ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אז ככה אני מגדיר למחשב נגיד שכאשר אני סוגר את המכסה או לוחץ על לחצן השינהה המחשב הולך לישון, עד כאן הכל בסדר והמחש ישן. עכשיו אם אני פותח את המכסה, המחשב אמור להתעורר וכאן מתחילה הבעייה. כנראה שהנועל של המכסה לא מספיק חזק או משהוא ומספיק תנועה קלה כמו הזזה של המחשב והוא מתעורר ממצב השינה כלומר אי אפשר להשאיר אותו במצב שינה בתוך תיק כי הוא עלול להתעורר ואני לא אדע ואז חימום סוללה תגמר בקיצור לא רצוי. מה האפשרות להגיד לו שלא ייתעורר משינה כאשר אני פותח את המכסה, נגיד רק כאשר אני יילחץ על לחצן ההפעלה, כי לא מצאתי איך לעשות זאת? תודה מראש רן
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד של LENOVO בן שנתיים, אני מדליק את המחשב לפעמים האורות נשארים ואני לא רואה כלום על המסך ולפעמים המחשב נדלק ואני לא רואה כלום על המסך ומתכבה לבד לאחר מספר שניות, ניסיתי לחבר למסך חיצוני ועדין אין תצוגה ניתקתי את הדיסק קשיח, את הכונן דיסקים, את הכרטיס רשת האלחוטי, את הבטריה ושום דבר לא עובד הוצאתי את הזיכרון ושמתי כרטיס זיכרון אחר במקומו הוא נדלק למספר שניות הראה לי LENOVO על המסך ונכבה ומאז חזר לבעיה הקודמת שלו(בדקתי את הזיכרון שלו על מחשב נייד אחר שלי ובמחשב נייד האחר הוא עובד בלי בעיות), יכול להיות שזאת הבטריה שמולחמת ללוח אם? ואם לא מה יכולה להיות הבעיה, תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
היום הגעתי הביתה ונגשתי למחשב הנייד של אבא שלי בשביל לראות כמה דברים.. פתחתי את המחשב והמסך נראה מטושטש במלא פיקסלים צבעונים (לא כמו פיקסל שרוף)ז"א הם יורדים בצורה מאונכת מלמעלה למטה... וזה קורם לטשטוש המסך ואי אפשר לעבוד ככה.. יש איזשהי דרך לפתור את הבעיה הזאת בבית או שצריך לפנות למעבדה? אגב, יש לאבא שלי מחשב של HP שנקנה מחו"ל...
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקי אז אני לא בטוח עם זה מתאים לפה אז עם זה לא מתאים אז תעבריו אותי לאן שצריך בבקשה... אז יש לי שני לפטופים של apple הביאו לאבא שלי ולשנהם יש אותה בעיה הם נדלקים עד לרגע שצריך לכתוב את הסימה והמשתמש וזהו. למה הם נדלקים עד לרגע הזה זה מפני שאף אחד לא יודע את הסיסמה והמשתמש של הלפטופים אז היתי רוצה לקבל תוכנה שתפרצו לי את זה או שאולי אתם חושבים אני יכול לעשות פורמט עם דיסק. מפני שלאף אחד לא אכפת מה יש בפנים זה או שאני מוצא עם תוכנה ופרוץ את המשתשמש והסיסמה או שאתם מסבירים לי איך עושים את הפורמט במדויק למה אני בחיים לא עבדתי עם apple ובבקשה אני צריך תגובות לענין ותגובות של מבינים. ואני שוב חוזר זה apple הינה הדגם המלא: apple power book שנת 2000 נראה לי לא משהו חדש הי…
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום לכולם בזמן האחרון אני משתמש במחשב בתור מחשב שעובד קבוע, זאת אומרת שאני מנתק את הסוללה ממנו ומשאיר אותו עובד רק בעזרת החשמל. שמתי לב שאם אני מנתק את הסוללה ומשאיר אותו מחובר לחשמל ביצועיי המעבד יורדים דרסטית (המעבד לא עולה יותר גבוהה מ0.77GHZ) האם מישהו מכיר תוכנה שמאפשרת ביצועים מקסימליים גם כאשר הסוללה לא מחוברת (כמובן שבצריכת החשמל של הwindows הגדרתי שצריכת החשמל תהיה 100%) תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מחשב נייד lg r405 והתקנתי לו ווינדוס 7. שאני בא להתקין את הדרייבר שלו מהדיסק הוא אומר לי שהגירסא לא מתאימה למערכת הפעלה. אני יכול לשמוע מוזיקה והכל אבל המיקרופון לא עובד. למישהו יש מושג איפה אני יכול למצוא דרייבר לווינדוס 7(חיפשתי בגוגל הם לא עבדו) או איך לפתור את הבעיה עם המיקרופון. בתודה מראש חגי.
