ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום עדכנתי את ההודעה תקציב 5500ש"ח א) לנצל את הכל. ב) ניתן לחרוג ב:500 ₪ שימושי המחשב עבודה משרדית (תוכנות כמו ArcGis), עריכת וידאו (לא יודע באיזה תוכנה), HD, חיבור עתידי לTV, לא משחקים. צריך מסך u2311 בעל רזולוציה 1920/1080 (איך ישפיע חיבור עתידי ל LCD?). אין צורך בציוד הקיפי מלבד מסך. שקט 8+ OC לא מתוכנן צריך מערכת הפעלה עדיפות לחנות באזור ראשון לציון ומעט צפונה, ודרומה עד ליבנה. חיבורים מיוחדים: USB3, חיבור עתידי ל LCD, צריך שיתאים לכרטיס TV Hauppauge WinTV HVR-1700 רצוי מארז שחור בעל קווים חלקים (רגוע בלי פיתוחים). אין צורך בשמירה על יכולת שידרוג מלבד אולי כרטיס TV.
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, שאלה כללית על לפטופ: כיום יש לי thinkpad t61. מרוצה מאוד ממנו, אם כי אני יודעת שהוא יקר (לפחות היה יקר כשקניתי אותו). אני מאוד מאוד מאוד מרוצה מהמסך שלו (מט, לא מבריק, אין שום, אבל באמת ששום, השתקפות של החדר/תאורה וכו') הלכתי היום לחנות מחשבים כדי לחפש לי לפטופ והמוכר אמר לי שיותר לא מייצרים לפטופים עם מסך מט בגלל שהוא צורך אנרגיה. האם זה נכון - האם באמת אין יותר לפטופים (יד ראשונה) עם מס מט? הוא ניסה לשכני אותי שבמסך של היום (ספציפית הראה לי את הדגם: RD560-L.AD33E T4300 2.1GHz - Free dos ) רואים מצויין אבל כשניסיתי כן (!!) הייתה השתקפות של התאורה (הוא טען שזה בגלל הניאון) בכל מקרה, לא יותר חשוב ההרגשה בעיניים מאשר זמן בטריה (אם מה שאמר באמת נכון ומסך מט צורך יות…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום,אשמח אם תעזרו לי לפתור דילמה קטנה.. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד, העניין הוא שאני מתחיל ללמוד לתואר רק עוד שנה - שנה וחצי. האם כדאי לחכות ולקנות בסמוך ללימודים(מבחינת אורך חיים של המחשב,התקדמות טכנולוגית של עוד שנה וחצי.. וכו') או שזה לא משנה וכדאי לרכוש כבר עכשיו? *הערה: אני צריך מחשב נייד עכשיו אבל לא ברמה דחופה ויכול להיות בהמשך טיול של חצי שנה שבו המחשב יהיה ללא שימוש.
