ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, שמי דניס, אני ממש חדש בתחום מחשבים הניידים עד עכשיו היו לי רק מחשבים נייחים. וסוף סוף הגיע הזמן שבו אני הגעתי למסקנה, שבלי אחד כזה היום בלתי אפשרי. * מטרות המחשב: , משחקים כבדים, עריכת גרפיקה תלת מימד, פוטושופ. * גודל המסך: 15.6 רזולוציה: אפשר פול hd אם יש 2k גם טוב. בנובף numpad במקלדת, * נדרש זמן סוללה ארוך. * יציאת hdmi חייב. שיהיה bluetooth. דיסק קשיח שיהיה ssd. וגם כן hdd אם זה אפשרי. * כונן אופטי? אם יש בסדר אם אין לא נורא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Asus, Dell אבל אני לא מבים באמת אז אשמח להצעות נוספות. …
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי לכולם, אבקש את עזרתכם בבניית מפרט מחשב לשימוש בייתי/משרדי/ רב תכליתי שיכלול בין היתר : כרטיס מסך חיצוני, דיסק SSD, כרטיס רשת אלחוטי, דיסק רגיל בנפח 1 טרה וזיכרון פנימי של 16 גיגה ראם. התקציב שלי הוא עד 4000 שקל ואני גר באזור ראשון לציון אז החנות צריכה להיות בקרבת מקום. תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח, אבל זו הערכה ראשונה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רואה סיבה לחריגה, אולי אני טועה?... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צרכי לימודים, סרטים, מוזיקה, הפעלה של תוכנות כבדות יותר כמו Matlab, קצת תכנות. לא גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו…
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 2800ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עריכת וידאו , משחקים כמו FIFA CSGO א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - פוטושופ, סוני וגאס -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא. …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי לכולם ותודה מראש. אני סטודנט למדעי המחשב ועובד כמה ימים בשבוע כמתכנת. אני מחפש לפטופ שיכול להריץ בקלות תוכנות כמו PYCHARM ואקליפס, וקצת משחקים, באזור ה4-5 אלף. גודל: 15 אינצ' משקל: כמו שיותר קל, אבל זה לא כל כך קריטי עיצוב: מאוד חשוב לי שהוא יהיה נוח להקלדה ועם NUM PAD SSD חובה כרטיס מסך חיצוני שיוכל להריץ משחקים, לפחות ברמה סבירה במערכת הפעלה אין צורך, אני אעבוד בלינוקס (חושב לעשות DUAL BOOT רק בשביל המשחקים) הסתכלתי בינתיים על המחשב הזה: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=909836 אבל הבנתי שSSD היברידי לא ממומלץ במיוחד. מה דעתכם?
-
- 0 תגובות
- 713 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA5, Wichter, doom etc -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ערכתי מפרט למחשב המשמש למשחקים. המפרט הזה יקר ואני מחפש דרך להוזיל אותו מבלי לפגוע משמעותית ביכולת של המחשב ( אתגר ) העלות של המפרט היא ₪ 5466 i7-6700K Skylake Quad core CPU - 4 GHz - Max Turbo Frequency 4.2 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Tray 1 ₪ 1687 GA-H170-HD3 - Gigabyte H170 - LGA1151 - H170 - 4x DDR4 up to 64 GB at 2133 MHz - PCIe x16 - PCIe x4 - 2x PCIe x1 - 2x PCI - 2-Way AMD CF - M.2 - 2x SATAe - 6x SATA3 - 8x USB 3.0 - 6x USB 2.0 - ATX (30.5 x 19.9cm) …
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף אבל לא נורא אם לא תצליחו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות כבדות יפעלו בו זמנית, פוטושופ,תכנות , עשרות טאבים של CHROME בו"ז א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב עיקרי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). למחשב יחובר המסך u2414h או u2415 או u2515h (אני לא אכעס אם תתנו את דעתכם לגבי מסך…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני שוקל לשדרג/ לקנות מחשב חדש. בגדול הוא יהיה יותר לעבודה למטרות תכנות אבל גם למשחקים שהם אקסלוסיבים למחשב, יש לי פס 4. אבל עדיין משחקים מסויימים הם רק למחשב, זה לא משחקים כבדים אבל משחקים שאני אוהב, מה לעשות? המחשב שלי הוא מ2009 אבל עבר בדרך שידרוגים. בגדול זה יהיה מחשב חדש, רשמתי שדרוג כי מעניין אותי לדעת אם הספק כח והמארז עדיין תקפים, אני לא כל כך מעודכן במה שהולך היום, כמו שהייתי פעם. רק לאחרונה התחלתי שוב להיכנס לפורום ולקרוא מאמרים. בגדול זה המחשב הקיים שלי: מעבד: Intel Core i5 750, 2266 MHz לוח אם: Gigabyte GA-P55-US3L כרטיס מסך: AMD Radeon HD 5850 Series (1024 MB זכרון: 8GB Kingston DDR3-13…
-
- 9 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ושימוש ביתי בסיסי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך 24 אינץ לפחות, מקלדת, עכבר, רמקולים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:csgo rocket ,divison gta v -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 7 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אפשר בבקשה חוות דעת על המחשב אם הוא שווה תסכום. מחפש מחשב למשחקים כבדים מודרנים שיצאו השנה שירוצו בצורה חלקה . אין בקשות או תוספות מיוחדות לא מפריע לי הרעש. https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=16424 בנוסף חשבתי גם לרכוש את המסך הזה בהזדמנות https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=15213 כרגע יש לי עוד מסך 32 שישבתי לחבר אותו למחשב אבל זה כבר בהזדמנות . כרגע חשוב לי המפרט ששלחתי תודה.