-
- 0 תגובות
- 556 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש ברשותי מחשב נייד דגם : LG F1 והמחשב נתקע בתהליך הפוסט ,גם לאחר הוצאת זכרונות וניקוי מגעים לעומת זאת כשמדליקים את המחשב רואים את הלוגו של LG אבל אז הוא נתקע יש שהוא לעשות בעניין ? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב DELL VOSTRO A860 מהירות מעבד של 1.8GZ היום הורדתי תוכנה די אמינה שנותנת פרטים על המחשב בזמן אמת [ כמו אבוורסט] ושמתי לב שהמעבד שלי לו מנצל את כל ה1.8 GZ שלו- הגרף משתנה ולא קבוע זה נע בין 1.3 ל.1.6 תמונה שמסבירה את הבעייה: אני יודע שיש בויסטה דבר כזה של חיסכון בחשמל [ כשסוללה פועלת] ומה שהמחשב עושה שהוא לא מנצל את המעבד עד הסוף אלא רק מתי שבאמת צרכים לנצל את המעבד עד הסוף אז הוא מאפשר.. משום מה זה גם לא מנצל עד הסוף גם במצב של חיבור לחשמל... מישהו מכיר את הבעיה? ויודע איך לטפל בה?
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד. לפני כמה זמן הדלקתי אותו, וכל פעם שנכנסתי לאיזה תוכנה הוא פתח לי אותה איזה 100 פעם. המקש Enter לחוץ וכל פעם שאני מפעיל תוכנה אז הוא מפעיל אותה עוד הרבה פעמים. אפילו אם אני רק מסמן משהו אז הוא נכנס לשם, כי הוא לחוץ. ואפילו כשנכנסתי ל-bios הוא נלחץ לי שם ועשה לי בעיות. אני חושב שזאת בעיה במקש, אבל אני לא בטוח. מישהו יודע איך אפשר לפתור את זה??? תודה רבה רבה. נ.ב. אני חושב שאותו הדבר קורה גם במקש-shift.
-
- 2 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום. יש לי מחשב 4 וחיצ שנים אבל אני משפר חלקים לאט לאט. תראו יש לי סכום נכבד של 800 שקל ללא חריגה! ושי לי ככה: כרטיס מסך ATI Radeon X550 256Mb (הוא נדפק) זיכרון 4X512Mb ז"א 2 ג'יגה 1 ג'יגה קניתי לא מזמן מעבד AMD Athlon X64 2000MHz 3200+ לוח אם לוח אם Gigabyte GA-K8NF-9 PCI X 16 ספק כוח Tzag Elita 500 Wat עכשיו כרטיס מסך אני בטוח חייב להחליף לא משנה מה אני לא יכול לשחק במשחיקם בשקט. וחשבתי על להחליף מעבד? הלוח אם שלי תומך בזה: Socket 939 supports AMD Athlon64 X2/ 64 FX/ 64 אז מה לעשות?! להחליף כרטיס מסך ב800 שקל למשהו טוב? לקנות גם מעבד? אינ לא יודע אם הוא טוב היום או לא? לוח אם אני בטוח שהוא נחמד ביותר הספק מספיק לי הזיכרון לדעתי גם הכרטיס מסך מריץ כל משחק שאינ רק רוצה …
-
- 0 תגובות
- 556 צפיות
-
-
לפי מספר ימים רציתי לפרמט את המחשב בסוף לא הצליח לי אז התייאשתי, עכשיו כשאני מדליק את המחשב מופיע יש בחירה של windows xp home windows xo pro setup איך אני מבטל את השורה השניה שלא תופיע? (הדיסק של הההתקנה לא בכונן)
-
- 0 תגובות
- 940 צפיות
-
-
מחשב נייד: acer 5740g מערכת ההפעלה: windows 7 64 bit סוג הדפדפן: internet explorer 8 סוג כרטיס המסך: ati radeon 5470-516m הבעיה: זה מסך led ומשום מה אין חדות לצבעים במסך כביכול כל חלון או תמונה ניראים חיוורים ניסיתי לשחק עם הבהירות אבל זה לא עוזר זה כנראה משהו בצבעים..איך אני יכול לסדר את זה? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 877 צפיות
-
-
התקנתי WINDOES XP ואני רוצה לעבור למצב SATA יש לי מחשב DELL 1525 והHDD הוא SEAGATE st9320421as 320GB .איך אפשר לעשות זאת , בלי התקנה מחדש?