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה מחשב חזק שיפעיל את המשחקים הכי כבדים באוכיות הגבוהות ביותר עם המחשב אני רוצה את כל הציוד ההקפי שזה מקלדת עכבר מסך ומערכת שמע 2.1 ומדפסת משולבת 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך עד 2K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 8K זה המקסימום שאני יכול לשלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים -כגון: בטלפילד. הילו. ועוד... בקיצור בעיקר משחקי יריות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות מהירה עריכת וידאו full hd גיימינג עתידי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך - לא אקנה כי הגיימינג הוא עתידי - אשתמש כרגע ב Geforce 570 שיש לי דיסק קשיח יש לי כונני SSD עוברים אבל הם לא משמעותיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ביחוד במאמץ 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא אבל …
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי , הודעה ראשונה שלי פה לאחר כמה ימים של קריאה מרובה של הודעות , באנצ'מארס ושאר כתבות... נקווה שילך טוב אני זקוק למחשב לקידוד MPEG-2 ועריכת וידאו (בעיקר) , אני ממש לא גיימר , אז אין צורך להתחשב בעניין. כרגע אני לא מתכנן OC מיידי על המערכת החדשה , אבל אני מעוניין שתהיה כזו אופציה , משום שאין לדעת איזה פורמט חדש יתקיף אותי וידרוש מערכת חזקה יותר ;D אני זקוק למעבד חזק , לוח אם , זיכרון - 1GB חובה (אין מנוס) , HDD 160 GB 8MB BUFFER , ומארז. לאחר מחקר ברשת הגעתי למפרט הבא: CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1098.94 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IC7-G Intel 875P Motherboard (HT,Dual SATA RAID,Dual DDR400,5.1 Sound, Intel G-L…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
איך אפשר לבנות מכשיר הקלטה לטלוויזיה כמו TIVO, yesmax או hot magic ?? אני כותב מה שאני בטוח שצריך, אם יש עוד משהו שצריך אז תגידו לי. שני כוננים קשיחים של 160 GB במערך raid0 מארז MID כמה שפחות רועש תמליצו לי (שום מילה על טרנספורמר) עם איזה דלת יפה (הוא צריך לעשות רושם בסלון) כרטיס טלוויזיה עם שלט ושיחובר אליו הממיר והשידור יצא מהכרטיס לטלוויזיה (תמליצו) מעבד Athlon 3000+ 939pin venis לוח אם 939pin רגיל ובלי מאווררים מיותרים (חוץ משל הNB שאני אחליף לו לקירור פאסיבי של זלמן) סוניק טאוור למעבד בלי מאווררים עליו. כרטיס מסך אני צריך? כי אני אצפה במחשב דרך הטלוויזיה. זכרונות 256+256. תזכירו לי מה עוד אני צריך.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
תודה לאל אני מחליף את הגרוטאה שמעתי כבר הצעה ממישהו, אבל אני אשמח לקבל חוות דעת נוספת. המפרט צריך לכלול הכל חוץ מעכבר, מסך וצורב, בלי לעבור את ה 7000 שקל. המחשב מיועד למשחקים, אם זה רלוונטי. תודה מראש, ומצטער אם עברתי על חוקים כלשהם ??? שכחתי לציין: אין צורך ב DVD, סורק ו webcam......
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך מחשב לבית דפוס העוסק עם התוכנות: FlexiSign, Photoshop. המטרה היא שהמחשב ישרת את המטרה ולא מעבר. לא צריך מפלצת אני לא יודע בדיוק מה רצוי לכלול במפרט למחשב מהסוג הזה ולכן אני זקוק לעזרתכם. אין צורך בציוד היקפי. רק המחשב עצמו. ללא OC. תודה מראש!
-
- 36 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש תוכנה שקוראים לה SOFTWARE MANAGER שנמצאת במחשב שלי לפעמים היא נכנסת לפעולה ומבקשת להתקין עדכונים מה בדיוק התוכנה הזאת? האם אני חייב להתקין את כל העדקונים שהיא מציעה? אם לא האם אני מפסיד משהוא?
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייח שיספק את צרכיי. סרטים, אופיס וגיימינג ברמה סבירה (pubg וכדומה באיכות טובה ושאהנה מאיכות סבירה בכל משחק שיצא ב3 שנים הקרובות) קיבלתי הצעה לרכוש את המחשב עם המפרט מתחת ב2500 , חשוב לציין שאין לי בעיה להוסיף כמה שקלים לשדרוג אפשרי (כגון סלוט נוסף של זכרון ראם) אין אחריות לאף אחד מהרכיבים. אשמח לחוות דעתכם, תודה מראש מעבד: Intel Boxed Core i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache קירור למעבד: סטנדרטי מאוורר של אינטל לוח אם: Biostar TB250-BTC PRO Socket : 1151 Supports 7th Generation Intel® Core™ Processor Intel B250 sin…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש כרגע מחשב נייד, ונתקלתי במחשב שעל פני השטח נראה די טוב, אבל הוא של חברה לא מוכרת בשם gateway http://www.gateway.com/systems/product/529668261.php לי זה נראה מחשב טוב מאוד (אני מבין קצת במחשבים, אבל לא יותר מדי). מחיר מאוד נמוך לא? איפה הקא'ץ? מישהו אולי מכיר את החברה ויכול לספק קצת ביקורת על מחשבים שלה?
