ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,449 דיונים בפורום זה
-
היי אנשים, יש לי שתי הצעות של מפרטים למחשב, תביעו את דעתכם מה יותר טוב.שני ההצעות בסביבות ה4 אלף: מעבד AMD Phenom II X4 955 Black Edition Box - קירור מצויין למעבד: לא תודה כמות: 1 Arctic-Cooling Highend Low Noise (AMD 64) Freezer 64 Pro - PWM - קירור למעבד כמות: 1 לוח אם ASRock 880GMH/U3S3 כמות: 1 4GB Crucial DDR 3 - 1333 - Crucial Original כמות: 1 SAMSUNG 1000GB (HD103SJ) -32MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F3 - כונן קשיח - הנחה ללקוחות המזמינים באתר: לא תודה כמות: 1 כרטיס גרפי PNY GeForce GTX 570 1280MB DDR5 PCIe -- לרוכשי מערכת מחשב חדשה כמות: 1 LG DVD-RW GH22 x22 DUAL LAYER (black) SATA- bulk כמות: 1 THERMALTAKE TR2 600W 80Plus Bronze 50A ATX 2.3 A-PFC 12cm Fan -…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לחוות דעת על המפרט הבא: ה עצמית של מחשב נייח Intel 3220 1 3220 31491 מעבד אינטל Intel Core i5 4690K 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 20318 מאוורר למעבד Noctua NH-D14 CPU Cooler 1 30832 לוחות אם למעבדי אינטל MSI Z97-Gaming 5 LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 28882 זכרונות Corsair Vengeance LP 8GB DDR3 1600MHz CL9 1 19856 ספקי כוח Seasonic 650W Active PFC Modular 80+ Gold X-650 PSU 1 2579 הרכבה הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע 1 http://ksp.co.il/?cardfull=1 חשוב לי לציין שכרגע לפחות משחקים לא בראש סדר העדיפויות, אלא יותר מולטי-סטקינג, סביבות פיתוח שאני עובד איתם, מדיי פעם אני כן רוצה לשחק. כרגע יש לי מהמחשב הישן GTX260 (שבינתי…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
לפני שאני בכלל פותח את התרד, אני רוצה לברך את עצמי על שמצאתי את הפורום הזה.. כבר תקופה ארוכה שאני גולש פאסיבי פה, צופה בפוסטים ורואה את התגובות המקצועיות, קבלו ח"ח, חזק ואמץ. ניגש לעבודה- המחשב מיועד לעמוד בדרישות שבכותרת התרד, לתקופה של 4 שנים לרגל לימודים. אני לא יודע אם אפשר לדחוף בתקציב כזה גם כפול ליבה, OC לא מתוכנן וגם אם כן אז לא משהו רציני. לגבי כרטיס מסך אני עדיין בספק, זה בעיקר בגלל שאני לא גיימר כבד, אבל אפשר לומר שיהיה נחמד לשחק מדי פעם, לכן חשבתי על ה 7300GT. אני עדיין בהתלבטות אם ללכת על שולחני, או על נייד של HP- 6160 (קישור:http://www.ctm.co.il/product.asp?id=735) שבאותו התקציב. תודה מראש, ושוב- אחלה של פורום.
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברים!! אני רוצה לקנות מחשב חדש ולא מבין בזה כלום אז אשמח לעזרתכם! יש לי סביב ה3,000 להשקיע. אני סטודנט ולא עושה עם המחשב משהו מיוחד חוץ מכתיבה ואינטרנט וקצת לראות סרטים. הכי חשבו לי שיהיה עמיד, חזק ויעבוד לאורך זמן. בטרייה טובה ומסך דיי גדול (14-15). מה הייתם ממליצים? תודה!!! יובל
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת אם למחשבי DELL צריך לעשות אקטיבציה או דרך לדעת דרך האתר שלהם אם המחשב נידלק מתי שהו או שהוא חדש ולא מחודש וכו' ? ועוד שאלה, איך יש דרך לדעת איזה מחשב כן תומך ב16GB ראם ואיזה רק ב8?
