עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מבקש את עזרתכם במפרט מחשב מסויים, אני לא מגביל את המחיר שלו אבל זה לא אומר שאני מוכן לשלם עליו הון תועפות - הכוונה היא שכל מוצר שיוצא לשוק מקבל מחיר גבוה, לאחר מכן הוא נופל יחסית מהר ואז מגיע למצב של הוזלה איטית. אני רוצה לקנות רכיבים שהם אחרי הנפילה הגדולה שלהם. המחשב יהיה מורכב ממעבד של אינטל (לדעתי רוב כפולי הליבה כבר נפלו את הנפילה הגדולה שלהם) במהירות 2GHz פלוס מינוס לוח אם של ASUS ולא asrock ולא שום דבר אחר. כרטיס מסך של ASUS ספק של ENERMAX או משהו מקביל באיכות זיכרון 2GB בהתאם למקסימום של הלוח אם... מסך 21 אינטש LCD לפי שיקולכם הטוב (DELL, SUMSONG....) גוף קירור - לא כזה שצריך לאוברקלוקינג אבל בכל זאת לא גנרי דיסק קשיח - 250GB SATA II כרטיס קול וכרטיס…

• 70 תגובות
    • 5.2k צפיות
  2. Started by eitanb3,

תקציב של 20 אלף ש"ח (גמיש). ייעוד: אתרי אינטרנט כולל הזרמת אודיו (רדיו) ווידיאו. נ.ב. יש לנו כיום שרת אחד (R610 דל) בחווה של נטויזיון בחיפה. תודה וחג שמח!

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. התקציב עוד לא סגור....אם אני יצליח למכור או לעשות טרייד-אין עם המחשב שיש לי עכשיו הוא יעלה אני רוצה מחשב שיוכל להריץ משחקים כבדים (Oblivion ודומים לו) תודה מראש לעוזרים

• 4 תגובות
    • 514 צפיות
  4. בוקר טוב אשמח לעזרתכם בבניית המחשב חג חמישי שמח 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות להישאר בתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, קצת סטרים ועריכת מוזיקה ב cubase א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמש ב cubase, אופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fallout 4, יהיה שימוש בסטרים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920-1080 -לאילו הגדרו…

• 1 תגובה
    • 669 צפיות
  5. Started by Magiclog,

שלום , רציתי עזרה להרכיב מפרט למשחקים בשביל אחותי,אין הרבה דרישות , היא משחקת במשחקים פשוטים ומשחקים באינטרנט , לא משהו ממש חזק הנה התשובות לשאלות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?3000 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים קלים ,סרטים,עבודות משרדיות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צריך צורב דיוידי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשה…

• 5 תגובות
    • 623 צפיות
  6. שלום לכולם, אני אורי.. מבקש גם המלצות לציוד הקפי, אך זה לא החלק הקריטי- העזרה העיקרית שאני צריך היא המפרט עצמו והמסך. כמו כן, מבקש HD של 1T לפחות. תודה מראש למומחים 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אתם קובעים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שכח 2. מה שימושי המחשב ? בעיקר משחקים , עבודה על פוטושופ ברמה סבירה (לא קבצי ענק), וגלישה \ שימוש כללי כמובן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: פוטושופ תדיר, משחקים חדשים תדיר, הרבה הורדות במקביל לגלישה מרובת חלונות. ב) אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: בעיקר סקיירים, WOW, דיאבלו 3 , SC2..אב…

7. המסך לא חייב להיות מי יודע מה. מקלדת, עכבר ורמקולים - פשוטים. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  8. שלום לכולם, 1)תקציב מקסימאלי - 3000 ש"ח ללא חריגות (התקציב המקורי 2500, מוכן להתפשר לטובת מחשב טוב יותר) אבל ללא חריגות נוספות. אשמח לכיוון ה-2500 2) שימושי המחשב: משחקים לעיתים רחוקות מאוד ובעיקר עריכה (פוטושופ, וידיאו). לא סרטים מלאים ולא עריכות כבדות. צפייה ב-HD וכן שידור לטלויזיה 32" (XלאX במקביל לעריכה! ולא באופן תמידי. רק בכדי לצפות בסרטים מידי פעם) 3)תוכנות עיקריות: פוטושופ, after effects, premiere. רזולוציה: 1080P אין צורך בכרטיס מסך וכן אין צורך בצורב או ציוד היקפי אחר (רמקולים,מסך, מקלדת עכבר וכו'). HDD אשמח ל-1TB + כונן SSD קטן עבור מערכת ההפעלה ותוכניות מרכזיות וכן RAM 8GB. אין חשיבות ליופי המארז. אם אפשר שיהיה שקט אבל מבחינת התקציב עדיף להתפשר על שק…