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה- כבר חודש שאני חוקרת ומתייעצת ומבררת.. הגעתי לשלושה מחשבים, של HP מתוכם אני צריכה לבחור אחד. חשוב להדגיש- אני סטודנטית להנדסת אדכילות ועיצוב פנים וגם-גרפיקה ממוחשבת. אני לא עובדת עם זה הרבה אבל המחשב הוא לשם עבודה עם תוכנות כמו- פוטושופ, אילוסטרייטור, אוטוקד וסקצ'אפ. אלו שלושת המחשבים + המפרט: 1.HP Pavilion dv6-3299en http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-5081518-5037376.html?lang=he&jumpid=oc_R1002_ILHEC-001_HP%20Pavilion%20dv6-3299en%20Rossignol%20Edition%20Entertainment%20Notebook%20PC&cc=il 2. HP Pavilion dv6-3150ej http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב, אז ככה, יש כמה בקשות (הרוב שאלות, אבל זה גם-כן די בקשה ) : 1) האם אפשר לבחור את החלקים למחשב נייד ולבקש מחשב נייד שמורכב מהחלקים המסויימים האלה? 2) איזה מחשב הוא הכי טוב ובתחום של המחיר שמצויין בכותרת הנושא בשביל שימוש ללימודים באוניברסיטה (צריך שיהיה מהיר, חזק, שהסי-די רום יקרא כל דיסק שיכניסו לו, לא נראה לי צריך כרטיס מסך חזק במיוחד - אבל אפשר גם להביא בנוסף מידע על מחשב עם כרטיס מסך כזה, וכו')? 3) אם אפשר, אתם יכולים לתת לי כמה חנויות באיזור רמת-אביב שהם לא רמאים ולא יקרנים? 4) כמובן שצריך מחירים של כל חלק ו/או של כל המחשב. בתודה מראש mega5
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד באוקטובר מדעי המחשב, ואני מחפש טאבלט לכתיבה (מתמטיקה, נוסחאות,גרפים, תכנות, אנגלית וכדו') האם הטאבלט יכול להעביר את הכתב המבולגן שלי לכתב דפוס מסודר של מחשב? יש למישהו המלצות? תקציב: נכון לעכשיו לא רואה סיבה להשקיע יותר מ2000 שקל אלא אם כן תסבירו לי אחרת. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום רב, העוד שבועיים אני מתחיל ללמוד הנדסת תעשייה וניהול בב"ש ולשם כך אצטרך מחשב נייד. אני ארשום את מה שחשוב לי אך אשמח לשמוע הערות והארות מנסיונכם הרב. * מטרות המחשב? לימודים! אני עדיין לא יודע איזה תוכנות אדרש להפעיל אך אני מניח שהן לא יהיהו כבדות מידי (פוטושופ וכדומה), בנוסף הוא ישמש לשימושים רגילים כמו גלישה באינטרנט, צפייה בסדרות וכו' (בלי משחקים) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל שיהיה נוח לעבודה, לא יודע מה עדיף מט או מבריק * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עכבר אופטי רגיל. . * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג ניראה לי סביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה זמן נחשב ארוך? שיהיה זמן עבודה סטנד…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני חושב שזה מפרט קלאסי והמחיר לא רע תגידו לי אתם. אם כדאי להחליף משהו גם זה יתקבל ממש ממש בברכה לוח אם : chipset intel 865 Pe מעבד : Intel pentium HT 800 2.8 GHz 4 זיכרון פנימי : samsung 512 mb 400mhz כרטיס מסך : Readon 9600pro 256 mb דיסק קשיח : WD 80 8 7200 צורב: LG 52*32*52 המידע על שאר הרכיבים לא ברור לי במיוחד כרטיס קול : 5.1 ערוצים עכבר מקלדת מולדימטיה כונן דיסקטים 1.44 מה אתם אומרים עליו? איפה כדאי עוד לשפר? המחיר באמת טוב כמו שאני חושב?
