320 ספק- 450w הכל ביחד: 2500 המחשב מיועד למשחקים חזקים (GTA 4, 2K9...) וגם סתם לאינטרנט וזה.. ממה שראיתי באתר ה4 ליבות באמת לא משנה כלום כיום ועדיף את ה2 ליבות E8400. אז וכרטיס מסך אני הבנתי ש9500 לא משהו ועדיף את ה9600 או ה9800 ככה שהמחשב יגגיע לסביבות ה3000 שקל ואין לי תקציב לזה... אז תגידו מה שאתם חושבים מה אפשר לשנות, אם כדאי מעבד פחות טוב וכרטיס מסך יותר טוב, אם יש איזה רכיב בערך באותו סכום שיותר טוב מהרכיב שבמפרט???
-
- 4 תגובות
- 627 צפיות
-
-
שלום, המחשב ישמש למשחקים, תכני HD, שימושים של אינטרנט ואופיס רגילים. משחקים שיפעלו על המחשב: crysis 2, prototype 2, COD MW3 וכדומה. אני לא יודע אם אצטרך להשתמש בOC. אשמח לקבל חוות דעת בעניין זה גם כן. רכיבים שאני מתכוון לרכוש: מעבד: intel core i5 3450 או i5 2500k איזה אחד מומלץ? כרטיס מסך: nvidia geforce 570 gtx זיכרון: מתלבט בין 8GB DDR3 לבין 16GB DDR 3. ספק כוח: 600W רכיב קיים (כרגע אצלי במחשב) שאולי יצטרך החלפה: לוח אם- מותג Gigabyte דגם GA-M61PME-S2 צ'יפסט nVIDIA GeForce 6100 / nForce 430 תודה רבה לכולם. יום טוב.
-
- 24 תגובות
- 2.3k צפיות
-