ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום לחברי הפורום. אני עורך וידיאו וצלם במקצועי ואני זקוק למחשב נייד לעבודה על תוכנות עריכה ו photo shop לאחר שרכשתי מחשב נייד של חברת DELL ומסיבות כאלה ואחרות נאלצתי להחזירו כיוון שהוא לא התאים לצרכי החלטתי ללכת ע"פ המלצה של חברת תוכנת העריכה AVID ולקנות מחשב - מערכת הנתמכת בוודאות על ידה. לאחר שיקולים של עלות / תועלת החלטתי ללכת על ה LENOVO T61P. המפרט: מעבד Core 2 T9300 2.50 GHz מהירות זיכרון 2048MB (1x2048MB) נפח 667Mhz מהירות זיכרון 4GB קיבולת זכרון מקסימלית איחסון 160GB גודל דיסק 7200 rpm מהירות דיסק מסך WUXGA TFT סוג 15" גודל 1280x800 רזולוציה כרטיס מסך nVIDIA Quadro FX 570M כרטיס מסך 256MB זיכרון כרטיס מסך מערכת הפעלה Win XP…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מבקש דעה לגבי מפרט שהציעו המחשב יהיה מיועד לעבוד כשרת עבור 2-4 תחנות עבודה של SQL (PRIORITY) אני אכתוב את המחיר בסוף, אבל העיקר מבחינתי הוא שהמחשב יהיה מספיק חזק כדי לעמוד בעומס בצורה קבועה ובלי תקלות. בגלל זה אני מבקש שיתייחסו יותר להאם הרכיבים אכן מתאימים או שאולי צריך רכיב יותר טוב (או לחליפין מספיק רכיב פחות טוב) התקציב שרשום בכותרת הוא עקרוני וניתן קצת לחרוג ממנו במידת הצורך. תודה מראש לכל העונים אז ככה : ספק כוח Toppower TOP-450P5 מארז MIDI של HEC (לא מפרוט לגביו יותר מדי כרגע) מעבד INTEL E8200 לוח אם Intel Johannesburg DQ35JOE (אם יש שאלות לגבי הפירוט של הלוח אם תגידו ואני אוסיף) זכרון : Transcend Original 4GB (2x2GB צורב DVD של Sams…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מעבד: intel i5-2320 כרטיס מסך-radeon hd 7970 500 גיגה בייט 8 גיגה בייט ראם וספק כוח: Antec GX900 550W מארז: GX900-550 - Antec Antec GX900 550W Army Edition MidiTower 3x120mm Fans included - Fan controller - USB3.0 Front ports - Dust Filters - With Antec VP-550P http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GX900-550הייתי רוצה לשפר את המעבד אבל אין לי תקציב אז אני פשוט מעביר אותו מהמחשב הישן לחדש, בכל מקרה, איך המחשב? הצעות לשיפור (חוץ מהמעבד?)
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מוכן לחרוג אפילו עד 6500 במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) : משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) אופן שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, Crysis 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) צריך גם לקנות מסך אז זה גמיש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, …
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
תקציב: 4000 ש"ח יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 1000 ש"ח - עדיף שלא זמן אחריות רצוי: עדיף 3, גם שנה תספיק חברת המחשב הניד המועדפת: DELL מערכת הפעלה מועדפת: WINDOWS 8 גודל כונן קשיח מועדף: 750 או 1TB עדיף במהירות 7200 סל"ד גם אם מדובר בנפח של 750, הכי טוב זה SSD משקל הנייד המועדף: כמה שפחות גודל הצג: 14-15.6 FHD זמן סוללה רצוי: כמה שיותר אפשרויות נוספות במחשב: עדיף שלא יהיה כונן DVD בכלל - אני לא זקוק לזה, מסך FHD מבריק ולא מאט, HDMI, כמה שיותר יציאות USB 3, מחשב שלא מתלמם יתר על המידה ולא מרעיש, יעזור מאוד תאורה מאחורי המקשים אם כי לא מחייב מטרת המחשב היא צפייה בסרטים + חיבור לטלויזיה ובעיקר למשחק Counter Strike: Global Offensive ולאינטרנט והורדת סרטים המחשבים שהוצעו לי עד כ…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר סקר שוק קצר וביקור ב5 חנויות מחשבים אני הגעתי למסקנה, שהמחשב המשתלם בשבילי, זהו : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=9186 שבמפרט הוא מגיע עם זכרונות של 800Mhz, ו 2 גיגה יכולים לתת לי באותו סכום, אם אני משלם במזומן, זאת אומרת אני לוקח אותו ב חמש וחצי, עם שתי גיגה זכרון. ברגע שביקרתי בחנות אחרת, המוכר מתחיל לצחוק עלי, ש Gigabyte, זאת לא חברה, זהו דראק אחד גדול, ואני שוב מתחיל להסס לגבי הבחירה שלי. אני יודע ש "נעה מחשבים" זאת חנות די טובה לאומת שאר החנויות, זאת אומרת למכור דראק, לא נראה לי, אבל אם כן?? במחיר הזה אני לא יכול לקחת 1520 של Dell, עם 8400 כ.