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברים. אני צריכה ייעוץ למפרט למחשב נייד, למטרת עבודה בתוכנות אופיס, אנדרואיד סטודיו(לפיתוח אפליקציות לאנדרואיד: תכנות בxml, java וכו') ותוכנות גרפיות - photoshop,indesign. שיהיה עם חיבורי wifi, bluetooth, צורב וכמובן חיבורי usb. סוללת 4 תאים לפחות. אם יש אפשרות לשני הארדיסקים, אחד שיהיה ssd והשני רגיל. (האם שווה לי לרכוש הארד דיסק 500 gb מוהנה ולרכוש ssd ולהרכיב בנפרד?) תקציב עד 4.5 k. (רצוי פחות...) משקל - עד 2ק"ג. באיזור המרכז. רוצה לרכוש בהקדם. תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבניית מפרט לעבודה משרדית + גרפיקה דיי פשוטה, בגרפיקה פשוטה אני מתכוון לעבודה מינימלית בפוטושופ ועריכת סרטים בפרמייר. *חשוב לציין שכרגע העבודה הזאת נעשית דיי טוב במחשב דיי ישן עם המפרט הנ"ל: i5-3570, 4GB, 1TB, Nvidia GTX650 Ti התקציב הוא: 2,000 ש"ח, ניתן לנצל את כולו. השימוש הוא: כמו שציינתי למעלה, פוטושופ ועריכה מינימלית בפרמייר והשימוש בו תדיר. ציוד היקפי: אין צורך בציוד היקפי. רעש: הרעש של המחשב אינו חשוב, זאת אומרת 1 מתוך 8. OC: לא מתוכנן OC מערכת הפעלה רצויה: WIN 10 חנות: אין העדפה לחנות ספציפי. תכנון קנייה: אשמח לקנות את המחשב בשבוע בקרוב. בקשות מיוחדות: אם אפשרי …
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום חברים, הכל התחיל מזה, שהייתי צריך תמיכה בקבצי וידאו h265 10bit 1080p, מפה לשם, הגעתי למצב שאני רוצה מפרט שיוכל גם לתת לי מענה למשחקים מידי פעם (רוב הזמן אני רואה סרטים, אנימה, סדרות), אין לי דרישות גבוהות, ולא רץ אחרי משחקים חדשים, ושירוצי באולטרה וכו, רק שיוכל להעביר את הזמן מידי פעם. המפרט אותו אני רוצה לקנות: Cpu: core i3 6100 tray Ram: 2x 4gb ddr4 2133 SSD: Intel 535 120GB HDD: WD Black 1TB Mobo: Asus/Msi B150 כי 110 ממש מוגבל Cpu cooler: Arctic freezer i11 Case: Antec ISK600M-400/500 הוא כולל ספק מסדרת VP המסך שלי הוא 24״, dell 2412 ברזולוציה 1080 על 1200, ככה שהמקסימום שאשחק בו זה 1080P יש מצב הקירור שבחרתי קצת מוגזם. לגבי כרטיס מסך, רציתי ל…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש את הנייד הזה: Lenovo Ideapad 500S-13 80Q20059IV http://ksp.co.il/?uin=29801 יש לי SSD ולא חושב שיהיה מסובך מידי להגיע אל ההארד דיסק ולהחליף השאלה אם יש אפשרויות טובות יותר חשוב שיהיה בגודל מסך הנ"ל תודה!
