ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,353 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים, מה אתם חושבים על המפרט הבא? Intel Core i7 5930k 3.5Ghz 15 MB L3 Cache s2011-3 - Box מעבד Arctic Freezer i30 CPU cooler קירור מעבד Asus RAMPAGE V EXTREME/U3.1 LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 5xPCI-E לוח אם Kingstone HyperX FURY 4x8GB DDR4 2133Mhz CL14 Kit (X 2) זכרונות Gigabyte GTX980 WINDFORCE 3X OC 4GB GDDR5 2XDVI HDMI 3XDP PCI-E כרטיס מסך Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001 דיסק קשיח Corsair Neutron XT CSSD-N240GBXT 240GB SSD SATA III MLC Retail SSD …
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני קונה מחשב חדש לעבודה. מבחינת תקציב ההגדרה המדויקת שנתנו לי היא "מה שיעשה אותך שמח" (ציטוט. נשבע לכם) אבל אני לא רוצה להכניס אף אחד לשוק או לזרוק כסף לפח. המחשב משמש לבערך קצת מהכל ועובד די באינטנסיביות - מחקר (יש לי בד"כ מעל מאה טאבים פתוחים), עבודת CAD (Eagle, Solidworks, Fusion360), עריכת וידאו מדי פעם (Premiere, After Effects), גרפיקה מדי פעם (Illustrator, Photoshop, InDesign), קצת תכנות מדי פעם (Android Studio, Arduino, Processing, Matlab) ומשתמש בו גם להפעלת ציוד (מדפסות 3D, חותך ויניל, CNC...) יחד עם זאת, אני לוקח את המחשב איתי לכל מקום ועובד הרבה גם מהבית\על הספה\בית קפה, אז חשוב לי שיהיה נייד וחתיך סביב ה 14''. אני…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המצב הוא כזה - אני מתכנן לקנות מחשב נייד לשימוש בייתי בלבד (אולי פה ושם אני אקח אותו מחוץ לבית אבל סביר להניח שלא) השימושים שלי במחשב הם פשוטים למדי - גלישה באינטרנט, תוכנות מסרים, קצת מוסיקה. בקיצור מולטי-טסקינג פשוט למדי ולא זולל משאבים. אני הולך להשתמש בו בעיקר בסופי שבוע כי אני מתגייס בשבוע הבא כך שלא יהיה לי ממש זמן בשבוע עצמו. הדברים העיקריים שאני מחפש במחשב הם - מסך גדול וברור, מקלדת נוחה ושיהיה אמין כי אני ממש לא מתכנן לבזבז את החופשות מהצבא על נסיעות בשביל לתקן אותו. כל שאר הדברים כמו משקל, חיי סוללה וכו' לא מעניינים אותי כי המחשב יהיה נייח (הניידות המקסימלית שלו תיהיה מהחדר שלי לסלון בבית). טווח המחירים - עד 1500 ש"ח. חיפשתי ביד 2 וה-T30 מצא חן בעיניי. הוא …
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי , הודעה ראשונה שלי פה לאחר כמה ימים של קריאה מרובה של הודעות , באנצ'מארס ושאר כתבות... נקווה שילך טוב אני זקוק למחשב לקידוד MPEG-2 ועריכת וידאו (בעיקר) , אני ממש לא גיימר , אז אין צורך להתחשב בעניין. כרגע אני לא מתכנן OC מיידי על המערכת החדשה , אבל אני מעוניין שתהיה כזו אופציה , משום שאין לדעת איזה פורמט חדש יתקיף אותי וידרוש מערכת חזקה יותר ;D אני זקוק למעבד חזק , לוח אם , זיכרון - 1GB חובה (אין מנוס) , HDD 160 GB 8MB BUFFER , ומארז. לאחר מחקר ברשת הגעתי למפרט הבא: CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1098.94 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IC7-G Intel 875P Motherboard (HT,Dual SATA RAID,Dual DDR400,5.1 Sound, Intel G-L…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הבנתי שהמפרט סבבה אבל האם גם מבחינת מחיר המפרט הוא בסדר או שאוכל למצא ביותר זול? מעבד: 1354 ₪ - * חדש * - AMD Octa Core Ryzen 7 2700 4.0Ghz AM4 BOX לוח אם: 374 ₪ - Gigabyte AB350M Gaming 3 RYZEN AM4 זכרון: 707 ₪ - * חדש * - A-Data 16GB DDR4 2400Mhz כרטיס מסך: 2794 ₪ - * בקניית מחשב * - Gigabyte GTX1080 8G D5 1632Mhz-1797Mhz WindForce3 OC דיסק קשיח: 611 ₪ - * חדש * - XPG 480G SX8200 PCIE GEN3X4 M.2 2280 SSD דיסק קשיח: 275 ₪ - * מבצע * - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty ספק כוח: 257 ₪ - * מבצע * - Antec 550W 80+ Bronze NE550M Modular מארז: 251 ₪ - * מבצע * - Antec P8 Tempered glass מחיר סופי: למזומן / העברה בנק…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני שוקל לרכוש חלקים מ https://www.bhphotovideo.com מישהו קנה מהם? על פניו זה נראה 600 ש"ח חסכון כמעט מה אתם אומרים?
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
באתר הקופונים "גרופון" צד את עיני לפטופ לנובו מדגפ T61 במחיר של 990 ש"ח למחשב מחודש. אמנם לא שיא הטכנולוגיה אבל מדובר במחשב מעולה עם מסך מט ואיכות בנייה משובחת. להלן קישור: http://www.groupon.co.il/deals/national-deal
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מטרות המחשב -גלישה באינטרנט \שיודע להתמודד עם תוכנות כבדות\ עדיפות למחשבים i3 הוא i5 גודל המסך -15 צבע המחשב הרצוי: שחור משקל רצוי - משקל נורמלי זמן סוללה - , אני לא יודע ביחס למחשבים ניידים אבל שיחזיק מספר שעות ושההטענה תהיה יחסית מהירה ואיכותית גודל מינימלי של כונן קשיח - עדיפות ל-500 ג'יגה לפחות זכרון - 4 ג'יגה לפחות חשבתי על זה איך הוא ? http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5010 צורב DVD - עדיף
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת , תודה מראש לכולם כולל מסך , ולא מתוכנן OC.
-
- 24 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני חדש כמו שאתם רואים, ואת ההודעה החדשה שלי אני אעשה על קניית המחשב ה..חדש שלי =] דבר ראשון- המחשב הזה ישמש אותנו לכמה שנים טובות...(כמו המחשב הנוכחי: פנטיום 3 ..רדאון 9200...) תקציב: 4500 עד 5000.. אני עובד עם הרבה תוכנות מוסיקה...רמיקסים ודברים...וידאו ופוטושופ פה ושם לא איזה משו שרציני שצריך מחשב חזק >_< אני לא הולך להשקיע בכרטיס מסך בלבד 2000 שח..כי זה פשוט לא מצדיק כולה בשביל משחקים.. אז חשבנו שנקח מעבד חזק. לוח אם טוב..זכרון גבוה..ויהיה בסדר כמה דברים להעיר 8): HARDISK 160GB מספיק ודיי. לא צריך שום כונן, זה לא בעיה לקנות בנפרד (כולל צורבים,דיוידי וכ'ו..) לא סתם באתי לפורום הזה..אמרו לי שאתם סוסים (;D) ושתוכלו לנצל את הכסף כמה שיותר אז תודה…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מעוניינת לקנות מחשב לצורך לימודי ארכיטקטורה. מה שאומר שמחשב זה יהיה צריך לעבוד עם תוכנות של תלת מימד .מתוכנות פשוטות פוטושופ, sketchup ותוכנות כמו AUTO-CAD. אכן יש לי תקציב גדול אך לא חובה להשתמש בכולו. תקציב:8200 * מטרות המחשב: עריכה גרפית,דו מימדית, תלת מימד. ועבודה משרדית *מעבד: i5\i7 * גודל המסך: 13.3\15.6 * זיכרון RAM מינימאלי 6G * רזולוציית המסך: חשוב רזולוציה גבוה * משקל רצוי: 13.3-עד 2 ק"ג . 15.6 -2.5 ק"ג (עדין כמה שיותר קל) * נדרש זמן סוללה ארוך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: אם מדובר בכונן רק SSD אז צריך זיכרון של 256 לפחות. אם מדובר בכונן רגיל אז מינמום 500 אם העדפה לתוספת של SSD. * יש לכם העדפה לחברה:: ASUS ,DELL ,TOSHIBA ,SAMSUNG,…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, אני זקוק להמלצה למפרט מחשב לעריכת מוזיקה ) קיובייס (. כרטיס קול ומעבד כבר יש i7. מחשב הוא לאולפן ביתי מתחיל וחשוב שיהיה גם כרטיס מסך שיוכל משחקים עכשווים גם אם בצורה בינונית. התקציב עד 4000. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי נייד של דל ואני מעוניין לבטל את העכבר הקטנציק שנמצא בתוך לוח המקשים. ישנה אפשרות לבטל אותו ??? ואיך????