מסך, ו 2 גיגה, ה- Dell יעלה לי בסביבות 6500, שזה עוד אלף שקל מינימום, שזה המון, ואין לי סכום כז…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך ספק כוח טוב וזול.... מהחנות STARTPC בינתיים הלכתי על הבנדל Ippon BULLET (3x120mm) + FSP Hyper 600W 85 אבל אני לא בטוח אם הוא מספיק טוב הנה המפרט שאני צריך התאמה אליו : מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי מעבד: 929 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151 לוח אם: 299 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-H110M-S2H (DDR4) S1151 זכרון: 159 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mhz כרטיס מסך: 1620 ₪ - * מבצע * - Gigabyte R9 390 8G DDR5 G1 Gaming WindForce2 1025Mhz דיסק קשיח: 229 ₪ - SSD SanDisk Z400 128G SATA III דיסק קשיח: 239 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years W…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין 2 המחשבים הבאים: http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=1570 http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=3417 במחשב הראשון יש מעבד i7 והוא מגיע עם זיכרון קשיח של 1T, ובמחשב השני יש מעבד i5 והוא מגיע עם זיכרון קשיח של 128GB SSD. מה עדיף לדעתכם? אמרו לי שאם אני קונה מחשב עדיף לקחת אחד עם SSD, אבל איך המעבד משפיע? בכל שאר הנתונים הם די זהים... ואם למישהו יש מחשבים ניידים דומים לאלו (8GB ומעלה זיכרון פנימי, מסך FHD, מגיע עם מערכת הפעלה, 3 שנים אחריות, מעבד i5 ומעלה וכד) בטווח מחירים הזה, אני אשמח לדעת! תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4500₪ (וממש עוד קצת לדברים חשובים) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,עריכה גרפית כמו וידאו ופוטושופ,אופיס וכאלה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:BF4 AC III GTA V THE DEVISION -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).)1080x1920 (FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך…
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחשב חדש של טושיבה.. פירוט מלא על הנייד לא מצאתי חוות דעת בגוגל... וגם רציתי לדעת אם מישהו כבר הספיק לקנות ולהתנסות...
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי! אשמח במפרט למחשב ללימוד תכנות, התקציב מוגבל ולא חובה מחשב חזק 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימוד תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי כולם, יש לי כרגע בלפטופ 2*2gb ram. אם אני אחליף סטיק אחד ב4 אני אקבל 6? או לחילופין אני אחליף אחד ב8 יהיה לי 10gb ראם? יש לי מערכת הפעלה 64 ביט
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? תקציב מקסימלי 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, מעדיף לשלם 4K על המחשב, אם אין שיפור משמעותי בתמורה ל1K הנוספים אז עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות - דרושה יכולת להחזיק את התוכנות Photoshop, Lightroom בצורה מלאה וחלקה לגמרי. עריכת ווידאו ואנימציה באיכות Full HD - דרוש שהרינדור יהיה מהיר ככל שניתן, גם אם מוסיפים אפקטים דרך האפטר או הפרימייר. הפקת מוזיקה - דרוש שתוכנת קיובייס (Cuebase) תצליח ליצא מוזיקה באיכות 320 Kbps. שימוש יום יומי - יישומי אופיס, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטי FULL HD 1080p. א) במידה והמחשב מ…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? השאיפה שלא - במידה וכן 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב NAS לאחסון תכני בלוריי , גיבויים ותחנת הורדות - יפעל 24\7 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מערכת NAS 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כוננים קשיחים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? ישב בסלון 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. אשמח להמלצה למחשב ללימודים. * תקציב? תקציב פתוח. יחס עלות/תועלת טוב. * מטרות המחשב לימודים (OneNote ותכנות). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? כמה שיותר גדול. מט. * רזולוציית המסך? אף פעם לא השתמשתי במחשב נייד בשביל לימודים, אז הרזולוציה האופטימלית לפי דעתכם. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? 2 קילו. אפשר 2.5. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן. יוכל להיות בהטענה כל שעה וחצי למשך 10 דקות. כמובן שייטען במשך הלילה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB. אם אפשר SSD בנוסף ל-HDD זה יהיה מעולה. * כונן אופטי? לא חובה. * האם דרושה…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מעצבת גרפית, עובדת המון על המחשב, בעיקר על התוכנות Photoshop, Illustrator, Indesign CC. כרגע עובדת על מחשב נייד חזק. אבל הוא לא סוחב כשצריך להפעיל 2 או 3 תוכנות ביחד, או לעשות פעולה מורכבת מדי. קניתי כבר מסך DELL U2412M שאותו אני מחברת למחשב נייד, ואני עכשיו רוצה להשקיע במחשב. איך המפרט הזה? זה כמעט המקסימום במסגרת התקציב שלי. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 BOX[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪1108[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם[/TD] [TD=width: 35%]Gigabyte GA-H87-D3H for 1150[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, …