-
- 5 תגובות
- 721 צפיות
-
-
ברשותי Dell LATITUDE D630 בן כחודשיים שעושה לי בעיות בכל מה שקשור ליציאת fire wire. המפרט הוא: מעבד T7500 duo core זיכרון 2GB הארד דיסק 7200 RPM כ. מסך Nvidia Quadro NVS 135M 1. כשאני מחבר אליו מצלמת וידאו ומנגן מתוך תוכנה Avid או Premiere אז הוא מנגן על המצלמה כ 30 שניות ואז הוא מפסיק להריץ תמונה המחשב נתקע, מת, אי אפשר לעשות כלום מלבד לאתחל אותו בצורה כפויה. חשבתי אולי הארד דיסק הפנימי לא מספיק מהיר או משהו, אז עבדתי עם הארד דיסק נייד שהוא RPM 7200 עם 16 באפר המחובר ב USB2 (שבחיבור לדסקטופ עובד מצויין) והבעיה נותרה. 2. בכלל ה Avid רוב הזמן לא מזהה את המצלמה המחוברת, רק לעיתים. זאת למרות שכביכול ה windows מזהה אותה ב my computer. 3. כשאני מחבר hard disk נייד דרך כניסת ה…
-
- 5 תגובות
- 801 צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד: dell inspiron 1545 4G RAM 320G HD WIN 7 ultimate בעבר לא היו לא בעיות עם השינה (sleep) ושנת חורף (hibernate) כיום אני לא יכול להיכנס למצב שנת חורף - הוא מנסה להיכנס מחשיך את המסך ופתאום המסך נדלק ואני רואה את המסך בחירת משתמש והמשתמש שלי מנותק ובימים האחרונים יש תופעה יותר מטרידה - אני מכניס אותו למצב של שינה הוא ישן (חיכיתי שקה והוא עדיין ישן) הכנסתי אותו לתיק אחרי שעתיים הוצאתי אותו - הופ הוא כבר לא ישן אלא במסך בחירת משתמש ושוב השתמש שלי נעול (ואוי הלכו להם 30% סוללה) יש פיתרון לעניין? תודה מראש, אריה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
נתקלתי בתופעה מוזרה במחשבי HP החדשים מסדרה DV-5 בעלי כפתורי המגע העליוניים לפעמים כשמנסים להגביר או להנמיך אין תגובה או לחילופין זה נתקע על הקליקים המרגיזים של ההגברה/ההנמכה ומסרב לצאת מהמצב הזה. ה-TouchPad המדובר: כמו כן יש איבודי סאונד פתאומיים, לא בוקע סאונד מהמחשב בכלל, כל נסיון לשחק בהגדרות הסאונד ובהגדרות כרטיס הקול עולות בתוהו ורק איתחול המחשב מחדש מסייע זמנית בפתרון הבעיה. זו תופעה שנתקלתי בה בסמפר מחשבי HP מהסוג הנ"ל, האם מישהו מכיר את התופעה? חווה אותה?
-
- 0 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב LG X-120 שזה מחשב נטבוק עם מעבד INTEL ATOM N270 ו-2 ג'יגה זיכרון ראם 800MHZ. לאחונה שמתי לב שהוא פועל קצת לאט מהרגיל, מה גם שסרטים בצפייה ישירה כמו יוטיוב לדוגמא הסרט מקרטע ופעם היה עובד חלק.. הרצתי בדיקה עם performance test וכמו שחשבתי בהשוואה למחשבים מאותו הדגם התוצאות שלי היה תמיד יותר נמוכות, לפעמים ביותר מחצי. אפשר לציין שמספר פעם המחשב נפל ונחבט קלות, אך לא עשה בעיות מיוחדות לאחר מכן. רציתי לשאול אם יש משהו שאני יכול לעשות לפני שאני מפעיל את האחריות? תודה!