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חבר שלי רוצה לקנות מחשב ב- 5000 שקל למשחקים לא מתוכנן oc תודה
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא? ההתלבטות העיקרית שלי היא לגבי הלוח, האם לקחת אותו או משהו מבוסס h61 זול יותר. שאלה נוספת האם מפרט מבוסס AMD ייתן יותר תמורה במחירים הנ"ל? השימושים הם בסיסיים: גלישה, OFFICE. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Dual Core G640 2.8GHZ for 1155 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪277 קירור למעבד: Intel Original 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪30 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪373 מארז: Ippon A6 120mm x 2 + 450W PFC כמות: 1 - מחיר: ₪232 זיכרון: Kingston 1X4GB 1600Mhz 1.5V כמות: 1 - מחיר: ₪120 קשיח למחשב שולחני: Toshiba 500G 3.5" SATA3 כמות: 1 - מחיר: ₪310 כונן אופטי: DVDRW LITE-ON x24 כמות: 1 - מחיר: ₪103 הרכבה…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה קצת טיפשיות רגע לפני שאני מזמין מחשב ולאחר שהתייעצתי בפורום הזה לגבי מפרטים. אשמח לתשובות. 1. בקשר למארז הזה: בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic ECO 500W - האם להגיד לחנות להוסיף לי קירור או מאווררים? כמו כן הוספתי למפרט את זה Raidmax 120mm Retail Quiet Fan האם זה מתאים בכלל? דרך אגב סתם שאלה מעניינת - איזה מארז עדיף ואיכותי יותר הTMS S1 או FRACTAL CORE 3000 ? 2. בקשר לאנטי וירוס - חשבתי להוריד משהו חינמי (AVG, AD-AWARE, AVAST וכדומה) אבל אני לא יודע איזה להוריד, מצד אחד אני רוצה הגנה טובה ומצד שני במחשב הישן שהיה לי תמיד הייתי צריך את האנטי וירוס הכי פחות כבד ואפילו לבטל חלק מהפ'יצרים שלו וכל זאת על מנת שלא יפריע לביצועים(אולי בכלל במחשב כמו שבחרת…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה נשמע חבר'ה אני צריך מחשב, שישמש כמחזיק כוננים קשיחים. הכוונה, שיהיה מחשב חלש , ללא צורך לרכיבי חומרה חזקים, רק שיחזיק מעל 6 כוננים קשיחים, ויחובר ברשת למחשב הראשי. מהירות העברה - כמה שיותר מהיר (כבל רשת). לא יעבור אוברקלוק, רק יאכסן חומר ושיהיה ניתן למשוך ממנו חומר ושמור בו. שוב, חיבור כמה שיותר מהיר של רשת , ימשך ממנו חומר HDTV,. יחובר למארז Transformer מה שצריך לדרישותי לפי מה שהבנתי זה : מארז,ספק,מעבד,לוח אם, וזכרונות . הבנתי שאני לא צריך CDROM וכרטיס מסך. מארז יש לי, לכן כל שאר הרכיבים אני צריך. כמה שיותר זול, שהספק יהיה מספיק חזק כדי להחזיק מעל 6 כוננים. תודה
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 עם אפשרות לחרוג עד 300 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? WAZRONE, DOOM ETERNAL קיצור כל המשחקים החדשים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבה …
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים, אופיס וכו', גיימינג כבד. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - לא התעסקתי מעולם בניידים, מה עדיף למשחקים? * רזולוציית המסך?1366X768 ו1920X1080 מוכן לוותר על 1080P לטובת ביצועים . * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - לא * משקל רצוי? - לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ברכה, אבל כמובן שאני לא מצפה לניסים עם דרישות של גיימינג כבד. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יהיה נחמד אם יהיה HDMI וUSB3 * Bluetooth? - אשמח, אבל אין בעיה לוותר לטובת גיימינג * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD וקשיח יהיה אופטימלי לטעמי, שוב, מוכן להתפשר על קשיח פשוט בתמורה לביצועים. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריו…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, ואני כבר מעריך שנכנסתם לדיון שלי (: אני בוחר רכיבים למחשב של קרוב משפחה, המחשב הולך לשמש לעבודה משרדית; AutoCAD, ושילוב של אקסל והרבה תרשימים עם הרבה פרטים, כלומר תמונות כבדות (עד 2MB לתמונה) (עד 15 תמונות במקביל). יותר מזה אני רואה גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים (אם ניתן, בHD, אבל רק כ-אקסטרה). המחשב הולך להיות פעיל במשך רוב היום, ועבודה תכלול לפחות חצי מהזמן שלו. התקציב המקסימאלי הוא 3500 שקל (כולל 2-3 מסכים). אנחנו קצרים בכסף, והמחשב ישמש לפרנסה, אז אם ניתן לחסוך. ציוד היקפי; שני מסכים או אם ניתן שלוש, עם רזולוציה גבוהה ככל הניתן. עבודה עם מסכים מרובים תעזור לו לעבוד עם התרשימים. זה הכל. אין צורך בDVD DRIVE, אני אתן לו את שלי. שקט חשוב, אבל לא מספיק כד…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב נייד מדגם LE50-5LSE בן כ4.5 שנים - כבר זמן רב אני חש שהוא מתחמם מאוד - בדקתי עם everest וטמפ' שלו נעה בין 44-49 מעלות! האם טמפ' גבוהות כאלה יכולות לגרום לנזק למחשב? ואם יש לכם הצעות איך לקרר את המחשב (ללא קניית גוף קירור חיצוני - כי אני לא רוצה להשקיע כסף נוסף במחשב זה)?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז ככה, את המחשב קניתי לפני כמה שנים טובות, לדעתי באזור 2011, מאז הוא עשה את שלו והיום כמעט לא זז ולכן אני רוצה לשדרג אותו או לחילופין להחליף לגמרי, המפרט הוא כזה: לוח אם: asus p5q pro turbo עם קירור Freezer Extreme מעבד: Intel Core 2 Quad Q8300 שני כרטיסי מסך בקרוספייר: Radeon HD5770 זכרון: 8GM RAM לא זוכר של איזו חברה וכן שלושה כוננים נייחים SATA HDD. כיום אני צריך מחשב שיוכל להריץ לי תוכנות עריכה כמו לייטרום ופוטושופ וכן עריכת וידאו כמו פרימייר, כמו כן מעוניין להגדיל את הזכרון ל16GB RAM ולהוסיף SSD של 250-500GB. האם שווה להשאיר משהו מהחומרה שיש לי כיום במחשב? או להעיף הכל ולקנות הכל חדש? אשמח ליעוץ, תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הנה המחשב הראשון : http://www2.zap.co.il/model.asp?model_id=473132 השני: http://www2.zap.co.il/model.asp?model_id=418776 תודה????
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תודה רבה על התייחסותכם אמש בנוגע להרכבת מפרט המחשב. עכשיו יש לי כמה קושיות. ראשונה: מנסיונכם, (לצרכים ביתיים)עדיף לקחת 2 הארד דיסקים או אחד בעל נפח גדול? שניה: יש לי עד 1500 ש"ח גג להשקיע במסך. האם אין אפשרות לקבל מסך טוב (4x3) בן 20 או 22 אינטש במחיר זה? אם כן על איזה הייתם ממליצים? שלישית: מאחר והכוונה היא שהמחשב, למרות שהוא מיועד לעבודה משרדית יחזיק זמן רב ככל האפשר, רציתי להוועץ אתכם במפרט אחר, בעל מעבד חזק יותר ולקבל את חוות דעתכם על התמורה ביחס למחיר. ואם אתם חושבים שהמפרט פחות טוב מהמפרט שהצעתם, אז למה. מעבד - Intel Pentium IV QUAD Core Q6600 2.4GHZ FSB1066 8MB לוח אם - INTEL צ'יפסט Intel® Desktop Board DP35DP DragontailPeak זיכרון - Kingston 2GB DDR-II …
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - מקסימום 4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - השימוש העיקרי שלי במחשב יהיה לתכנות, אבל אני גם משחק במחשב מדי פעם במשחקים כמו Call of Duty וכו', אז אני צריך גם כרטיס מסך סביר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - אני מתכנת לפעמים פרוייקטים גדולים, ומשתמש לפעמים בגרסת הניסיון של ubuntu (בשביל להכין עבודות), אז אני מעדיף שיהיה 8GB ראם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - החל …
