עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, יש לי מחשב דל INSPIRON N5110. אני מאמצת מאוד (בהשוואה לשימוש של אנשים אחרים) את המחשב, ואחרי זמן קצר הוא מתחיל להתחמם בעיקר בצד שמאל למטה (משמאל לטאצ'פד). בצורת ההקלדה שלי, החימום ממש גורם ליד שמאל שלי לבעור מחום, ולעיתים אני נאלצץ להפסיק ללמוד עד שהוא ירגע קצת. לא מרעיש במיוחד. חשבתי לקנות משטח קירור עבורו- אבל אני לא יודעת איך בוחרים משטח קירור (אני גרה באנגליה כך שכל הזמנה תעשה מעלי אקספרס/אמזון, עדיפות לעלי כי היום יש מבצעים ), האם הם מתאימים רק לגדלים מסוימים או באופן גנרי? מהיכן מתקבל החשמל, מפורט USB של המחשב? כמה מאווררים מומלץ שיהיו? האם זה בכלל ישפיע על החימום שבצד המחשב? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Classify,

איזה נטבוק מומלץ כיום למטרות של אינטרנט וצפיה בסרטים בגודל 10 אינץ בתקציב של עד 1400 שקל

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by fr6880,

היי לכולם! אני מעונין לרכוש לבתי נייד לקראת לימודיה במדעי המחשב סכום ההשקעה 4000-4500 שח' המפרט שחשבתי עליו הוא:זיכרון 4MB 800MHZ H.D. 320GB 7200RPM גודל מסך 15.4" סוג מסך LED מודם תקשורת 802.11N התקנים:USB HDMI ESATA VGA קורא כרטיסים EXPRESS CARD מהירות מעבד 2.4GHZ ומעלה סוללה של לפחות 6 תאים זמן סוללה מינימום 4 שעות אני חושב שמפרט כזה יעלה יותר בנייד בעל שם ידוע לכן רציתי לשאול האם כדאי להתפשר על משהו עם פחות ביצועים או ללכת על חברות פחות מוכרות כמו איפיניטי או דומה לה תודה למגיבים

• 1 תגובה
    • 537 צפיות
  4. Started by udoronazulay,

. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ביתי+ אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש ביתי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל - נייד 15.6 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …

• 3 תגובות
    • 970 צפיות
  5. Started by gil2abir,

שלום רב, לפני מעמד הרכישה, אשמח להיוועץ בנוגע להצעות הבאות. המחשב מיועד ללימודים (אופיס, מטלב, ויז'ואל סטודיו וכדומה) סרטים, אינטרנט וכדומה. חיפשתי נייד שיהיה קל, דק, יחזיק יותר מ 5 שעות ללא הטענה, ויתן ביצועים טובים. אשמח לדעת מה מההצעות הכי משתלמת מבחינת יחס תמורה/מחיר. LENOVO YOGA2PRO I5-4200U (מה אתם יודעים על הביצועים והסוללה שלו? קיבלתי דיווחים שונים בעניין) 256GB SSD •13.3" QHD+ (3200 x 1800) 8GB multitouch WIN8.1 GREY 1Y סה"כ 5000 ש"ח, + 60 דולר הרחבת אחריות 3 שנים או LENOVO IDEAPAD YOGA2PRO I7-4500U 512GB SSD •13.3" QHD+ (3200 x 1800) 8GB multitouch WIN8.1 GREY 1Y עבור 6180 ש"ח + 60 דולר הרחבת אחריות ל 3 שנים [TABLE=width: 170] [TR] [TD=class: product_title_t…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  6. Started by snirelbaz,