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2500ש"ח באשראי מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים ) צפיה בסרטים, הורדות האם אתם צריכים ציוד הקפי?צריך רק צורב DVD. לא מקלדת\עכבר וכ"ו האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? רצוי שהמארז יהיה שחור וללא חלונות האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? ללא OC. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק? פיפא 2008/9 NBA 2008/9 מפרט מ- iqpc.co.il בבקשה. המחשב יריץ וינדוס XP ועובד עם מסך 22" תודה על העזרה נערך להבהיר תשובת ציוד היקפי

• 8 תגובות
    • 777 צפיות
  10. . מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אקסס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - לא ישחקו בכלל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן…

• 7 תגובות
    • 675 צפיות
  11. Started by idooo,

שלום חברים אני מחפש מפרט למקום העבודה. השימוש בו יהיה בעיקר משרדי (OFFICE,אינטרנט וכו') כך שהפוקוס הוא על מעבד וזיכרון נורמליים צריך שגם מסך יהיה כלול בתקציב . מה התקציב המקסימאלי? 3.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל לא קריטי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כן מקלדת עכבר ורמקולים זולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי ל…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. היי, מבקש להרכיב מחשב לשימוש משרדי + סרטים ומוזיקה. התקציב הוא רף עליון, אין חובה לממש את כולו. אין צורך בציוד היקפי (יש הכל, כולל מסך 19"). איזור מגורים: ת"א. דרישות מיוחדות: * דגש מיוחד על נושא האמינות. המחשב מיועד לעבודה וכבר נפלנו בעבר, אז חשוב לנו לא לקחת סיכונים סתם. * המארז יהיה על השולחן (אילוצי חתולים) לכן דרוש מארז לא גדול. תודה רבה לכל מי שמוכן לעזור, יום טוב.

• 9 תגובות
    • 930 צפיות
  13. Started by DANI61,

איזו חברה מומלצת? איזה מעבד, זיכרונות, כרטיס מסך גם נפרד להדמיות. חשוב ודחוף. תודה לעונים.

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  14. Started by a8r,

לאחר השקעה כספית רצינית במחשב נייח שאני מרוצה ממנו(התודות לפורום זה), אני צריך נייד שישמש לי כהשלמה במקרה הצורך. אני עובד הרבה על תוכנות תלת מימד(3 די מאקס) ועריכה(אפטר, פרמייר). ידוע לי שהסכום נמוך למשהו שיעמוד בדרישות האלה, אבל אני מנסה את מזלי בשל התקציב הנמוך שנשאר. חשוב להדגיש שלעומת הגלישה באינטרנט ו-וורד, שאני אשתמש בהם די הרבה, השימוש בתוכניות הגרפיות יהיו רק במקרה שאני אתקע ואצטרך "סגירת פינות" שלא יהיה לי זמן אליהן לעשות במחשב הנייח, ככה שלא נורא אם הוא לא יוכל לפתוח כמה תוכנות באותו זמן וכו'. הכי חשוב שזה יהיה מחשב שיעמוד בדרישות הנ"ל (עמידה בתוכנות הגרפיות ובתקציב) אחרי זה החשיבות היא לפי הסדר, כמובן בהתאם לתקצב כשברור לי שהתקציב מרחיק אותי מהדרישות: גודל מסך(…

15. היי, אני צריך בבקשה את עזרתכם בבניית מפרט. תקציב 2-2.5K מחשב נייח לעבודה "משרדית"/יומיומית (אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים). אם יוכל להריץ משחקים ישנים מעט סטייל Left2Dead, עדיף - האם יכנס בתקציב המדובר או שיש צורך לחרוג? האם יש צורך בכרטיס מסך או שמספיק משהו שמגיע על הלוח אם? אין צורך בציוד היקפי או במע' הפעלה/אופיס תודה רבה! עריכה: ראיתי את המפרט הזה במומלצים, שנראה בסה"כ סבבה https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=109504

16. Started by JazZ,

שלום ושבוע טוב לכולכם נייח 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לרדת מעט (אלא אם כולל גם מעכת הפעלה), אך אם עלייה בתקציב היא אופציה שאתם רואים כדאית אמרו בבקשה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, יחד עם שימוש למשחקים כמה שיותר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד, אשמח למלא את החסך שנוצר לי במשחקי מחשב של השנים האחרונות.. כמובן בהגד' …