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 לא כולל המסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מהם שימושי המחשב? א) תוכנות ואופן השימוש: גלישה באינטרנט מאט עריכת מוזיקה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב, 1920X1080, מסך 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות לא מיועד למשחקים אלה לשימוש ביתי בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן HD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן אהלן, יש לי נייד compaq nx7400 שלא נדלק (בטריה חדשה, וגם כשהיא בחוץ המחשב לא נדלק). אין לי כ"כ ניסיון ביידים, זה הראשון שלי שיש לו בעיה. זה מן הסתם ספק כוח, נכון? אם כן, איך אני מחליף לו? אני אמור לקנות אחד שמתאים לדגם שלי ספציפית? תודה רבה רבה, איתמר
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד בפני רכישת מחשב נייד, והוצע לי (כאן בפורום האמת), המחשב הזה- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=735724 . בעיקרון, אני משתמש במחשב לצפייה בסרטים , עבודה משרדית, אך בין השאר גם משחקים קלים (Football Manager ולעתים רחוקות pro evolution soccer). האם המחשב הנ"ל יריץ את המשחק (football manager) בצורה טובה? כי זה השיקול העיקרי כרגע - הנה הדרישות של המשחק - Intel CPU - Pentium 4 3.0GHz AMD CPU - Athlon 64 4000+ Nvidia Graphics Card - Geforce 7600 GT 256MB ATI & Intel Graphics Card - Radeon X1800 Series 256MB RAM - 1.5 GB Hard Disk Space - 2.5 GB Direct X - 9 האם יש מחשב טוב יותר בתקציב דומה? תודה מראש לעונים, אמיר.
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ניסיתי להרכיב מפרט לבד אבל אני עדיין בהתלבטות אני רוצה להרכיב מפרט למשחקים לרזולוציית FULL HD 1920X1080 אני רוצה רק מעבד, לוח אם, זיכרון וכ.מסך עד 3.5K יש לי ספק CORSAIR 520W החיבורים בלוח אם לא חשובים לי תודה חברים
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מצד אחד, אני מרוצה מהמעבד Intel E8400 שיש לי, וגם לוח האם, ההארד דיסק ו-4GB זכרון מספיקים לי. מצד שני, המארז שבור, בלי I/O קדמי ועם ספק כוח 400W גנרי (אייבורי ...), וכרטיס המסך הוא 7600GS בן 3 שנים. אני חושב לקנות מארז +ספק כוח חדשים + כרטיס מסך חדשים ולהעביר למארז החדש את שאר הרכיבים הישנים. בעוד שנה או כשיתאים לי, אני אשדרג גם את שאר הרכיבים, מה שאומר שהרכיבים החדשים יצטרכו לתמוך מראש בחומרה עתידית. נשמע סביר ?
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני קונה מחשב לאולפן בייתי אני חושב על משהו בכיוון 3000 שקל, שיהיה חזק לעבודה עם תוכנות מוסיקה והקלטות ושקט. לא כולל כרטיס קול ולא כולל מסך. צריך שיהיה בו FIRE WIRE (לכרטיס קול), ואפשרות לפצל מסך במשכים לשני מסכים. תודה =]
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב נועד בעיקר לגלישה ולתכנות, מריץ הרבה תוכנות במקביל, מעט מאוד משחקים אם בכלל, אך מעדיף שיהיה מעבד חזק והרבה זכרון. יש צורך בהרבה יציאות להארד דיסקים, צריך לפחות 4, יש צורך בצורב DVD אין צורך בציוד הקפי: מסך, מקלדת ועכבר מעדיף גם שיהיה ספק כח איכותי, כמעט תמיד אני נתקל בבעיות בספק שגורמות לשאר המחשב להיות בעייתי, לא צריך להסחף ולהביא את הטופ, אבל ספק חלש ויציב מחברה מוכרת. מעדיף גם שיהיה שקט, העדפה די גבוהה למען האמת, ושתהיה הרכבה בחנות(אבל שפתיחת המארז לא תגרום לביטול האחריות או דבר דומה) תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מחשב נייד לאחר פירמוט אני צריך דרייבר כלשהו כדי להפעיל את ה-USB כל היציאות מושבתות
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-