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך מפרט שיעלה עד 6300 שקל ללא מסך ותודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף סביבות ה 7500 אבל אם זה קריטי אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שקלים בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: הכל! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). זאת שאלה טובה כרגע יש מסך ישן 23 1050x1680 אבל הולך לקנות מסך חדש לא יודע איזה עדיין -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, מחפש לוח אם + מעבד + זיכרון + מאוורר - את המקסימום שאפשר להשיג תמורת כ1200 שח. אני אסכים להוציא 1500 שח על הכל אם זה יכלול גם כונן SSD עבור הווינדוס והאופיס שלי. תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 1.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב אינטרנט ואופיס -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפ…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם : ) נשרף לי ה mbp ונבחרת הכוכבים של אפל החליתה לא לעדכן אותם שלשום-אז אני החלתתי שנישבר לי מהם ואני חוזר ל pc !! ושבמקום נייד ב 12k אני ארכוש אולתרה ודסק... בקיצור חפרתי פה קצת בימים האחרונים וזה מה שיצא לי-דעתכם ??? i7-6700K arctic i32 asus z170 deluxe 2x Corsair DDR4 8G 2400 CL14 Corsair Vengeance LPX Black CMK8GX4M1A2400C14 seasonic x560 80 או seasonic x450 fl ממש בעניין-מלחיץ אותי קצת שאין מאורר ואולי חלש מידי ? שימוש- תוב אז ככה-המחשב הזה יהיה הלב של הבית\החיים שלי : ) זתומרת שהוא עובד 24\7 !! הורדות\kodi\מסמכים\סרתים\אבל הכי חשוב הוא צריך גם להחזיק סשיינים כבדים של עריכת מוזיקה...…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט עד 5000 ש"ח ללא מסך לצרכים של עריכת וידאו ועיבוד תמונות סטילס בתוכנת פוטושופ וכד': עבודה מסיבית עם קבצי RAW-PSD-TIFF 16 BIT בלבד! עריכת דפים לאלבום דיגיטאלי 30X80 ס"מ ב 300 DPI ! עריכת וידאו יחסית אינטנסיבית כ 2 עד 3 פרויקטים בשבוע! עבודה עם מיספר תוכנות כבדות (לפעמים במקביל כשהאינטרנט עובד ברקע) כגון: 1) PS 2) LR 3) DG PHOTO ART 4) DPP 5) AVID/PRIMIAR 6) אינטרנט הייתי בסניף של חברה מוכרת והירכיבו לי את המיפרט הבא- הייתי שמח לשמוע חוות דעת מיקצועית לגבי שילוב החומרה והתיחסות של עלות מול תועלת וכן הצעה נגדית אם יש טעם... להלן ההצעה שהרכבו לי אשמח מאוד לקבל חוות דעת של המבינים פה: הסך הכללי הגיע ל5000 ש"ח בקרוב כאשר קיבלתי 2 אופציות לכרטיס מסך ! ______________…
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כדוגמת המחשב הזה: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWINFINITY_M660SE4 למטרות אופיס אינטרנט סרטים... מולטי טסקינג... שווה משהו?
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה מצאתי מק-בוק מהדור הראשון (ככל הנראה בעל מעבד core duo או core 2 duo). לאחר טיפול במצבו האסטטי המחריד (מדבקות כעורות על המקלדת, זוהמה בלתי מזוהה על דפנות המכשיר ועל המטען, וסטיקר ענק ומטונף בשפה לא מוכרת), החלטתי לנסות להפעיל אותו. בניסיון להדליק אותו, הוא מפעיל איזה מאוורר, שמשמיע כמה זמזומים, ואז המכשיר כבה, תוך הבהוב עמום מאוד של המסך (שטרם דלק). עם זאת, כאשר מטעינים את המכשיר, והוא כמובן מתחמם, דולק מאוורר חזק ושקט שמפזר את החום. יש לציין שלמכשיר ישנו סדק בפאנל הפלסטי התחתון. אני שוקל לפתוח את הפאנל התחתון ולראות מה קורה שם בפנים, אך אין לי ניסיון עם לפטופים, בטח לא של אפל. מה אתם ממליצים לעשות?
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, הרכבתי מפרט כמעט סופי שהולך להירכש עוד שבוע בערך אך כרגע יש לי התלבטויות אחרונות לגבי כמה חלקים. אך קודם, השאלון. <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD- BLUERAY. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: DIABLO 3, MASS EFFECT 3 בהגדרות המקסימליות. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר ל…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב נייד בעיקר לעבודה, לא למשחקים, אולי סרט פה ושם. אני לא כותב דרישות מדוייקות כי השאלה שלי היא כללית כרגע. יש את החברות הותיקות והמוכרות כמו dell, hp, lenovo שהמוצרים שלהן בדרך כלל באיכות גבוהה (עם פספוסים פה ושם) ובמחירים יחסית גבוהים. מצד שני יש את samsung ו-asus שהם שחקנים חדשים יחסית בתחום הניידים. יש להן מחשבים יפים עם מפרט מרשים שלכאורה לא נופל מהחברות הותיקות ומחירים זולים יותר. השאלה שלי היא האם יש פה איזשהו קאץ' ? האם יש סיבה להתעקש על החברות הותיקות או שאפשר לקנות asus או samsung בלב שלם וללא חשש ? איך הם מבחינת הנדסת אנוש ? מבחינת אמינות ? ברור לי שזה די תלוי בדגם ספציפי אבל איך הממוצע ? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? סטודנטית למדעי המחשב כך שבעיקר עבודות משרדיות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). לא רלוונטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? ללא דרישות מיוחדות. * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך עם כונן אופטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מה שמוגדר כממוצע. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אם אפשר שיהיה hdmi מה טוב. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500gb * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון …
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מפרט למחשב ביתי רגיל , לדעתי יתאים שם I5 ואם כבר דור 10, כרטיס מסך אני לא יודע אם צריך, הנה תשובות לשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח, מתאפשרת חריגה אם צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית , תכני HD, תוכנות - יתכן בכיוון של autocad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מומלץ שיהיה שקט 6. האם יש…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ4000 שקלים, כן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? פחות מבינה בזה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן. ווינדואוז 10 i guess 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-