אז שלום לכולם..! אני צריך שתעזרו לי בבחירת מחשב נייד.. עיקר השימושים שלי בו זה יהיה לי גלישה.. עבודות(הכוונה ללימודים).. סרטים.. מוזיקה.. ומידי פעם משחקים.. יש לי התלבטות בין שני המחשבים הבאים: עם זיכרון של 4G ולא של 2 כמו שהם נותנים במפרט Dell studio 1535 2.1 ATI http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1535-t8100-ati.htm לבין "15.4 MSI GX600 Extreme 2.1GHz http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1263 קראתי כל מיני ביקורת באינטרנט שגרמו לי לרדת מהMSI.. כמו שזו חברה שטובה בלחות אם אבל לא בניידים.. ושלפעמים החלקים שלהם מזויפים.. ושהמחשבים שבאים לארץ הם מחשבים של חברה לא ידועה עם מדבקה של MSI.. ועוד כל מיני ביקורות רעות על איבורי.. היבואן והמפיץ שלהם בארץ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by aracer,

שלום לכולם. אני מחפש נייד בתקציב של 2700 שקל שיהיה בסיסי.. לא משחק במשחקים אולי פה ושם באיזה משחק קל מאוד. בעיקרון הוא מיועד להורדות מידיי פעם ורצוי שיוכל לראות בו באיכות HD בלי שיתקע, בנוסף שיהיה בו צורב DVD ושיהיה לפחות 15". תודה מראש על העזרה.

• 7 תגובות
    • 765 צפיות
  8. Started by johnny_hm,

שלום חברים !!!!!! אחרי תקופה שלא הייתי פעיל פה חזרתי אני צריך את עזרתכם, אני מתכוון לרכוש נייד בקרוב אך המבחר רחב מדי, כיוון שהניסיון שלי די דל בתחום של הניידים אני מבקש את עזרתכם. בעצם מה שאני שואל על איזה חברה אני יכול לסמוך, חשובה לי גם האיכות ולא הכמות. dell? hp? ומה דעתכם על asus שהיא חברה יחסית לא מוכרת לי בתחום הניידים אני מדבר על הניידים בגודל של 14 - 15 אינץ 'ולא הנוטבוקים הקטנים יותר. אז אני רוצה למצא את הנייד הטוב ביותר עד זה התקציב.3.5k על מה הייתם ממליצים לי? תודה וסופ"ש נעים.

• 2 תגובות
    • 843 צפיות
  9. * מטרות המחשב? - בעיקר לימודים ועיבוד מוסיקלי (נואנדו/קיובייס וטרקטור למי שמכיר), גלישה, אופיס וסרטי HD . * גודל המסך? 15.6 ומעדיף מסך מט שלא יחזיר השתקפות. * רזולוציית המסך? AS LONG AS ITS HD ITS FINE FOR ME.... כל עוד שזה HD אין לי העדפה מסויימת. בעדיפות למסך שלא יעייף את העיניים אחרי שעה של עבודה על המחשב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חשוב שהמקלדת תהיה נוחה להקלדה ומרווחת כי אני אקליד על המחשב הזה הרבה (הרבה מאוד) * משקל רצוי? פחות מ-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. חשוב שהנייד יוכל לעבוד 5-6 שעות בלי חשמל או החלפת בטרייה (לא יודע אם יש אופציה כזו אבל נחמד אם תהיה בטרייה נשלפת כדי שתהיה בטרייה ספייר על כל מקרה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Blueto…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by ronbubl,

איך המחשב הזה: http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=130110 או זה: http://ksp.co.il/?select=.268..271..214..213.&list=1&sort=2&glist=1&uin=15327&txt_search=&buy=&minprice=& maxprice=3103 או זה: http://www.zolprice.co.il/product-691-ASUS_U31SG_B960_GeForce_610M.aspx

• 0 תגובות
    • 832 צפיות
  11. אני לא רואה צורך בטופס כי זה כבר מיותר.. התקציב הוא עד 2400 ש"ח... בלי חריגות.. אחריות לא קריטי.. מספיק לי שנה אחת אחריות העיקר שהיא לא מהחנות עצמה אלא מהיצרן או משהו מהסגנון... אני מעוניין במחשב שלא נוטה להתקלקל וכו', מחשב אמין ככל שניתן.. שימושים: הרבה עבודה משרדית, הרבה תיכנות, הרבה גלישה באינטרנט, מדי פעם צפייה סרטים בסדרות, משחקים אולי ממש בקטנה... גודל מסך: 13- 15.6 משקל: לא חשוב לי בכלל, אבל אם אפשר שיהיה קל אז למה לא.. סוללה: כמובן שרצוי שתהיה כמה שיותר חזקה... לפחות 4.5 שעות... כונן אופטי: חשוב מאוד, חובה שיגיע עם צורב, חובה! USB3: דיי חשוב שיהיה, לא סוף העולם אם לא יהיה אבל רצוי מאוד.. שאלה קטנה: האם מחשב עם מעבד 3217U ייתן ביצועי סוללה טובים יותר ממחשב עם מעבד …

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. שלום לכולם, בעקרון אני סגור 96% על THINKPAD T430S עם מעבד I5-3320M ועם 4 גיגה זכרון RAM (ישודרג ל 16 ו SSD בעתיד). אך ראיתי את המכונות של HP ואני כבר לא כ"כ בטוח. התקציב לא כ"כ גמיש אך עד 7000ש"ח עם גמישות 200+/-. עריכה: מטרות המחשב? 2010 VISUAL STUDIO - פיתוח תוכנה, וירטואליזציה, משחקים קלים וישנים, אוטוקאד ורינדור בינוני. * גודל המסך? 14" * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מינימום 3 שעות עבודה שוטפת. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3.0 * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב יוחלף ל SSD * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העד…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by nattti,

שלום לכולם אני זקוק לעזרה בבחירת מחשב נייד לאחיין שלי לעריכת מוסיקה כפי שציינתי אם זה אפשרי לשלב כרטיס קול ברמה סבירה/טובהזה יהיה מצויין המחשב צריך לעבוד עם תוכנות עריכה כמו Qbase ודומיהם כמובן שיריץ סרטים , משחקים ברמה סבירה וניתן לשדרוג עתידי * גודל המסך? - 13" עד 15.6" * זיכרון לפחות של 2 GB * משקל רצוי? - העדיפות היא למחשב קל אבל לא על חשבון הרכיבים והביצועים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - לפחות 2 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - כן יש לי צורך ביציאת HDMI * בלוטות? - לא יזיק אם יהיה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? - לפחות 160 או יותר - מה דעתכם ? * צורב DVD? - כן אני זקוק לזה * האם נדרשת אחריות בינלאומית? - לא,העיקר שתהיה אחריות בארץ * האם יש לכם העדפה לחברה כ…

• 6 תגובות
    • 879 צפיות
  14. Started by ronbubl,

מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) בעיקר * גודל המסך: משהו שיהיה נוח לעבוד איתו (משרדי) * משקל רצוי: כמה שיותר נמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך : לפחות 3 שעות עבודה רצופות ללא הטענה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא * בלוטות: לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח: 500 גי'גה * כונן CD/DVD? צורב?: צורב * כונן Bluray: אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית: אחריות של שלוש שנים עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא ממש העיקר האמינות ראיתי את המחשב הבא: http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=128312 מה דעתכם?

• 5 תגובות
    • 877 צפיות
  15. אח"צ טובים לכל חברי הפורום! אשמח אם תעזרו לי לבחור מחשב נייד לפי מספר קריטריונים: *עד 4 אלף שקל(לא תוסיף עוד 300 ולא 500). *שיעבוד טוב וחלק בדברים הבאים(מספיק RAM): -גלישה באינטרנט -סתם שימוש יומיומי כמו העברת קבצים בין תיקיות, סרטים, מוזיקה, כתיבת עבודות הגשה(שלא יתקע כשיש מספר תוכנות שפועלות בו זמנית כמו בראוזר, תוכנת מדיה כלשהי ואופיס למשל) -תוכנות פשוטות יחסית כמו אופיס *המחשב לא לגיימינג או לתוכנות גראפיקה כבדות, סה"כ שימוש בסיסי בבית בעיקר. *בבקשה לא להציע DELL, לפי ביקורות של מספר חברים, שאני סומך על מה שהם אומרים, הם לא משהו בכלל ואיכזבו אותם. בנוסף לכך, המחשב הוא לחברה שלי באוקראינה ושם היא טוענת שלא ראתה אף פעם DELL בחנויות, כך שגם השירות יהיה בעייתי. *שלא תיהיה…