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני עורך וידאו כבר כמה שנים יש לי מחשב עם 8 ג'גה זיכרון ומעבד 2Quad Q9400 2.66Ghs כרטיס מסך ATI4800 עם 1 ג'גה זיכרון המחשב עובד מצויין עם וידאו SD אבל כאשר אני עובד עם וידאו HD הוא נתקע השאלה שלי היא, אם אני אחליף את הכרטיס מסך ל - EVGA NVIDIA GeForce 640GT 4GB DDR3 אתם חושבים שהמחשב יוכל לסחוב וידאו HD או שאין לי בררב אלא לקנות מחשב חדש? תודה רבה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היה לי כבר שרשור בנושא, אבל הוא ישן והתקציב שודרג, אז פתחתי חדש... אני מנסה לעזור לחברה לקנות מחשב. היא בלוגרית, לא איזו חייה טכנולוגית, וצריכה בעיקר משהו שאפשר להסתובב איתו ולשבת לכתוב בבתי קפה. * מטרות המחשב? עבודה משרדית * גודל המסך? לא אכפת לה גם 10'' העיקר שיהיה מה שיותר נייד * משקל רצוי? נראה לי שזה ברור כבר... * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שוב, הדגש הוא על ניידות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן כשיח? לא משנה מאד * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא הכרחי. למרות שאין כל כך מושג איך להתקין לה מערכת הפעלה בלי CD, אבל אני משער שנתמודד לא מכיר את השוק של נטבוקים ומחשבים זולים, אז אין לי כ"כ כי…
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי תקציב 4000 שח למעבד זכרונות ולוח אם אני רואה שיש להם את המעבד הזה במלאי: AMD Ryzen 9 5900X 3.7Ghz AM4 אפשר בבקשה המלצה ל לוח אם וזכרונות תואמים שיש בסניף אילת מרכז התיירות?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, הפעלתי היום את המחשב שלי אחרי הרבה חודשים שלא השתמשתי בו וכשאני שם אותו בטעינה זה מה שמופיע לי בלוגו של הסוללה למטה: "0 available plugged in not charging windows 7". מישהו יודע איך אני יכול לתקן את זה?
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח (חריגה עד 500) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צרכיים משפחתיים - עבודה משרדית, אינטרנט,סטרים וקצת משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצ…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מחפשת מחשב לשימוש ביתי - בעיקר קצת אופיס, צפייה בסרטים וסדרות, הרבה אינטרנט. מטרתי להישאר בתקציב נמוך - עד 2500. ראיתי את המחשב הזה במבצע ב-KSP - עם 8GB זכרון פנימי ו-1T כונן קשיח, מעבד Intel® Core i5-6198D 2.3GHz - 2.5GHz. http://ksp.co.il/?uin=36868 מה דעתכם? מספיק טוב לשימוש ביתי? תודה, פנינה
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, לפני שמכר קונה את המחשב הבסיסי של אייבורי לצרכים הנ"ל בתקציב של בערך 1200 ש"ח, רציתי לוודא שאין אלטרנטיבות טובות יותר או שידרוגים/שינויים שמוטב לבצע. המחשב הוא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode= יש את כל הציוד ההקפי: מסך 17" עכבר ומקלדת. המחשב אמור להחליף מחשב פנטיום 4 שפשוט איטי מידי. אין דרישות לשקט או דרישות מיוחדות נוספות. לדעתי כדאי כמובן ספק כוח נורמאלי ואולי אפילו מעבד זול יותר. תודה.
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-