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. שלום, אודה מאוד למפרט איכותי עבור מחשב שישמש לעריכת ווידיאו מקצועית על CS6, עבודת אפטר ומעט גרפיקה ותלת בתוכנות אחרות (דוגמת ריינו ומאיה). המקומות בהם אני מבולבל במיוחד הם לוח האם (הבנתי שאין משמעות יתרה להשקעה כלכלית בו), והכרטיס הגרפי (לא הצלחתי למצוא את הכרטיס הטוב ביותר עבור המחיר) כמו כן, אני לא בטוח לגבי ההבדל בין TRAY ל-BOX במעבדים, ואיזה מעבד הוא העדיף עבורי. האם אפשר בעתיד לשדרג את המעבד? אני מכוון ל32g של RAM. באופן כללי, אני מעוניין שהמחשב יעבוד בצורה חלקה, ולא יגרום לי להמתין שנים בעבור רינדורים וביצועים גרפיים. נמאס לי מזה השאר בטבלה, תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף להישאר סביב ה-7K ב) במיד…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. חשוב מאוד שהמחשב יריץ משחקים עתידיים לצאת אפילו אם אפשר לדחוס את ה 4870X2 למפרט זה יש נחמד. תודה מראש

• 10 תגובות
    • 827 צפיות
  19. שלום ותודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 - 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? איור על לוח גרפי\מסך מגע (סינטיק), עריכת וידאו ועבודת תלת בסיסית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ (פרנסה), פרימיר ופיינל קאט (פרנסה), טונבום סטוריבורד פרו 3D (תדיר), מאיה ו3D מקס (מזדמן) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אם ישוחקו משחקים הם יהיו מאוד מגוונים ובכל מקרה זה לא השימוש העיקרי -מהי הרזולו…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשרי אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +/- 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משרדי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. רזולוציה נוכחית 1680/1060 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? יכולת הצגת HD 1080 בלי תקיעות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא צריך בכלל ציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? …

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. . מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בגדול מיועד למשחקים קלים כגון league of legends ו-trine 2, רוצה שאפשר יהיה להריץ diablo 3 ו-path of exile (לא משחקים כבדים)אם אפשר להריץ משחקים כבדים על הגדרות נמוכות, בונוס. מסך 22 1600X900 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש…

• 2 תגובות
    • 533 צפיות
  22. מבקש לקבל מפרט עבור משחקים עד תקציב של 3000 ש"ח ברצוני להריץ בצורה טובה משחקים כמו MWF2 - FAR CRY 2 , CRYSIS וכו'.. א. יש לי מסך 20 " ואני מעוניין לשחק ברזולוציה של 1280X1024 ב. אני די נעול על כרטיס ATI HD 4850 - נא שלבו אותו במפרט שאתם מציעים לי. ג. השקט של המארז די חשוב , היות והמחשב אצלי בחדר. תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 724 צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לאינטרנט וסרטי/סדרות HD. - מסך DELL 23 u2312hm. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, …

• 18 תגובות
    • 3k צפיות
  24. Started by Tuvok,

אני אשמח לקבל המלצהל מפרט מחשב. המחשב ישמש בעיקר עבור אינטרנט ועבודה משרדית, אך יצטרך להיות מספיק חזק עבור עריכת וידאו. אני זקוק לכניסת Firewire במחשב. אין צורך ב-DVD כי הישן יעבור מהמחשב הקודם. תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 779 צפיות
  25. שלום לחברי הפורום, באופן מסורתי, כל 5-6 שנים אני מתבקש לקנות מחשב חדש להורים שלי. מסתבר שהזמן רץ כשנהנים, ו 5-6 שנים חלפו להם ממש לא מזמן. הדרישות, בקצרה, הן פשוטות וקלות. המחשב צריך להיות: א. זול ב. קטן (פיזית) ג. מהיר כמה מסובך זה כבר יכול להיות? בסוף ההודעה אמלא את השאלון המפורט. בינתיים, כיוון כללי כפי שנראה לי: חשבתי ללכת על NUC או מחשב מבוסס לוח אם mini itx. יש בפלונטר את ה NUC הזה: http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=BOXDN2820FYKH0-Kit-120&cart=1397374509145720345〈=heb ואני שואל: א. האם הוא מספיק טוב עבור שימושים ביתיים? ב. האם אפשר למצוא NUC זול יותר שיעשה את העבודה? (מעבד חלש יותר, לאו דווקא החלפה לכונן "רגיל") ג. האם אפשר להרכיב מחשב מבוסס min…

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים