ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים ומשחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו Legue of Legends ומשחקים דומים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם …
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים כלליים - האזנה, צפייה, גלישה וכדו' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי הרכבה בחנות - לא חובה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם …
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, לאבא שלי נמאס מהמחשב הישן שלו ומחפש להחליף אותו. כשאני לרוב קונה מחשב, אני הולך ל High-End מאחר ואני משחק הרבה, ולכן אני קצת מבולבל בקשר למפרט שהוא צריך. הוא מחפש מחשב בסביבות ה 1500 ש"ח (סטייה של 200 שקל לפה או לשם תהיה בסדר), והשימוש המרכזי שלו זה גלישה, קצת עבודה ב Office ומדי פעם צפיה בסרטים של עד 720P. עוד דבר, המחשב צריך להגיע מורכב, אז ככה שחשבתי משהו שמגיע מ KSP או Ivory עם אחריות סבירה? (או רשתות אחרות שיש להם מחשביםמוכנים במלאי). תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה מחשב חזק שיפעיל את המשחקים הכי כבדים באוכיות הגבוהות ביותר עם המחשב אני רוצה את כל הציוד ההקפי שזה מקלדת עכבר מסך ומערכת שמע 2.1 ומדפסת משולבת 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך עד 2K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 8K זה המקסימום שאני יכול לשלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים -כגון: בטלפילד. הילו. ועוד... בקיצור בעיקר משחקי יריות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ראיתי באתר המלצות למפרטים מהאתר של notebookclub. רציתי לברר האם עשויה להיות בעיה כלשהי באחריות או במחשב בשל העובדה שהם מחליפים את הקונפיגורציה של היצרן ומאפשרים לשדרג חלק מרכיבי המחשב בתוספת תשלום. הפחידו אותי שזה פוגע באחריות ובביצועים של המחשב שנבדק ספציפית עבור הקונפיגורציה המקורית. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta V,far cry,assassin's creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מחשב בסיסי לסטודנט למדעי המחשב- אופיס, אינטרנט, Visual Studio.... * גודל המסך? נראה לי ש 14" יספיקו, סה"כ אני מעוניין במחשב שלא יהיה גדול מדיי כדי שיהיה קל לסחוב אותו ממקום למקום ושיהיה קומפקטי. * משקל רצוי? עדיף כמה שפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא בהכרח * Bluetooth? לא הכרחי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB - 500GB * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? יש לי ניסיון טוב עם ASUS. * כל דרישה מיוחדת שחשובה …
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני הולך לקנות לפ טופ של דל ואני מתלבט בין 2 פלטפורמות שונות של הדגם inspirion 5010 אני צריך את המחשב בעיקר עבור אינטרנט, סרטים, אופיס ולא למטרת משחקים והרצת תכנות כבדות לצורגי עבודה. קונפיגורציה אחת של הדגם הנ"ל היא: 1. מפרט טכני: * מעבד: Intel i3-330M, 2.13GHz * מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64bit בעברית * מסך: 15.6´´ HD WLED * רזולוציה: 1366x768 * זיכרון: 4GB DDR3 Dual Chanel 1333MHz * דיסק קשיח: 500GB SATA 5400RPM * כרטיס מסך: Intel GMA HD * כונן: DVD+/-RW * תקשורת אלחוטית: Wireless 802.11g/n * סוללה: 6 תאים * מצלמת אינטרנט ומיקרופון מובנים וקונפיגורציה שניה של הדגם הנ"ל היא: 2.מפרט טכני: * מעבד: Intel i5-450, 2.4GHz * מערכת הפעלה: Wind…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעבד- i5 4590 3.3ghz tray לוח אם-asrok h81m -hds זיכרון- adata 8g כרטיס מסך- gigabyte gtx 750 ti (בלי אוברקלוק). מארז- zalman z1 ספק כוח- enermax naxn 450w מאוורר למעבד- zalman דיסק קשיח- seagate 1tb המחשב אמור לשמש למשחקים עדכניים ברמה סבירה. סכום: עד 3300 ש"ח. תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה ההבדל בין משפחת ה- P שהיא נראה לי לניידים לבין ה T הרגילה??
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, צריך את עזרתכם לפני רכישה. מחשב נייד עבור אבא שלי - גג 4500 ש"ח. הרבה עבודה משרדית, טאבים פתוחים, מסמכי אופיס במקביל וכו'. הכי חשוב (לא לפי סדר): מקלדת נוחה לכתיבה מרובה ועבודה ממושכת, הרבה זיכרון, כונן SSD. מצאתי את הדגם הבא - Asus X556UR-DM190T - שנראה על פניו מצויין. מישהו מכיר ויכול לחוות דעה? המפרט: inter core i7 16GB ram 512 ssd מפרט מלא כאן: http://www.pccenter.co.il/product/מחשב-נייד-asus-x556ur-dm190t-אסוס?aff=Zap&aff_a=1 מה דעתכם?
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חברים, אני מתחיל ללמוד 3D (בעיקר מאיה) ואני מתכוון להתעסק גם עם אפטר אפקטס וניוק. כיוון שאני עובד לילות ויש לי זמן פנוי בעבודה אני רוצה לקנות מחשב נייד. קראתי מספר הודעות בנושא וגיבשתי מספר דגמים, אשמח לקרוא את חוות דעתכם. התקציב שלי הוא 4000 וקצת. Dell Inspiron N5110 http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=3910 Dell inspiron N7110 http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=3911 הדגם הזה הוא 17 אינץ'. HP Pavilion dv6 - 3130 http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=3900 HP Pavilion dv6 - 6020 http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=3903 תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב, את המפרט הבא אני מזמין כנראה בימים הקרובים, המחשב נועד לעבודה, אינטרנט ולמשחקים. והוא לא כולל מסך(שיש לי) וכרטיס מסך שאני אקנה כשיהיה לי יותר כסף. אז הנה - CPU: AXP 1700+ TBRED-B - 419 HSF: Volcano 7+ with Nanotherm 2 - 120+ 40 Mobo: Epox 8RDA- 690 Memory: 2 X 256MB Micron DDR333- 2X270 H.D.: WD 80GB 8Mb buffer- 697 310 - CDRW: Samsung 48X24X48 Case: Simbadda C650L-SG 400W - 227 Modem: Conexant - 60 Keyboard - 30 Mouse - 30 Speakers - 30 סה"כ : בערך 3200 ש"ח. מה דעתכם?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב נייד בפעם הראשונה, אשמח לעזרה מכם. * מטרות המחשב? צפייה בסרטים וסדרות (ואני לא מהאנשים שיתלוננו על איכות צבעים לא מקצועית של המסך וכו'...), גלישה, אופיס בעוד שנה שנתיים כשאהיה סטודנט * גודל המסך? לפחות 15.6" , אין לי מושג מה ההבדל בין מבריק למאט * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אסתדר עם הכל. מאמין שאחבר עכבר אלחוטי גם ככה * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אשמח שסוללה איכותית תהיה חלק מהשיקול * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אני לא חושב שאעמיס יותר מכמה סרטים וסדרות במקביל אז עדיף איכות על קיבולת * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת …
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, צריך מחשב לסטודנטית עד 2.5K (אופיס, וורד ואינטרנט). שיהיה קליל בתיק וסוללה סבירה. הכיוון הוא להזמין את המחשב הזה עד הבוקר מ- KSP במבצע: https://ksp.co.il/?uin=46259 מה דעתכם ? האם נכון לחכות עד BL הקרב ובא במקום ?
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת , אני זקוק למפרט בשביל מחשב למשחקים ב5000 שקל מקסימום ! אם יש אפשרות לבנות מפרט טוב בפחות זה אפילו עדיף ... אני לא צריך מסך ורמקולים . אני רוצה כרטיס מסך חזק שיחזיק לי להרבה זמן צורב DVD איכותי כונן DVD (אולי לא צריך DVD אם יש לי כבר צורב DVD ?) והממ ... כל מה שאתם חושבים שיהיה טוב למחשב הזה תודה מראש לכל העוזרים !
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום , המחשב מיועד לגיסתי . 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש משרדי כללי וצפיה בסרטים באמצעות מסך המחשב אבל עדיפות שתהיה גם יציאת HDMI א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - אופיס וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
2 הדגמים באותו המחיר - לישן יותר יש SSD כפול בגודל, החדש יותר כבד ב-250 גרם , האם מבחינת שאר הפרמטרים אם יש הבדל משמעותי במהירות ולטובת מי? חשב נייד LENOVO IDEAPAD S145-15IIL 81W80094IV מעבד Intel® Core™ i5-1035G1 Quad Core, 6M Cache, 1.0 GHz up to 3.6 GHz , 8GB 4GB - ON BOARD DDR4 2133 | נפח אחסון: SSD 256GB, גודל מסך: 1920*1080 15.6 , כרטיס מסךIntel® UHD Graphics 620, | WIFI 1X1 AC+BT4.1 | משקל : 1.85KG LENOVO IDEAPAD L340-15 81LG00CYIV (דור ישן יותר) סוג מוצר: מחשב נייד , דגם מעבד: Intel® Core™ i5-8265U Processor 6M Cache, up to 3.9 GHz נפח זכרון פנימי: 8GB 2400 mHZ ,נפח אחסון: SSD 512GB, גודל מסך: FHD 15.6 , דגם כרטיס מסךIntel UHD 6…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני מתכנן 4.5-5K ללא מסך. אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (METRO EXODUS, AC ODYSSEY , FAR CRY וכו'..כותרים "כבדים"). בנוסף עריכה גרפית בCAPTURE ONE, פוטושופ ותוכנות עיבוד תמונה נוספות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמה: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי 3 הארד דיסקים SATA "רגילים" ועוד 2 כונני SSD. אחד ההארד דיסקים מתחיל לאט לאט להתפגר (BAD SECTORS וכו..מ…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב, כמו שאמרתי - שילוש חדש... מעבד -C2D חובה... שיהיה טוב ל-OC, תמיכה ב-SLI מאוד כדאי... תודה, אור....
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
איך אפשר לבנות מכשיר הקלטה לטלוויזיה כמו TIVO, yesmax או hot magic ?? אני כותב מה שאני בטוח שצריך, אם יש עוד משהו שצריך אז תגידו לי. שני כוננים קשיחים של 160 GB במערך raid0 מארז MID כמה שפחות רועש תמליצו לי (שום מילה על טרנספורמר) עם איזה דלת יפה (הוא צריך לעשות רושם בסלון) כרטיס טלוויזיה עם שלט ושיחובר אליו הממיר והשידור יצא מהכרטיס לטלוויזיה (תמליצו) מעבד Athlon 3000+ 939pin venis לוח אם 939pin רגיל ובלי מאווררים מיותרים (חוץ משל הNB שאני אחליף לו לקירור פאסיבי של זלמן) סוניק טאוור למעבד בלי מאווררים עליו. כרטיס מסך אני צריך? כי אני אצפה במחשב דרך הטלוויזיה. זכרונות 256+256. תזכירו לי מה עוד אני צריך.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אחותי מחפשת נייד שהיא תוכל לסחוב איתה לאוניברסיטה אז מאוד מאוד מאודדדדדדד חשוב המשקל! היא מחפשת נייד מתחת ל 2קילוגרם! מסך 13" מינימום! שיהיה מספיק זיכרון + מספיק מקום בדיסק הקשיח. מינימום 250GB. התקציב הוא כ4 אלף שקל, עם נטייה ל5 במקרים חריגים. שהמחשב לא יהיה בנוי מחומרים זולים כמו MSI שכולו פלסטיק...שיהיה איכותי ( כדוגמאת HP ). היא ממש רוצה שיהיו צבעים לבחור מהם..אבל אם אין אז לא חובה. ( נשים..לך תבין אותן ) ??? ??? תודה!
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, ככה זה המפרט של המחשב שלי: מעבד: אינטל פנטיום 4 3000 מגה הרץ (לא תומך 64 ביט) לוח אם: MSI PT880 Neo-SR (לא תומך בחיבור של כרטיסי מסך pci-express ולא תומך ב ddr2) זיכרון: 1GB RAM DDR (זה 2 סטוקים כל אחד של 512 מגה ראם הלוח אם יש לו 4 סלוטים) כרטיס מסך: GeForce 5200 FX 128 mb נפח הארד דיסק: 80 גיגה ככה מה כדאי לי לשדרג במחשב הזה?! קודם כל חשבתי על קניית הארד דיסק חדש של עוד 200 גיגה ככה שזה בעצם יוצא 500 שקל אני מוכן להשקיע משהו כמו בסביבות ה 2000 שקל ! (לא כולל ההארד דיסק שאני יקנה ב 500 שקל!) אז מה הכי כדאי לשדרג בעצם חשבתי גם על כרטיס מסך חדש (אני משחק משחקים.. לא איזה גיימר מטורף אבל משחק) אבל אם אני ירצה כרטיס מסך חדש אני אצטרך לקנות לוח אם חדש כדי שיתמוך ב pci-…
-
- 30 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 5200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב רק אם באמת הכרחי ולא על הבדלים לא מורגשים (לשיקולכם המקצועי) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 100 שקל מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, עריכת סאונד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). cubase (מזדמן) וגיימינג (תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. OVERWATCH בעיקר ורוב המשחקים החדשים שיצאו בשנה הקרובה, בנוסף משחקי MMOrpg -מהי הרזולוציה הטבעית (…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-