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. רקע: הסיטואציה היא כזו: יש לי מחשב נייד בן 4 בערך, עם מעבד C2D 1.5GHZ, זיכרון בנפח 2GB וקשיח 120GB עם כ.מסך X1100 של ATI, הוא מריץ WIN7, ועובד לאט, הצ'יפסט לא תומך במעל ל2GB, הצורב DVD מת, והוחלף במשהו שהיה זרוק לי פה, שקורא, אבל נכשל בכל כתיבה. בהתחלה חשבתי לקנות לו צורב וקשיח של 500GB 7200RPM, אבל זה לא יעזור לו מבחינת המעבד החלש וכמות הRAM הנמוכה. בסוף, החלטתי לתת אותו לאחותי שתהיה סטודנטית בקרוב, ולא ממש צריכה מעבר למה שהמחשב הנ"ל מסוגל לתת לה, היא תצטרך בסך הכל אופיס, קצת אינטרנט וצפיה בשטויות שהיא מורידה. אני עדיין לא סגור על עצמי מבחינת צרכים ותקציב, אבל זה יהיה אחד מהשניים הבאים: א. מחשב חזק למדי ב3800-4000 ש"ח שיאפשר גם עריכת וידאו וקצת משחקים. ב. מחשב פשוט למד…

• 9 תגובות
    • 951 צפיות
  17. Started by אלון67,

הי אני לא מבין כלום במחשבים - למעט הפעלה שלהם. אני זקוק למחשב לאדריכלית פנים - הפעלת תוכנות אוטוקד וסקאטאפ ורינדור. האם אני אמור לבחור מהדוגמאות שלהם של ה- דו מימד או תלת מימד ?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by danielM,

הסוללה שלי במצב שהיא מחזיקה בסביבות 10 דקות, אז הגיע הזמן להחליף אותה. אני מעוניין לקנות 9 תאים, וקצת מבולבל אחרי מחקר קצר בנושא. האתר של דל ישראל מפנה למוצר הזה באירופה, מאוד יקר ולא ברור איך קונים את זה בישראל: http://accessories.euro.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=uk&l=en&s=dhs&cs=ukdhs1&sku=451-10411&baynote_bnrank=0&baynote_irrank=8&~ck=dellSearch#Overview בזאפ לעומת זאת יש רשימה של סוללות "חליפיות" במחירים קצת יותר שפויים (http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-replaptopbattery&keyword=d830&orderby=price ). יש למישהו ניסיון עם סוללות חליפיות למחשב הזה? בכל חנות יש נתונים שונים לגמרי, מה מומלץ מבין החלופיים?

• 0 תגובות
    • 890 צפיות
  19. Started by zurman,

אני צריך ספק כוח טוב וזול.... מהחנות STARTPC בינתיים הלכתי על הבנדל Ippon BULLET (3x120mm) + FSP Hyper 600W 85 אבל אני לא בטוח אם הוא מספיק טוב הנה המפרט שאני צריך התאמה אליו : מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי מעבד: 929 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151 לוח אם: 299 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-H110M-S2H (DDR4) S1151 זכרון: 159 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mhz כרטיס מסך: 1620 ₪ - * מבצע * - Gigabyte R9 390 8G DDR5 G1 Gaming WindForce2 1025Mhz דיסק קשיח: 229 ₪ - SSD SanDisk Z400 128G SATA III דיסק קשיח: 239 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years W…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by shime800,

היי מפרט מחשב מעבד i7 8700k coffelake קירור מעבד noctua nh d14 לוח אם gigbayte b360 aorus gaming 3 wifi זכרון corsair 16gb 2×8 2666 mhz cl16 vengeance lpx מארז antec p8 tempered glass case ספק כוח antec 650 pro ssd crucial 275gb mx300 m.2 דיסק קשיח wd black1.5 tb 7200 rpm 64mb כרטיס מסך gigabyte geforce gtx 1060 g1 gaming vr הספק כוח שלקחתי הוא מספיק? אין למושג איך כמה ווט אני צריך כאשר המערכת בעומס כבד