-
- 1 תגובה
- 803 צפיות
-
-
אז לפני 3 ימים קניתי את המחשב בארה"ב, הבאתי אותו לארץ והכל עבד מעולה. הבעיה התחילה אתמול: פתאום הופיע פס אופקי על המסך. חשבתי שאולי זה נבע מהתחממות או משהו כזה, אז פשוט המשכתי לעבוד ואז הופיע עוד אחד. אז כבר נבהלתי התחלתי לקרוא על זה ברשת. חלק אמרו שהבעיה היא בכרטיס המסך והציעו להתקין דרייבר חדש. עשיתי את זה לזה לא עזר. ניסיתי סיסטם רסטור - לא עזר. ניסיתי לכבות את המחשב ל-12 שעות - לא עוזר. חשוב לציין שעדיין מדי כמה דקות נוספים לי עוד ועוד פסים. ריסטרטים לא עוזרים והפסים נשארים באותו המקום כמו לפני הריסטרט. בנוסף, כשמסתכלים ממש מקרוב, אפשר לראות שכל כמה מילימטרים יש פסים כאלה על כל המסך אבל ממש ממש חלש. צירפתי תמונה: http://imageshack.us/f/855/dsc0001xon.jpg/ יש לכם הצעות…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בפורום שקראתי (www.notebookreview.com) מלא אנשים הציגו בעיות רבות עם המחשב שכוללים: מסך מתפרק, לוח מקשים שוקעים, BSOD, כרטיס רשת שלא עובד, והכי גרוע שהבעיות האלה חוזרות גם לאחר החלפה לחדש\תיקון. שמתי לב גם שאת עיקר הבעיות מציגים האירופאיים. יכול להיות שיש בעיה בדגם האירופאי? מישהו נתקל בבעיות כאלה?
-
- 0 תגובות
- 966 צפיות
-
-
שלום! יש לי בבית LG F1-2A7DE . הבעיה היחידה היא שהמסך משנה את הבהירות שלו סתם כך תוך כדי עבודה. זה כמו ריצוד, לא של התמונה, אלא של הבהירות מסך. התקנתי דריבר הכי עדכני של הכרטיס מסך וזה לא עזר. מה עושים?
-
- 2 תגובות
- 566 צפיות
-
-
אני בונה מחשב לשימוש משרדי, העיקר זה להבטיח שהרכיבים אמינים ושיחזיק ל5-6 שנים הקרובות. השימוש העיקרי יהיה אפליקציות אופיס, גלישה באינטרנט, פתיחה וצפייה בקבצי pdf גדולים, בניית הצעות מחיר לחלונות בתוכנה ללא דרישה לכרטיס מסך. ושימוש בשתי מסכים. אחד של 24" באיכות 1080p ואחד של 27" באיכות 4k או 1440p. האם ידרש כרטיס מסך עבור שתי המסכים? ולגבי המאוורר של המעבד הוא מוגזם למפרט זה ? איך ניתן לדעת אם המאוורר של המעבד יפריע לזיכרונות או להפך .. ? המפרט : https://pcpartpicker.com/list/Bkk23w Intel Core i7-12700 2.1 GHz 12-Core Processor Corsair A115 84.5 CFM CPU Cooler MSI MAG B760M MORTAR WIFI II Micro ATX LGA1700 Motherboard G.Skill Ripjaws M5 RGB 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-56…
-
- 0 תגובות
- 159 צפיות
- 1 follower
-
-
לאחר שהצלחתי לעדכן את ה- BIOS (פשוט התקנתי עדכון יותר ישן שעדיין תומך ב- XP), התקנתי את מערכת ההפעלה. כרגע הבעיות הן: 1. הכרטיס רשת אינו מזוהה. התקנתי את ה- install supplements וזה לא עזר. מישהו יודע איזה דרייברים אני צריך?
-
- 7 תגובות
- 657 צפיות
-
-
שלום קיבלתי מחשב DELL INSPIRON 1750 עם מערכת ההפעלה ויסטה התקנתי את ווינדוס XP- מצאתי דרייברים להכל חוץ מלכרטיס WIRELESS הכרטיס נקרא European Dell Wireless 1515 (802.11n) Half Mini Card אני לא מצליח למצוא דרייברים ל XP בשבילו אם מישהו יוכל לעזור לי אני אודה לו מאוד
-
- 0 תגובות
- 485 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד מדגם hpj7000, התקנתי windowsXP והמערכת לא מזהה שום דרייבר של כרטיס הקול(מדגם high Definition)_ אם למישהוא יש מידע/פתרון לענין זה דחוף לי מאוד!! תודה מראש!!!!
-
- 3 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום, אני לא בטוח שהשאלה שלי רלבנטית לפורום זה. אם לא - אנא תגידו איפו לשאול. קניתי Dell E6400 עם כרטיס מסך NVIDIA NVS 160 256MB. כשאני מחבר אותו לטלויזית LCD בחיבור VGA, אני מקבל רזולוציה 1366X768, אבל התמונה מרצדת כאילו צריך לעלות תדר. שום ניסיון שלי לשנות פרמטרים לא שינה את המצב. הלפטופ הישן שלי - HP Pavilion מלפני 3 שנים עם כרטיס מובנה (Intel GMA 900) התחבר לאותה טלויזיה בלי שום בעיות. העם יש משהו שאפשר לעשות? ל-E6400 יש חיבור Display Port אבל הבנתי שכדי להתחבר ל HDMI צריך כבל מיוחד והוא לגמרי לא זול.
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-