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הלפטופ הזה יכול להריץ FIFA 14? http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=21501&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בשעה טובה ומוצלחת אני הולך לקנות מחשב נייד והיחיד שמצאתי הוא של אסייר ואני לא ממש מכיר אותם אז אם מישו יוכל לתת לי דעה עליו ועלייהם בכלליות זה יהיה ממש אחלה... (בחרתי בו כי הוא היחיד שיש בו הכל- זיכררון מהיר מעבד מצויין ואחלה כרטיס מסך)
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך ע 8000 +- ללא מסך שיתאים למשחקים אם אפשר בעל 1GB זכרון שיהיה חזק במיוחד שלא יהיה אחרי חודש מיושן תודה מראש : נ.ב גם מארז נחמד וכרטיס קול
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כמה שאלות כלליות: 1. האם כל מארז מתאים לכל לוח אם? 2. כיצד אני יכול למצוא מידע על תכונות לוחות האם? (לא להכנס יותר מדי לעומק. רק לדעת דברים כמו - כמה כניסות PCI יש, איזה מעבדים ואילו זכרונות יכולים להתחבר לכרטיס וכו') וכמה שאלות ספציפיות ביחס לשני המפרטים במחיר 3500 עבור משחקים: 1. האם המעבד של amd חזק יותר מהמעבד המקביל הכתוב שם של אינטל? איזה מבין המעבדים הייתם ממליצים לקנות? (אולי כדי להשקיע עוד כמה שקלים ולקנות מעבד חזק משניהם?) 2. הקישור לעמוד של המארז הראשון (Compucase CI-6A19 BLACK + Heroichi 400TR-T ATX 2.0 - 24pin - Black+ 120mm Fan) שבור. האם אפשר להשתמש במארז השני במקומו עבור המפרט הראשון? מה ההבדל בין המארזים? הערות: אם לוח האם יתמוך ב-SATA, אין לי גם צ…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים תכני hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:call of duty 7,6 batllefield3 bulletstorm וכלי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).יש לי מחשב נייד מעוניין גם במסך אבקש בפורום ציוד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הזמן לשדרוג מתקרב ובא, משחקים חדשים כבר לא רצים כמו פעם.. המפרט הנוכחי נמצא מימין. אני חושב על מעבד 2500K עם לוח Z68 נחמד, 8Gb של זכרון 1600 וכ. מסך GTX570. את הקנייה אני מתכנן לבצע ב KSP בגדול, הדרישות שלי מהלוח הן 4 חיבורי USB3 לפחות, עם אפשרות ל-OC קל בעתיד. תאימות ל PCIeX 3 לטובת שדרוג עתידי יכול לבוא טוב גם כן. משהו קטן שמפריע לי, הוא שראיתי במרבית הלוחות שחיבור ה- PCIeX X16 של הכ. מסך צמוד לחיבורי PCIeX X1. כ. מסך כמו GTX570 (של אסוס במקרה הזה בגלל החיבור DP) לוקח 3 חריצים, ותהיה לי בעית מקום לכ. קול. אני מעדיף שיהיה קצת מרחק בין שני הכרטיסים ושלא ישבו צמודים אחד לשני. תודה מראש לכל העונים! פורסם גם בפורום לוחות מעבדים.
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לסטודנט בארה"ב, עבודה בעיקר עם OFFICE - חשוב מחשב אמין שיחזיק המון חלונות פתוחים ולא יתקלקל לאורך זמן. חשוב שלא יתחמם מהר שאפשר יהיה לעבוד גם על הברכיים - שיהיה מאוד קל ונייד - ושאורך הסוללה תהיה ארוכה. הסתכלתי קצת וראיתי שיש ללנובו מבצע על ה U110 - $1200 במקום 2000 דולר - מישהו מכיר אותו? הוא נראה לי מצויין כי 11 אינץ' לא כבד עם 8 שעות סוללה ולנובו חברה מאוד אמינה - הבעיה שלא ראיתי עליו ביקורות טובות מדיי ושיש לו זכרון DDR2 ואין לו SSD (למעשה הוא מגיע רק עם דיסק 4200!! RPM) שאני מעדיף גם בכלל חום וגם ביצועים. וחוץ מזה - הוא לא מגיע עם XP - האם זה אומר שאני צריך לקנות גם XP חוץ מזה אם אני שונא VISTA? http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/c…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
או יהה, הוא הגיע =] פשוט מעולה רציתי לשאול רק משהו אחד - לגבי הטענה, במדריך אמרו לחבר לחשמל וישר להדליק ולהתחיל עדכונים וכל זה.. אז זה בסדר? ולגבי הטענה, זה בסדר נגיד אם יש 50% לחבר להטענה? לא חייביםלחכות לריקון מלא נכון? תודהרבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מעבד I5 9400 F לוח אם gigbayte B360M זיכרון - HYPER FURY 2*8 GB DDR4 2933MHZ כרטיס מסך - RTX 2060 6 GB OC כוננים קשיחים - 1 טרה בייט של ווסטרן דיגיטיל 3 סטה + כונן של סנדיסק SSD 240 GB ספק כוח 550 של קרוסאייר מארז של אנטק GX202 איך המפרט לגיימינג ? יריץ משחקים כבדים גם ? אשמח לביקורות תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-