-
- 0 תגובות
- 993 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Witcher 3, Fallout 4 , the division --ובגדול כל המשחקים החדשים שיוצאים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200, 22" (T220P (Samsung -לאילו הגדרו…
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנצל אם יש צורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.witcher 3, gta v, the division -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…
-
- 20 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
שלום רב, אני אנסה לעמוד בכללי הפורום, אז שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - ניתן לחרוג בכמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - מחשקים + תוכנות הנדסה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - Solidworks, Matlab, Comsol באופן שימוש תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Witcher, Fallout, XCOM וכדומה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום לעוזרים, מבקש את עזרתכם בבניית מפרט למחשב, מיועד לגיימינג עם תקציב מוגבל יחסית אבל שישודרג בעתיד עם הזמן. כרגע המחשב מיועד לילד בן 10 אז כנראה שהמשחקים הכבדים ביותר לא מתוכננים להישחק על המחשב אבל אולי בעתיד. אז כרגע לקחתי כרטיס חזק בינוני ומעבד I5 מהדור השישי. עד כאן ההקדמה. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיו…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אחרי בדיקה יסודית בפורומים כאן ובשאר בדיקות אני חייב את עזרתכם, אני רוצה מחשב חזק לגיימינג שיישרת אותי זמן רב קדימה, מפרט בסיסי שיכלול מעבד I7 זיכרון 16-32 כרטיס מסך GTX 980 4GB כונן SSD 500 GB+- השאלה המרכזית שלי האם להרכיב מחשב באחת החנויות המומלצות או לרכוש חלקים ביד 2 \ חו"ל ולהרכיב משהו מעצתכם, כמובן שהשיקול הוא עלות - תועלת אודה לתגובתכם
-
- 31 תגובות
- 8k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת בכמה אפשר למכור את המעבד הזה ? http://ark.intel.com/products/30720/Intel-Core2-Extreme-Processor-QX6800-8M-Cache-2_93-GHz-1066-MHz-FSB תודה
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב נייח ולא מסתדר עם המפרטים המחשב לעבודה משרדית ולהרצת מספר שרתים וירטואלים סטומרת צריך יותר מ16GB זכרון אני צריך עזרה במציאת הרכיבים המתאימים 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן תלוי כמה משתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + התקנת שרתים וירטואליים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ,office,photoshop ,vmware ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המפרט שלי כיום הוא Intel Core i7 4790 Asus Z97-KG.Skill 1600Mhz 8Gx2GIGABYTE GTX660 2GB GDDR5Seasonic M12G-550Samsung EVO 250GB מחשב זריז מאוד לכל הדעות. השימושים שלי הם סטנדרטיים: פתיחת 20-30 טאבים בכרום בו זמנית, וצפייה בסרטים. מידי פעם עריכת תמונות. המפרט הנוכחי מושלם מבחינתי ופחות ממנו מורגש בחוויית המולטיטסקינג שלי. עוד אצייץ שהמחשב דולק 24 שעות, והמשפחה עובדת עימו הרבה שעות ביממה. הוא מחובר לטלויזיה 51" ודרכה נעשית רוב העבודה. אני מעוניין להחליף את המחשב הזה במחשב נייד מקביל, כדי שאוכל מידי פעם לקחת אותו עימי מחוץ לבית. בבית ארצה שהוא יתחבר לתחנת עגינה, שתחובר ל 51", מקלדת ועכבר אלחוטי. כלומר, אניח את המחשב כשהוא סגור, והוא יעבוד כמו ה…
-
- 2 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
לפני כשנה וארבעה חודשים רכשתי במיטב כספי מתנת יום הולדת עבור אשתי (מעצבת פנים) - Asus N56JK-CN028H, שבזמנו עלה 4500 ש"ח. במהלך השנה שהמחשב היה ברשתונו לא היו איתו בעיות כלל, ביצועיו היו מעולים וגם האישה הייתה מאוד מרוצה ממנו. למרבה ההפתעה, לאחר שנה המקלדת הפסיקה לתפקד כראוי והמחשב נשלח לתיקון. את העובדה ששירות ASUS בארץ הוא מתחת לכל ביקורת אין צורך באמת להזכיר לכם וגם לא אלאה אתכם בפרטי הסאגה שנמשכת כבר למעלה מארבעה חודשים, אבל אציין רק ש-ASUS לא הצליחו לתקן את התקלה ("כנראה לא מייצרים מקלדות יותר עבור הדגם שלך") ולאחר שדרישותי לקבל מחשב חדש וזהה נענו בשלילה ("לא מייבאים אותו יותר") הגשתי בקשה להחזר כספי. בימים הקרובים אני אמור לקבל את הכסף וניצבת בפניי הדילמה בב…
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-