• 2 תגובות
    • 892 צפיות
  21. Started by mhu,

לחברי בפורום שלום רב, ברצוני לדעת איזה ספק כח מומלץ לחומרה הבאה: מעבד: Intel Core 2 Duo E6750 Conroe 2.66GHz LGA 775 Processor Model BX80557E6750 FSB 1333mhz - Retail זכרונות: G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10600) Dual Channel Kit Desktop Memory Model F3-10600CL9D-2GBPK - Retail כ. מסך: EVGA 640-P2-N821-AR GeForce 8800GTS 640MB GDDR3 PCI Express x16 HDCP Video Card - Retail לוח אם: ASUS P5K3 Deluxe/WiFi-AP כונן קשיח: SATA II STM3320820ASוSeagate המחשב אינו מיועד ל OVERCLOCK בתודה מראש. איתי

• 0 תגובות
    • 490 צפיות
  22. היי, רכשתי מחשב נייד של דל לפני כמה ימים. באתר של דל, כשאני לוחץ על הורדה של דרייבר מסוים (לדוגמא של הצ'יפסט) הוא נותן לי 2 אפשרויות (available formats) במשקלים שונים לגמרי כשאני לוחץ על מידע נוסף על הדרייבר, רשום: 1. File Format:Hard-Drive 2. File Format:Update Package for Microsoft® Windows® מה ההבדל ובמה אני צריך לבחור? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. Started by BulbuloNi,
    • 0 תגובות
    • 415 צפיות
  24. כיון שלא מצאתי חנות זולה אך איכותית בירושלים, נשאר עם המפרט מהחנות הזו ונקווה למזל. רק אם אתם יכולים לעזור לי לבחור בין האפשרויות הבאות: כרטיס מסך ATI RADEON RX1550 256MB (של MSI) Nvidia Geforce 8400GS 256MB (מתוצרת Innovision) או RX2400PRO 256MB (של MSI) לוח אם: MSI K9NSGM או GIGABYTE GAM61SME-S2 או ASUS M2V-MX המפרט המלא: מחשב ומארז איכותיים ביותר עם פח עבה :s05: כולל יציאות USB קדמיות ואחוריות אחריות לספק הכח ל-3 שנים מעבד AM2 4000 X2 DUAL CORE 64BIT 15ש"ח-DUAL CORE AM2 תוספת ל 4200 75ש"ח-DUAL CORE AM2 תוספת ל 4600 לוח אם MSI K9NSGM או GIGABYTE GAM61SME-S2 chipset GEFORCE 6100+NFORCE 410 ניתן לרכישה עם לוח ASUS M2V-MX בפחות 70ש"ח כרטיס קול 7.1 ( 8 ערוצים) כרטיס רש…

• 3 תגובות
    • 597 צפיות
  25. הי לכולם. אני קונה מחשב חזק למשחקים. אין לי הגבלת תקציב אבל אני גם לא רוצה לשרוף כסף על רכיבים שלא יתנו לי תמורה מספקת. זה המפרט שאני שוקל, למרות שאני לא ממש מבין גדול, בעיקר אני מתלבט לגבי המסך והזכרונות. לגבי כרטיס מסך לא בא לי לקחת SLI או CROSS-FIRE . זה נראה לי פתח לבעיות של תאימות ויציבות... אשמח אם תעזרו לי לבחור: מעבד - Intel Core i7 2600k קירור - Scythe Ninja 3 CPU Cooler זכרונות - ?? כמה זכרון צריך למחשב משחקים חזק (אבל בלי multi tasking יוצא דופן) ואיזה CL? SSD - דגם OCZ Vertex 2 2.5" 80GB SATA II MLC דיסק קשיח - WD Caviar Black 1TB 7200 RPM 64MB' SATA III כרטיס מסך - ASUS GTX580 1536M PCI-E מארז - CoolerMaster CM690 II ATX case ספק - ?? בחרתי SeaS…

• 7 תגובות
    • 966 צפיות

דיונים חדשים בפורומים